
تقلید صدای رئیس جمهور راست بود؟
سال گذشته، جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس مدعی شد که حسین فریدون برادر حسن روحانی به علت تقلید صدای رئیس جمهور در دستگاه قضایی پرونده دارد. او در گفتوگویی اعلام کرد که «حسین فریدون با تقلید صدای روحانی طی تماسهایی با مراکز اقتصادی در راستای ترخیص کالاهای غیرمجاز اقدام کرده و از آنها خواسته تا جلوی واردات این کالاها را نگیرند. در مورد دیگر نیز فریدون با تقلید صدای رئیسجمهور طی تماسی با مولاوردی معاون روحانی به وی اعلام میکند که از انجام یک سفر خودداری کند. مولاوردی هم که گمان میکند این دستور توسط رئیسجمهور داده شده از انجام آن سفر خودداری میکند. فریدون به منظور این اقدام غیرقانونی به دادگاه احضار شده و روحانی نیز از این موضوع باخبر است. حتی گزارشهای آن نزد مقامات است که با پینوشت خواستار برخورد رئیسجمهور پیرامون این مسئله شدهاند.» پس از این افشاگری، فریدون از کریمی قدوسی شکایت کرد و این نماینده دو بار به دادگاه رفت. در روزهای اخیر خبر رسیده که قاضی پرونده پس از مشاهده مستندات اعلام کرده که شکایت وارد نیست و قرار منع تعقیب برای این نماینده مجلس صادر میکند. همین قرار منع تعقیب یعنی که ادعای کریمی قدوسی راست بوده و او دروغی نگفته است. البته وکیل فریدون به این حکم اعتراض کرده، بدون آنکه سخنان کریمی قدوسی را تکذیب کند.
دلواپسی برجامی شرق
روزنامه شرق هم دلواپس برجام اروپایی شده است. این روزنامه در سرمقاله خود با اشاره به نشست ایران و پنج کشور باقیمانده عضو برجام، نوشته که «از بیانیه پایانی نشست و همچنین سخنان وزیر خارجه ایران میتوان دریافت همچنان تضمین روشنی برای مسئله اصلی ایران که همانا ارتباطات مالی بانکی است، ارائه نشده و به کلیگویی اکتفا شده است... چند روز قبل اعلام شد پارلمان اروپا به بانک سرمایهگذاری اروپا این اجازه را داده که در ایران فعال شود. این در حالی است که یک ماه قبل این بانک، خود را ابزار نامناسبی برای حفظ برجام بدون امریکا نامیده بود چراکه سرمایهگذاریهای مشخصی در ایالاتمتحده دارد... (پیش از این) نیز با وجود بهنتیجهرسیدن برجام، ارائه مجوز این سازمان برای هر نوع معاملهای با ایران، بهسختی انجام میشد که برای نمونه مجوز فروش بوئینگ و ایرباس به ایران را میتوان نام برد... فراموش نکنیم حتی زمانی که امریکا عضو معاهده برجام بود، مسئله روابط بانکی ایران حل نشد.»روزنامه شرق بعد از ماههایی طولانی سرانجام اذعان کرد که برجام آن فتح الفتوحی نبود که معرفیاش کردند و حالا همان حرفهایی را میزند که دلواپسان از ابتدا میگفتند. وگرنه روزنامه شرق که حالا از بدعهدیها حتی پیش از خروج امریکا از برجام مینویسد، روزگاری تیتر یک میزد که «امضای کری تضمین است.» اخیراً اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور هم به استمرار مشکلات بانکی در پسابرجام اذعان کرده و گفته که «محدودیتهای بانکی از سال ۹۰ وجود داشته و تاکنون برطرف نشده است و مبادلات بانکی ما همواره با هزینه همراه بوده که برای حل این مسئله به دنبال راهکارهایی خواهیم بود.» خود حسن روحانی هم کمی قبلتر به مشکلات بانکی حتی پس از برجام اشاره کرده و گفته بود که «چهار سال است که با گونی دلار میآوریم.» این در حالی است که روحانی در سال ۹۴ گفته بود: «تمامی تحریمهای مالی و بانکی و حتی تحریمهای تسلیحاتی، یکباره و به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق.»
از ترس ایران خوابم نمیبرد
«اتزیون» از سیاستمداران صهیونیست درباره احتمال وقوع درگیری نظامی میان تلآویو و تهران گفت: «بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ که بحث احتمال درگیری نظامی میان تلآویو و تهران مطرح شده بود، من خیلی روی این موضوع کار کردم. چه زمانی که در شورای امنیت ملی بودم و چه زمانی که در وزارت خارجه بودم. چیزهایی هست که نمیتوانم در موردشان صحبت کنم، اما اگر همسرم اینجا بود، به شما میگفت من چه شبهای زیادی بیخوابی کشیدم. نه به این خاطر که داشتم در دفترم کار میکردم، بلکه به خاطر حجم نگرانیهایی که داشتم. جنگ با ایران، چیزی است که حتی نمیخواهم تصورش را بکنم.»
ردّ پای سعودیها در بازار ارز و سکه
جواد کریمیقدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در دو ماه گذشته سه میلیون و 500 هزار سکه از کشور جمعآوری و به سلیمانیه عراق ارسال شده است. وی با بیان اینکه سعودیها برای جنگ اقتصادی علیه ایران در سلیمانیه عراق قرارگاه زدند، افزود: سعودیها 13 نفر را مأمور کردند تا هر چه سکه و دلار در بازار تهران بوده، حتی 20 درصد بالاتر از قیمت هم خریداری کنند. کریمیقدوسی با اشاره به اینکه سپاه سه نفر از این افراد را دستگیر کرد، اظهار داشت: مردم از مسئولان میخواهند این افراد محاکمه و مجازات شوند.
آمریکا مانع انتقال پول نقد از آلمان به ایران است
پایگاه اینترنتی «واشنگتنفریبیکن» در گزارشی نوشت، مقامات دولت ترامپ در تلاشند تا مانع آن شوند که ایران 300 میلیون یورو از دارایی خود در بانکهای آلمان را به تهران منتقل کند. نشریه «بیلد» آلمان در مطلبی ادعا کرده است: دولت ایران نگران آغاز تحریمهای مجدد آمریکا علیه تهران است و میخواهد پیش از آن، 300 میلیون یورو پول نقد را از بانک تجاری ایران در هامبورگ که دست بانک مرکزی آلمان است، وارد کند. بانک تجاری ایرانـ اروپا در هامبورگ از اعتبار مالی بالایی برخوردار است که متعلق به دولت ایران است و مسئولیت آن به دست بانک مرکزی آلمان است. «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان به واشنگتنفریبیکن گفت، وی و دیگر مقامات ارشد دولت ترامپ در حال فشار به دولت آلمان برای مانع شدن از انتقال چندین میلیون یورو پول نقد به ایران هستند. گرنل افزود: ما در حال تشویق دولت آلمان در عالیترین سطوح هستیم تا مداخله کرده و انتقال پول نقد را متوقف کند.
دستگیری سرشبکههای رسانههای معاند خارجی
سرشبکههای رسانههای معاند خارجی با تلاش و همت پاسداران گمنام سازمان اطلاعات سپاه در سیستانوبلوچستان دستگیر شدند. سازمان اطلاعات سپاه استان سیستانوبلوچستان اعلام کرد: برخی کانالهای معاند و معارض نظام با جذب و آموزش تعدادی از جوانان ناآگاه، اقدام به نشر اکاذیب و مطالب وحدتستیز در فضای مجازی کرده و از این طریق موجبات بر هم زدن نظم عمومی را فراهم کرده بودند. سازمان اطلاعات سپاه سیستانوبلوچستان در راستای حفظ امنیت جامعه و استحکام وحدت پایدار در استان، پیگیری جدی موضوع را در دستور کار قرار داد و موفق شد اعضای اصلی این تیمهای خرابکار را در جریان اغتشاشات اخیر پیش آمده در استان شناسایی و دستگیر کند. بر پایه این گزارش، اعضای این تیمها در چندین شهرستان استان شناسایی و به صورت زنجیرهای و طی عملیاتهای گوناگون دستگیر شدند که به زودی جزئیات این دستگیریها منتشر خواهد شد.
تحریمهای یکجانبه علیه ایران را نمیپذیریم
«هوا چانیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری خود در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره مواضع چین در نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: «حفظ برجام و اجرای آن، کماکان وظیفهای دشوار است. چین به تلاشهای خود برای حفظ نتایج چندجانبهگرایی ادامه خواهد داد.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه تأکید کرد: «چین به هیچ وجه تحریمهای یکجانبه را که طبق قوانین بینالمللی بیاساس هستند، نخواهد پذیرفت و قاطعانه از حقوق و منافع قانونی خود دفاع خواهد کرد.» خبرگزاری شینهوا چین پیشتر گزارش داده بود رعایت مقررات بینالمللی، تداوم اجرای برجام، دفاع از ثبات خاورمیانه، لغو تحریمهای یکجانبه و ادامه گفتوگوها پیشنهادهایی بودهاند که «وانگ یی»، عضو شورای دولتی چین و وزیر خارجه این کشور در نشست وین مطرح کرده است.
هستهای بهانه است
«ویلیام انگدال» استاد دانشگاه و اقتصاددان آمریکایی در مطلبی تحت عنوان «جدیدترین افسانهها، دروغها و جنگهای نفتی واشنگتن» در مجله اینترنتی «نیو ایسترن آوتلوک» نوشته است: «نکته واضح درباره خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق هستهای با ایران وجود دارد؛ این توافق قرار بود ایران را از تحریمهای اقتصادی غرب رها و راه را برای ورود میلیاردها دلار سرمایه خارجی به این کشور باز کند که بیش از همه در صنعت نفت و گاز این کشور مصرف میشد. بنابراین واقعیت این است که خروج ترامپ از برجام، هیچ ارتباطی با طرحهای هستهای ایران، به خودی خود نداشت. این تصمیم ترامپ مستقیماً با هدف پیدا کردن بهانهای برای اِعمال مجدد تحریمهای اقتصادی علیه فروش نفت ایران و توسعه بخش نفت و گاز این کشور اتخاذ شده است.»
بازداشت عاملان قطعی برق در شرق تهران
رییس کلانتری ۱۱۴ جوادیه تهرانپارس از دستگیری سارقان کابلهای برق که سبب قطعی جریان برق در برخی مناطق نیز شده بودند، خبر داد. منصور حشمتیان در گفتوگو با ایسنا، در این باره گفت: چندی پیش واحد گشت موتوری کلانتری ۱۴۴ جوادیه تهرانپارس در حال گشت زنی در حوزه استحفاظی خود بود که به رفتار یک موتورسوار جوان مشکوک شده و برای بررسی موضوع به سمت وی نزدیک شد، اما این موتورسوار به محض مشاهده ماموران با موتورسیکلت از محل فرار کرد، که در پی آن عملیات تعقیب و گریز میان پلیس و این فرد آغاز شده و سرانجام متهم در محدوده خیابان وفادار توسط پلیس دستگیر و به کلانتری منتقل و موتورش نیز توقیف شد. وی با اشاره به انجام بازجویی از متهم دستگیر شده، گفت: این فرد ابتدا قصد داشت با بیان اظهارات خلاف واقع خود را بیگناه نشان دهد، اما با توجه به اظهارات ضد و نقیض، سرانجام به جرم خود اعتراف کرده و گفت که به همراه دوستانش قصد سرقت کابلهای برق را داشته و برای شناسایی محل و راههای در رو به آنجا آمده بود.حشمتیان با بیان اینکه در بازرسی از مخفیگاه متهم و محل دستگیری مالخر صدها متر کابل برق سرقتی و همچنین وسایل شهرداری همچون نردههای وسط اتوبان و پلهای عابر کشف و ضبط شد، گفت: متهمان که ۲۲، ۲۵ و ۲۶ سال سن داشتند در بازجویی به بزه انتسابی اقرار کرده و محل سرقت کابلهای برق در بزرگراه زینالدین را نیز به ماموران نشان دادند.
منتظر اعدام سران مفاسد اقتصادی در میدان آزادی هستم
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در اقتصاد کشور حالت سردرگمی و بی نظمی وجود دارد و باید در برابر قاچاق قاطعانه اقدام شود. امیر خجسته شامگاه یکشنبه در اجتماع مردمی در استان همدان، با بیان اینکه مسئولان باید در برابر مردم پاسخگو باشند، تاکید کرد: مسئولان خادم و نوکر مردم بوده و اگر تصور کنند ارباب هستند دیگر نمیتوانند از حق آنها دفاع کنند. رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه دولت باید هر چه سریعتر مسئولان اقتصادی خود که ماهها در پی تذکر و تغییر آنها بودیم و تا به امروز هم با ایراد سوال و رای قاطع نمایندگان دو کارت زرد به آنها دادهایم، تغییر دهد، افزود: بنده مانند بقیه مردم منتظر اعدام سران مفاسد اقتصادی دستگیر شده در میدان آزادی تهران هستم تا همه ببینند نظام مقتدرانه با فساد اقتصادی برخورد میکند.
پنج وزیر زیر تیغ استیضاح
علی اصغر یوسفنژاد درباره استیضاح برخی وزرا گفت: در حال حاضر استیضاح وزرای نفت، اقتصاد و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی،کشور و علوم مطرح است. وی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۲۲۲ و ۲۲۳ آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی هرگاه استیضاح تقدیم هیات رئیسه میشود بلافاصله باید به کمیسیونهای مربوطه ارجاع و کمیسیونها ظرف مدت یک هفته فرصت دارند موضوع را با حضور وزیر مربوطه بررسی و نتیجه را به هیأت رئیسه اعلام کنند. نماینده اصلاحطلب مردم ساری در دهمین مجلس شورای اسلامی افزود: هیأت رئیسه وظیفه دارد بعداز این که موضوع در کمیسیون مربوطه مطرح شد آن را ظرف ۱۰ روز در صحن علنی مطرح کند.
هیچ سکهای از «سلطان سکه» کشف نشده است
فرمانده انتظامی پایتخت گفت: سلطان سکه که در اصل دلال اصلی بازار سکه بوده در هنگام دستگیری هیچ سکهای به همراه نداشته است. چرخش مالی این فرد و نفرات همراهش در طول سال بالغ بر ۲ تن سکه بوده؛ سلطان سکه و نوچههایش از سطح بازار سکهها را خریداری میکردند و هر موقع که دلشان میخواست با قیمت مورد نظر در بازار توزیع میکردند. سلطان سکه فردی ۵۸ ساله و سابقهدار است؛ پسرش نیز در این خصوص فعالیت میکرده که دستگیر شده و هماکنون با وثیقه آزاد است.
وداع برزیل از جام جان پزشک سرشناس را گرفت
وداع تلخ و زودهنگام برزیل از جام جهانی 2018 در ایران هم قربانی گرفت تا جامعه پزشکی ایران عزادار شود. خانواده پروفسور ابوالحسن مسگرزاده پدر جراحی فک در ایران نیز در غم بزرگی فرو رفت چون داماد پروفسور که خود یکی از پزشکان به نام ایران بود با توجه به علاقه شدید به برزیل در جریان بازی با بلژیک با ایست قلبی ناشی از هیجانات وداع زودهنگام سلسائو دار فانی را وداع گفت. داماد پروفسور مسگرزاده در حالی با این اتفاق تلخ روبه رو شد که 43 سال بیشتر نداشت.
جزئیات طرح تحقیق و تفحص از سفرهای خارجی نمایندگان
محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از سفرهای خارجی نمایندگان، اظهار داشت: این طرح با 6 امضاء اواخر سال گذشته تقدیم هیأت رئیسه مجلس شد. وی با بیان اینکه این طرح تاکنون به کمیسیون مربوطه ارجاع نشده است، افزود: به نظر میرسد هیأت رئیسه پارلمان علاقهای برای رسیدگی به این تفحص ندارد. نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس با اشاره به دیدار اخیر نمایندگان با مقام معظم رهبری و تأکید ایشان مبنی بر جلوگیری از سفرهای غیرضروری مسئولان و به ویژه نمایندگان، گفت: پس از این دیدار بنده از هیأت رئیسه خواستم تا این طرح به جریان بیفتد. در نهایت آقای رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مأمور رسیدگی به این تفحص شده و طی نامهای به بنده عنوان کرد که تفحص به جریان افتاده است.
اخبار روزانه:
* حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی، رئیس کل محاکم انقلاب تهران با تأیید خبر ارسال پرونده رحیم مشایی به دادگاه انقلاب درباره زمان رسیدگی به این پرونده گفت: براساس قانون مجازات اسلامی قاضی برای تعیین وقت رسیدگی به پرونده یک ماه فرصت دارد. این در حالی است که در برخی از محافل خبری گفته شده بود قرار است دادگاه در روزهای 23 یا 24 تیر ماه برگزار شود. نکته دیگر درباره رسیدگی به پرونده مشایی، قاضی دادگاه رسیدگیکننده است که احتمال دارد یکی از دو نفر «صلواتی» یا «مقایسه» قضاوت این پرونده را عهدهدار باشد.
* وزارت خزانهداری آمریکا «شرکت گردشگری و مسافرتی ماهان» را که دفتر آن در کوالالامپور مالزی قرار دارد، تحریم و اعلام کرد: پیروی از تحریمهای ثانویه برای اتباع آمریکا و کسانی که خواهان ادامه تعامل اقتصادی با آمریکاییها هستند، الزامی است. وزارت خزانهداری پس از این اقدام، بیانیهای صادر کرد و گفت: «شرکت مزبور، از آنجا که به عنوان عامل فروش هواپیمایی ماهان کار میکرده، تحریم شده است.» گفتنی است، ماهان در پاییز سال 1390 وارد فهرست تحریمهای ثانویه شده بود.
* مدیرعامل شرکت پتروشیمی کویت در حاشیه یک اجلاس در پکن گفت: از زمان خروج آمریکا از توافق هستهای و بازگشت تحریمهای نفتی علیه ایران، پالایشگاههای مشتری نفت ایران به سمت دیگر تولیدکنندگان نفت رفتهاند. وی گفت: کویت تولید نفت خود را ۸۵ هزار بشکه در روز افزایش داده که این افزایش در قالب توافق ماه گذشته اعضای اوپک برای بالا بردن تولید نفت انجام شده است.
* خبرگزاری «رویترز» به نقل از تحلیلگران و کارشناسان گزارش داد، عربستان روی کاغذ میتواند خلأ نفت ایران را جبران کند؛ اما این مسئله در عمل دشوار است و سبب تنگنای نفتی خواهد شد. این روند ممکن است بازارهای جهانی را در تنگنای شدیدی قرار دهد که از زمان بحران نفتی 1973 و 1979 تا امروز سابقه نداشته است و نتیجه آن فشار زیاد بر روی قیمتها است.
* محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت به خبر استعفای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت: حضور دکتر جهانگیری در کابینه نقطه قوت دولت دکتر روحانی است؛ همواره شاهد مواضع منطقی و امیدآفرین از ایشان بودهام.
* صدراعظم آلمان بار دیگر بر پایبندی کشورش به توافق برجام با ایران تأکید کرد؛ ولی اعلام کرد شرکتهایی که قصد ادامه همکاری با ایران را پس از تحریمهای آمریکا دارند، باید خطرپذیری این کار را خودشان تقبل کنند!