گفته می‌شود که...

تشکیل کمیته واگذاری استقلال و پرسپولیس با حضور نمایندگان مجلس/وجود ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در کارخانه‌های خودروسازی/میلیون‌ها پروانه به مناطق جنوب شرقی تهران آمده‌اند/تذکر به صداوسیما برای گزارش ۲۰:۳۰ درباره علی دایی/جایگاه ایران میان عصبانی‌ترین مردم جهان/آخرین ملاقات کری با مقامات ایرانی چه زمانی بوده؟ و ...

پیش‌بینی افزایش سرمایه اجتماعی نظام
برخی از نهادهای امنیتی با تحلیل حضور عوامل تندرو در دولت ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی گفته‌اند، این برای ایران نوعی فرصت بوده و سبب افزایش سرمایه ‌اجتماعی نظام اسلامی شده است. از نگاه این نهادهای امنیتی، قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی سبب انسجام بیشتر در داخل کشور شد و عملاً سرمایه اجتماعی غرب‌زده‌ها را کمتر کرد. اگرچه در زمان دموکرات‌ها برجام منعقد شد و فضای افکار عمومی به سمت مذاکره رفت؛ اما میزان بی‌اعتمادی به آمریکا بیشتر شده است. این نهادهای امنیتی همچنین گفته‌اند انتخاب مجدد نتانیاهو که دغدغه ترامپ بود جای هیچ نگرانی ندارد؛ چرا که قدرت منطقه‌ای ایران افزایش پیدا کرده و شبکه جبهه مقاومت گسترده‌تر شده است.
نمایش مذاکره برای تسلیم ایران
!
«
فیاض زاهد» فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه «آرمان» گفت: «آمریکا به‌ دنبال آن است که با بالابردن سطح تنش ما را وادار به گفت‌وگو کند. استراتژی نهایی آمریکا مصالحه با ایران است و حاضر است برای دستیابی به این هدف، دست به درگیری‌های محدود نظامی با ایران بزند.» برخلاف ادعای این روزنامه اصلاح‌طلب، آمریکا نه به دنبال مصالحه و آشتی با ایران، بلکه در پی «نمایش مذاکره» است. این کشور قصد دارد به خیال خام خود با نمایش مذاکره، به دیگر کشورهای جهان این پیام را بدهد که ایران‌ با وجود بدعهدی آمریکا در برجام‌، در نهایت در واکنش به‌ لاف‌ گزینه نظامی و جنگ، وادار به مذاکره و تسلیم شد. طیف اصلاح‌طلب در نقش بلندگوهای ترامپ در ایران، از یک سو وضعیت اقتصادی غیرقابل قبول فعلی را که ناشی از سوءمدیریت دولت است، نتیجه تحریم‌ها جا زده و از سوی دیگر، با تکرار کلیدواژه سایه جنگ، این‌گونه القا می‌کند که کشور در آستانه جنگ قرار دارد و چاره‌ای جز مذاکره با آمریکا نداریم.

داشتن سخنگو برای دولت اجباری است
روزنامه «سازندگی» در یادداشتی به قلم «فرزانه ترکان» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نوشت: «یکی از بزرگ‌ترین روش‌های موفقیت‌آمیز ارتباط با جامعه، داشتن اطلاع‌رسانی مناسب دولت‌ها و خصوصاً داشتن یک سخنگوی توانمند برای انتقال اطلاعات و اخبار به مردم است. متأسفانه بیش از یک سال است که دولت آقای روحانی علی‌رغم تلاشی که برای رفع مشکلات موجود در جامعه انجام می‌دهد، از ضعف عدم ارتباط مناسب با مردم برخوردار است... هوشمندی دولت برای برقراری ارتباط با مردم و داشتن سخنگوی دولت برای اینکه بتوانند به راحتی با مردم حرف بزنند و هر هفته مردم را در جریان قرار دهند، در شرایط حساس کنونی اجباری است. سخنگویی که فقط حرفش فضایی نباشد؛ بلکه با اطلاعات کامل از شرایط جامعه و عموم مردم و بیان اطلاعات درست و شفاف به کاهش بی‌اعتمادی که مردم به آن دچار هستند، کمک‌ کند

مذاکره ترامپ با ایران غیر ممکن است
وبگاه شبکه خبری «ان‌بی‌سی‌نیوز» در تحلیلی نوشت: «به نظر می‌رسد ترامپ معتقد است تحریم‌های فلج‌کننده سرانجام ایران را به پذیرش توافقی که سخت‌گیرانه‌تر از توافق مذاکره‌شده از سوی دولت باراک اوباما است، سوق خواهد داد.» در این تحلیل، پس از اشاره به مشکلاتی که تحریم‌ها برای اقتصاد ایران ایجاد کرده‌اند، آمده است: «اما حلقه مشاوران تندرو رئیس‌جمهور آمریکا عزم ایران و میزان تاب‌آوری آنها را دست‌کم گرفته‌اند.» ان‌بی‌سی‌نیوز در ادامه با تأکید بر ناتوانی ترامپ در انجام مذاکره نوشت: «هنر مذاکره کردن او الآن چقدر روی کره شمالی جواب داده است؟ علاوه بر این، ایران بر خلاف کره شمالی کشوری با حاکمیت تک‌نفره نیست و در چنین شرایطی مذاکره میان دولت دو کشور تقریباً غیرممکن است

توضیحی درباره ورود ادوات جنگی به آبادان

فرماندار آبادان گفت: ورود تجهیزات جنگی به آبادان تنها برای ساخت فیلم است. زین العابدین موسوی، فرماندار آبادان با اشاره به انتشار تصاویری در فضای مجازی مبنی بر ورود تانک و تجهیزات جنگی به آبادان اظهار کرد: این تجهیزات تنها برای ساخت فیلم به آبادان منتقل شده و سایر خبر‌های غیر رسمی عاری از صحت است. از پیش از ظهر امروز ویدیوئی از ورود تجهیزات جنگی از جمله تانک نفربر به آبادان در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های را نیز از سوی کاربران در پی داشت.
جایگاه ایران میان عصبانی‌ترین مردم جهان

یک پژوهش بین‌المللی عصبانی‌ترین مردم در سطح جهان را به ترتیب لیست کرده است. مؤسسه نظرسنجی بین‌المللی گالوپ در تحقیقی عصبانی‌ترین ملل جهان را در لیستی مرتب کرد که بر اساس آن، ایرانی‌ها جزو پنج ملت اول عصبانی در جهان قرار گرفتند. بر اساس این تحیق، عصبانی‌ترین مردم جهان ارمنستانی‌ها هستند و بعد از آن‌ها عراقی‌ها قرار گرفته و ایرانی‌ها نیز جایگاه سومین ملت عصبانی در جهان را به خود اختصاص دادند، در حالی که فلسطینی‌ها و مراکشی‌ها در رتبه‌های بعدی قرار دارند. بر اساس گزارش این تحقیق که در روسیه الیوم منتشر شد، ۳۴ درصد از مردم جهان به طور روزانه احساس غم دارند، ۴۸ درصد دچار استرس بوده، ۵۰ درصد آن‌ها احساس نگرانی داشته، ۴۲ درصد با دردی دست‌وپنجه نرم می‌کند، ۵۰ درصد خوشحال هستند و ۷۳ درصد به طور روزانه لبخند می‌زنند

آخرین ملاقات کری با مقامات ایرانی چه زمانی بوده؟

پایگاه اینترنتی شبکه سی‌ان‌ان، ویدئویی از سخنان جان کری منتشر کرد که جان کری، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا تصمیم دونالد ترامپ برای خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای را مورد انتقاد قرار داده و می‌گوید: این اقدامی خطرناک و غیرعاقلانه است و مبتنی بر هیچ راهبردی نیست که بتواند کشور‌های دیگر را برای حمایت از آن سر یک میز جمع کند و بیشتر بر کارزاری استوار است که او [دونالد ترامپ]آن را دنبال کرده است، اما بر هیچ یک از اهدافی که آن‌ها را ترسیم کرده است تکیه ندارد؛ البته اگر اهدافی در کار باشند. وی افزود: این که بگوییم این توافق بدترین توافق است، باعث نمی‌شود که واقعاً بدترین توافق باشد. سی‌ان‌ان در ادامه به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به جان کری مطرح کرد که وی از زمانی که دونالد ترامپ اعلام کرد، که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج می‌شود، با مقامات ایران صحبتی نکرده است.این منبع آگاه در ادامه اظهار کرد: جان کری، قبل از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، با ایرانی‌ها ارتباط برقرار می‌کرد تا از آن‌ها بخواهد در توافق بمانند. وی همچنین این موضوع را که کری ایرانی‌ها را از مذاکره با ترامپ دلسرد کرده باشد، رد کرد و گفت که کری در آن زمان [خروج آمریکا از برجام]از همه تقاضای گفتگو و به کار بستن دیپلماسی داشت. یک سخنگوی جان کری نیز در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، اعلام کرد که هر چیزی که رئیس‌جمهور ترامپ امروز گفت، صرفاً غلط است؛ ختم ماجرا. این سخنگو ادامه داد: او درباره واقعیت‌ها اشتباه می‌کند، درباره قانون اشتباه می‌کند و متأسفانه درباره نحوه استفاده از دیپلماسی برای امن نگه داشتن آمریکا نیز در اشتباه بوده است.
تذکر به صداوسیما برای گزارش
۲۰:۳۰ درباره علی دایی

شورای نظارت بر سازمان صداوسیما در نامه‌ای، خواستار برخورد جدی با عوامل بخش خبری ۲۰:۳۰ در خصوص پخش گزارش نامناسب در مورد برکناری سرمربی تیم فوتبال سایپا شد. در این نامه در خصوص عدم حفظ شأن و احترام یک طرف موضوع و استفاده از ادبیات نامناسب و نمایش چهره‌ای عصبی از سرمربی برکنار شده تیم سایپا به سازمان صدا و سیما تذکر داده شده است.

ممنوع دانستن ازدواج زیر ۱۸سال نفهمیدن دین است
علیرضا پناهیان، کارشناس مسائل دینی در سخنانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه در تهران گفته "چه دلیلی دارد که ما افراد را تا هجده سالگی دانش آموز و کودک تلقی کنیم. برخی‌ها می‌خواهند پای قانون را وسط بیارند و ازدواج افراد زیر هجده سال را جرم تلقی کنند که این نهایت نفهمیدن دین است. " به گفته آقای پناهیان، انسان از چهارده پانزده سالگی مکلف می‌شود و رشد معنوی اش آغاز می‌شود. او در بخش دیگری از صحبت هایش نیش و کنایه برخی مسئولین نسبت به امور دینی را تقبیح کرد و افزود مسخره کنندگان ستون‌های اصلی دین، حکم شان اعدام است. مثل سلمان رشدی. کسی نباید دین را مسخره کند
چرا خبری از پلیس‌های دوچرخه سوار نیست؟

سرگرد سید مسلم موسوی، رئیس آموزش همگانی پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به پرسشی مبنی بر مشاهده نکردن پلیس دوچرخه سوار در خیابان‌ها، از جمله میدان ونک گفت: غرفه پلیس دوچرخه سوار در میدان ونک، به دلیل بروز یک اتفاق موقتا بسته شد، اما برای افزایش ایمنی بیشتر کار‌های غرفه در حال انجام است و به زودی مستقر می‌شود. هدف از اجرای این طرح، ارتقای فرهنگ مردم در استفاده از وسایل پاک بوده و به صورت پایلوت در مناطق ۶ و ۱۲ ما در حال اجراست.

میلیون‌ها پروانه به مناطق جنوب شرقی تهران آمده‌اند

منصور گل محمدی، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ورامین گفت: میلیون‌ها پروانه به شهرستان‌های قرچک، پیشوا و ورامین آمده‌اند. هجوم پروانه‌ها به شهر‌های جنوب شرقی تهران موجب نگرانی کشاورزان شده، اما آقای گل‌محمدی در این رابطه افزود: "با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده که این پروانه آفت نیست و نباید از بابت حضور آن در مناطق شهری و روستایی نگران بود. " به‌گفته محمد طاهر ظاهری رئیس اداره محیط‌زیست قرچک، این پروانه‌ها مهاجر نیستند و از شهرستان‌های دیگر نیامده‌اند. او دلیل هجوم پروانه‌ها را "بارندگی‌های اخیر و پوشش گیاهی مناسب دشت‌ها" دانست
اروپایی‌ها در این
۶۰ روز چه اقدامی انجام می‌دهند

آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در مورد این‌ که اروپایی‌ها در مدت این شصت روز چه اقدامی انجام می‌دهند، گفت: به نظر می‌رسد اروپایی‌ها هم نمی‌توانند کاری انجام دهند و هم نمی‌خواهند اقدامی انجام دهند. تعلل کردن اروپایی‌ها در ارتباط با راه‌اندازی اینستکس بخشی از آن مربوط به ترس آن‌ها از آمریکا بود و به نظر می‌رسد خود آن‌ها هم چندان دغدغه‌ای در این زمینه نداشتند.

هراس اسرائیل از خروج ایران از برجام

یکی از مقامات نظامی اسرائیل در حالی که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با پایگاه «المانیتور» در خصوص احتمال اقدام نظامی ایران گفت که تصور اینکه ایران خودش چنین گامی اتخاذ کند، سخت است، اما قطعاً می‌توان تصور کرد که آن‌ها به یکی از نائبان خود همچون حزب‌الله دستور حمله بدهد. طبق این گزارش، موساد در خصوص احتمال حمله نائبان ایران هشدار‌هایی را به واشنگتن داده است و در یکی از اخیرترین این هشدارها، اسرائیل مدعی شده است که اعضای جنبش حزب‌الله اخیراً در جزیره کیش دیده شده‌اند و در این تحلیل‌ها آمده که ممکن است از جزیره کیش به عنوان یک سکوی پرتاب برای هر آنکس استفاده شود که قصد آغاز حمله در تنگه هرمز را دارد. بنا به گزارش المانیتور، احتمال اقدام ایران در بستن تنگه هرمز یا ممانعت از رفت و آمد تانکر‌های نفت در این منطقه نیز از نگرانی‌های دیگر است. کانال‌های دیپلماتیک و اطلاعاتی واشنگتن مدعی شده‌اند که اسرائیل اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد ایران به دنبال حمله به اهداف غرب در خلیج‌فارس را دارد.
انتشار اسکناس
۵۰ دلاری جدید استرالیایی با غلط تایپی فاحش!

بانک مرکزی استرالیا اشتباه خود در چاپ اسکناس جدید ۵۰ دلاری را پذیرفت. مجری رادیویی توانست غلط تایپی را روی اسکناس جدید بگیرد. در بخشی از اسکناس کلمه Great RESPONSIBILTY چاپ شده که درست آن Great RESPONSIBILITY است که در واقع یک i. جا افتاده است. مقامات استرالیایی ضمن عذرخواهی گفتند در چاپ بعدی اشتباه را اصلاح خواهند کرد!

وجود ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در کارخانه‌های خودروسازی

نایب رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور گفت: در حال حاضر به دلیل شرایط موجود بخشی از تولیدات خودروسازان قابلیت تجاری شدن پیدا نمی‌کند به طوری که حدود ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی ناقص در کف کارخانه‌ها موجود است
رفتار عجیب یک وزارتخانه با پروژه مهم بین المللی

یک عضو کابینه با ارسال گزارشی برای تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری، بیان کرده به رغم انعقاد قرارداد توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل میان کشورمان با یک سازمان وابسته به دولت روسیه از محل اعتبارات فاینانس این کشور و گرفتن مجوز‌های قانونی لازم، اجرای این پروژه نیازمند تأمین خودرو‌های عملیاتی خاص برای تردد در مسیر مربوط است که با وجود مکاتبه با وزارتخانه مربوط برای تسریع در روند ورود خودرو‌های مذکور، تاکنون نتیجه مدنظر محقق نشده است.

تشکیل کمیته واگذاری استقلال و پرسپولیس با حضور نمایندگان مجلس

سلطانی فر وزیر ورزش گفت: نظر دولت و وزارت ورزش این است که هرچه سریعتر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شود و هر یک روزی که زودتر این اتفاق بیفتد بیشتر مورد استقبال ماست. استقلال و پرسپولیس خمیر مایه اصلی فوتبال کشور هستند و با خصوصی شدن حتما می‌توانند در خصوص آموزش پایه تیم‌های خود کار‌های اساسی تری انجام دهند. مقرر شده است کمیته ویژه‌ای متشکل از تعدادی از نمایندگان مجلس، معاون ورزشی وزارت ورزش و جوانان، مدیران باشگاه استقلال و پرسپولیس، نمایندگان سازمان فرابورس، دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل شود تا با برگزاری جلسات مستمر هفتگی موضوع واگذاری این دو باشگاه را پیگیری کنند.

اخبار روزانه:
* حجت‌الاسلام احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در نشستی با مسئولان دفاتر استانی آستان با تأکید بر پرهیز از گسترش فعالیت‌ها و عدم افزایش نیروهای انسانی دفاتر استانی آستان قدس گفته است، نباید رقابتی با تولیت‌های آستان شاهچراغ شیراز، آستان حضرت معصومه(س) در قم و سازمان اوقاف صورت گیرد. وی گفته است، میزان هر وعده افطاری زائران را از 20 هزار نفر به 2 هزار نفر کاهش داده و مابقی را به مردم سیل‌زده اختصاص دهید.

* محمدعلی خطیبی، مدیر اسبق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان ضرورت صادرات فرآورده به جای نفت خام، به تجربه تحریم‌های سال 1390 اشاره کرد و گفت: در فروش نفت خام مشکلات وجود داشت؛ زیرا هر نفت خامی مشخصات خاص خود را دارد و در هر بندر و اسکله‌ای با یک آزمایش ساده مشخص می‌شود این نفت از کدام کشور آمده و به سادگی صادرات نفت خام قابل رصد و تحریم‌پذیری است، ولی فرآورده‌های نفتی اینطور نیست. مسلم بدانید اگر فرآورده باشد، صادرات آن خیلی آسان‌تر صورت می‌گیرد.
* «نعیم العبودی» عضو کمیته روابط خارجی پارلمان عراق گفت: «فشار آمریکا به دولت عراق کاملاً مردود است و دولت عراق باید با تحولات و رویدادهای منطقه‌ای از موضع قدرت برخورد کند؛ چرا که عراق با داشتن منابع انسانی و مادی‌ قوی است و می‌تواند در این حوادث سیاسی نقش‌آفرینی کند.» وی تأکید کرد: «ما فشارهای آمریکا علیه عراق را رد می‌کنیم و قبول نمی‌کنیم که عراق را بخشی از تحریم‌هایش علیه ایران قرار دهد؛ چرا که این دو کشور پیوند تاریخی و جغرافیایی دارند. بنابراین مصلحت ما اقتضا می‌کند با این محاصره همراه نشویم
* «علی‌اکبر فرازی» دیپلمات پیشین ایران در اروپا در مصاحبه با روزنامه «ایران» گفت: «واقعیت این است که یک سال پس از خروج آمریکا از برجام و قول و قرارهایی که اتحادیه اروپا گذاشت، مشخص شد اتحادیه اروپا نمی‌خواهد بیش از این توان اجرایی از خود نشان بدهد. به جای این توان اجرایی، اروپا سعی می‌کند با گفتار درمانی موضوع را به نحوی اداره کند تا هم جمهوری اسلامی ایران در برجام باقی بماند و هم یکطرفه از مزایای برجام بهره‌مند شوند
* آمارهای گمرک درباره تجارت کالا در فروردین ماه ۱۳۹۸ نشان می‌دهد، در فروردین ماه 8/5 میلیون تن کالا به ارزش 2/5 میلیارد دلار صادر و در مقابل 1/2 میلیون تن کالا به ارزش 2/3 میلیارد دلار وارد کشور شده است. گفتنی است، تراز تجاری کشور بدون احتساب نفت خام طی یک ماهه نخست امسال، معادل ۲۱۳ میلیون دلار مثبت بوده است.
* روزنامه «ایندیپندنت» در گزارشی به نقل از خبرنگار خود «پل ترو» در قدس اشغالی با عنوان «بحران غزه، هشدار سازمان ملل متحد درباره فاجعه انسانی» آورده است: یک‌میلیون انسان با رنج گرسنگی در غزه روبه‌رو خواهند شد. وی افزوده است: مسئولان این سازمان بین‌المللی بر نیاز فوری به کمک‌های مالی برای کاهش این بحران در غزه تأکید کرده‌اند.

https://www.shoma-weekly.ir/BQijha