گفته می‌شود که...

تمسخر اقدام ترامپ از سوی معمار تحریم‌ها!/آمریکایی‌ها در غرب آسیا آرامش نخواهند داشت/قیمت گوجه فرنگی به ۱۰هزارتومان رسید /دلال‌ها بازار را مدیریت می‌کنند نه تیم اقتصادی دولت/فعالیت کانال تلگرامی ریاست جمهوری از سر گرفته شد!/شاهزادگان به دنبال تأمین امنیت غاصبان! و ...

شاهزادگان به دنبال تأمین امنیت غاصبان!
«
یوسف‌بن‌علوی» وزیر خارجه عمان که کشورش میزبان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اکتبر سال ۲۰۱۸ بود، به صراحت بر مسئله عادی‌سازی روابط با این رژیم تأیید کرد و با بیان اینکه «کشور‌های عربی بیشتر منابع مالی و برنامه‌های خود را برای دستیابی به سلاح و تجهیزات نظامی و ساختن ارتش هدر داده‌اند»، اظهار داشت: «مشکل اصلی منطقه، بحران فلسطین و اسرائیل است که حل نشده است». وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا زمان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی فرا رسیده است، گفت: «به نظر من، از مرحله عادی‌سازی روابط عبور کرده‌ایم و اسرائیل نیاز دارد در صلح و امنیت با جهان عرب زندگی کند.» وی همچنین در نشست اقتصادی «داووس» گفته بود، رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه احساس ناامنی می‌کند و کشور‌های عربی باید برای رفع احساس نگرانی این رژیم تلاش کنند.
تمسخر اقدام ترامپ از سوی معمار تحریم‌ها
!
ریچارد نفیو، مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که او را یکی از معماران تحریم‌های ضد ایرانی می‌شناسند، در چند توئیت اقدام واشنگتن برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را کم‌اهمیت جلوه داده و آن را از سر ناتوانی واشنگتن توصیف کرده و نوشته است: «بسیار خوب! طرفداران این اقدام می‌توانند آن را جشن بگیرند، ولی این تأثیر معناداری بر اضافه شدن فشارها [علیه ایران] نخواهد داشت و در مقابل مخاطرات را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد. مسئله اصلی در اینجا انگیزه‌‌ای نه چندان پنهان است: مسموم کردن رابطه به نحوی که مذاکره با جمهوری اسلامی ایران در آینده غیرممکن باشدنفیو سپس با لحنی طنزآلود و کنایه‌آمیز در پاسخ به توئیت روزنامه «وال‌استریت‌‌ژورنال» درباره اقدام دولت ترامپ علیه سپاه نوشته است: «اوه، خدا را بابت این شکر! حالا دیگر سپاه نمی‌تواند به سوریه سفر کند... بسیار خوب، حالا می‌توانیم سراغ کسانی برویم که از سپاه حمایت می‌کنند و با آن همکاری تجاری دارند


آمریکایی‌ها در غرب آسیا آرامش نخواهند داشت
روزنامه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» با اشاره به تروریست خواندن سپاه از سوی آمریکا نوشت: درست است که دونالد ترامپ عموماً یک رئیس‌جمهور عاقل در جهان شناخته نمی‌شود، اما این اقدام به حتم یکی از احمقانه‌ترین اقدامات دولت او به شمار می‌رود. پیدا کردن نشانه‌ای از سودمند بودن این اقدام برای منافع آمریکا دشوار است و با این تصمیم نیروهای آمریکایی در غرب آسیا دیگر آرامش امروز را نخواهند داشت؛ چرا که ایران بلافاصله نیروهای آمریکا در منطقه را تروریست اعلام کرده و متعاقب آن بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه، حسن نصرالله رهبر حزب‌الله و گروه‌های بی‌شمار شبه‌نظامی طرف‌دار ایران در عراق نیز احتمالاً در همبستگی با ایران چنین خواهند کرد که در این صورت ممکن است درگیری‌های خشونت‌بار میان نیروهای نیابتی‌ای که ایران در سراسر خاورمیانه پخش کرده با نیروهای آمریکایی رخ بدهد.

عضو سابق اصلاح طلب تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای : نباید آمریکا را عصبانی کنیم!
حسین موسویان، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که اکنون در آمریکا اقامت دارد، در مصاحبه با روزنامه «همشهری» گفت: «تعداد کشورهایی که با ایران مشکل اساسی دارند، کم نیستند. آمریکا، اروپای غربی، اروپای شرقی، استرالیا، کانادا، کشورهای عربی متعدد همه به نحوی در روابط با ایران مشکلات جدی دارند.» وی در ادامه گفت: «مهم‌ترین اولویت سیاست خارجی ایران در سال ۹۸ باید مهار روند افزایشی خطرناک تنش با آمریکا باشد.» این اظهارات در حالی است که تجربه تاریخی ملت ایران نشان می‌دهد، عقب‌نشینی و استیصال در مقابل نظام سلطه‌ـ به سرکردگی آمریکاـ طرف مقابل را به گستاخی و فشار بیشتر تشویق و ترغیب می‌کند. در مقابل، ایستادگی و مقاومت و مواجهه از موضع قدرت و اقتدار، نظام سلطه را به عقب‌نشینی وادار می‌کند؛ اما متأسفانه یک جریان خاص در داخل، پیشرفت کشور را در گرو رابطه با آمریکا می‌بیند.

بیشترین خسارت سیل به گندم چهار استان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس آخرین گزارش‌های رسیده به علت بارندگی‌ها و سیلاب‌های اخیر تا ۱۷ فروردین ماه در مجموع ۶ هزار و ۱۶۶ میلیارد تومان به بخش کشاورزی در ۱۶ استان خسارت وارد شده است. سیدمحمد موسوی افزود: سیل اخیر به 46/3 درصد بخش زراعی، 12/2 درصد بخش باغبانی، ۱۹ درصد بخش دام، طیور و آبزیان و 22/5 درصد بخش آب و خاک، امور زیربنایی و تأسیسات و شبکه‌های انتقال آب خسارت وارد کرده است. گفتنی است، بیشترین خسارت به تولید گندم بوده و طبق سالنامه آماری منتشر شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی چهار استان خوزستان، گلستان، لرستان و مازندران حدود ۳۰ درصد تولید گندم را در سال‌های گذشته داشته‌اند.
طراحی سناریوی عبور از روحانی

جمعی از اصلاح‌طلبان در نشستی که در سال گذشته داشتند، تأکید کرده‌اند باید در مشی و راهبردهای سیاسی خود بازنگری جدی کنند. آنها اظهار داشته‌اند، در یک سال‌ونیم گذشته 40 درصد سرمایه اجتماعی‌ خود را از دست داده‌ایم و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، در بهترین حالت 20 درصد رأی جامعه را در اختیار داریم و باید بقیه رأی را از قشر خاکستری جمع‌آوری کنیم. در این نشست تأکید شده است، در سنوات گذشته علیه جریان اصولگرایی فضایی را در جامعه ایجاد می‌کردیم؛ اما الآن وضعیت متفاوت است و باید فکری کرد. در این نشست همچنین گفته شده، اصلاح‌طلبان بنای ورود در انتخابات آینده را دارند و باید از الان برنامه خود را تدوین کارنامه اصلاحات قرار دهیم و اعلام کنیم عملکرد این دولت نسبتی با عملکرد اصلاحات نداشته و دولت روحانی دولت اصلاح‌طلبان نیست! نباید در معرض پاسخگویی کارنامه دولت اعتدال قرار بگیریم و باید پیش از قرار گرفتن در این شرایط پیش‌دستی کنیم.

رئیس‌جمهور باید با پوتین سر کار خود حاضر شود!
الیاس حضرتی از چهره‌های اصلاح‌طلب با انتقاد از عملکرد دولت دوازدهم، گفت: دولت در کار خودش جدی نیست. من بارها گفته‌ام و اسم این دولت را دولت بی‌تصمیم، دیرتصمیم و بدتصمیم گذاشته‌ام. این نماینده مجلس افزود: دعوای ما با دولت در روش مدیریتش است و می‌گوییم آقای روحانی آستین‌ها را بالا بزن و الآن به جای اینکه هشت ساعت کار کنی، باید 16 ساعت در دفترت بنشینی و حتی بعضی شب‌ها همانجا بخوابی تا استاندار و رده بخشدار هم بدانند که رئیس‌جمهور امروز در اتاق کار خود خوابیده، تختی گذاشته و اتاقش را به عنوان اتاق جنگ برای دفاع از اقتصاد مقاومتی انتخاب کرده و می‌خواهد اقتصاد بدون نفت راه بیندازد. حضرتی گفت: اگر این به تصویر کشیده شود و ببینند که آقای رئیس‌جمهور یک هفته به منزل نرفته و با لباس و پوتین در اتاق خود خوابیده و لحظه به لحظه با تیم اقتصادی و اقتصاددان‌های کشور، نیروهای تازه‌نفس و جوانان اقتصاددانی که خلاق و مبتکرند و همچنین با بخش خصوصی و تعاونی جلسه می‌گذارد، این جدیت به مردم هم منتقل می‌شود.

ترامپ آمریکا را وارد باتلاق نکند
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تلاش گروه‌های حامی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن آمریکا به قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی، نوشت: «اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چنین اقدامی انجام دهد، واشنگتن را وارد یک باتلاق می‌کند.» وزیر امور خارجه افزود: «بهتر است دونالد ترامپ این را بداند، تا به فاجعه‌ای دیگر برای ایالات متحده کشیده نشود.» گفتنی است، روزنامه «وال‌استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش داده است، دولت ترامپ در تلاش برای تشدید فشار به ایران و بازداشتن شرکت‌های خارجی از تجارت با ایران، قصد دارد سپاه را یک گروه تروریستی اعلام کند. در صورت صحت این گزارش، این اولین بار خواهد بود که آمریکا یک نهاد نظامی رسمی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد.

دولت کرخت و بی‌حوصله است
روزنامه «شرق» در گزارشی با عنوان «چالش‌هایی میان دولت و ملت» نوشت: «دولت در روزهایی که می‌گذرد، نسبت به رویدادهای سیاسی و اقتصادی بی‌تفاوت است و نوعی کرختی و بی‌حوصلگی دامنگیرش شده؛ سیاست‌های خاص، راهبردی و اجرایی برای حل مشکلات عینی و فزاینده در حوزه‌های اقتصاد کلان، توسعه و سیاست داخلی وجود ندارد و همتی نیز برای تدوین چنین سیاست‌هایی مشاهده نمی‌شود و گویا مسئولان دولتی بسیار زودتر از موعد در انتظار تمام شدن دوره چهارساله دولت نشسته‌اند. چنین فضایی علاوه بر آنکه باعث حل نشدن و حتی تشدید مشکلات شده، شکافی میان مردم و دولت ایجاد کرده است؛ به نحوی که دیگر بخشی از مردم امیدی به رفع معضلات خود از سوی دولت ندارند و دولت را از خود و خود را از دولت تصور نمی‌کنند

اذعان به ناتوانی اروپا!
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی به قلم «داوود هرمیداس باوند» نوشت: «پس از خروج آمریکا از برجام، سه کشور اروپایی که دوتای آنها عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند؛ با وجود همه وعده‌ها و بیانیه‌ها موفق نشدند از پس ایجاد یک کانال مالی برای استمرار معاملات تجاری بین‌المللی با ایران برآیند و ماه به ماه با گذشت خروج آمریکا از برجام سطح انتظارات از توانایی خود را پایین‌تر و پایین‌تر بردند تا جایی که نه تنها اقدامی برای استمرار خرید نفت از ایران یا ایجاد کانال تجاری با ایران انجام نداده‌اند، بلکه در ایجاد کانال مالی برای معاملات بشردوستانه از جمله غذا و دارو هم اما و اگرهایی وجود دارد

کنایه چمران به حامیان اف‌ای تی اف
مهدی چمران در توییتر نوشت: در این وانفسای سیل و ویرانی شهر‌ها و روستاها، بعضی به بهانه تروریسم نامیدن سپاه از سوی آمریکا، به سوی تصویب
FATF روی آورده‌اند و گفته شد در سال ۸۶ تصویب شده است با آنکه جزییات آن رو نشده است، اگر هم شده باشد اشتباه کرده‌اند و آدمی اگر اشتباه کرد باید باز هم اشتباه کند؟ این چه منطقی است؟

قیمت گوجه فرنگی به ۱۰هزارتومان رسید
با توجه به کاهش عرضه و افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در میادین میوه و تره‌بار، قیمت گوجه‌فرنگی درجه یک و دستچین به محدوده
۸ تا ۱۰ هزار تومان رسیده است. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه: بیشتر از همه عواملی که ممکن است در تغییر قیمت یک محصول اثرگذار باشد، جو روانی حاکم بر بازار و آزاد شدن ناگهانی صادرات است. در مورد گوجه فرنگی نیز وضعیت به همین شکل است، چرا که افزایش قیمت نمی‌تواند اینقدر سریع و دفعی اتفاق بیافتد مگر اینکه جو روانی بازار بهم بریزد.

دلال‌ها بازار را مدیریت می‌کنند نه تیم اقتصادی دولت

امیر خجسته، عضو کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به گرانی‌های اخیر در کشور گفت: کمیسیون اصل نود با شکایت مردم به مسئله گرانی ورود می‌کند. اما بنده به عنوان یک نماینده اعلام می‌کنم اگر تیم اقتصادی دولت، بازار را مدیریت کند وضعیت ما اینگونه نخواهد بود. او ادامه داد: مگر می‌شود که قیمت هر کیلو گوجه فرنگی به ۱۰ هزار تومان، هر کیلو سیب‌زمینی ۱۰ هزار تومان و هر کیلو پیاز به ۱۶ هزار تومان برسد! این قیمت‌ها تعجب دارد. افزایش قیمت‌ها نشان دهنده هرج‌ومرج اقتصادی در کشور است و اوضاع و احوال اقتصادی مردم به هم ریخته، اما هیچ کسی پاسخگو نیست. وزیر جهاد و کشاورزی، اقتصاد و صنعت چه کاری انجام می‌دهند که اوضاع بازار به این شکل است؟ از آقای روحانی می‌خواهیم که در شرایط جنگ اقتصادی متناسب با شرایط اقدام کنند و فرمانده این جنگ باشند. در شرایط کنونی دلال‌ها بازار را مدیریت می‌کنند و صیفی‌جات و قوت مردم ما را به خارج از کشور می‌فرستند

فعالیت کانال تلگرامی ریاست جمهوری از سر گرفته شد!
کانال ریاست جمهوری در تلگرام که در اواخر فروردین
۱۳۹۷ تعطیل شده بود، دوباره فعالیت خود را از سر گرفت. کانال تلگرامی ریاست جمهوری در ۲۹ فروردین ماه ۱۳۹۷ با انتشار پیامی به منظور حمایت از پیام رسان‌های اجتماعی داخلی تعطیل و به پیام رسان‌های سروش و آی گپ منتقل شد، اما این تعطیلی یکسال هم دوام نیاورد و اینطور که به نظر می‌رسد با تغییر نام به "اخبار ریاست جمهوری" فعالیت خود را از سر گرفته است. نکته جالب توجه این است که پیام خداحافظی از تلگرام و انتقال به پیام رسان‌های داخلی نیز از این کانال حذف شده است که در عکس ۲ قابل مشاهده است.

اخبار روزانه:
* گفته شده است به میرحسین موسوی و مهدی کروبی که به دلیل اقدامات ضد امنیتی خود با دستور شورای‌عالی امنیت ملی در حصر به سر می برند، شرایط جدیدی مانند ملاقات با اقوام و بستگان و برخی از دوستان و آشنایان و همچنین تسهیلاتی مانند سفر ارائه شده است؛ اما میرحسین موسوی همچنان لجوجانه این خدمات را رد کرده و مدعی است با این کار مقوله حصر لوث می‌شود و باید تأکیدمان این باشد که حصر به طور کامل رفع شود؛ البته اما مهدی کروبی از این خدمات و تسهیلات استفاده می‌کند. وی همچنین برنامه دیدار با خانواده شهدا را دارد.
* سعید حجاریان در گفت‌وگو با روزنامه اصلاح‌طلب «شرق» با وجود اینکه از نقش دولت در خسارات سیل سخن گفته، به طور غیر مستقیم نیروهای نظامی را که هم اکنون در حال کمک به مردم سیل‌زده هستند، مورد هجمه قرار داده و گفته است: «مسئولیت مدیریت بحران برعهده دولت است و سایر نیروها، اعم از مردمی و نظامی باید تابع این مدیریت باشند و تک‌روی را تعلیق کنند.» این در حالی است که نیروهای مسلح با هماهنگی کامل با ستاد بحران و البته با سرعت و روحیه جهادی در حال کمک‌رسانی هستند.

*حیدر مستخدمین حسینی، اقتصاددان با اشاره به اینکه برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل اخیر راهکارهای متعددی قابل ارائه است، گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت قصد دارد برای جبران این خسارت‌ها و با توجه به همراهی فضای عمومی از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند. باید تأکید کرد، استفاده از این راه‌حل ساده‌ترین کار بوده و نباید اولین و ساده‌ترین راه‌حل در دستورکار دولتمردان قرار گیرد.
* مهدی چمران در پیامی توئیتری نوشت: در این وانفسای سیل و ویرانی شهر‌ها و روستاها، بعضی‌ها به بهانه تروریسم نامیدن سپاه از سوی آمریکا، به تصویب FATF روی آورده‌اند و گفته شده در سال ۸۶ تصویب شده با آنکه جزئیات آن رو نشده است، اگر هم شده باشد اشتباه کرده‌اند و اگر آدمی اشتباه کرد، باید باز هم اشتباه کند؟ این چه منطقی است؟
* حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا، نماینده مردم سنقر و کلیایی در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های دولت در نظارت بر قیمت‌ها، تأکید کرد: «بی‌تدبیری دولت در مهار گرانی شائبه همراهی دولت با مافیای قدرت و ثروت را تقویت می‌کند. بی‌عرضگی بس است. به داد ملت برسید که کمر آنها زیر بار گرانی خم شده است
* وزارت خارجه بحرین از اقدام آمریکا در قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی استقبال کرد. گفتنی است، بحرین اولین کشور عربی است که از این اقدام آمریکا حمایت می‌کند. پیش از این «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز طی پیامی خرسندی خود از این اقدام آمریکا را ابراز داشت.
* رئیس و جمعی از نمایندگان مجلس برای حمایت از سپاه پیش از برگزاری جلسه علنی پارلمان لباس پاسداری بر تن کردند. همچنین پس از قرائت دستور جلسه علنی امروز سرود جمهوری اسلامی در ابتدای جلسه پخش شد و پس از آن نمایندگان شعار «مرگ‌ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر دادند.
* علی حیدر نور، مدیرکل دفتر تلفیق بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر اینکه هزینه‌های جاری سال 97 را به طور کامل داده‌ایم، گفت: بیش از 98 درصد بودجه سال 97 محقق شده و این موضوع را عملکرد و پرداخت‌های خزانه نشان می‌دهد.
*
«تام یودال» سناتور دموکرات ایالت نیومکزیکو آمریکا که چندی قبل از تدوین طرحی برای ممنوعیت اقدام نظامی بدون مجوز علیه ایران خبر داده بود، آخر هفته گذشته رسماً این طرح را به کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ارائه کرده است. این طرح با بیان اینکه مواضع جنگ‌طلبانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند به «خطای محاسباتی» هریک از دو طرف منجر شود، استفاده از منابع مالی برای انجام اقدام نظامی علیه ایران را ممنوع می‌کند. در بخش الزامات این طرح آمده است: «از هیچ منابعی نباید برای عملیات‌های نظامی علیه ایران بدون مجوز کنگره استفاده شود

* سردار سرلشکر حاج‌قاسم سلیمانی با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود، از مشتاقان مدافع حرم خواست به کمک سیل‌زدگان خوزستان بیایند. متن پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به این شرح است: «مشتاقان دفاع از حرم به کمک سیل‌زدگان خوزستان بیایند. جوانانی که سن‌شان اقتضا نمی‌کرد جهاد زمان دفاع مقدس را درک کنند و امروز نیز خیلی اصرار دارند به عنوان مدافع حرم در جبهه حضور پیدا کنند، به نظر من باید بیایند خوزستان؛ چرا که حادثه اخیر یک دفاع از حرم است. هیچ چیزی بالاتر از کرامت انسان نیست

* «آسیا‌تایمز» نوشت: از زمان شروع جنگ داخلی در سوریه، ایران همواره روابط بسیار مستحکمی با دمشق داشته است و این روابط پس از سفر بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه به ایران بسیار گرم‌تر نیز شده است. در این سفر دو طرف توافق کرده‌اند یک اتاق بازرگانی مشترک ایجاد کرده و یک بانک مشترک نیز تأسیس کنند. تهران که با مشکل تحریم‌های آمریکا روبه‌رو شده با دسترسی درازمدت به دریای مدیترانه می‌تواند شرایط بازی تحریم‌ها را به نفع خود تغییر دهد.

* مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: برآورد می‌شود با ادامه همین وضعیت مدیریت که ۲۴ ساعته ورودی‌ها و خروجی‌ها مانیتورینگ می‌شود، بتوانیم از بحرانی که ممکن است آسیب جدی به خوزستان وارد کند، جلوگیری کنیم. در حال حاضر، از تمامی سد‌های دز، کرخه، گتوند و دیگر سد‌های رود کارون رهاسازی داریم، اما عمده حساسیت روی کرخه و دز است.

https://www.shoma-weekly.ir/Y8ys9N