
دکتر مهدی روحی مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان درمورد تولید نانو داروی تزریقی که ذخیره آهن در بدن را به مدت یک ماه ارتقا میدهد با مجله علمی «روزنه» رادیو گفت وگو مصاحبه تلفنی کرد.
روحی گفت: محصولی که ما دانش فنی آن را به دست آوردیم یک ویال آهن تزریقی است؛ یک داروی آهن تزریقی که در مواردی که فرد مبتلا به کم خونی است یا نیاز به آهن دارد میتواند از آن استفاده کند.
وی افزود: تفاوت این دارو با آهنهای خوراکی این است که فرد به جای اینکه روزانه از قرص آهن استفاده کند و بعضاً دچار مشکلات گوارشی شود میتواند ماهی یک بار از این داروی تزریقی استفاده کنند ضمن اینکه میزان آهنی که داخل این دارو قرار دارد میتواند در طول یک ماه آهن بدن فرد را بدون عوارض گوارشی تأمین کند.
روحی در توضیح بیشتر این دارو اظهارکرد: این دارو یک ویال تزریقی است که داخلش نانو ذرات آهن با ترکیب نانوپلیمرهای خاصی وجود دارد و به همراه سرم به داخل رگ تزریق میشود. وقتی این دارو وارد سیستم جریان خون میشود پلیمرها به مرور تجزیه و باز میشوند و مولکولهای آهن از داخل اینها آزاد میشوند و برای جبران کم خونی به سمت هموگلوبینها میروند.
وی خاطر نشان کرد: ما سه سال روی این دارو کار کردیم و آن را با حمایت معاونت علمی و ستاد نانو در مقیاس آزمایشگاهی تولید کردیم و به تولیدات نیمه صنعتی رسیدیم و الان هم در مرحله برنامه ریزی برای تولید صنعتی این دارو هستیم.
روحی افزود: در حال حاضر آزمایشهای فیزیکی و شیمیایی این دارو انجام شده و آزمایشات بالینی آن بعد از اخذ مجوز صنعتی انجام خواهد شد.
وی متذکرشد: با توجه به اینکه این محصول در دنیا فقط توسط یک شرکت تولید میشود این محصول باید شبیه محصول اصلی باشد لذا ما در مرحله اول باید از لحاظ خصوصیات دارویی، فیزیکی و شیمیایی اثبات کنیم که دقیقاً مانند همان برند خارجی است و بعد که وارد بازار شد در عرض یک سال آن را به صورت بالینی هم امتحان میکنیم.
روحی درمورد مشکلات مالی این شرکت دانش بنیان گفت: ما همان ابتدای کار مسئله تأمین مالی را با ستاد نانو مطرح کردیم و مسئولان ستاد نانو هم بدون هیچ گونه مقاومت و بسیار سریع و کمتر از شش ماه تأمین اعتبار کردند و پروژه وارد فاز عملیاتی شد.
وی افزود: شرکتی که در دنیا این محصول را تولید میکند پلتفرم جالبی دارد و ما هم قصد داریم همان پلتفرم را در کشور راه اندازی کنیم. ما تولید حدود پنج نانو دارو را برای بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی در برنامههایمان داریم که میتواند سه سال آینده به مرحله تولید برسد.