
روزنامه اعتماد:حاضر نشدیم خطکشی کنیم
روزنامه اعتماد در مطلبی با بررسی عملکرد اصلاحاتطلبان اعتراف کرد؛ برخی از اصلاحطلبان حتی با نیتهای درست، از جمله «در اردوگاه نظام قرار دادن گروههای بیشتری از مردم» حاضر نشدند بین خود و مخالفان جدی نظام، خطکشی کنند. نکته دیگر اینکه اصلاحطلبان، دستکم در حوزه اندیشه، نگاهشان به دین از بیرون بود. با این نگاه، دین هر چه که بود با آزادی و دموکراسی و حقوق شهروندی و نظایر آن قهر بود و اصلاحطلبان گویی آمده بودند که این مقولات را با مذهب آشتی بدهند. حال آنکه دینی که از متن تفکر امام(ره) و انقلاب برآمده بود، آزادی و حق مردم را به مثابه یک رکن در خود جای داده بود.
تجار ایرانی را تلکه میکنند!
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه ما بازار کشورهای آسیای میانه را با برنامهریزی به دست نیاوردهایم و دری به تخته خورده است و صادرات صورت گرفته است، گفت: تجار حرفهای در این بازارها حضور ندارند، این در حالی است که بازار روسیه و آسیای مرکزی، یکی از پرریسکترین بازارهایی است که پیش روی تجار ایرانی قرار گرفته است. به همین دلیل میزان تلکهای که از تجار ایرانی در این بازارها میشود، جمع جبری را برای فروش کالا در این بازار منفی میکند.
هر کس این کار را کرده، اشتباه کرده است!
حسین مرعشی در مصاحبه با روزنامه شرق در پاسخ به این پرسش که «چرا در انتخابات طوری وانمود شد که در دور دوم ریاستجمهوری آقای روحانی معجزه خواهد شد؟»، میگوید: «هر کس این کار را کرده، اشتباه کرده است.» پس از آن سؤال میشود: «پس شخص آقای روحانی اشتباه کرده است؟! وقتی میگوید به من رأی بدهید، رأی بالای شما باعث میشود من بعضی چیزها را تغییر دهم و تغییر نمیدهد.» و وی میگوید: «در انتخابات آقای قالیباف یا آقای رئیسی رقیب روحانی در قامت یک کاندیدا هستند. هر چیزی میتوانند به هم بگویند و هیچ خط قرمزی در آنجا وجود ندارد؛ اما بعد از انتخابات دیگر طرف آقای روحانی، آقای رئیسی نیست؛ بلکه سیاستهای کلانی است که ممکن است آقای روحانی منتقد آن سیاستهای کلان هم باشد، ولی طبق قانون اساسی موظف است در چارچوب سیاستهای کلان، کار کشور را به پیش ببرد.»
بنسلمان سرنوشتی مشابه سرنوشت شاه ایران دارد
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی نوشت: «بنسلمان ولیعهد عربستان سعودی، اشتباهات بزرگ راهبردی مرتکب شده و سرنوشتی همچون شاه مخلوع ایران در انتظار وی است.» اسپوتنیک نوشت: «بحران عربستان، تنها در قالب توزیع عادلانه ثروت و مبارزه با فساد، توقف جنگها و دخالتهای بیهوده در دیگر دولتهای عربی و پیروی از اسلوب مذاکره بین همسایگان برای رفع اختلافها، حل میشود.» این رسانه روسی در گزارش خود به نزدیکی عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: «بهانه این نزدیکی، مقابله با خطر ایران شیعه است؛ اما دو دلیل مهمتر، یکی شکستهای ریاض در سوریه، یمن، قطر و لبنان و دیگری سیاست ترامپ مبنی بر عدم مداخله در نبردهای مسلح در خارج از آمریکاست و ترامپ میداند آمریکاییهای حامی او، مخالف استفاده از سلاح و سربازهای آمریکایی برای محافظت از عربستان سعودی هستند.»
بزرگترین بودجه تاریخ عربستان سعودی
سلمانبنعبدالعزیز پادشاه سعودی عصر دیروز بودجه سال 2018 این کشور را در شورای وزیران اعلام کرد. به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، ملک سلمان با بیان اینکه بودجه جدید، بزرگترین بودجه تاریخ عربستان محسوب میشود؛ مدعی شد که تا میزان 50 درصد از اتکا به نفت در بودجهبندی اجتناب شده است. به نوشته روزنامه عکاظ، میزان درآمد عربستان 783 میلیارد ریال سعودی (معادل 208 میلیارد دلار) و هزینههای این کشور 978 میلیارد ریال سعودی (معادل 260 میلیارد دلار) برآورد شده است که با این حساب بودجه سال 2018 عربستان سعودی 195 میلیارد ریال سعودی (معادل 52 میلیارد دلار) کسری دارد. در همین حال بودجه نظامی سال آتی میلادی عربستان را 210 میلیارد ریال سعودی (معادل 56 میلیارد دلار) اعلام کرد که این بودجه نظامی شامل تجهیزات، سلاح، ذخایر تسلیحاتی و تأسیسات حمایت از ارتش خواهد بود.
جدال لفظی میان امارات و ترکیه
«عبداللهبنزاید» وزیر خارجه امارات در توئیتر خود، توئیتی را بازنشر کرد که رئیسجمهور ترکیه آن را توهین به خود و ترکیه قلمداد کرد و سبب شد میان این دو کشور جدال لفظی در بگیرد. در این توئیت آمده است: «فخرالدین پاشا (آخرین حاکم امپراتوری عثمانی) در مدینهالنبی علیه ساکنان این شهر مقدس مرتکب جنایت و سرقت اموال آنها شده است.» همچنین نوشته شده است که فخرالدین پاشا «آباء و اجداد اردوغان و سابقه (رفتار) آنها با اعراب است.» در سایه تنش آنکارا با ریاض، اکنون ترکیه با امارات نیز دچار تنش شده و ابراهیم کالین سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه به این اقدام وزیر خارجه امارات به شدت انتقاد کرد و گفت: «وی یک دروغ تبلیغاتی را باز نشر داده که هدف از انتشار آن، قرار دادن اعراب و ترکها در برابر یکدیگر است.»
چرا بنیاد مسکن به مستاجران کانکس نمیدهد؟
مجید جودی، مدیرکل دفتر نوسازی و بهسازی بنیاد مسکن درباره اینکه چرا به مستاجران کانکس داده نمیشود گفت: طبق چیزی که در شورای مدیریت بحران تصویب شده، مستأجرانی که خانهشان صد در صد تخریب شده پنج میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت میکنند. اگر به آنها کانکس بدهیم قطعا در فضاهای عمومی شهر مستقر میشوند و سیمای شهر پس از مدتی تبدیل به نوعی حلبیآباد میشود. اما مالکان کانکس را در محل خانه خود نصب میکنند که بعد از اتمام بازسازی منازل، جمع میشود. اما اگر به مستاجران کانکس بدهیم ممکن است ۱۰ سال دیگر هم در کانکسها و در فضاهای عمومی بمانند. بنابراین عدم ارایه کانکس به مستاجران یک کار کاملا علمی و منطقی است.
دعا کنیم «باد» بیاید
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: گازوئیل و ماشینها دو عامل آلودگی هوا هستند؛ نه میتوانیم جلوی رفت و آمد ماشینها را بگیریم و نه بدون گازوئیل میتوانیم زندگی کنیم. رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: دولت چارهای ندارد. اگر جلوی خودروها را بگیریم تا هوا را آلوده نکنند حمل و نقل از بین میرود. گازوئیلها هم غیراستاندارد است. بالاخره باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کرد. وی در همین راستا دراظهارنظری جالب ادامه داد: باید دعا کنیم باد بیاید تا آلودگیها را جابهجا کند وگرنه میتوانیم بدون خودرو و بدون سوخت زندگی کنیم؟!!!
بازار حلالـی که حـرام میشود
به حدی پردرآمد است که میگویند میتواند جایگزین درآمدهای صنعت نفت شود. آری صنعت غذای حلال، سهم بالایی در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهای مسلمان دارد، اما در کشور ما هنوز این صنعت غذایی نتوانسته راه خود را به بازارهای جهانی باز کند.بر اساس گزارش سازمانهای بینالمللی، گردش مالی صنعت جهانی حلال، حدود 2500 میلیارد دلار در سال برآورد میشود که حدود 700 میلیارد دلار آن مربوط به غذاهایی با برند حلال است. در صنعت غذای حلال، در تمام مراحل تولید بر اساس ضوابط اسلامی عمل میشود.در این صنعت غذایی پرطرفدار در جهان، این اطمینان به مشتری مسلمان داده میشود که در فرآیند تولید غذای حلال به هیچ وجه از گوشت خوک، گوشت حیوان مرده یا گوشت حیوانی که با قواعد غیر اسلامی ذبح شده است، استفاده نمیشود. همچنین در صنعت غذایی حلال، مشتری مطمئن است در محصولی که میخرد، مشروبات و مواد الکلی استفاده نشده است.در صنعت غذای حلال، کشورهای ترکیه، چین، امارات و مالزی دست بالا را در بازارهای جهانی دارند، در حالی که ایران نتوانسته در بازار کشورهای منطقه هم نفوذ کند. «دستیابی به 10 درصد بازار گردش مالی صنایع غذایی حلال، سود50 تا 70 میلیارد دلاری را عاید کشور میکند.»
راهبرد جدید امنیت ملی آمریکا درباره ایران چه میگوید؟
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از راهبرد جدید امنیت ملی خود که برای آن نام «اول آمریکا» انتخاب کرده رونمایی کرد. او جمله آغازین این سند را با عبارت «مردم به من رأی دادند تا بار دیگر آمریکا را با عظمت کنم» آغاز کرده است.ترامپبخشهایی از این سند را به طرح اتهامات اثباتنشده علیهایران اختصاص داده و به تشریح سیاستهای خود در قبال این کشور پرداخته است. در بخشی از این سند آمده است: «ما جهان را علیه حکومت سرکش موجود درکره شمالی و خطرات ناشی از دیکتاتوری ایران همراه میکنیم. کسانی که مصمم به پیگیری یک توافق هستهای معیوب بودند از [خطر ایران] غافل مانده بودند.»کاخ سفیدهمچنین مطابق رویههای معمولایران را بهتلاش برای بر هم زدن ثباتمنطقه وحمایت از «گروههای تروریستی» متهم کرده و تصریح کرده که تهران آشکارا خواستار نابودی آمریکا است.ترامپ در بخشی از سند که به امنیت مرزها و سرزمین آمریکا اختصاص دارد، روی ارتقاء دفاع موشکی آمریکا تأکید کرده و گفته است: «ایالات متحده، به منظور محافظت از سرزمین خود در برابر حملات موشکیاقدام به استقرار یک سامانه پدافند موشکی چندلایه با تمرکز بر ایران و کره شمالی کرده است.»آمریکا همچنین اعلام کرده به همکاری با شریکان و متحدانش برای مهار گروههایی که مطابق ادعاها امنیت آمریکا را تهدید میکنند، از جمله حزبالله لبنان، ادامه میدهد.رئیسجمهور آمریکا همچنین بار دیگر از ایران به عنوان «اصلیترین حامی تروریسم» یاد کرده و مدعی شده این کشور از بیثباتیهای در خاورمیانه برای افزایش نفوذ خود سوءاستفاده کرده است. این سند مدعی شده است: «ایران، به تداوم چرخه خشونت در خاورمیانه ادامه میدهد.»
فردوسیپور: چرا به ترکیه و اردوغان باج دادیم؟
طاهری، سرپرست اسبق باشگاه پرسپولیس مهمان تلفنی برنامه نود بود تا درباره پرونده باشگاه ریزهاسپورت و مهدی طارمی توضیحاتی دهد. در ادامه بحث به ماجرای پرونده جنجالی مهدی طارمی کشید و طاهری به دفاع از عملکرد خود و باشگاه پرداخت. در ادامه فردوسی پور گفت، چرا ما باید به کشور ترکیه باج بدهیم و مثلا آقای روحانی از آقای اردوغان بخواهد که این مشکل را برای ما حل کند؟ اردوغان بعدا چیز دیگری از ما می خواهد. چرا با دیپلماسی ضعیفمان به مملکت هزینه تحمیل می کنیم؟
رویکرد دولت آمریکا به برجام پس از عدم تائید پایبندی ایران
با برجستهتر شدن پیگیری راهبرد فشار بر ایران جهت محدودسازی موشکی خود از طرف اروپا و آمریکا، فرانسه را وسوسه کرده است تا با بازی در دو سطح، منافع حداکثری برای خود تحصیل کند.۱- فرانسه ازیکطرف با نقشآفرینی در قالب اتحادیه اروپا، راهکنش فشار مشروط در کنار راهبرد فشار مطلق آمریکا جهت آغاز مذاکرات موشکی و محدودسازی توان دفاعی موشکی ایران را، پیگیری میکند.۲- از طرفی دیگر فرانسه با ایفای نقشی جداگانه سعی دارد تا اولاً مشتری بالقوه خود که ایران است را به مشتری بالفعل تبدیل کرده و بر لیست کشورهایی که وابستگی حداکثری به فرانسه را دارند بیفزاید و از طرفی دیگر با قطبی کردن هرچه بیشتر فضا، متحد و مشتریان بالفعل خود را وادار به دادن امتیازات بیشتری کند.۳- رهآورد بازی فرانسه در سطح اول، فشار بیشتر بر ایران و مجاب سازی آن برای محدود کردن توان دفاعی موشکی خود است که نتیجه طبیعی آن بقای برتری نظامی کشوری مانند فرانسه در جهان است. نتیجه بازی در سطح دوم، کسب سود و تحصیل منافع تجاری از مشتریان (بالفعل و بالقوه) این کشور در غرب آسیاست که میتواند در صورت شکست بازی در سطح اول، حداقل منافع تجاری فرانسه را تأمین کند.
حکم بقایی صادر شد
اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران، از صدور حکم بقایی خبر داد و گفت: حکم دادگاه در خصوص پرونده حمید بقایی صادر و روز جاری به متهمان ابلاغ شد. رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: حکم صادره غیر قطعی بوده و تا بیست روز قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی است. جزئیات رأی دادگاه پس از قطعیت اعلام خواهد شد.
محمدباقر قالیباف این روزها کجاست؟
سید محمدجواد شوشتری، مشاور محمدباقر قالیباف و مدیرکل سابق دفتر شهرداری تهران می گوید از سفر قالیباف به آمستردام اطلاع دقیق ندارد؛ اما در همین حال اعلام کرد احتمال دارد این سفر مربوط به آموزش های خلبانی باشد. این فعال سیاسی نزدیک به شهردار سابق تهران با بیان اینکه «هنوز با آقای قالیباف ارتباط دارم اما در جریان سفرش نیستم» گفت: «احتمالا این سفر آقای قالیباف به آمستردام برای آموزش های خلبانی باشد، چون خلبانان به طور طبیعی هر شش ماه یک بار باید برای آپدیت شدن این آموزش ها را ببینند.» او در پاسخ به اینکه «آقای قالیباف در سال هایی که شهردار تهران بودند هر شش ماه یک بار به این سفر می رفتند؟» گفت: «این سفر دو سه روز بیشتر طول نمی کشد که می روند و می آیند.»
دانشگاه وظیفه برخورد با دانشجویان پاک کننده پرچم اسرائیل را ندارد
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره حواشی ایجاد شده درخصوص پاک کردن پرچم رژیم صهیونیستی گفت: دانشگاه وظیفه قانونی برای دخالت در این مسأله را ندارد؛ اما موضوع را جهت رسیدگی به نهادهای مربوطه ارجاع میدهد. دکتر محمد علی برخورداری در گفت و گو با ایسنا درباره حواشی ایجاد شده در خصوص ترسیم پرچم رژیم صهیونیستی و محو آن توسط تعدادی از دانشجویان در دانشگاه علم و صنعت گفت: یک ضرب المثل ایرانی وجود دارد که میگوید انسان جایزالخطاست، من میگویم دانشجو کثیرالخطاست، برای اینکه دانشجو جوان، فعال، مسئول و پرانرژی است. برخورداری در پایان اظهار کرد: اما وقتی صحبت از رئیس دانشگاه میشود برخی فکر میکنند رئیس دانشگاه به شخصه میتواند کارهای خاصی انجام دهد، در حالی که رئیس دانشگاه هیچ حق قانونی برای دخالت در امور قضایی ندارد و فرضا نمیتواند کسی را جریمه کرده و یا با آن برخورد کند و قانون پیشبینیهای لازم را کرده تا نهادهای مربوطه به این امور رسیدگی کرده و حکم دهند و در مورد موضوع اخر نیز ما فقط باید مسأله را به آنها ارجاع میدادیم که دادهایم و آنها هم در حال انجام وظایف خود در این مورد هستند.
مجلس اجازه بسته شدن معابر کولبری را به وزیر کشور نمیدهد
خضری، نماینده مردم پیرانشهر در مجلس گفت: باز بودن و یا بسته شدن این معابر به تصمیم شورای امنیت و رهبری بستگی دارد. مجلس به هیچ عنوان اجازه بسته شدن معابر کولبری را به وزیر کشور نمیدهد. در حال پیگیری هستیم تا طرح کارآمدسازی و ساماندهی کولبران هرچه سریعتر در صحن مجلس بررسی و مصوب شود تا دولت قانون را اجرا کند. تا زمانی که شغل استاندارد و مناسب و امنیت شغلی جایگزین کولبری نشود، نباید این معابر جمع شود.
اخبار روزانه:
* پس از دومین شلیک موفقیتآمیز موشک بالستیک یمنیها به ریاض، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل بار دیگر در قامت وکیل مدافع سعودیها ظاهر شد و با این ادعا که موشک شلیک شده به کاخ پادشاهی «الیمامه» نشانههای موشک ایرانی را دارد، از تلاشها برای برداشتن گامهای ضد ایرانی در شورای امنیت دم زد. این در حالی است که سازمان ملل چندی پیش درباره شلیک اول حوثیها به سمت ریاض، اعلام کرده بود؛ «هیچ شواهد قاطعی که نشان دهد چه کشوری سازنده این موشکها بوده است، وجود ندارد.»
* پس از آغاز اجرای رسمی توافق بلندمدت کریدور اقتصادی چینـ پاکستان، وزیر داخلی پاکستان به خبرنگاران گفته است که در حال بررسی استفاده از یوآن به جای دلار در مبادلات تجاری بین پاکستان و چین هستیم. در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ ارزش کل مبادلات تجاری دوجانبه بین این دو کشور به 8/13 میلیارد دلار رسید. به گفته اقبال، پاکستان در مبادلات داخلی خود همچنان از روپیه استفاده خواهد کرد.
* به گزارش رویترز، ارتش مصر از کشته شدن یکی از افسران خود و مجروح شدن دو نفر دیگر در حمله موشکی به فرودگاه نظامی واقع شده در سینای شمالی، خبر داد. گفتنی است، پیشتر برخی منابع از تلاش گروه تروریستی داعش برای حضور در صحرای سینا خبر داده بودند.
* مرکز پژوهشهای مجلس درباره لایحه بودجه سال 97 نوشت: ایجاد اشتغال از محل منابع افزایش قیمت حاملهای انرژی رفتاری متناقض است، محاسبات از کاهش 75/0 تا یک درصدی رشد اقتصادی حکایت دارد که میتواند به کاهش 360 تا 480 هزار نفری اشتغال منجر شود.
* دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده حصر گفت: تصمیم اتخاذ شده در خصوص ایجاد گشایش در وضعیت آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد به صورت تدریجی در حال انجام است.