نگاه

تولید جهادی

امروز تولید جهاد است؛ چرا؟ برای خاطر اینکه در معنای جهاد مکرّر گفته‌ایم که جهاد عبارت است از آن تلاشی که ناظر به حمله‌ی دشمن و تحرّک دشمن باشد؛ در مقابل دشمن باشد. هر تلاشی جهاد نیست؛ تلاشی که متوجّه به حمله‌ی دشمن است، این جهاد است
حمیدرضا ترقی- امروز تولید جهاد است؛ چرا؟ برای خاطر اینکه در معنای جهاد مکرّر گفتهایم که جهاد عبارت است از آن تلاشی که ناظر به حملهی دشمن و تحرّک دشمن باشد؛ در مقابل دشمن باشد. هر تلاشی جهاد نیست؛ تلاشی که متوجّه به حملهی دشمن است، این جهاد است. مقام معظم رهبری 10/11/1400

برنامه دشمن علیه تولید

1- جلوگیری از فروش نفت تولیدی

2- جلوگیری از مبادلات کالا از طریق ارز نفتی

دشمن از دو طرف وارد شد که تولید کشور را به زانو در بیاورد: یکی از جهت نفت و گاز بود که خب مهمترین منبع ارزی کشور محسوب می شد؛ یکی هم از ناحیهی مبادلات بود؛ یعنی چیزی عاید کشور از ناحیهی نفت و گاز که منشأ مهم و منبع مهمّ ارزی است، نشود؛ مبادلات با دنیا هم محدود بشود، مشکل درست بشود، دچار تحریم بشود. یعنی در واقع تولید به زمین بخورد، به زانو دربیاید، بکلّی از بین برود. مقام معظم رهبری 10/11/1400

روش مقابله با دشمنان تولید

الف)- تولید بدون اتکا به ارزنفتی ب)- تولید درجهت خنثی کردن توطئه دشمن ج)- جلوگیری از فتح سنگر تولید توسط دشمن

در مقابل این دشمنی صریح، هر کسی که اقدام به تولید بکند، جهاد کرده؛ شما تولیدگرها در این زمینه دارید عمل می کنید؛ این جهاد است. اگر نیّت شماها خدمت به کشور، خدمت به مردم برای خاطر خدا باشد، این بزرگترین عبادتها است که دارید انجام می دهید. مقام معظم رهبری 10/11/1400

نتیجه تولید جهادی

1- اعتراف دشمن به شکست سیاست فشار حداکثری

2- از بین رفتن ابزار فشار دشمن علیه ملت ایران

امروز خود آن دشمن اعتراف می کند که سیاست فشار حدّاکثری به شکست خفّتبار آمریکا منتهی شد؛ سخنگوی وزارت خارجهی آمریکا گفت :سیاست فشار حدّاکثری علیه ایران به شکست خفّتبار آمریکا منتهی شد؛ الحمدلله؛ این به خاطر تلاشی بود که در کشور کارآفرینان و کارگران بر دشمن تحمیل کردند.

الزامات تولید جهادی

1- جهش تولید

جهش در تولید یعنی؛ عقب ماندگی های حوزه های تولید را با حداکثر سرعت ممکن در حداقل زمان ممکن جبران کردن. به بیان دیگر باید تمام امکانات و ظرفیت های موجود در داخل کشور به کار گرفته شوند تا در یک بازه زمانی کوتاه تولید از هر نظر به یک استاندارد قابل قبول دست یابد.

ثمره جهش در تولید:

رهبری فرمودند: اگر واقعاً تولید را بتوانید جهش بدهید، همهی شاخصهای اقتصادی مهمّ کشور تغییر پیدا می کند، تحوّل پیدا می کند؛ تولید این جوری است؛ یعنی اشتغال پایدار به وجود میآید، بیکاری کاهش پیدا می کند، صادرات رونق پیدا می کند، درآمد ارزی برای کشور فراهم می شود، نرخ تورّم کاهش پیدا می کند؛ علاوهی بر اینها استقلال اقتصادی در کشور به وجود میآید و این موجب عزّت ملّی است -کشورها با استقلال اقتصادی، با تواناییهای اقتصاد داخلیشان افتخار می کنند و سربلند می شوند- عزّت و امنیّت ملّی را تأمین می کند، اعتماد به نفْس ملّی را بالا می برد و اقتصاد کشور را در مقابل تکانههایی که از بیرون تحمیل می شود یا در داخل به وجود میآید حراست می کند و حفظ می کند، مقام معظم رهبری 10/11/1400

2- افزایش کیفیت تولید بدون افزایش قیمت

ما که به تولید تکیه می کنیم، مسئلهی ما فقط انبوه سازی نیست؛ کیفیّت مسئلهی اساسی است. کیفیّت تولید باید حتماً به عنوان یک اصل مورد توجّه باشد؛ این غیر قابل اغماض است. اگر شما ملاحظه می کنید که از تولیدات داخلی حمایت می شود -حالا چه حمایت عملی [مثل] این حمایتهای تعرفهای و تسهیلات بانکی و امثال اینها، و چه حمایتهای تبلیغاتی، [مانند] تأکیدی که بنده کردم و بعضی مسئولین کردند روی مسئلهی حمایت از تولید داخلی که اثر هم دارد و داشته- این باید به ارتقای کیفیّت منتهی بشود.

ما در برخی از محصولات داخلی متأسّفانه شاهد این هستیم که به کیفیّت توجّه نمی شود؛ این خیلی بد است. این همه حمایت در این طول این سالها از صنعت خودرو در کشور شده، [امّا] کیفیّت خودرو خوب نیست، مردم ناراضیاند، درست هم می گویند، حق با مردم است؛ یعنی اعتراض مردم بهجا است. این صنعت نتوانسته رضایت مشتری را جلب کند؛ باید شما بتوانید رضایت مشتری را جلب کنید. لذا مسئلهی کیفیّت در درجهی اوّل است.

حالا اگر از این فضای حمایتی، هم برای ارتقای کیفیّت استفاده نشود و هم سوءاستفاده بشود برای بالا بردن قیمت، این هم یک مشکل دیگر است؛ قیمت را بالا ببرند، کیفیّت بالا نرود و ارتقاء پیدا نکند امّا این حمایت دولتی و تبلیغاتی و بانکی و غیره و جلوگیری از مثلاً رقابتهای خارجی موجب بشود که قیمت بالا برود؛ این خیلی چیز بدی است. حالا من گلایه می کنم از دوستانی که مسئولان کالاهای خانگی و لوازم خانگی هستند؛ ما از اینها حمایت کردیم و اسم آوردیم؛ شنیدم بعضی از اقلام دو برابر ارتقای قیمت پیدا کرده؛ چرا؟ این جور نبایستی با حمایتها برخورد بشود. خب اگر این جور ما کیفیّت را بالا نبریم، چطور انتظار داریم که بازارهای خارجی را فتح کنیم؟ کیفیّت خیلی مؤثّر است.

3- ارتقای فنّاوری تولید

امروز تولیدکننده داخلی باید از دانش، تکنولوژی های نوین، تخصص، ماشین آلات و تجهیزات به روز برای حضور و رقابت در بازارهای بین المللی برخوردار باشد، در غیر این صورت محصولات خارجی جایگزین کالاهای ایرانی در سبد خرید خانوارها خواهند شد.

در حال حاضر مشکل این است که دستگاه ها و تجهیزات اکثر کارخانه ها مطابق با تکنولوژی روز نیست و طبیعی است که مصرف انرژی در این دستگاه ها بالا است. ضمن اینکه کار با این دستگاه ها نیازمند نیروی انسانی بیشتر و میزان تولید آنها در مقایسه با تولید ماشین آلات و دستگاه های جدید، کمتر است.

خوشبختانه جوانان کشور در زمینه اختراع تکنولوژی ها و دستگاه های جدید پیشرفت های زیادی داشته اند، اما این پیشرفت کافی نبوده است.چون حمایت کافی از آنها صورت نگرفته .

4- تولید باید اشتغالآفرین باشد

بعضی از تولیدات کشور، مثل صنعت نفت، صنعت فولاد و امثال اینها، از لحاظ اشتغالآفرینی آن چنان که برخی از صنایع دیگر اشتغالآفرینی دارند، اینها ندارند.

غفلت از صنایع اشتغالآفرین یک مشکل بزرگی است، دستگاههای دولتی، دستگاههای بانکی [باید] کاری بکنند که تولید به معنای واقعی کلمه در جهت ایجاد اشتغال باشد؛ چون مسئلهی اشتغال یک مسئلهی حیاتی است برای کشور. و همین صنایع مهم هم در حولوحوش خودشان می توانند یک زنجیرهای از صنایع اشتغالآفرین، صنایع پاییندستی که غالباً هم اشتغالآفرین است بهوجود بیاورند.

مثلاً در ذیل صنعت نفت، این صنایع پاییندستی انبوهی که وجود دارد که یک نمونهاش همین پتروپالایشگاهها است که قانونش هم در مجلس در سال ۹۸ تصویب شد و به دولت وقت هم ابلاغ شد؛ منتها متأسّفانه دنبالگیری نشده، باید دنبالگیری بشود. اینها، هم سرمایههای متوسّط مردم را وارد میدان اشتغال می کند، هم اشتغالآفرین است؛ از این نمونهها در صنایعی از قبیل صنایع فولاد و غیره هم وجود دارد. حمایتهای بانکی، تسهیلات باید به این سَمت حرکت بکند که به صنایع اشتغالآفرین بیشتر توجّه بشود.

5- دانشبنیان کردن تولید با اتکاء به داخل

آنچه مورد غفلت قرار گرفته این است که ما صنایع بزرگ خودمان را دانشبنیان کنیم. صنعت نفت [باید] دانشبنیان بشود. ما در زمینهی صنعت نفت دچار عقبماندگی فنّاوری هستیم. برخی از کشورهای منطقه از لحاظ نوع استخراج نفت و فنّاوریای که در این جور جاها به کار می رود از ما خیلی جلوترند؛ ما در این زمینه عقبماندگی داریم.

https://www.shoma-weekly.ir/YvmXxt