نگاه

تمدید حکم جهاد تولید،در حرکت جهادی شکست وجود ندارد

در جهاد، شکست معنا ندارد چون هدف صرفا مبتنی بر سود مادی نیست هرچند نتیجه کار جهادی غالبا با پیروزی و توفیق مادی نیز همراه خواهد بود.
علی شریعت دوست- رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته جاری و در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی، کارآفرینان و فعالان اقتصادی را افسران و کارگران را رزمندگان با اخلاص و با صفای دفاع مقدس در مقابل جنگ اقتصادی با امریکا خواندند.

معظم له تولید را «جهاد» خواندند و افزودند: "ایستادگی تولیدکنندگان در مقابل حمله به اقتصاد و تلاش دشمن برای ممانعت از فروش نفت و گاز، قطع منابع ارزی و برنامهریزی برای مسدودسازی مبادلات خارجی ایران، در واقع جهاد و از بزرگترین عبادتها است."

در این رابطه توجه به چند نکته حائز اهمیت است. نخست اینکه رهبری در فاصله چند روزه در دو ملاقات اخیرشان با مداحان و فعالان اقتصادی به دو نوع جهاد تاکید کردند : "جهاد تبیین" و "جهاد تولید".

دیگر اینکه واژه جهاد تولید نخستین بار در شعار سال 90 بکار برده شد. در واقع ایشان از همان زمان حکم جهاد در عرصه اقتصادی و علی الخصوص تولید صادر کردند و امروز مجددا آن حکم را تمدید و بر آن تاکید نمودند.

نکته سوم اینکه علت صدور حکم جهاد اقتصادی چیست؟ و جهاد در این زمینه چه مفهومی دارد؟ رهبر انقلاب در این رابطه میفرمایند:

"امروز عرصه اقتصاد، بخاطر سیاستهای خصمانه آمریکا، یک عرصه کارزار است، یک عرصه جنگ است، جنگی از نوع خاص. در این عرصه کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک بکند، یک حرکت جهادی انجام داده است. این جهاد است؛ البتّه جهادی است که ابزار خودش را دارد، شیوههای مخصوص خود را دارد، باید این جهاد را همه با تدبیر مخصوص خود و سلاح مخصوص خود انجام بدهند." (01/01/1394)

نکته بعدی اینکه جهاد و حرکت جهادی چه ویژگیهایی دارد و چرا رهبری موفقیت در عرصه اقتصاد را امروز منحصر در حرکت جهادی میدانند؟

علت این امر اولا جبران کم کاری سالهای گذشته و مقابله با تلاشهای مذبوحانه دشمنان در جهت از پا انداختن چرخه اقتصاد کشور است.

دیگر اینکه جهاد حتی با واژه های مترادف خود مانند قتال متفاوت است و دارای بار معنوی مثبت است و شامل حرکت پرتلاش همراه با اعتقاد راسخ اطلاق می شود. لذا تلفیق تلاش و اعتقاد موجب شتاب و دقت و محکم کاری بیشتر خواهد شد.

ویژگی بعدی جهاد همه گیری و جدا بودن از شائبه مادی گرایی است. به دیگر تعبیر در جهاد، شکست معنا ندارد چون هدف صرفا مبتنی بر سود مادی نیست هرچند نتیجه کار جهادی غالبا با پیروزی و توفیق مادی نیز همراه خواهد بود.

در مجموع با دقت در فرمایشات مقام معظم رهبری جهاد اقتصادی حرکت پرشتاب همراه با اعتقاد و در جهت اعتلای کشور و خنثی نمودن توطئه های دشمن خواهد بود.

اینکه رهبری تولیدکنندگان را جهادگران عرصه اقتصادی نامیدند نیز در نوع خود جالب توجه است. از امام صادق (ع) نقل شده که اگر کسی که برای تامین خانواده خود تلاش اقتصادی می کند مانند مجاهد در راه خدا می باشد. لذا مطابق فرمایش فوق اگر کسی در جهت اعتلای اقتصاد کشور گام بردارد به طریق اولی مجاهد فی سبیل الله است و همانطور که اشاره شد برای مجاهد شکست معنا ندارد و خدا نیز وعده یاری قطعی به مجاهدان داده است:

"والَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنینَ."

"و آنها که در راه ما (با خلوص نیّت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، هدایتشان خواهیم کرد؛ و خداوند با نیکوکاران است." (عنکبوت، 69)

https://www.shoma-weekly.ir/wxoV0v