
وی در سخنان خود با اشاره به نقش مؤتلفه اسلامی در نهضت امام خمینی(ره) اظهار داشت: مؤتلفه اسلامی در مقاطع گوناگونی در تاریخ سیاسی کشور بسیار خوش درخشیده است و واجد امتیازهای انحصاری است. تشکیل این حزب توسط امام خمینی یکی از امتیازاتی بوده که هیچ تشکلی چنین امتیازی نداشته است.
حبیبی تصریح کرد: سالها قبل در دیدار حزب مؤتلفه اسلامی با سیدحسن نصرالله، ایشان به این موضوع اشاره کردند که تنها تشکلهایی که به دستور امام تشکیل شده حزبالله لبنان و حزب مؤتلفه اسلامی بوده است.
وی افزود: مؤتلفه اسلامی از ابتدای تاسیس با اعتقادات دینی خالص کار سیاسی انجام داده است و این امتیاز برجستهای برای این حزب است. در دهه 40 کسانی که کار انقلابی میکردند عموما مارکسیست بودند و انقلابیبودن به دلیل جو و شرایط آن زمان به مارکسیستبودن تلقی پیدا میکرد؛ اما میبینیم در فراز مهمی از اساسنامه مؤتلفه اسلامی آمده هدف این حزب تشکیل جامعه نمونه اسلامی است.
حبیبی تاکید کرد: اعضای حزب مؤتلفه اسلامی تاکید بر مبارزه علیه رژیم طاغوت را با مبانی دینی آغاز کردند و این سند افتخاری برای مؤتلفه اسلامی است که این حزب کارنامه درخشانی در این زمینه دارد.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به حادثه 15 خرداد بیان داشت: تنها تشکیلاتی که از صبح 15 خرداد خبر دستگیری امام(ره) را در میان محافل مذهبی نشر داد، حزب مؤتلفه اسلامی بود و این از امتیازات این حزب است که با این کار بسیاری از هیئتهای مذهبی به میدان آمدند.
وی افزود: اعضای حزب مؤتلفه اسلامی با انگیزه تشکیل جامعه نمونه اسلامی با مرجعیت و روحانیت بیعت کردند و در این راه از مال و جان خود گذشتند تا مرجعیت پیشوا باشد و این مسئله نیز از خصوصیات این حزب است.
حبیبی تصریح کرد: جبهه ملی و حزب توده حرکت انقلابی دینی علیه طاغوت در 15 خرداد را شورش کور نامیدند؛ اما مؤتلفه اسلامی بر هدف خود در انجام وظیفه دینی صادق بود و پشت سر رهبری نهضت همواره حرکت کرد.
وی افزود: گلولهای که اول بهمن ماه سال 43 به گلوی حسنعلی منصور خورد و باعث اعدام انقلابی وی با کسب نظر شرعی مرجعیت بود همانند
15 خرداد بود. در آن زمان آنچنان جو رعب و یاس حاکم شده بود که شهید مطهری به مؤتلفه اسلامی میگوید دیگر منبررفتن و سخنرانی و اعلامیه کاری از پیش نمیبرد و باید کار جدی کرد که در آخر منتهی به اعدام انقلابی منصور شد و این جو رعب و یاس را مؤتلفه اسلامی شکست.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که در حزبی فعالیت میکنیم که شهیدان بزرگی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده و جان تازهای در مبارزات علیه رژیم طاغوت رقم زد.
انواری دومین سخنران مراسم بزرگداشت پیشکسوتان نهضت انقلاب اسلامی بود. وی سخنان خود را با اشاره به 15 خرداد شروع کرد و گفت: زوایای حادثه 15 خرداد را باید در بعد زمان استخراج کرد و مؤتلفه اسلامی نقشی اساسی در این حادثه داشت و این حزب تاریخ بسیار زیبا و ارزشمند و قابل ارائهای دارد.