مجلس

توجه به درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: توجه به افزایش درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست، از سال آینده نرخ مالیات بنگاه‌ها 5 درصد نیز کاهش می‌یابد بنابراین می‌توان با جلوگیری از فرارهای مالیاتی به اقتصاد کشور کمک کرد.
محمدرضا پور ابراهیمی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در این دوره مجلس شورای اسلامی، به صورت جدی برای اصلاح ساختار بودجه تلاش میشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظرفیتهای اقتصادی بسیاری در کشور وجود دارد، به طور مثال یکی از راهکارهای اصلاح ساختار بودجه مربوط به حوزه مالیاتی است چرا که در این حوزه عملکرد مناسبی نداشتهایم.

پورابراهیمی افزود: توجه به افزایش درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش نرخ مالیات نیست، از سال آینده نرخ مالیات بنگاهها 5 درصد نیز کاهش مییابد بنابراین میتوان با جلوگیری از فرارهای مالیاتی به اقتصاد کشور کمک کرد.

وی با اشاره به لزوم توجه به طرح جامع نظام مالیاتی افزود: رصد دقیق جریان مبادلات اقتصادی و تراکنشهای بانکی باید مبنای سازمان مالیاتی باشد، با وجود ابلاغ قانون مربوط به پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان اما در این زمینه میتوان گفت در اجرا، اقدامات مطلوب صورت نگرفته است، به طور مثال در کشور دستگاه پایانههای فروشگاهی بسیاری وجود دارد که بر اساس گزارشها، تعداد قابل توجهی از صاحبان پایانههای فروشگاهی فوت کردهاند بنابراین باید پذیرفت در این رابطه شفافسازی دقیق صورت نگرفته است و معمولا دولتهای مختلف به دلیل اینکه کمی دشواری در این زمینه ها وجود دارد، اقدامات جدی انجام نمی دهند.

نماینده مردم کرمان و راهور در مجلس افزود: ظرفیت اقتصادی کشور به نحوی است که با درآمدهای مالیاتی میتوان کشور را اداره کرد، حتی میتوان نرخهای مالیات را نیز کاهش داد.

وی افزود: موضوع مولدسازی داراییهای دولت باید به طور جدی پیگیری شود چرا که چند برابر عدد بودجه عمومی کشور، از حجم داراییها، در اختیار دولت است که حتی اگر 10 درصد این مسائل ساماندهی شود، نقش بسیار مثبتی در اقتصاد به همراه دارد. نباید فراموش کرد عدم مولدسازیداراییهای دولت یعنی تحمیل هزینه-فرصت یا همان عدم نفع به اقتصاد کشور.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در چند سال اخیر بودجه بانکها و شرکتهای دولتی حدود 2.5 برابر بودجه عمومی کشور شده است بنابراین حتی اگر 10 درصد نیز در این موضوع صرفهجویی انجام شود بسیار قابل توجه است.

https://www.shoma-weekly.ir/VDrJ7r