
سامانه موشکی ایران در کمین جنگندههای صهیونیستی
خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه در گزارشی مدعی شد، به دنبال تکرار حملات هوایی اسرائیل علیه مواضع ایران در سوریه، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ایران به طور مخفیانه سامانه دفاع هوایی خود را به سوریه انتقال میدهد. بنا بر این گزارش، مشخص است سامانه دفاع موشکی ایرانی «باورـ 373» توانسته است جایگاهی مناسب را در میان سامانههای دفاع موشکی همچون «اس 200» و «اس 300» به دست آورد. این گزارش به استناد اخبار نظامی منتشر شده در رسانههای ایرانی درباره این سامانه، میافزاید: فاصله پرواز راکتهای ضد هوایی «باورـ 373» حدود 200 کیلومتر است، در حالی که اثربخشی اهداف هوایی این مجموعه حدود 85 درصد است. کارشناسان نظامی معتقدند، اگر ایران واقعاً سلاحهای دفاع هوایی خود را به سوریه تحویل دهد، نیروی هوایی اسرائیل با مشکلات جدی مواجه میشود. به گفته این رسانه روسی، از آنجا که ایران آماده حمله به جنگندههای اسرائیلی است، تا زمانی که این جنگندهها در شعاع نابودی قرار داشته باشند، مورد حمله قرار خواهند گرفت.
برخی معلمان در اعتراض به پایین بودن حقوق به کلاس نرفتند
در حالی که دو هفته به تعطیلی کلاسهای درس در آستانه نوروز باقی مانده، برخی معلمان در اعتراض به پائین بودن میزان حقوقشان ـ سیزدهم اسفندماه ـ تحصن کرده و در کلاسهای درس حاضر نشدند. گفته میشود این تحصن در برخی شهرستانها صورت گرفته و معلمان به نشانه اعتراض در کلاس درس حاضر نشده و با نمایش پلاکاردهایی از خواستهها و مطالبات خود در فضای مجازی، سعی کردند صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.
تحلیل ابطحی از رفتار پساانتخاباتی روحانی!
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات گفت: «من قبول ندارم که روحانی مظلومترین رئیسجمهور است، اما تنهاترین است. این را نیز خود ترجیح داده است.» وی افزود: «من برای این رویکرد میتوانم سه دلیل مطرح کنم؛ اول اینکه، او تصور میکرد با فاصله گرفتن از جریان حامی خود برای آینده سیاسی خود نقش جدیتری قائل میشود و در اردوگاه رؤسایجمهور قبلی که هر یک به نحوی از قدرت طرد شدهاند؛ قرار نمیگیرد که به اعتقاد من به این نتیجه هم نرسید. دومین دلیل این بود که نزدیکان متوهم روحانی تصور میکردند صرفاً با در اختیار داشتن قدرت میتوانند برای خود عقبهای درست کنند که بتواند آینده قدرت را برایشان تضمین کند... دلیل سوم نیز این بود که سیاستهای روحانی مقبول هیچ یک از جریانهای سیاسی کشور نبود.» این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: «مشکلات مردم و به نوعی ول بودن مردم در دوران ریاستجمهوری روحانی به دلایلی که گفتم اضافه و موجب شد او تنهاترین رئیسجمهور باشد.»
ظریف: استعفایم صرفاً برای حفظ شأن و اعتبار وزارت امور خارجه بود
وزیر امور خارجه در جمع کارکنان این وزارتخانه گفت: استعفای بنده صرفاً برای حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه به عنوان نماینده ایران در صحنه بین المللی بود. جا دارد از لطف و محبت همه مردم و نمایندگانشان در مجلس، همکاران عزیز، نخبگان، مقامات، سردار سلیمانی، ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری که لطف کردند سپاسگزاری کنم. وزارت خارجه نمیتواند بپذیرد که در صحنه روابط خارجی غایب باشد. دیگران نباید آن را مزاحم تلقی کنند و ما باید کاری کنیم که همه باور کنند که حضور وزارت امور خارجه به نفع آنها و دارای ارزش افزوده بری کار هریک از دستگاههاست.
بدن دومین بیمار مبتلا به ایدز از ویروس «اچ آی وی» پاکسازی شد
تیمی از پزشکان بریتانیا توانستند بدن یک مرد مبتلا به بیماری ایدز را بطور کامل از ویروس «اچ آی وی» پاک کنند. موفقیت در درمان این مرد که نام و ملیتش اعلام نشده و به «بیمار لندن» مشهور است، پس از انجام عمل پیوند مغز استخوان ممکن شد. در جریان این عمل که ۳سال پیش انجام شد، سلولهای بنیادی مغز استخوان اهدا کنندهای که به دلیل یک جهش ژنتیکی نادر بدنش در مقابل عفونت «اچ آی وی» مقاوم بود، به بدن «بیمار لندن» پیوند زده شد. «بیمار لندن» در سال ۲۰۰۳ میلادی به ایدز و در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز به نوعی سرطان خون مشهور به «لنفوم هاجکین» مبتلا شده است. پزشکان در سال ۲۰۱۶ میلادی یعنی هنگامی که این مرد به دلیل سرطان بشدت بیمار بود، درنهایت تصمیم میگیرند تا سلولهای بنیادی مناسب برای پیوند را یافته و به مغز استخوان او پیوند بزنند. گفته میشود که بعید است بتوان چنین شیوهای را برای تمام مبتلایان به ایدز اجرا کرد، زیرا این شیوۀ درمان بسیار گران، پیچیده و پرخطر است. همچنین اهدا کنندگان بسیار کمی چنین جهش ژنتیکی دارند
هیچ عزمی برای اصلاح فضای مجازی وجود ندارد!
آیتالله مکارمشیرازی، از مراجع تقلید گفت: دشمن دیگر از راه نظامی عاجز شده و از دو راه اقتصادی و فرهنگی ضربه میزند. خارجنشینانی که در خدمت عمال بیگانهاند، منافقان داخلی و از همه مهمتر فضاهای مجازی سه عنصری هستند که به فرهنگ ما حملهور میشوند. وی اظهار داشت: ما منکر اینکه با جمع شدن فضای مجازی برخی تجارتها از بین میرود، نیستیم. ما میگوییم در کنار این مزایا زهرهایی وجود دارد و مسئولان باید آن را اصلاح کنند. آیتالله مکارمشیرازی خاطرنشان کرد: فضای مجازی راه اصلاح داشته و میتوان از مزایای آن استفاده کرد و آفات آن را کم کرد، اما هیچ عزمی برای اصلاح فضای مجازی در بین مسئولان وجود ندارد.
احتمال سرقت فرش از روی پشت بام
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: از شهروندان خواهش میکنیم برای سپردن فرشهای خود به قالیشوییها، حتماً از مجوز داشتن آن قالیشویی مطمئن شوند. به دلیل اینکه در روزهای پایانی سال مردم بیشتر زمان خود را در بیرون خانه به سر میبرند (به منظور خرید و تهیه مایحتاج عید نوروز) احتمال افزایش خرده سرقتها وجود دارد و یکی از مواردِ این خرده سرقتها، دزدیدن فرشها از روی دیوار یا پشتبام خانههاست.
گذر از تهدیدات و رسیدن به فرصتهای آینده
سرلشکر محمد باقری با بیان اینکه در گام دوم انقلاب با دارا بودن تجربه گرانبهای چهل ساله، نگاه جدید و آرمانی نسبت به علم داریم، گفت: ما با تهدیدات جدید و متنوعی روبهرو هستیم؛ چرا که ایران اسلامی قلدری کشورهای مستکبر را برنمیتابد و پیامش استقلال است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: اکنون از سوی قدرتهای بزرگ با یک تهدیدات ناهمتراز و از سوی ایادیشان با تهدیدات همتراز و با گروهکهای تروریستی با جنگهای نیابتی و ناامنی روبهرو هستیم که باید خود را برای مقابله با این تهدیدات آماده کنیم. وی اضافه کرد: گذر از تهدیدات و رسیدن به فرصتهای آینده مسئولیت همه ماست.
هیچ راهی جز واقعی کردن قیمتها نداریم
علی سرزعیم، اقتصاددان و معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای کنترل مصرف یا باید قیمتها را اصلاح کرد یا باید به نظام برنامهریزی و مداخله روی آورد که کارت سوخت در این مقوله میگنجد. کارت سوخت همان کوپن است. متأسفانه بیشتر افراد جسارت این را ندارند که از مکانیزم بازار استفاده کنند، در نتیجه گزینه استفاده از کوپن جذابتر میشود، هر چند نام آن را کارت سوخت بگذاریم. هیچ راهی غیر از این نداریم که قیمتها واقعی شود، ما اکنون تنها داریم زمان را از دست میدهیم
جنجال دروغ در مورد یک عفو عمومی
رسانههای اصلاحطلب و فعالان سیاسی آنان در شبکههای مجازی تبلیغ میکنند که حکم شلاق سعید مرتضوی با عفو رهبری بخشیده شده است و میگویند او از رهبری عفو گرفته است. بهگونهای تبلیغ میکنند که گویا رهبر انقلاب اختصاصی و به شکل خاص شلاق مرتضوی را عفو کردهاند. در حالی که در ۲۲ بهمن سال جاری و مصادف با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با پیشنهاد رئیس قوه قضائیه شرایط عفو هر ساله که همزمان با دهه فجر انجام میشد، به گزینههایی بیشتری بسط پیدا کرد تا افراد بیشتری را شامل شود. در همین راستا شرایط افرادی را که عفو رهبری شامل آنها میشد، به قدری گسترش دادند که ۵۰ هزار نفر در بهمن ماه شامل عفو رهبری شدند. بدیهی است در هنگام تصمیم گیری برای عفو عمومی، این «شرایط» است که مورد بررسی و انتخاب قرار میگیرد و نه مصداقها و افراد. حال در این میان وقتی یکی از شرایط عفو تمامی شلاقهای تعزیری بوده، خودبهخود شامل مرتضوی هم شده است. آیا رواست اصلاحطلبان با دروغگویی عفو عمومی رهبر را صرفاً با یک مصداق بیان کنند و به ذهن مخاطب خود جهتدهی دروغ بدهند؟ مرتضوی دارای شاکی خصوصی است و بررسیها نشان میدهد در زندان خواهد ماند.
علی دایی: با پولهای هدایتی میشد یک استان را از نو ساخت و تجهیز کرد
علی دایی در مصاحبهای با همشهری ورزشی حرفهای جالبی زده است. علی دایی سرمربی سایپا در جدیدترین گفت و گویش از این گفته که سرمربی تیم ملی ایرانی باشد یا خارجی. او گفته فرقی ندارد. در پاسخ به تعارف سردار آزمون به خودش برای سرمربیگری هم گفته: «او لطف دارد، ولی من درگیر سایپا هستم.» مهمترین گفته اش، اما درباره حسین هدایتی است که گفته او تنها کسی نیست که در ایران از این پولها خورده و البته گفته با پولهایی که هدایتی خورده میشد یک استان را از نو ساخت و تجهیز کرد.
جدل بی پایان دولتیها در مورد سفر اسد
سخنگوی وزارت خارجه بهرام قاسمی تلویحاً اعلام کرده که محمدجواد ظریف وزیر خارجه تا پایان سفر رئیس جمهور سوریه به ایران از انجام آن بی اطلاع بوده است. او در پاسخ به سؤال برخی خبرنگاران در خصوص برداشت نادرستی که از پاسخ وی در نشست خبری با رسانههای داخلی و خارجی در مورد سفر بشار اسد به تهران ایجاد شده است گفت: «منظور اینجانب از این جمله که «آنهایی که باید در جریان سفر قرار میگرفتند، در جریان سفر بودند و برنامه خود را هم بهخوبی انجام دادند»، در واقع اشاره به یک واقعیت تلخ در این ماجرا بود که تعداد محدودی بهجز وزیر امور خارجه میتوانستند از آن اطلاع داشته باشند و وزارت امور خارجه در هیچ سطحی از آن اطلاع نداشت و این بی اطلاعی تا پایان سفر حفظ شد.»وقتی قاسمی میگوید وزارت خارجه در هیچ سطحی مطلع نبوده، یعنی بی اطلاعی وزیر به عنوان بالاترین سطح وزارتخانه از این سفر. این در حالی است که از قول منابع آگاه شنیده میشود که رئیس جمهور یک روز پیش از سفر بشار اسد به تهران، در جریان این سفر قرار گرفته است.استعفای بی موقع ظریف تنها ساعاتی پس از اعلام خبر دیدار بشار اسد با رهبر انقلاب باعث به حاشیه رفتن موج خبری این دیدار شد و متأسفانه ناهماهنگی در دفتر رئیس جمهور و عدم حضور وزیر خارجه در دیدار مهم روحانی و اسد جنبه بینالمللی پیدا کرد. روشن نیست چرا بهرغم بازگشت ظریف به سرکار و با وجودی که استعفا تنها یک روز به طول انجامید، دولتیها این جدل را تمام نمیکنند! این در حالی است که بهرغم قصور دفتر رئیس جمهور در مطلع کردن جواد ظریف و شبهاتی در مورد انگیزه رئیس دفتر رئیس جمهور از این کار همه ترجیح دادند موضوع را فراموش کنند.
توضیح دادستان درباره پولهای هدایتی و بازگشت خاوری
دادستان تهران درخصوص پولهایی که هدایتی به ورزشیها داده و برخی میگویند هدیه بوده است و نماینده دادستان تهران گفته است حتی این پولها اگر کابین زنان شده باشد باید پس گرفته شود، بفرمایید قرار است چه کنید، گفت: عبارت کابین زنان فرمایش حضرت امیر است، اما آنچه ملاک دادستانی است حکم دادگاه است و ما حکمی که در دادگاه صادر شود را اجرا خواهیم کرد. وی درخصوص خاوری و آخرین وضعیت بازگشت این متهم به کشور نیز گفت که هنوز به نتیجه نرسیدهایم هرچند مکاتباتی انجام دادهایم و امیدواریم اینترپل همکاری بهتری داشته باشد
رنو در پشت صحنه ماجرای «لادا» است؟
حضور روسها در بازار خودروی ایران هرچند هنوز از سوی مسئولان صنعتی و خودرویی ایران تایید نشده است، اما برخی مقامات روسی مذاکره در این خصوص را تایید کردهاند. آنچه مشخص است با نهایی شدن همکاریهای خودرویی دو کشور، ورود محصولات شرکت آوتوواز (خودروساز روس و مالک برند لادا) به بازار خودروی ایران کلید خواهد خورد. نکتهای که در ماجرای مطرح شدن دوباره ورود خودروهای روسی به ایران از اهمیت بالایی برخوردار است، به ارتباط و شراکت این خودروساز با رنو فرانسه مربوط میشود. ۶۷.۷ درصد از سهام این شرکت در اختیار شرکت رنوی فرانسه قرار دارد. اما آنچه مهم بهنظر میرسد نقش خودروساز فرانسوی در حضور احتمالی دوست روسی اش در ایران است. بنا به گفته منابع آگاه، ظاهرا زمینه سازی برای آمدن آوتوواز به کشور بیارتباط با رنو نبوده و این شرکت میخواهد بهواسطه شریک روسیاش، به نوعی شبحی از خود در بازار ایران داشته باشد.
اخبار روزانه:
* روزنامه «سازندگی» در گزارشی نوشت: «دولت روحانی با همه ضعفها و ناتوانیها و ملاحظهها و گیر افتادن بین تهدیدات و تضییقات ترامپ و فشارهای داخلی، دو تا «جواد» دارد که به خواستهای رأیدهندگان نزدیکند و دو بال روحانی (برجام و تلگرام) را نمایندگی میکنند؛ جواد ظریف و جواد آذریجهرمی». متأسفانه در نگاه طیف اصلاحطلب، مردم چیزی فراتر از «ماشین رأی» و جوانان نیز چیزی فراتر از «سیاهی لشکر میتینگها» نیستند. بر همین اساس، تلگرام و برجام دو برگ برنده و دو بال روحانی نامیده میشوند!
* محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «الفرات» عراق با اشاره به روابط استراتژیک ایران و عراق تأکید کرد، این روابط علیه هیچ کس نخواهد بود. ظریف در این مصاحبه تلویزیونی گفت: من پنج سال پیش آماده سفر به عربستان بودم و ایران هماکنون نیز در هر زمانی که برای آنها (عربستان) مناسب باشد، آماده تعامل است. وی در ادامه تأکید کرد، ایران هرگز برای حذف عربستان از منطقه تلاش نخواهد کرد.
* گزارش رسانههای خارجی حاکی از آن است که صادرات نفت ایران با وجود تحریمهای آمریکا، به دلیل افزایش خرید برخی از مشتریان، در ژانویه بالاتر از حد انتظار بود و ماه میلادی جاری نیز ثابت خواهد ماند. آمار «رفینیتیو آیکان» نشان داد، صادرات نفت ایران در فوریه به 1/25 میلیون بشکه در روز میرسد. گفتنی است، میزان صادرات ایران در ژانویه بین 1/1 تا 1/3 میلیون بشکه در روز بود که بالاتر از حد انتظار بود.
* یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی از صدور مجوز برای واردات ۴۰۰ تا 600 هزار تن شکر در سال 1398 از سوی کارخانجات چغندر قند خبر داد و گفت: به دلیل تأمین نشدن حقآبه کشاورزان خوزستانی، تولید نیشکر از ٩٠٠ هزار تن به ۶۰۰ هزار تن کاهش یافته که این میزان تولید، نیاز سه ماهه اول سال ٩٨ را تأمین میکند؛ اما برای سه ماهه دوم باید واردات انجام شود تا نیاز بازار تأمین شود.
* آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن گفت: «وقتی آمریکا تصمیم گرفت از این توافق خارج شود، من بسیار متأسف شدم. من چندین سال در مذاکرات بر سر این توافق شرکت داشتم، چون در مسکو مسئول پرونده کنترل تسلیحاتی و خلع سلاح بودم.» او در ادامه گفت: «خراب کردن چیزها خیلی آسان است، اما ساختن دشوار است.»
* سیدحمید حسینی، دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با اعلام آمادگی کشور عراق برای راهاندازی بانک مشترک ایران و عراق، گفت: در مذاکرات آقای ظریف با طرف عراقی بحث بانک مشترک ایران و عراق مطرح شد و بانک «رافدین عراق» اعلام آمادگی کرد تا شعبهای در ایران تأسیس کند.
* سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با اشاره به مزایای متعدد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، گفت: بهترین روش بازپرداخت درآمد ۵۶ هزار میلیارد تومانی این سیاست، کارت الکترونیکی خرید کالاهای اساسی برای ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر است.