گفته می‌شود که...

تلاش ناکام تندروهای ایتالیایی برای حاشیه سازی/ فهرست احتمالی ایرباس‌های جدید ایران/ دولت پرونده فاجعه «منا» را پایان یافته تلقی می‌کند!/ تعجب پرستاران از راه افتادن کمپین غیراخلاقی به نام آنها/ ولایتی هم معمای شاه را تائید کرد/ ارجاع ۲۸ شخصیت شیعه به دادگاه جنایی عربستان و ...

زیباکلام: سیدحسن اصلا سیاسی نیست /با اصرار هاشمی نامزد خبرگان شد

زیباکلام در مصاحبه با سایت فرارو گفت: «سیدحسن خمینی برخلاف حضرت امام(ره) خیلی آدم سیاسی نیست و ایشان بیشتر به مرحوم حاج‌احمد و مرحوم حاج مصطفی شبیه هستند و عملا از ایشان حرکت شفاف و معنادار سیاسی نمی‌بینیم.»وی ادامه داد: «در تحلیل نهایی ایشان یک روحانی غیرسیاسی است و خیلی وارد عرصه سیاست نخواهد شد.» ایشان سیاسی نیستند و بعید است یک روحانی سیاسی شوند.زیباکلام در پاسخ به این سوال که اگر سیدحسن خمینی سیاسی نیست اساسا چرا وارد عرصه انتخابات خبرگان شد؟ گفت: من معتقدم آقای سیدحسن خمینی برای حضور در مجلس خبرگان توسط آقای هاشمی رفسنجانی ترغیب شد. یعنی اگر تصمیم صرفا برعهده ایشان بود اساسا کاندیدا نمی‌شدند؛ اما حضور ایشان در مجلس خبرگان به نفع آقای هاشمی بود چون با حضور ایشان، آقای روحانی، علوی و چند نفر دیگر می‌توانستند یک هسته‌ اعتدالی در برابر هسته رادیکال مجلس خبرگان بوجود آورند.زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا سیدحسن خمینی قصد ندارد روزی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شود، گفت: «خیر؛ من چنین تصوری ندارم و همانطور که عرض شد ایشان اصلا فردی سیاسی نیست. البته من نمی‌گویم ایشان مطلقا وارد جریان‌های سیاسی نمی‌شود؛ چرا که ممکن است در آینده بیشتر وارد حوزه سیاست شود؛ اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد ایشان آخوند سیاسی نبوده و نیست.»وی افزود: «در صحبت‌های ایشان شم سیاسی وجود ندارد و در یک کلام می‌توان گفت ایشان هیچگاه یک امام خمینی نمی‌شود».

هافینگتون‌پست: بیشتر ایرانی‌ها به نتایج توافق هسته‌ای بدبین هستند

یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد بیشتر مردم ایران به نتایج توافق هسته‌ای بدبین هستند.هافینگتون‌پست در گزارشی نوشت: هنگامی که توافق هسته‌ای ژوئیه ۲۰۱۵ بدست آمد، ایرانیان در خیابانها جشن گرفتند. تصور می‌شد زمانی که اجرای این توافق این هفته واقعا اعلام شود، جشن‌های گسترده‌تری برگزار شود اما خیابان‌ها آرام بوده است.به گزارش شفاف، پایگاه اینترنتی هافینگتون‌پست نوشت: ایرانی‌ها، به اندازه کافی تحصیلکرده هستند که حقیقت را بدانند و متوجه وعده‌های تحقق نیافته بشوند. با وجود این، البته برخی از ایرانیان امیدوارند توافق هسته‌ای و ایجاد روابط حسنه کامل بین ایران و غرب به ویژه ایالات متحده منجر شود.این روزنامه نوشت: برخی از صاحبان کسب و کارها و کسانی که زندگی خود را از طریق گردشگری می‌گذرانند، لغو تحریم‌ها را یک تحول مثبت می‌دانند چرا که شرکت‌های غربی برای سرمایه‌گذاری در ایران عجله دارند و تعداد گردشگران غربی به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. با این حال، به نظر می‌رسد، بدبینی در میان ایرانیان، بر خوش‌بینی غلبه کرده است.

اوباما حکم رفع تحریم‌های ایران را امضا کرد

کاخ سفید اعلام کرد که رئیس جمهوری امریکا با امضای حکمی دستور رفع تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. به گزارش «تسنیم»، به نقل از «اسپوتنیک»، کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا با امضای حکمی دستور برداشته شدن تحریم‌های ایران را صادر کرد. روز بیست و ششم دی‌ماه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با قرائت بیانیه‌ای مشترک، به صورت رسمی آغاز «روز اجرای» برجام را اعلام کردند و رئیس جمهوری امریکا نیز دستور اجرایی لغو تحریم‌های اعمال شده علیه برنامه هسته‌ای ایران را صادر و کنگره را از این اقدام مطلع کرد.

حد مجاز هاشمی برای تجسس

مشرق نیوز در ادامه بازخوانی خاطرات رئیس مجمع تشخیص نوشته: هاشمی رفسنجانی در آذر ۹۴، در اظهاراتی که در گزارش دیگری نیاز به تحلیل دارد، تهمت‌ها و ادعایی علیه جمهوری اسلامی ایران بیان می‌کند. هاشمی مدعی می‌شود: من فکر می‌کنم حکومت اسلامی باید مردمش را آزاد بگذارد، اجبار نکند، تهدید نکند، محدودشان نکند. یک‌قسمتی از فرمایشات امام را می‌خوانم برای شما که ببینید امام چه جوری توضیح می‌دهند که این مردم را بگذارید کار خودشان را بکنند؛ این شنودها وجود نداشته باشد این افشاگری‌های دروغ این‌ها نشود، آبروی مردم را نبرید، با حیثیت انسان‌ها بدرفتاری نکنید، حق مردم را مراعات کنید، امام مکرر این‌ها گفتند، خیلی وسیع این‌ها را درآوردند، از این نظر من فکر می‌کنم انتخاباتی که در پیش داریم بسیار مهم است. آنچه در عبارات فوق مورد توجه است، اشاره هاشمی به وجود شنودها در کشور است، ادعایی که معلوم نیست بر چه اساسی به زبان جاری شده است و منظور از این عبارت چیست و به کدامین مسئله اشاره می‌کند! اما با مروری بر اظهارات هاشمی در سال ۶۲، متوجه می‌شویم هاشمی رفسنجانی یکی از کسانی که موافق تجسس در زندگی افراد است؛ به‌گونه‌ای که بر اساس مبنایی که هاشمی از آن بهره می‌برده است، گاهی اوقات تجسس در زندگی مردم برای اداره حکومت، نیاز است. هاشمی در سخنرانی میان جمع مسئولین حراست کل کشور و مسئولین حراست وزارت خانه‌ها و سازمان‌های دولتی، با حمایت از تشکیل سازمانی برای حراست، به بحث تجسس‌ها اشاره‌کرده و می‌گوید: باید مراعات بکنید و تا این حدش که به خاطر حفظ منافع و مصالح انقلاب، کشور و اسلام، آدم ناچار است یک مقدار تجسس بکند و مسائل را بفهمد، این را همه ما قبول داریم و باید بشود، اما وقتی‌که فهمیدیم، ما امین مردم هستیم.

ارجاع ۲۸ شخصیت شیعه به دادگاه جنایی عربستان

دادستانی عربستان ۲۸ نفر از شخصیت‌های بارز و کاردان شیعه از جمله اساتید دانشگاه نظیر یک دکتر فیزیک هسته‌ای، ۵ مدیر بانک و تعدادی از علمای دینی و خطیبان و بازرگان را به دادگاه جنایی ویژه در شهر ریاض ارجاع داد. سایت حزب بحرینی «تیار العمل الاسلامی» تأکید کرد مسؤولان سعودی اتهاماتی ادعایی را علیه این شخصیت‌ها مبنی بر جاسوسی برای یک طرف خارجی مطرح کرده‌اند. این افراد از شیعیان اهالی چند منطقه و شهرک در نواحی الاحساء، القطیب و شهر مدینه منوره هستند.

کانادا تحریم‌های ایران را لغو می‌کند

وزیر خارجه کانادا رسماً اعلام کرد که به موجب توافق هسته‌ای میان ایران و پنج کشور عمده جهان، کانادا نیز به پیروی از امریکا و کشورهای اروپایی تحریم‌های این کشور علیه ایران را لغو خواهد کرد. به گزارش «ایرنا»، «استیون دیون» وزیر خارجه کانادا طی سخنانی در مجلس عوام این کشور در عین حال افزود: «اتاوا نیز به پیروی از جامعه بین‌المللی، تحریم‌های خود علیه ایران را لغو خواهد کرد اما همچنان در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران هشیار باقی خواهد ماند.» وی در مورد جزئیات این تصمیم و زمان اجرای آن توضیحی نداد اما ناظران پیش‌بینی کرده‌اند که لغو تحریم‌های کانادایی علیه ایران موجب از سرگیری قراردادهای تجاری میان ایران با شرکت معروف هواپیماسازی این کشور «بمباردیه»خواهد شد.

منتجب‌نیا: ردصلاحیت شدم

قائم مقام حزب اعتماد ملی در حالی که از تایید صلاحیت خود برای نامزدی نمایندگی مجلس خبرگان رهبری خبر داده بود دیشب از ردصلاحیتش خبر داد. حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا در شورای عمومی حزب اعتماد ملی خراسان رضوی در مشهد افزود: من از استان خوزستان برای انتخابات خبرگان رهبری ثبت‌نام کرده بودم و فرماندار شهری که از این استان ثبت‌نام کرده بودم خبر تایید صلاحیت مرا شخصا به من اعلام کرد. وی اظهار کرد: همچنین یکی دیگر از مسئولین این استان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که هیچ‌یک از نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری از استان خوزستان رد صلاحیت نشده‌اند.قائم‌مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی افزود: دیشب پسرم تلفنی به من خبر داده نامه‌ای به در منزل آورده‌اند مبنی بر اینکه صلاحیتم تایید نشده است.

حمله لفظی نتانیاهو به بان کی‌مون

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان ملل گفت بان‌کی‌مون تروریسم را تشویق می‌‌کند. تروریسم هیچ توجیهی ندارد. قاتلان فلسطینی نمی‌خواهند کشور بسازند بلکه می‌خواهند یک کشور را نابود کنند و این مساله را به صورت علنی بیان می‌کنند. وی مدعی شد: آنها می‌خواهند یهودیان را صرفا به این علت که یهودی هستند، بکشند و این مساله را آشکارا بیان می‌کنند. بان‌کی‌مون اعلام کرده است درباره سیاست‌ شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری بشدت نگران است و آنها را اقدامات تحریک‌آمیز توصیف کرد.

پیام انتخاباتی عارف برای جوانان

محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان در پیامی جوانان را به حضور و فعالیت در انتخابات پیش رو دعوت کرد. متن این نامه به شرح زیر است: از جوانان عزیز و متعهد و پرتلاش انتظار دارم با امید و آرامش از حداکثر توان خود برای برگزاری انتخاباتی هر چه باشکوه‌تر و با مشارکت حداکثری مردم عزیز کشورمان استفاده کنند. امیدوارم خداوند توفیق بیشتر به این آینده سازان کشورمان عطا فرماید.

بازتاب رد صلاحیت سید حسن خمینی در رسانه‌های جهان

حذف سید حسن خمینی از گردونه رقابت‌های انتخاباتی مجلس خبرگان در رسانه‌های دنیا مورد توجه قرار گرفته و بازتاب یافت. از جمله، «فارین پالسی» با اشاره به اینکه «۲۰۰ هزار دنبال کننده صفحه اینستاگرام نوه آیت‌الله [امام] خمینی به تصاویری که او از فوتبال و غیره منتشر می‌کند، عادت کرده‌اند، اما این موضوع روز سه‌شنبه تغییر کرد»، افزود: «سیدحسن خمینی از چهره‌های سیاسی بشدت جذاب ایران است. او گفت که در چندین روز آینده در مورد ردصلاحیت خود صحبت می‌کند.»

«فرانس پرس» نیز با اشاره به رد صلاحیت سید حسن نوشت: «کاندیداتوری سیدحسن، بازگشت خانواده مشهور ایرانی پس از درگذشت آیت‌الله [امام] خمینی به عرصه سیاست بود.» «بلومبرگ» هم با تأکید بر اینکه «سیدحسن خمینی آنقدر محبوبیت داشت که به راحتی می‌توانست پیروز انتخابات مجلس خبرگان شود»، ادامه داد: «خمینی جوان از نظر دیدگاه‌های سیاسی به میانه‌روها که خواهان ارتباط بیشتر با دنیا هستند، نزدیک است.» سایت «یاهو نیوز» نیز گزارش خبرگزاری فرانسه پیرامون این رد صلاحیت را بازتاب داد.

دعوت از کاندیداهای جدید برای حضور در ائتلاف اصولگرایان
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان گفت: پس از چند مرحله نظرسنجی در فرآیند تهیه فهرست نهایی، ائتلاف اصولگرایان تصمیم گرفت از برخی کاندیداهای جدید برای حضور در ائتلاف دعوت به عمل آورد. غلامعلی حدادعادل در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: در فرآیند رسیدن به فهرست نهایی نامزدهای انتخابات مجلس دهم و پس از چندین مرحله نظرسنجی، ائتلاف اصولگرایان تصمیم گرفت از کاندیداهای جدید که حدنصاب‌ لازم را در مراحل قبل کسب کرده بودند جهت آشنایی بیشتر با مواضع و برنامه‌هایشان دعوت کند.

تلاش ناکام تندروهای ایتالیایی برای حاشیه سازی

محافل تندروی ایتالیا که مخالف تحول جدید در روابط تهران و رم هستند در شبکه های تبلیغاتی خود تلاش کردند برخی اتفاقات حاشیه سفر روحانی را برجسته کنند. به گزارش «ایران»، از جمله سوژه های تبلیغی آنان، انتقاد از اقدام دولت ایتالیا برای پوشاندن مجسمه های برهنه موزه «کاپیتولین» رم هنگام حضور روحانی دراین موزه بود. نماینده این جریان در مجلس از حزب راست میانه «فورزا»(وابسته به سیلویو برلوسکنی، نخست‌وزیر پیشین) در نطق خود همین انتقاد را تکرار و دولت کشورش را متهم کرد که برای جلب رضایت ایرانیان به فرهنگ ایتالیا یی ها بی اعتنایی نشان داده است . اما در فضای گرم استقبال از روحانی صدای تندروهای ایتالیایی به جایی نرسید . در نهایت ، نماینده رسانه ای این گروه کوشید تا موضوع مجسمه ها را به جلسه مطبوعاتی روحانی با نخست وزیر ایتالیا بکشاند، ولی رئیس جمهوری ایران در پاسخ تاکید کرد:«ایران درخواست ویژه‌ای برای پوشاندن مجسمه‌ها مطرح نکرده و «هیچ تماسی درباره این مسأله» از طرف ایرانی صورت نگرفته است». رئیس جمهوری در ادامه افزود:«البته من می‌دانم که ایتالیایی‌ها مردمانی بسیار میهمان‌نواز هستند، مردمی که بیشترین سعی را برای راحتی میهمانشان انجام می‌دهند و من به‌خاطر این امر از شما تشکر می‌کنم».

یک ایرانی زندانی، عامل تعویق 11 ساعته اعلام اجرای برجام

بر اساس گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، مخالفت یک ایرانی از قرار گرفتن نامش در فهرست افرادی که باید بین ایران و آمریکا مبادله می شدند، عامل تاخیر 11 ساعته در اجرای برجام بوده است. به گزارش رویترز، نادر مدانلو، زمانی که با احتمال محکوم شدن به پنج سال حبس در یک زندان فدرال مواجه بود، یک پیشنهاد فوق‌العاده دریافت کرد: باراک اوباما آماده بود تا به عنوان بخشی از توافق ماه جاری با ایران برای تبادل زندانیان، حکم وی را لغو کند. اما وی گفت نه. دولت آمریکا برای مجاب کردن مدانلو، از ادعای 10 میلیون دلاری علیه این مهندس هوافضای متولد ایران که گفته می‌شد به صورت غیرقانونی از ایران به او پرداخت شده بود، صرف نظر کرده است. این موضوع نشان می دهد که دولت اوباما تا چه حد تلاش داشته است مبادله زندانیان به هر قیمت ممکن انجام گیرد، اقدامی که با انتقاد نامزدهای جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری و قانون‌گذاران آمریکایی مواجه شده است. سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا مستقر در واشنگتن از اظهارنظر در خصوص بحث‌ها درباره این 10 میلیون دلار خودداری کرد. بر اساس ادعای یک هیئت منصفه آمریکایی، مدانلو این 10 میلیون دلار را برای کمک به پرتاب اولین ماهواره ایران در سال 2005 دریافت کرده بود. اما مدانلو می‌گوید این پول وامی بود که یک شرکت سوئیسی برای یک قرارداد مخابراتی پرداخت کرده بود.

شاهزاده سعودی: ایران عذرخواهی کند

رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی، از ایران خواست به دلیل حمله به مقرهای دیپلماتیک عربستان معذرت‌خواهی کند.به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «ترکی الفیصل» رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی که در پاریس به سر می‌برد، در آستانه سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری ایران به فرانسه، گفت که ایران به دلیل آتش‌ زدن سفارت عربستان در اوایل ژانویه، «باید معذرت‌خواهی کند».الفیصل گفت: «آنها (ایرانی‌ها) اولاً سمت ما بیایند و بگویند که به‌خاطر آتش زدن سفارت و پیامدهای آن معذرت‌خواهی می‌کنند».وی در ادامه اتهام‌ها علیه ایران، گفت:‌ «تهران باید به مداخله در امور داخلی کشورهای عربی پایان دهد.»این شاهزاده سعودی گفت: «راه‌اندازی جنگ به‌نفع هیچ‌یک از این دو کشور نیست.»

ساخت ۲ نیروگاه هسته‌ای جدید

سخنگوی سازمان انرژی اتمی از مبادله پیش‌نویس همکاری‌های هسته‌ای با اسپانیا خبر داد و گفت: تقریبا مقدمات لازم برای کلنگ‌زنی دو نیروگاه‌ نهایی شده است. بهروز کمالوندی افزود: البته در نظر داشتیم این نیروگاه‌ها در دهه فجر کلنگ‌زنی شود اما با توجه به اینکه دو کار توأمان داشتیم، تحویل نیروگاه اول به مهندسان ایرانی مثل تحویل کار از پیمانکار است و باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشیم، بهتر است عجله نکنیم.

نقدی: کشورهای ضعیفبرای ما شاخ‌وشانه می‌کشند
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج گفت: در دو سال اخیر وضعیت سیاسی کشور به جایی رسیده که کشورهای ضعیف برای ما شاخ‌وشانه می‌کشند. اگر این افت‌ها و تنزل‌ها استمرار پیدا کنند، کشور دچار وضعیت بدی خواهد شد به‌همین‌دلیل باید اقداماتی در این راستا انجام شود که به‌کار‌گرفتن ظرفیت‌های درونی، مهم‌ترین اقدامی است که می‌توان در این جهت انجام داد. او با اشاره به اینکه به‌کارگیری ظرفیت‌های درونی هدف جداسازی بسیج رشته‌های مهندسی بوده است، ادامه داد: تاکنون در کشور برای اثبات توانایی نظام اسلامی قدم‌های خوبی برداشته و زیرساخت‌هایی درست شده است؛ تلاش‌های زیادی صورت گرفته اما انتظار ما از این حرکت جهادی بیشتر است. نقدی درباره انتخابات مجلس پیشِ‌رو یادآور شد: اگر این مجلس از افرادی تشکیل شود که به غرب خوشبین بوده و به خودمان بدبین هستند، به تعداد نفوذی‌هایی که درحال‌حاضر مسئولیت دارند اضافه می‌شود، این مسئله کشور را دچار وضعیت بحرانی خواهد کرد و موجب پرداخت بهای سنگینی می‌شود. او ادامه داد: حتما باید افرادی که معتقد به مبارزه با آمریکا، استقلال‌طلبی و خودباوری هستند، وارد مجلس شوند. کسانی که فساد اقتصادی دارند چطور می‌توانند امانت‌دار مردم باشند؟ رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه آمریکا به این انتخابات چشم دوخته است، افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، باید به کسانی رأی دهیم که کشور را به دشمن نفروشند و مجلسی تشکیل شود که عاری از نفوذ بیگانگان باشد.

فهرست احتمالی ایرباس‌های جدید ایران

ایران ایر احتمالا قرارداد خرید ٨ فروند ایرباس ٣٨٠، ١٦ فروند ایرباس ٣٥٠، ٤٥ فروند ایرباس ٣٣٠ و ٤٥ فروند ایرباس ٣٢٠ را با این شرکت هواپیماسازی فرانسوی به امضا می‌رساند. به گزارش مهر، على عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایى کشورى ایران و فرهاد پرورش، مدیر عامل هواپیمایى جمهورى اسلامى ایران «هما» براى عقد قرارداد نهایى خرید هواپیما از شرکت هواپیماسازی ایرباس، وارد پاریس شدند.

دولت پرونده فاجعه «منا» را پایان یافته تلقی می‌کند!
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: به نظر می‌رسد دستگاه دیپلماسی ما پرونده فاجعه منا را پایان یافته تلقی می‌کند که جدیتی در پیگیری آن به خرج نمی‌دهد. سیدحسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با مهر، با انتقاد از عدم پیگیری جدی پرونده فاجعه منا با وجود گذشت بیش از ۴ ماه از این حادثه، اظهار داشت: به نظر می‌رسد دستگاه دیپلماسی ما پرونده منا را پایان‌یافته تلقی می‌کند که جدیتی در پیگیری آن به خرج نمی‌دهد. وی با اشاره به تذکر کتبی اخیر خود و چند نماینده دیگر به وزیر امور خارجه برای پیگیری سریع و جدی این پرونده، گفت: در این تذکر، تاکید شده است پرونده فاجعه منا و کشتار حجاج باید در قالب طرح شکایت در نهادهای بین‌المللی پیگیری شود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به نظر می‌رسد عملیات حقوقی کار متوقف یا کُند شده است و آخرین گزارش‌ها نیز فقط به صورت شفاهی بوده که کفایت نمی‌کند.

درخواست مطهری از رئیس جمهور برای ورود به مسئله رد صلاحیت ها
دکتر علی مطهری گفت: رئیس جمهور در مسئله رد صلاحیت‌ها از هر راهی که صلاح می‌داند وارد شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا رایزنی روسای قوای مجریه و مقننه با شورای نگهبان می‌تواند در پروسه اعتراض به رد صلاحیت‌ها تاثیرگذار باشد یا خیر؟ گفت:رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و می‌تواند اقداماتی را در زمینه مساله رد صلاحیت‌ها انجام دهد.
وی پیش بینی‌اش از ترکیب مجلس آینده را اینگونه بیان کرد: ترکیب مجلس آینده بستگی به نتیجه بررسی رد صلاحیت‌ها و رسیدگی به اعتراض معترضان دارد.
این نماینده مجلس درباره اقدامات احتمالی رئیس‌جمهور با توجه به وعده او مبنی بر استفاده از اختیارت قانونی در ارتباط با نتیجه صلاحیت کاندیداها نیز افزود: رئیس‌جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و می‌تواند اقداماتی را در این زمینه انجام دهد.
مطهری تاکید کرد: رئیس‌جمهور با توجه به اختیاراتی که دارد، در ارتباط با رایزنی با شورای نگهبان در مساله رد صلاحیت‌ها از هر راهی که صلاح می‌داند، می‌تواند وارد شود.

تعجب پرستاران از راه افتادن کمپین غیراخلاقی به نام آنها

در یکی، دو روز گذشته گزارشی منتشر شده که هرکس نداند فکر می‌کند جامعه توانای پرستاری کشور در حال سقوط به قهقراست. در این گزارش، سعی شده با کنار هم قراردادن فتوشاپی چند عکس، نشان دهند که پرستاران خانم در کمپینی به نام «چالش روپوش» عضو شده‌اند؛ کمپینی که از پرستاران می‌خواهد یک عکس با روپوش پرستاری و یک عکس بدون حجاب خود را در فضای مجازی با اطلاعات کامل فردی منتشر کنند.این در حالی است که تماس‌های خبرنگار «شرق» با سه بیمارستان در شهرهای مختلف، حکایت از آن دارد که این خبرسازی غیرواقعی است. یکی از پرستاران می‌گوید: ‌«با اینکه در شبکه‌های اجتماعی عضویت دارم تا به حال اسم چنین چالشی را نشنیده‌ام. می‌توانم با اطمینان بگویم که در فیس‌بوک یا تلگرام چالشی به اسم روپوش نداریم».اما عکس‌هایی که این خبرگزاری کنار هم قرار داده تا «چالش روپوش» را به کمپین «آزادی‌های یواشکی» منتسب کند، تا چه حد می‌توانند بازتاب‌دهنده یک جریان غیراخلاقی باشند و تا چه حد خبرسازی هستند؟

ولایتی هم معمای شاه را تائید کرد

فرشید شکیبا مجری تلویزیون پس از اجرای یک برنامه نظر علی اکبر ولایتی وزیر امورخارجۀ پیشین ایران را دربارۀ سریال «معمای شاه» جویا شده و روایت آن را نوشته است. به گزارش خبرآنلاین شکیبا با انتشار تصویری از رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نشست خبری همایش بین المللی «خطر جریان‌های تکفیری در دنیای امروز» نوشته: «بعد از اجرای نشست رسانه‌ای کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دکتر ولایتی در مورد سریال معمای شاه پرسیدم که گفتند: تولید این سریال اقدام خوبیه و از نظر هنری کارهای خوبی صورت گرفته و انشالله محتوایش هم تقویت بشود. البته در گام های اول هستیم ولی باز هم در نشان دادن چهره واقعی شاه به عنوان یک رژیم وابسته به آمریکا تلاش بیشتری بشود. چون کار اول است همین که یک گروهی این شجاعت را کردن که یک کار حساس و پیچیده رو انجام بدهند. این قابل تقدیر است به نظرم به تدریج که پیش برویم به خصوص در بعد از ٢٨ مرداد از قرائنی که اطلاع دارم قوت بیشتری خواهد گرفت.»

خروج ناگهانی کارمند سرافراز از کشور

شهرزاد میرقلی‌خان که با انتصاب محمد سرافراز به ریاست صداوسیما، همراه وی از امور بین‌الملل شبکه پرس‌تی‌وی به جام جم رفت و عهده‌دار مسئولیت کلیدی بازرس ویژه رئیس صداوسیما شد، نیمه دی‌ماه به صورت ناگهانی با خروج از کشور به مسقط پایتخت عمان رفت.به گزارش ایلنا، شهرزاد میرقلی‌خان که با انتصاب محمد سرافراز به ریاست صداوسیما، به‌همراه وی از امور بین‌الملل شبکه پرس تی‌وی به جام جم رفت و عهده‌دار مسئولیت کلیدی بازرس ویژه رییس صداوسیما بود؛ نیمه دی‌ماه بصورت ناگهانی از کشور خارج و به مسقط پایتخت عمان رفت.با گذشت دوهفته از خروج بازرس ویژه سرافراز از کشور، مدیریت ارشد این سازمان دچار بحرانی جدی شده است. میرقلی‌خان در صفحه فیس‌بوک خود مسقط را به‌عنوان محل اقامت خود معرفی کرده است.گفته می‌شود خروج ناگهانی وی به دنبال جلسه‌ای با برخی نهادها بوده است.

سهم مناسبی از لیست اصول‌گرایان به بانوان تعلق می‌گیرد
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری از بررسی حضور زنان در لیست انتخاباتی اصولگرایان در شورای ائتلاف خبر داد.سید کمال‌الدین سجادی در گفت‌وگو با تسنیم،از بررسی حضور زنان در لیست انتخاباتی اصولگرایان در شورای ائتلاف خبر داد و گفت: بعد از اعلام نتایج نهایی تایید صلاحیت نامزدها، نتیجه قطعی رایزنی‌ها و اسامی حاضر در لیست اعلام خواهد شد.وی ادامه داد: الحمدلله بانوان اصولگرای متعهد و متدینی نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی شده‌اند و قرار است سهم مناسبی از لیست انتخاباتی اصولگرایان به بانوان تعلق بگیرد.

پایان ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات در تلویزیون؟

بعد از مدت‌ها ممنوع‌التصویر بودن سیدمحمد خاتمی در رسانه‌ها، تلویزیون ایران برای اولین بار شامگاه سه‌شنبه تصویر و سخنرانی او را در برنامه ویژه «پارلمان» شبکه خبر پخش کرد؛ سخنرانی‌ای که مربوط به دوران نمایندگی خاتمی در مجلس شورای اسلامی بود.«ایران آنلاین» با این مقدمه نوشت: برنامه‌سازان تلویزیون حدود 5 دقیقه سخنرانی خاتمی را گزینش و منتشر کردند. عباراتی که از سخنرانی وی انتخاب شده بود مربوط می‌شد به تاکید خاتمی بر تفاوت‌های عمیق و شدید گفتمان ایران اسلامی و آمریکا.اتفاق جالب در پخش سخنرانی خاتمی این بود که تلویزیون این بار اصراری بر دستکاری در تصویر چهره خاتمی یا محو و مبهم نشان دادن او نداشت بلکه چهره رئیس دولت اصلاحات به صورت مکرر نمایان شد و در همان حال تهیه‌کننده برنامه، چکیده سخنان او را نیز به صورت زیرنویس منتشر کرد.در این تصاویر، رئیس‌جمهور اسبق ایران با شمایل جوانی‌اش دیده می‌شد.

اخبار روزانه:

*آیت ا... العظمی سبحانی از تمرکز طلاب در قم و حوزه علمیه این شهر انتقاد کرد و گفت: درحال حاضر قم ۷۵ هزار طلبه مشغول به تحصیل دارد درحالی که خیلی از بخشها و مناطق کشور فاقد عالم و روحانی هستند.

*روزنامه فرانسوی «لوموند» روز چهارشنبه به مناسبت سفر «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به فرانسه، در تیتر نخست صفحه بین المللی خود نوشت: «آقای روحانی، به اروپا خوش آمدی».

*در بهار ۹۴ حدود ۳۹ درصد از شاغلان کشور بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کرده‌اند. این آمار کاهش ۰,۸ واحد درصدی نسبت به بهار سال ۱۳۹۳ و افزایش ۲,۶ واحد درصدی نسبت به زمستان ۱۳۹۳ را نشان می‌دهد.

*روزنامه گاردین در گزارشی در مورد آیت‌ا... علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت، نوشته است که وی در تلاش است تا بار دیگر نقشی پررنگ در عرصه سیاسی ایران داشته باشد. روزنامه گاردین نوشته است که هاشمی رفسنجانی که زمانی مخالف آشتی با آمریکا بود، حالا تغییر موضع داده است.

*علیرضا افتخاری در گفت و گو با تماشاگران امروز گفته: آقای احمدی‌نژاد جوری خودش را به آغوش من انداخت که انگار من یوسف گمگشته ایشان بودم. یک جوری به من چسبید و من را بوسید و پشت‌ سر هم این اتفاقات را شکل دادند که ... بابا بوسیدن یک بار، دو بار ... جمله بعدی‌ام را امیدوارم جرات انتشارش را داشته باشید ولی من طناب خریده بودم خودکشی کنم. فشار بدی روی من و خانواده‌ام بود.

https://www.shoma-weekly.ir/xsTbhE