
جنگ با ایران خونمان را میخشکاند!
مجله آمریکایی «نیوزویک» در مطلبی به نحوه مقابله آمریکا با ایران در منطقه پرداخته و نوشته است: «آمریکا باید از عراق، سوریه، یمن و دیگر درگیریهای خاورمیانه که میتواند به افزایش نگرانیهای منطقهای و افزایش احتمال درگیری ناخواسته با ایران منتهی شود، کنار بکشد. همچنین بهجای تهدید و اجبار، سیاست خارجی بر مبنای دیپلماسی را پیش بگیرد و به جای برتریجویی، صلح را هدف خود قرار دهد. گزینه تغییر رژیم [ایران] هرگز نباید روی میز قرار میگرفت، تهاجم به خاک ایران مشابه جنگ عراق نخواهد بود و از هر نظر بدتر خواهد بود. خطر اصلی این نیست که تهران آمریکا را شکست دهد، بلکه خطر اصلی این است که به پرهزینهترین و بزرگترین جنگی تبدیل شود که میتواند خون ما را بخشکاند. راهبرد فشار حداکثری در تغییر دادن موضع تهران شکست خورده است و بهخصوص در برهه شیوع ویروس کرونا جامعه ایران را در نقطه تقابل با ما قرار داده است. همچنین این کار نیازمند ارزیابی مجدد اولویتهای سیاست خارجی آمریکاست. پس از نزدیک به دو دهه درگیری در سطح منطقه که بیشتر زیان داشته تا سود، زمان آن رسیده که این جنگهای طولانی و نسل به نسل، به جای گسترش یافتن به ایران، کاملاً به پایان برسند.»
عباس عبدی: مشی میرحسین اصلاحطلبانه نبود
عباس عبدی، فعال اصلاحطلب تصمیم اصلاحطلبان در سال ۸۸ را محصول یک گفتگوی آزاد ندانسته و معتقد است؛ اصلاحطلبان در سال ۸۸ از مشی اصلاحطلبی دور شدند. وی میگوید: «انتقادم به مهندس موسوی این نیست که چرا کوتاه نیامد، ایراد من این است که اساساً خطمشی ایشان را اصلاحطلبانه نمیدانستم. وقتی اصلاحطلبان بخواهند توأمان درون نظام و اپوزیسیون نظام باشند، هزینههای هر دو نقش را میپردازند، بدون اینکه از منافع این نقشها بهرهمند شوند
تغییر نگرش نسبت به کردها
مرکز تحقیقات رسانه ملی در جدیدترین نظرسنجی اعلام کرد: ۵۶ درصد در کل کشور و ۸۱.۵ درصد در مناطق کردنشین بیننده سریال «نون. خ ۲» بودهاند.۶۰ درصد بینندگان «نون. خ ۲» بعد از دیدن سریال، نگرششان به قوم کرد بهتر و مثبتتر شده است. ۸۱.۳ درصد از بینندگان در کل کشور و ۷۷.۳ درصد از بینندگان در مناطق کردنشین از فصل دوم سریال «نون. خ» در حد زیاد رضایت داشتهاند. فصل دوم سریال «نون. خ» شبکه یک سیما در زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان بیشترین بیننده را داشته است.
چرا شایعه شهادت فرماندهان سپاه را اعلام میکنند؟
برخی رسانههای عربی زبان نزدیک به عربستان سعودی با انتشار خبری مدعی شدند، سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به ریف شرقی حمص در سوریه به شهادت رسیده است. بامداد چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۹ نیز یک رسانه با نام «لبنان الجدید» مدعی شهادت سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به پایگاه الشعیرات در استان حمص سوریه شد. بدون استثناء تمام این شایعات در ساعات نخستین بامداد منتشر شده است. انتخاب چنین زمانی برای انتشار شایعات از سوی رسانههای معاند را میتوان اقدامی هوشمندانه برشمرد، چراکه در چنین ساعاتی دسترسی اصحاب رسانه به منابع خبری برای پیگیری صحتوسقم اخبار محدود است و بدین ترتیب زمان بیشتری برای جولان شایعات مختلف در فضای افکار عمومی فراهم میشود. عموم مردم در برخورد با شایعات کمتر خود را برای بررسی درستی یا نادرستی محتوای آن به دردسر میاندازند و از سوی دیگر، منشأ انتشار شایعه نیز امروز با ابزار شبکههای اجتماعی که قابلیت نظارت بر محتوای منتشرشده در آنها نیز وجود ندارد، شایعه را با رنگ و لعاب و قالبهای جذاب برای مخاطبان مطرح میکنند. از سویی علاقه عمومی برای حضور فعال و پررنگ در فضای مجازی سبب شده که بسیاری از کاربران این فضا بدون توجه به صحتوسقم و راستی آزمایی شایعات، به انتشار بیشتر این اخبار جعلی اقدام کنند. گسترش یک شایعه در جامعه، تهدیدی جدی است که متوجه افراد آن جامعه میشود؛ در حقیقت تکرار مداوم یک شایعه در جامعه میتواند به عادی شدن آن اتفاق که در قالب شایعه مطرح شده است، دامن بزند.
۹۰ درصد مردم هنوز به کرونا مبتلا نشدهاند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در مقابله با کروناویروس، سلاحی جز رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در دست نداریم. طبق آمار، در آلودهترین شهرهای کشور در سختترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشدهاند
در هر چهار مرحله خودکفا شده ایم!
امیر سرتیپ محمدحسن نامی درباره تأثیرگذاری پرتاب ماهواره نور ۱ به فضا بر افزایش عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: «کشورها را بر اساس وزن ژئوپلیتیک به کشورهای فروملی، کشورهای ملی، منطقهای، کروی و فراکروی تقسیمبندی میکنند. برای رسیدن به فضا لازم است چهار مرحله در دستور کار قرار گیرد؛ مرحله اول ساخت ماهوارهبر است که خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به خودکفایی دستیافته، مرحله دوم مربوط به ساخت ماهواره بوده که امروزه سازمانهای دولتی، نظامی و دانشگاهها با قدرت به این حوزه وارد شدهاند و توانایی ساخت انواع ماهوارهها را دارند. مرحله سوم ایستگاهها یا سایتهای گیرنده و کنترلکننده است که خوشبختانه در این زمینه هم خودکفا هستیم و چهارمین مرحله که یکی از مراحل مهم محسوب میشود، ایستگاههای پرتاب است و در این زمینه هم جمهوری اسلامی ایران دارای توانایی و خوداتکاست.» وی افزود: «شاید در منطقه ما کشوری صاحب ماهواره باشد، اما باید توجه داشت که آن ماهواره را کشورهای دیگر برای آنها ساختهاند، پرتاب آن ماهواره را کشور دیگری انجام داده و حتی کشور دارای آن ماهواره سایت دریافت یا کنترل هم ندارد؛ لذا چند کشور معدود در جهان هستند که توانایی انجام این چهار مرحله را دارند که جمهوری اسلامی ایران هم جزء این معدود کشورها محسوب میشود.»
پاسخ مکانیزم ماشه چیست؟
محمدجواد لاریجانی با اشاره به سناریوی خطرناک آمریکایی در زمزمه بازگشت ظاهری به برجام برای استفاده از مکانیزم ماشه گفت که در این صورت باید ایران از NPT خارج شود.
وی در مورد علت مخالفت امریکا با لغو تحریمهای تسلیحاتی ایران گفت: «آمریکاییها میدانند که ما اشتهایی برای خرید حجم بالایی از سلاح نداریم، منتها آنچه آنها از آن ناراحت هستند این است که کشورهای زیاد با بودجههای یکپنجم و یکششم و یکدهم هزینه فعلیشان، میتوانند از ایران سلاح بخرند و ایران هم کشوری نیست که زیر بار فشارهای اینوآن برود، یعنی [ایران] یک محل خرید مطمئن و مستقل سلاحهای متعارف [برای این کشورها] است.
کرونا کمر بازار موبایل را خم کرد
همهگیری ویروس کرونا ضربه سختی به بازار گوشی هوشمند جهان زده است. اطلاعات جدید شرکتهای تحلیلی نشان میدهد صادرات این محصول ۱۳درصد در سه ماهه اول ۲۰۲۰ کاهش یافته است. در حالی که شرکت بین المللی دادهها (IDC) اعلام کرده نقل و انتقال گوشیهای هوشمند ۱۱.۷ درصد کاهش یافته، تحلیلگران میگویند این کاهش صادرات بیشتر و برابر با ۱۳ درصد بوده است. مهم نیست کدام یک از این عددها درست است، واقعیت این است که بازار جهانی گوشی هوشمند به سرعت رو به سقوط است.
ظریف، خسته و منتظر پایان کار
روزنامه اصلاح طلب همدلی در یادداشتی با عنوان «ظریف؛ خستگی سیاسی یا رخوت کرونایی؟» نوشته: «ظریف را چه شده است؟ ممکن است اینگونه به نظر آید که خسته از دوران سنگین ریاست بر ساختمان میدان مشق، بسیار زودتر از موعد، چشم به شمارهانداز معکوس پایان تدبیر و امید دوخته است، تا تن فرسوده شده در هر چه خارجه و بینالملل و دیپلماسی را مجالی دهد برای آسودن. این البته از منظری شاید بهحق باشد و انصاف، اما به واقع در جغرافیای چنین چهار راه حوادثی، چونان مسئولیتی، اینگونه رکودی را برنمیتابد».در ادامه، روزنامه همدلی ناخواسته اذعان کرده که ظریف فقط برای برجام انرژی دیپلماسی داشته است: «گویا بدون برجام، ظریف آن وزیر خارجه همیشگی نیست، شخصیتی که البته او خواسته یا ناخواسته اینگونه برای خویش، تعریف کرد. میتوان گفت در حال حاضر، سرعت قطار دیپلماسی، آنچنان کاهش یافته است که گویا سیاست خارجی دولت در حال رسیدن به یک سکون محض است. در این میان، محدودیتهای کرونایی هم مزید بر علت شده و این روند را به سوی یک تعطیلی مطلق سوق داده است. تنها گاهی خبرهایی میرسد از صحبتهای تلفنی آقای وزیر با چند همتای خارجی و بس... هنوز فرصت قابل توجهی تا پایان دوره دولت دوازدهم باقی مانده است و این انفعال زودهنگام از جانب دستگاه دیپلماسی کشور، قدری عجیب به نظر میرسد».همدلی سپس با اشاره به فشار تحریمها بر مردم، آورده: «این حقیقت از مسئولیت ظریفی که بر مسند وزارت خارجه نشسته است، نمیکاهد. این وظیفه، بهانه نمیطلبد. «در توان من نیست»، «نمیگذارند»، «نمیشود» و «نمیتوانم»، در آن جای ندارد که اگر داشت، قبول اینچنین مسئولیتی محلی از اِعراب نداشت».
کرونا جان ۵۵ خبرنگار را در سراسر جهان گرفت
از ابتدای همه گیری ویروس کووید-۱۹ تاکنون ۵۵ خبرنگار و روزنامه نگار جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست داده اند. در آستانه سوم می، روز جهانی آزادی بیان، موسسه Press Emblem Campaign گزارش داد از ابتدای ماه مارس تاکنون ۵۵ روزنامه نگار از ۲۳ کشور مختلف دنیا بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این موسسه تاکید کرد هنوز مشخص نیست که ابتلای آنها به این ویروس مرگبار در هنگام فعالیتهای خبری بوده یا خیر. این موسسه حامی آزادی مطبوعات هشدار داد بسیاری از خبرنگاران در هنگام پوشش خبری مربوط به ویروس کرونا، خود را در معرض خطر قرار میدهند و بسیاری از آنها در همین مسیر به کرونا مبتلا شدند.
هدیه متفاوت یک شرکت چینی به پزشکان و پرستاران ایران
سفیر ایران در چین از اهدای ده دستگاه صندلی ماساژ از سوی یک شرکت چینی و ارسال آن به وزارت بهداشت به پاس خدمات کادر درمان ایران خبر داد. محمد کشاورززاده در پیامی توییتری نوشت: کادر درمانی ایران در مبارزه با کرونا طی این مدت جانفشانیها کرده است. آوازه فداکاری آنها به اقصی نقاط جهان رسیده و یک شرکت چینی برای تقدیر از پزشکان و پرستاران ایرانی ده دستگاه صندلی ماساژ به سفارت اهدا کرده که با اولین پرواز به تهران ارسال تا توسط وزارت بهداشت در اختیار آنها قرار گیرد.
اخبار کوتاه
* وزیر اقتصاد در گفتگوی تلویزیونی در خصوص روشهای آزادسازی سهام عدالت توضیح داد و گفت: «روش مستقیم این است که مدیریت سهام را خود فرد عهدهدار میشود، اما در روش واگذاری وکالتی به شرکت سرمایهگذاری استان، مدیریت سهام و سهام گردانی را به هر دلیلی به نهاد ایمن واگذار میشود.» وی افزود: «در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد [مردم] روش مستقیم را انتخاب کردهاند.»
* پس از شیوع کرونا و آسیب دیدن مشاغل و اخلال در روند درآمدزایی خانوارها، اعلام شد که پرداخت اقساط وامهای قرضالحسنه برای مدت سه ماه به تعویق میافتد، اما بررسیها نشان میدهد که با وجود گذشت بیش از دو ماه، هنوز برخی بانکها همچنان در اجرای این مصوبه مقاومت میکنند.
*پیروز حناچی، شهردار تهران در دیدار و گفتگو با تعدادی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی با تاکید بر اینکه سال گذشته با تحریمهای جدید میزان درآمد دولت از نفت، به حداقل رسید و شهرداری تهران هم تحت تاثیر این فضا قرار گرفت، گفت: مدیریت شهری در دوره جدید نمیخواهد به هر شکلی درآمدزایی کند و چارچوبهایی دارد. به همین دلیل امروز شرایط مالی سختی را تجربه می کنیم. اداره شهرداری تهران حداقل نیاز به اعتبار روزانه بین ۵۰ تا ۸۰ میلیارد تومانی دارد، با این وجود شهرداری در دوران کرونا فعالیت خود را ادامه داد. برای نمونه ناوگان حمل و نقل عمومی با ۸۰ درصد ظرفیت فعالیت میکرد، در حالیکه تنها ۱۰ درصد مسافران همیشگی از آن استفاده میکردند.
*به گزارش پایگاه یورو نیوز، در وضعیتی که نیمی از جمعیت کره زمین در قرنطیه به سر میبرند، شبکههای اجتماعی و بالکن خانهها به جایگزینی برای تظاهرات و اعتراض خیابانی به مناسبت روز کارگر بدل شدهاند. اتحادیههای کارگری در فرانسه از مردم خواستهاند به برگزاری آنلاین کنفرانسها و کنسرتها اقدام کنند و با انتشار عکسهای اعتراضی در شبکههای اجتماعی فضای مجازی را به این موضوع اختصاص دهند و با صدا در آوردن قابلمهها از روی بالکنها اعتراض خود را به شرایط کار کارگران و نابرابری اقتصادی نشان دهند.
*رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: سردمداران کاخ سفید اگر ببینند در برجام ماندن یا خروج از آن میتواند اهداف شوم آنها را محقق کند و فشار را بر مردم ایران افزایش دهد، حتما اقدام عملی در این زمینه انجام میدهند. ایران گزینههای زیادی در برابر بازگشت احتمالی آمریکا به برجام برای فعال کردن مکانیزم ماشه دارد. یکی از گزینههای ایران در برابر بدعهدیهای طرف غربی برجام خروج از "ان پی تی" است.
*نماینده مردم رشت در مجلس پیشنهاد کرد برای جلوگیری از افت بدنی ورزشکاران و ضرر باشگاهها لیگ برتر فوتبال بدون تماشاگر برگزار شود. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «ویروس کرونا حداقل تا پایان سال ۹۹ مهمان ماست. لیگ برتر فوتبال را بدون تماشاگر و متمرکز در تهران و پخش مستقیم برگزار کنند. ادامه تعطیلی یا منحل کردن رقابتها عامل افت بدنی ورزشکاران و بازنشستگی زودهنگام آنان و ضرر باشگاهها میشود. فدراسیون فوتبال تصمیم کرونایی اتخاذ نماید.»