
آقای مدیرمسئول دام شماست یا ترامپ؟
در روزی که مواضع انقلابی و مقتدرانه سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس علیه ترامپ، تیتر و عکس روزنامههای داخلی اعم از اصولگرا و اصلاحطلب و مورد توجه بسیاری از رسانههای خارجی بود، روزنامه جمهوری اسلامی نه تنها به این مواضع اعتنایی نداشت و سخنان سردار را سانسور کرد، بلکه در سرمقاله خود به قلم مدیرمسئول، پاسخ به ترامپ و هیئت حاکمه امریکا را در شأن «افرادی در سطوح پایین» دانست!مسیح مهاجری در این یادداشت با عنوان «آقای رئیسجمهور این، یک دام است» رجزخوانیهای ترامپ و پمپئو را با هدف وادار کردن مسئولان نظام جمهوری اسلامی به عکسالعمل توصیف و در عین حال به رئیسجمهور توصیه کرده است: شأن رئیسجمهوری اسلامی ایران بالاتر از این است که پاسخ رجزخوانیهای یک کابارهدار را که حالا در کاخ ریاست جمهوری امریکا جا خوش کرده است، بدهد. منظور این نیست که در برابر او باید سکوت کرد، قطعاً سکوت جایز نیست، ولی جواب او را باید افرادی در سطوح پایین بدهند!مهاجری البته به پاسخدهندگان به این رجزخوانی هم توصیه کرده: با تکیه بر منطق و واقعیتها و با رعایت موازین، به ترامپ و پمپئو پاسخ بدهند و از چارچوب اعتدال خارج نشوند! مدیرمسئول جمهوری اسلامی که گویا برای رئیسجمهور خطابه انتخاباتی مینویسد، خطاب به روحانی نوشته است: مردم ایران شما را به اعتدال میشناسند... هماکنون هم از شما انتظار دارند اعتدال را در گفتارها و رفتارهایتان رعایت کنید.... مردم، احساساتی شدن و سخنان تند گفتن را نشانه انقلابی بودن نمیدانند، عاقلانه عمل کردن را که حلال مشکلات است علامت انقلابی بودن میدانند. مهاجری در بخش پایانی یادداشت خود نادانسته و یا دانسته از یک رابطه دیو و دلبری نزد جناحهای عمده کشور با دولتها پرده برداشته به روحانی یادآوری کرده: «اینکه وقتی به مصاف لفاظیهای ترامپ میروید همان کسانی که برای تخریب برجام هر کاری از دستشان بر میآمد کردند حالا از شما تمجید میکنند، روشنترین نشانه این است که شما نباید گرفتار این دام شوید.»بدون توجه به این نکته که اکنون یک دشمن خارجی برای اعمال فشار بر ملت و اعمال تحریمهای بیشتر مبارز میطلبد و سکوت در مقابل او ندایی جز تسلیم و شکست ندارد. همان تفکری که اکنون در فضای مجازی هشتک «نه به جنگ» راه انداختهاند.علاوه بر اینها گویا در اندیشه مدیرمسئول روزنامه جمهوری یک مبارزه و مناقشه دائمی همواره باید درون جناحهای کشور باشد، تا بتوان با یاری گرفتن از این منازعات راهی برای برونرفت از ناکارآمدیها جست.
وحدت با رفع محدودیتهای سران فتنه!
الیاس حضرتی، قائممقام دبیر کل حزب اعتماد ملی درباره اظهارات اخیر معاون اول رئیسجمهور مبنی بر ایجاد وحدت ملی در کشور و در کنار هم قرار گرفتن شخصیتهای برجسته نمادین، اظهار داشت: امروز جامعه ما بیش از هر چیز به وحدت نیاز دارد، این وحدت نیز در دو حوزه مد نظر است؛ یکی وحدت در میان مسئولان و دیگری، وحدت میان حاکمیت و ملت. وی افزود: در این بخش تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیتهای آقای خاتمی است تا بتوانیم تجلی از وحدت و انسجام به نمایش بگذاریم.
انتظارات از برجام سادهانگارانه بود!
روزنامه آرمان در مطلبی به نقل از «محمود سریعالقلم» نوشت: «همزمان با مذاکرات ایران و قدرتهای جهانی، فضایی در کشور ایجاد شد که میگفت اگر برجام شکل بگیرد، تحریمها برداشته میشود، سرمایهگذاری خارجی فوراً شروع میشود و همه مشکلات حل خواهد شد. این تصور از برجام از ابتدا اشتباه بود. من متعجبم که چرا موضوع به جامعه دقیق منتقل نشد!... اگر کسی آمریکا را بشناسد میداند که در سیاستگذاریهای دولت و حاکمیت آمریکا نسبت به ایران و منطقه خاورمیانه، جایگاه یهودیان آمریکا بسیار تعیینکننده است و موضع آنها در 20 سال اخیر ثابت بوده است. آنها میگویند که آمریکا و ایران نمیتوانند مسائلشان را در حوزههای هستهای، اقتصادی و تاریخی مثل ۲۸ مرداد و گروگانگیری حل کنند، قبل از اینکه مسئله اسرائیل را حل کنند. سادهانگارانه بود که تصور میکردیم اگر در مسئله هستهای با آمریکا توافق کنیم، آمریکاییها اعم از خزانهداری، کاخ سفید و کنگره آمریکا دیدگاهشان را نسبت به ما تغییر میدهند و تحریمها تخفیف پیدا میکند؛ این دیدگاه رمانتیک شاید ناشی از فقدان شناخت آمریکا بود.»
تبعیض میان کربلا و ترکیه
دو بانک تجارت و پارسیان که مسئولیت تأمین ارز مسافرتی برای زائران عتبات را داشتند، از پرداخت ارز به مسافران کربلا و نجف امتناع میکنند، ولی در مقابل برای سفرهای تفریحی به راحتی دلار و یورو میدهند. بانک مرکزی از ۲۱ فروردین ماه امسال تا 21 تیر ماه و در مدت سه ماهه، در مجموع معادل ۳۱۲ میلیون دلار ارز بابت سفرهای خارجی هموطنان پرداخت کرده است که، سهم سفرهای زیارتی از این یارانه پرداختی صفر بوده است.
قدرت آمریکا مدتهاست که بر باد رفته است
«دن گلیزبروک» کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی با جملات طعنهآمیزی تحت عنوان «برای تدبیر توهمآلود ترامپ درباره نفت ایران دهها سال دیر شده است!»، نوشت: «ترامپ دارد از تمام آنچه دارد برای به راه انداختن یک جنگ اقتصادی علیه ایران استفاده میکند. با این حال، مشکل او این است که «تمام آنچه دارد» با «اندازه کافی» خیلی فاصله دارد، چون آن قدرتی که زمانی منحصراً در اختیار آمریکا بود، اکنون مدتهاست که بر باد رفته است.» وی با اشاره به احتمال اندک موفقیتآمیز بودن این تحریمها مینویسد: تحریمهای آمریکا تا پایان سال در بهترین حالت شاید بتواند به کاهش ۵۰۰ هزار بشکه در روز (حدود یکپنجم میزان صادرات فعلی این کشور) منجر شود. وی تأکید میکند: حتی تحریمهای پیش از توافق هم صرفاً موفق به کاهش نیمی از صادرات نفت ایران در بازار شده بودند.
طرح مجلس برای مدیریت ارز مسافرتی
سیدتقی کبیری عضو کمیسیون اقتصادی گفت: ارز دولتی باید در موارد ضروری مانند بیماران، دانشجویان و افرادی که شرایط اضطراری و خاص دارند، اختصاص یابد. اگر کشور از لحاظ اقتصادی در شرایط عادی بود، پرداخت ارز مسافرتی حتی به گردشگران هم اشکالی نداشت، اما در حال حاضر ما در جنگ اقتصادی قرار داریم. در حال حاضر برخی سودجویان با تهیه بلیت رفت و برگشت ارزان برای متقاضیان سفر، سود خوبی از طریق خُردهدلالیها بهدست میآورند. پیش از مطرح شدن تکنرخی شدن ارز، کمیسیون اقتصادی طرحی را برای مدیریت منابع ارزی مطرح کرده بود که با تصمیم دولت عملا طرح مذکور به حاشیه رفت. اما اعضای کمیسیون هنوز این موضوع را دنبال میکنند تا مدیریتی در این حوزه ایجاد شود.
اردن هنوز هیچ تصمیمی نگرفته است
یک مقام دولتی اردن در واکنش به اخبار منتشر شده درباره تلاش دولت آمریکا برای احیای طرح ناتوی عربی تحت عنوان «همکاری راهبردی خاورمیانه» (MESA) گفت: دولت اردن هنوز تصمیمی برای عضویت در این ائتلاف نگرفته است. به گزارش پایگاه اردنی «خبرنی»، این مقام دولتی اردن که نامش ذکر نشده، افزود: آمریکا به تعدادی از کشورهای منطقه از جمله اردن طرحی را ارائه کرده که درحال حاضر در دست بررسی است. وی گفت: ماهیت این طرح ایجاد یک سازوکار برای هماهنگی بیشتر میان آمریکا و برخی از کشورهای منطقه در زمینه مقابله با چالشهای امنیتی، دفاعی و اقتصادی است. این منبع همچنین تأکید کرد که امان در حال بررسی طرح است و تصمیمی در این زمینه اتخاذ نکرده است.
دخل و خرج شستا
علی صوفی، سیاستمدار اصلاحطلب و اولین وزیر تعاون درباره یکی از بزرگترین شرکتهای دولتی میگوید: «شنیدهها حاکی از این است که شستا خیلی هم سودده نیست؛ یعنی سرمایهای در حدود 60 هزار میلیارد، سالیانه چهار هزار میلیارد تومان سوددهی دارد! اگر به سخنان مسئولان تأمین اجتماعی هم توجه کنید آنها بارها اعلام کردهاند که شستا زیانده است و هزینههای سازمان را از این هلدینگ تأمین نمیکنند، بلکه از راه بیمه هزینههای سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میشود. نوربخش، رئیس سازمان تأمین اجتماعی گفته است هزینه ماهیانه ما 6 هزار میلیارد تومان است؛ اما شستا در سال 4 هزار میلیارد درآمد دارد! بنابراین درآمد و هزینه با هم نمیخواند و ترازش منفی است.»
پرونده «مهدی جهانگیری» در انتظار اظهار نظر کارشناس
وکیل مدافع مهدی جهانگیری در رابطه با آخرین وضعیت پرونده موکلش گفت: پرونده در مرحله تکمیل تحقیقات و کارشناسی است. محمود ایثاری، در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت پرونده موکلش گفت: پرونده مهدی جهانگیری همچنان در مرحله تحقیقات است و ایشان با قرار وثیقه آزاد هستند. وی در واکنش به این سؤال که پرونده موکلش چه زمانی به دادگاه ارسال میشود، اظهار کرد: ما در حال دفاع هستیم و تا زمانی که جرمی اثبات نشود دلیلی ندارد که پرونده به دادگاه ارسال شود. این پرونده در حال حاضر منتظر اظهار نظر کارشناسی است. وکیل مدافع مهدی جهانگیری در رابطه با جمع بندی نظریه کارشناسی این پرونده تا این لحظه افزود: هنوز نتیجه مشخص نیست. اجازه بدهید هر زمان نظریه کارشناسی اعلام شد در مورد آن اظهار نظر کنم.
نوبخت هم باید تغییر کند
مرتضی حاجی وزیر دولت اصلاحات گفت: آقای سیف باید زودتر عوض میشد ولی با تاخیر این کار انجام شد البته خدا را شکر که این تغییر صورت گرفت. رئیس سازمان برنامه و بودجه علی القاعده جزو اولین گزینههایی است که باید تغییر کند اما بخشی از این اتفاقات چندان به اشخاص ربط ندارد و جای امیدواری نیست با رفت و آمدها تغییر چندانی اتفاق بیفتد.
عمان بین ایران و آمریکا میانجیگری میکند
روزنامه «العرب» چاپ لندن نوشت: سفر روز جمعه یوسفبنعلوی وزیر خارجه عمان به واشنگتن و دیدار با جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا برای میانجیگری این کشور و کاهش تنش میان ایران و آمریکا صورت گرفته است. این روزنامه افزوده سفر بنعلوی به واشنگتن تأکیدی بر میانجیگری مسقط میان تهران و واشنگتن است؛ همانند آنچه در سال 2013 صورت گرفت و در نهایت به توافق هستهای (برجام) در تابستان 2015 ختم شد. پیشتر حساب کاربری وزارت خارجه عمان در توئیتر اعلام کرده بود: متیس در دیدار یوسفبنعلوی درباره مسائل امنیتی، منطقهای و توسعه روابط میان دو کشور بحث و گفتوگو کردند.
کاهش محبوبیت
محسن صفاییفراهانی، عضو حزب منحله مشارکت با اشاره به کاهش محبوبیت اصلاحطلبان گفت: «ریزش بدنه اصلاحات برای کشور ترسناک است و عملاً به شرایطی میافتد که هیچ نیروی مؤمنی را در جامعه نمیپذیرد، آن رویکرد است که نگرانکننده میشود. وعدههای محقق نشده دولت آقای روحانی عمدتاً سیاسی است؛ یعنی باز هم به شرایط مردم بازنمیگردد.»
پیشنهاد توکلی برای تحریم دو برند معروف کرهای
احمد توکلی، نماینده سابق مجلس در پاسخ به این که کشورهایی که بعد از 15 مرداد ماه، تحت تاثیر تحریمهای جدید آمریکا از ما نفت نخرند ما باید چه واکنشی در مقابل آنها انجام دهیم، گفت: هر کشوری برای منافع سیاسی خود از ابزار اقتصادی استفاده میکند. وقتی آمریکا با فشار اقتصادی ایران را تحریم میکند، ایران هم باید از مناسبات اقتصادی برای مصالح سیاسی استفاده کند و ثبات و امنیت را در کشور مدنظر قرار دهد. وی گفت ما نباید بازار گسترده داخل را به این راحتی به خارجیها بدهیم. به عنوان مثال در صورتی که کره جنوبی نفت ما را نخرد، چرا باید اجازه داد بازار لوازم خانگیمان با این گستردگی در اختیار دو برند معروف کرهای قرار بگیرد؟! ما هم باید مانند آنها شرط و شروطی را لحاظ کنیم. وی افزود: دولت باید اعلام کند کشورهایی که به تبعیت آمریکا از ما نفت خریداری نمیکنند ما هم از این کشورها هیچ کالایی خریداری نخواهیم کرد و قطعاً باید مقابلهبهمثل صورت بگیرد.
دلالی اعضای بدن در یزد
فروش پنهانی اعضایی مانند کلیه در حالی رخ میدهد که بر طبق قانون هیچ بیمارستانی اقدام به خرید و فروش، جراحی و پیوند اعضای بدن نمیکند با این حال دلالان اعضای بدن به صورت غیرقانونی با روشهای ابداعی خود در این رابطه قانونگریزی میکنند. این قانونگریزی در استان یزد که از بیماران کلیوی زیادی نیز برخوردار است، از دیگر نقاط کشور مستثنی نیست به طوری که به عنوان نمونه امروز در بازار خرید و فروش اعضای بدن به ازای هر کلیه مبالغی بین 7 تا 70 میلیون تومان بین سودجویان و بیماران رد و بدل میشود.
مخالفت مجلس با مجوز دولت به راه آهن برای واردات خودرو
بر اساس نامه روزهای اخیر علی لاریجانی رئیس مجلس به رئیس جمهور، با اشاره به مصوبه شماره 141652 هیئت دولت مبنی بر صدور "مجوز خرید و واردات خودرو توسط شرکت راه آهن" متذکر شده است، با توجه به ماده 4 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور مصوب 1391، خرید کالای خارجی نیازمند تایید وزارت صنعت مبنی بر عدم امکان تامین آن کالا از داخل کشور است که گزارش وزارتخانه مذکور حاکی از مخالفت با واردات این کالا بوده، لذا مصوبه دولت مغایر قانون است.
بعد از آب و برق نوبت مصرف سوخت ادارات دولتی شد
یک مقام مسئول در بخشنامه ای خطاب به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، با اشاره به ضرورت رعایت الگوی مصرف بهینه در حوزه هایی چون بنزین و گازوئیل علاوه بر آب و برق، از مدیران مربوط خواسته در انجام مواردی چون خارج کردن خودروهای پرمصرف، مستعمل، فرسوده و پر هزینه از ناوگان دولتی، استفاده حداکثری از سوخت CNG به جای بنزین در خودروهای دوگانه سوز و بهینه سازی ماموریت های درون شهری و استانی، دقت لازم را مبذول دارند.
کشف هلی کوپتر قاچاق در تهران
در یکی از فرودگاه های اطراف تهران، برای اولین بار هلی کوپتر قاچاق کشف شد. بررسی پرونده اولین هلی کوپتر قاچاق در کشور آغاز شده و این هلی کوپتر توقیف شده است. این هلی کوپتر سال گذشته کشف و اکنون پرونده رسیدگی به این کالای قاچاق در تعزیرات کشور در حال بررسی است. برای اولین بار است که هلی کوپتر قاچاق در کشور کشف شده است.
FATF و امکان دستگیری رئیسجمهور!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه، پیوستن به FATF اثری در مقابله با فساد و رانت در داخل ندارد، گفت: البته FATF شفافیت میآورد، اما برای دشمن و بیگانه، نه برایمردم ایران.
حاجیدلیگانی با هشدار به اینکه اگر روزی چنین عنوانی را به رئیسجمهور کشور دادند چه باید کرد، گفت: چه کسی اجازه میدهد که رئیسجمهور یا وزیر، یا وکیل یا فرمانده نظامی یک کشور که به زعم آنها مجرم شناخته شده است دستگیر شود و به سایر کشورهای متخاصم برای بازجویی انتقال یابد.وی با تذکر به اینکه پذیرش FATF، یعنی به دشمن اجازه بدهیم که هر تهمت و افترایی را به هر فرد ایرانی که خواست بزند و بر اساس این تهمت خودساخته جرمانگاری کند، گفت: بنا بر این واقعیت FATF برخلاف استقلال کشور بود.این نماینده مجلس با بیان اینکه گروه اقدام مالی استقلال کشور را نشانه گرفته است، گفت: تعاریف واژهها دست خود آنها است و مبین و مشخص نیست و با این تفاسیر عناوینی در آن وجود دارد که بر اساس آن میتوانند هر شخصی در کشور اعم از مسئولان، دانشمندان، نخبگان و سایر افراد را علیهشان اعلام جرم و دستگیر کنند و برای بازجویی به کشور دیگر
انتقال دهند.
اخبار روزانه:
* زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تقدیم طرح سؤال از رئیسجمهور به هیئترئیسه پارلمان خبر داد. وی گفت: پس از جلسه هفته گذشته با حضور وزرا و نمایندگان رئیسجمهور، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره سؤال از رئیسجمهور، تقدیم هیئترئیسه مجلس شد. وی با اشاره به ارزیابیهای کمیسیون اقتصادی درباره سؤال از رئیسجمهور تصریح کرد: مقرر شده است در صورتی که تعداد امضاهای سؤال از رئیسجمهور از عدد 74 بیشتر باشد، سؤال ظرف یک هفته در مجلس مطرح شود.
* حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی از سران فتنه درباره گفتههای اخیر جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، مبنی بر تلاش برای در کنار هم قرار گرفتن شخصیتهای برجسته نمادین و شکلگیری وحدت در کشور طی روزهای آینده مدعی شده است: یک منبع موثق به من گفته است که رفع حصر در شورایعالی امنیت ملی تصویب شده است.
* برخی شنیدهها در خصوص بازار خودرو حکایت از آن دارد که کار به بازداشت یکی از وزرای سابق، ممنوعالخروجی یکی از مسئولان حاضر در یکی از وزارتخانههای اقتصادی و همچنین زندانی شدن مسئول دفتر این مقام و همچنین یک فرد معروف و نامآشنای نزدیک به دولت کشیده است.
* محمدمهدی رمضانزاده، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: فرمانده کل سپاه در حاشیه دوره «اسلام ناب» در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره بازرسی آژانس از دانشگاهها تصریح کرد: این اقدام اجازه و مصوبه شورای عالی امنیت ملی را ندارد.
* ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اصلاحطلبان اکنون در شرایط برزخی به سر میبرند، برزخی به این معنا که از یک طرف به دلیل روشهای اصلاحطلبی ناچارند تن به مشارکت در قدرت بدهند و از طرف دیگر باید پاسخگوی مردمی باشند که معترض هستند.
* پایگاه میدل ایستآی در مطلبی با بیان اینکه سپاه سریعترین کشتیهای تهاجمی و قایقهای تندرو را در اختیار دارد، نوشت: نیروهای نظامی ایران از جمله سپاه پاسداران با ادوات خود توانایی بستن تنگه هرمز را دارند.