
کاهش اختیارات محمدبنسلمان!
خبرگزاری رویترز که از توقف فروش سهام شرکت ملی نفت آرامکو عربستان سعودی خبر داده بود، اعلام کرد پادشاه، دستور به این کار داده است. به گفته این خبرگزاری، سه منبع مطلع نزدیک به دایره قدرت در عربستان گفتهاند، ملک سلمان در ماه ژوئن گذشته در نشستی با افرادی از خاندان سلطنتی و مدیران ارشد نفتی از جمله رئیس بخش اجرایی شرکت آرامکو و مشورت با آنها، تصمیم به لغو واگذاری سهام این شرکت نفتی گرفته است. بنا بر این گزارش، در عربستان براساس عادت مألوف، پادشاه فصلالخطاب است و این تصمیم ملکسلمان، ضربه شدیدی به برنامههای اصلاح اقتصادی و چشمانداز 2030 محسوب میشود؛ چشماندازی که ولیعهد «محمدبنسلمان» طرحریزی کرده است و هدف اصلی آن تغییرات ریشهای در حوزه اقتصاد است. رویترز همچنین به نقل از منابع خود گفته است که پادشاه سعودی اقدام به کاهش اختیارات فردی محمدبنسلمان کرده است. رویترز در ادامه مینویسد: این برای بار دوم است که پادشاه سعودی در مواضع و تصمیمات فرزندش ورود پیدا کرده و آن را نقض میکند. در سال گذشته نیز محمدبنسلمان اعلام کرد که عربستان با تصمیم دولت آمریکا برای صلح در خاورمیانه موافق است که از جمله آن شناسایی بیتالمقدس به پایتختی رژیم صهیونیستی بود. پس از این اعلام موضع ولیعهد بود که پادشاه عربستان به طور علنی در نشست عربی که در آوریل گذشته در عربستان برگزار شد، از التزام ریاض به هویت عربی و اسلامی قدس سخن گفت. یک منبع مطلع به رویترز گفته است: «ملک سلمان در این فکر است که در تاریخ چگونه درباره او قضاوت خواهد شد؛ فردی که هم فلسطین را فروخت، هم آرامکو را.»
سیاست خارجی در اختیار دولت نیست!
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی به نقل از فائزه هاشمی نوشت: «سیاست خارجی ما که باعث بخش عمدهای از فشارهای اقتصادی به جامعه است و مانع ورود دلار به کشور شده و تحریمها را ایجاد کرده، در اختیار رئیسجمهور نیست.» روزنامه اعتماد نیز در یادداشتی به قلم «مهدی پازوکی» نوشت: «ناگفته پیداست که امروز مسائل اقتصادی کشور در گرو سیاستهای خارجی است و اگر سیاست خارجی اصلاح نشود، امکان تغییرات ساختاری اقتصادی هم وجود ندارد.» متأسفانه دولت در موضوع برجام مرتکب تقصیرهای فراوانی شد. این رویکرد خسارتآفرین موجب شد هیچ دستاوردی از این توافق عاید کشورمان نشود. تأسفبرانگیز اینکه، پس از شکست واضح راهبرد حل مشکلات کشور و ایجاد رونق اقتصادی از طریق مذاکرات هستهای، این جریان بهجای عذرخواهی و تغییر ریل مدیریت اجرایی کشور و توجه به ظرفیتهای عظیم داخلی، در اقدامی غیرحرفهای و غیراخلاقی، به رفع مسئولیت از خود و دولت اقدام کردهاند و خواهان اختیارات بیشتر در سیاست خارجی هستند.
تمام مناطق امارات متحده عربی در تیررس نیروهای یمنی است
سخنگوی ارتش یمن در واکنش به حمله پهپاد ارتش این کشور به فرودگاه دبی، گفت: تمام مناطق امارات متحده عربی در تیررس نیروهای یمنی است. «شرف لقمان» سخنگوی ارتش یمن افزود: بار دیگر از سرمایهگذاران در امارات متحده عربی میخواهیم تا از سرمایهگذاری در این کشور خودداری کنند. وی گفت: موشکها و پهپادهای ما این قابلیت را دارند تا به رغم تدابیر و اقدامات امارات متحده عربی به اهداف مورد نظر خود دست یابند. سخنگوی ارتش یمن اضافه کرد، اینها تنها بخشی از تواناییهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن است. یگانهای پهپادی ارتش یمن، یک ماه بعد از حمله به فرودگاه ابوظبی فرودگاه بینالمللی دبی را هدف قرار دادند. خبرگزاری رسمی یمن(سبا) گزارش کرد، این حمله پهپادی با یک فروند هواپیمای بدون سرنشین صماد3 انجام شده است.
میعانات گازی در صدر صادرات غیر نفتی ایران
بر اساس تازهترین آمار گمرک از تجارت خارجی پنج ماهه نخست سال جاری، اقلام عمده صادراتی ایران در این مدت به ترتیب؛ میعانات گازی به ارزش دو میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 11/23 درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۸۴۵ میلیون دلار و سهم ارزشی 4/37 درصد، روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین به ارزش ۷۳۴ میلیون دلار و سهم ارزشی 3/8 درصد، متانول به ارزش ۵۶۰ میلیون دلار و سهم ارزشی 2/9 درصد و پلی اتیلن گرید فیلم به ارزش ۴۹۶ میلیون دلار و سهم ارزشی2/57 درصد بوده است. گزارش گمرک ایران حاکی از آن است که در مدت مذکور، بیش از ۳۰ درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمیها، 11/23 درصد مربوط به میعانات گازی و 48/58 درصد مربوط به دیگر کالاها بوده است.
کنایهای سنگین به همایون شجریان
هوشنگ کامکار درباره پیشنهاد همایون شجریان برای برگزاری کنسرت خیابانی گفت: در مملکتی که من دارم زندگی می کنم، باید عقل داشته باشم و چیزهایی که فقط جنبه تبلیغی دارد را نگویم. چرا نمی گویند در سالن میلاد چهل شب، کنسرت رایگان برگزار کنم. در خیابان کنسرت برگزار کردن عملی نیست. در خیابان کنسرت برگزار کردن سخت است. چطور می خواهند مردم را کنترل کنند. چطور می شود جلوی حمله احتمالی داعش را گرفت./
اعتراض یک روزنامه اصلاحطلب به فراکسیون امید
روزنامه همدلی در مطلبی نوشت: «روزی نیست که از خانه ملت عکس، خبر و حاشیهای بیرون نیاید که موجب آزردگی و گاه، زهرخند افکار عمومی نشود و بهصورت دائم اظهارنظرهایی بیرون نیاید که تنها سرشکستگی برای مردم باقی بگذارد. یکی از نمونههای بارز این فَشَلی و بیبرنامگی به وضوح در عملکرد «فراکسیون امید» دیده میشود که این روزها بیشتر به فراکسیونی «ناامید» شباهت دارد. این فراکسیون با اینکه فراکسیون اکثریت است، اما کاملاً منفعل و بیبرنامه عمل میکند و سرلیست آن هم برخلاف انتظارها، عموماً در سکوتی معنادار بهسر میبرد و صدای همه حامیان خود را که با «تَکرار میکنم» به آنها رأی دادهاند نیز درآورده است.»
موسس یک تور انگلیسی لغو پروازها به تهران را یک «شرم عظیم»خواند!
هواپیمایی بریتانیا پروازهایش را به ایران لغو کرد.هم اکنون این هواپیمایی هفتهای 6 پرواز در این مسیر طی میکند. قرار است در 23 سپتامبر آخرین پرواز هواپیمایی بریتانیا تهران را به مقصد لندن ترک میکند. اما حالا یک تور بریتانیا به دنبال پیدا کردن پروازهای جایگزین برای فرستادن مشتریان خود به ایران هستند. جان بلبی موسس این تور این اتفاق را یک «شرم عظیم» خواند و در این رابطه گفت: در 10 سال اخیر ما 1500نفر را به ایران فرستادهایم و هیچ حادثهای رخ نداد. او افزود: بارها و بارها مشتریان ما برمیگشتند و میگفتند مردم ایران دوستانهترین افرادی هستند که تاکنون دیدهاند، مهماننوازی ایرانی افسانهای است.
ابعاد پنهان پیشنهاد بنسلمان به بشار اسد
پایگاه «المیادین» در واکنش به پیشنهادهای رژیم سعودی برای حمایت از بشار اسد تا پایان عمر و تقبل هزینه بازسازیهای سوریه به شرط خروج ایران و حزبالله نوشت: «شکی نیست که پیشنهاد محمدبنسلمان بخشی از رویکرد فراگیر آمریکا و رژیم صهیونیستی و اعتراف ضمنی به شکست محور آمریکاییـ اسرائیلیـ سعودی در جنگ سوریه است. آمریکا به خوبی میداند جنگ در سوریه را به نفع خود به پایان نخواهد برد. این پیشنهاد همچنین ثابت کرد تحولاتی که در سوریه با عنوان انقلاب و اصلاحات و تغییرات رخ داد، شعارهایی گمراهکننده و عوامفریبانه بود. دلیل آن هم این است که محمدبنسلمان در پیشنهاد خود مشوقهایی را در زمینه بازسازی سوریه مطرح کرده و تلاش دارد باقی ماندن بشار اسد، رئیسجمهور کنونی این کشور در قدرت را پایان عمر تضمینشده بداند و همه شعارهای مطرح شده در زمینه اصلاحات در سوریه را نادیده بگیرد. شکی نیست که بشار اسد به خوبی میداند پیشنهاد مذکور فراتر از اختیارات محمدبنسلمان است و در اصل یک پیشنهاد آمریکایی است.»
آخرین جزئیات محاکمه همسر مهناز افشار
«یاسین رامین» همسر مهناز افشار، 20 شهریور ماه در ادامه رسیدگی به پرونده تشکیل شده با شکایت جمعیت هلال احمر، محاکمه می شود.یکی از اتهامات رامین در این پرونده «خیانت در امانت» است
سپاه به فعالیتهای اقتصادی ورود نمیکند
سرلشکر محمدعلی جعفری در جلسه پرسش و پاسخ نوزدهمین نشست سالیانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور که در دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: سپاه در سیاست فرمانده دارد و زمانی که رهبر معظم انقلاب میفرمایند من نیروهای مسلح را مدیریت میکنم؛ یعنی تمام حرکات سپاه را زیر نظر دارند و چنانچه کار اشتباهی رخ دهد، تذکر میدهند. سرلشکر جعفری افزود: دوست و دشمن اقرار میکند که بیشتر فعالیتهای سازندگی به دست سپاه انجام میشود؛ زیرا برخی فعالیتهای عمرانی برای بخش خصوصی به صرفه نیست یا به دنبال سود بیشتری هستند، اما سپاه تنها به دنبال سود نیست و در عرصههای گوناگون فعالیتهای مناسبی انجام شده، اما به خوبی انتقال داده نشده است. وی با اشاره به اینکه سپاه در فعالیتهای اقتصادی ورود پیدا نمیکند و تنها در عرصه سازندگی که فعالیت اقتصادی محسوب نمیشود، فعالیت میکند، افزود: چنانچه سپاه در این مدت فعالیت سازندگی نداشت، کشور به چنین پیشرفتی در این عرصه نمیرسید.
انهدام باند ۳۱ هزار نفره قماربازی
رئیس پلیس فتا ناجا اعلام کرد: پرونده قماربازی که اخیرا در مازندران شناسایی و کشف شد ۵۰ میلیارد تومان در حساب فردی بود که مسدود شد. وقتی از دوستان خواستم که افرادی را که قمار میکردند احضار کنند، اعلام شد که تعداد اعضای این کانال، ۳۱ هزار نفر بوده؛ آن هم آدمهای مختلفی از خانواده و گرایشهای مختلف. در خصوص دستگیری چند نفر از سرشبکهها که در ترکیه هستند نیز پیگیریهای لازم را از طریق پلیس اینترپل انجام داده ایم تا تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و بعد از دستگیری به کشور استرداد شوند.
تلاش دیرهنگام اصلاحطلبان برای فاصلهگذاری با دولت
«حسن رسولی» عضو شورای شهر تهران در مصاحبه با روزنامه «آرمان» گفت: «جریان اصلاحات از ابتدا هم با دولت روحانی و شخص آقای روحانی وحدت گفتمانی نداشته و امروز هم ندارد... اصلاحطلبان نباید تحت هر شرایطی از روحانی و تیمش دفاع کنند. ما جهتگیریهای روحانی را نسبت به رقبایش به اصلاحطلبان نزدیکتر دیدیم و به همین دلیل از ایشان حمایت کردیم. تجربه هم نشان داد که این حمایت، آثار مثبتی را برای کشور و منافع ملی به همراه داشته است.» هر چه بیشتر از عمر دولت دوازدهم سپری میشود، فاصلهگذاری اصلاحطلبان با دولت نیز پر رنگتر میشود. در هفتههای گذشته هم سعید حجاریان گفته بود «اصلاحطلبان بگویند، دولت روحانی دولت ما نیست.» اقدامی که به نظر میرسد برای آن بسیار دیر شده است و جامعه با توجه به حمایتهای گسترده و حضور چشمگیر نمایندگان این جریان در بدنه دولت چنین موضوعی را نخواهد پذیرفت.
هر جا داعش محاصره شد، آمریکا به کمکش شتافت
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان طی سخنانی در مراسمی به مناسبت اولین سالروز آزادسازی جرود عرسال واقع در شمال شرق لبنان با بیان اینکه جوانان امروز حزبالله، نسلی هستند که آگاهی، بصیرت و آمادگی برای جنگ را دارند، گفت: اگر امروز بخواهیم در هر گونه عملیاتی در سوریه شرکت کنیم، کافی است به جوانان اشاره کنیم. وی با اشاره به کارشکنیهای آمریکا در مسیر مبارزه با داعش، گفت: آمریکا مانع ورود ارتش لبنان برای مشارکت در جنگ علیه داعش در جرود عرسال شد و ارتش این کشور را تهدید کرد در صورت مشارکت در هر گونه جنگی علیه داعش، کمکهای مالی به آن را قطع خواهد کرد. دبیرکل حزبالله لبنان اعلام کرد، هر بار که داعش در منطقهای در سوریه محاصره میشد، بلافاصله جنگندههای آمریکایی برای نجات داعشیها اقدام میکردند.
از نبود برنامه مدون اقتصادی رنج میبریم
روزنامه «اعتماد» در یادداشتی نوشت: «اینکه تورم چقدر است از نظر عدد مهم نیست؛ چرا که در شش ماه گذشته با توجه به تغییراتی که در قدرت خرید مردم روی داده است، میزان تورم به خوبی در زندگی مردم به رخ کشیده شده و سفره مردم کوچکتر از قبل شده است. به این جهت شاید برای مردم چند درصد بودن تورم دیگر نکته مهمی نباشد؛ این یک واقعیت است که طی سالهای گذشته از فقدان برنامه مدون اقتصادی رنج بردهایم.» گفتنی است، در وضعیتی که طی مرداد ماه، بسیاری از کالاهای خوراکی، خودرو و... افزایش چشمگیری داشتند، مرکز آمار در گزارشی اعلام کرد نرخ تورم زیر ۱۰ درصد است.
مطهری: طرح سؤال ازروحانی را من شروع کردم
پس از کش و قوسهای فراوان درباره طرح سؤال از رئیس جمهور که چندی پیش با اعلام وصول هیئت رئیسه مجلس به جریان افتاد، روحانی قرار است فردا برای پاسخ به سؤال نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر شود.
طرح سؤال از رئیس جمهور دهم مرداد ماه با ۸۰ امضای نمایندگان اعلام وصول شد، اما پیش و پس از آن فشارهای فراوانی علیه امضاکنندگان وارد شد تا امضای خود را پس بگیرند که البته با اعلام وصول این فشارها به جایی نرسید. اکنون و در آستانه حضور روحانی در مجلس علی مطهری، عضو فراکسیون امید مجلس گرچه جزو امضاکنندگان سؤال نیست، اما میگوید اگر برگه میآوردند، ممکن بود امضا کنم. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که با خبرگزاری ایلنا گفتوگو کرده، درباره سؤال از رئیسجمهور و انتقاد برخی از نمایندگان تهران مبنی بر اینکه چرا سؤال از رئیس جمهور را امضا نکردهاند، گفته: اتفاقاً اولین کسی که در مجلس دهم سؤال از رئیسجمهور را مطرح کرد، من بودم و شروع کردم. نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از رئیس جمهور درباره مؤسسات مالی و اعتباری سؤال کردم، آقای وقفچی قضیه را دنبال کردند، اما آن سؤال از حد نصاب افتاد. وی ادامه داد: بعدها دوباره برای سؤال از رئیسجمهور امضا جمع شد که مانند دفعه قبل از حد نصاب افتاد. بار سوم هم سؤال مطرح کردند ما امضا نکردیم. مطهری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا این بار سؤال از سوی نمایندگان تهران امضا نشد، بیان کرد: این افراد خودشان دنبال سؤال بودند و آن را پیگیری میکردند و بین خودشان امضا جمع کردند و ممکن است به مابقی نمایندگان آن را ارائه نکرده باشند. وی در پاسخ به سؤال دیگری که اگر نامه سؤال از رئیسجمهور را برای شما میآوردند امضا میکردید یا خیر، گفت: بله، شاید امضا میکردم.
کنترات مجلات و آگهیهای همشهری تا ۱۴۰۰!
فروردین امسال بود که سامانه شفافیت شهرداری تهران با هدف شفاف سازی عملکرد شهرداری تهران رونمایی شد. طرحی که با استقبال گسترده شهروندان همراه شد و اکنون با یک خبر به چالش کشیده شده است. در آن سامانه یکی از موارد ذکر شده اعلام و گزارش قراردادهای کلان شهرداری بود.
روزگذشته خبرنگاری از واگذاری مدیریت انتشار تمام مجلات همشهری و آگهیها و چاپ و توزیع آنها تا سال ۱۴۰۰ خبر داد. در این خبر که کانال خبری باشگاه روزنامهنگاران ایران آن را بازنشر داده است، مریم شبانی نوشته است: مؤسسه همشهری با یک قرارداد غریب مدیریت انتشار تمام مجلات همشهری و آگهیها و چاپ و توزیع این مجلات را تا سال ۱۴۰۰ به فردی که یک شبه از راه رسیده بود، واگذار کرده است. این خبرنگار نوشته است: مهم است که این فرد کیست، اما مهمتر این است که مدیران همشهری با چه فرد پشت پردهای چه قرار و مدارهایی گذاشتهاند. وی افزوده است: انتشار متن قرارداد بسیار روشنگر خواهد بود. سپس از حاجی مدیرعامل همشهری خواسته است متن قرارداد و رزومه مجری را منتشر کند. البته در این خبر توضیح داده نشده است که آیا محتوای این مجلات نیز به فرد مورد نظر واگذار شده یا تنها توزیع، انتشار و آگهیها واگذار شده است؟
اخبار روزانه:
* حجتالاسلام اژهای، سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه در هفتههای اخیر جریانی خاص در تلاش برای رفع حصر سران فتنه هستند و اگر شرایط آنها به سمت رفع محدودیتها پیش برود، آیا دستگاه قضایی برای رسیدگی به اتهامات ورود میکند یا خیر، گفت: بخشی از آنچه این روزها پخش میکنند، قطعاً درست نیست و هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و مانند سابق است، فقط بخشی از گشایشها نسبت به برخی افراد نزدیک محصورین به وجود آمده بود که مربوط به اخیر نیست و برای مدتها قبل است و تصمیم شورای عالی امنیت ملی به قوت خود باقی است.
* جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال تهیه و تدوین طرح استیضاح محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن، تجارت و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی هستند. وکلای ملت معتقدند بیتوجهی به مسکن مردم و نبود سیاستگذاری صحیح در این حوزه از جمله دلایل استیضاح وزیر راه و شهرسازی است. نمایندگان مجلس همچنین سیاستگذاریهای غلط در امر واردات و ارائه ارز دولتی برای واردات کالاهای غیرضرور را از جمله دلایل استیضاح وزیر صنعت و معدن بیان میکنند.
* محسن هاشمی در پاسخ به این پرسش که تکلیف افشانی با توجه به قانون منع بهکارگیری بازنشستگان چه خواهد شد، گفت: ما تلاش خواهیم کرد وی در شهرداری تهران بماند و این در حالی است که رایزنیهای لازم نیز در این زمینه صورت گرفته است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت رفتن شهرداری شما به عنوان کاندیدای شهردار تهران اعلام آمادگی خواهید کرد یا خیر، گفت: ما حداکثر تلاش خود را برای حفظ افشانی در شهرداری خواهیم کرد و بنده اصراری برای شهردار شدن ندارم.
* فؤاد معصوم، رئیسجمهور عراق درباره مواضع کشورش در قبال بحران و تنش در روابط آمریکا و ایران و در صورت وقوع جنگ بین این دو کشور گفت: عراق به هیچ وجه گذرگاهی برای حمله نظامی نخواهد بود؛ زیرا در این صورت عراق خیلی ضرر میکند. این به نفع ملت عراق نیست که کشورشان گذرگاهی برای حمله به ایران یا هر کشور دیگر همسایه باشد یا اینکه عراق تسهیلاتی به طرفی که به دنبال حمله به ایران یا کشور دیگری است، اعطا کند.
* پایگاه ترکیهای «تیآرتی» در تحلیلی سیاست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران را «بازی با آتش» توصیف کرده و نوشته است، ادامه این سیاست ممکن است او را به سرنوشت «جیمی کارتر» رئیسجمهور آمریکا در دهه ۱۹۸۰ دچار کند.