
بیاعتنایی هیئترئیسه به درخواست160 نماینده!
علی وقفچی، نماینده مجلس با بیان اینکه هیئترئیسه مجلس به صورت غیر مستقیم به امضای 160 نماینده مجلس درباره سؤال از رئیسجمهور برای تعیین تکلیف مؤسسات مالی و اعتباری بیاعتنایی میکند، گفت: به تازگی برخی از اعضای هیئترئیسه مجلس اعلام کردهاند که امضای نمایندگان ملاک طرح سؤال از رئیسجمهور نیست و باید نمایندگان شخصاً درخواست اعلام وصول این طرح را داشته باشند. وی تأکید کرد: بیش از سه ماه از طرح سؤال نمایندگان از رئیسجمهور گذشته و هیئترئیسه مجلس باید به قانون پایبند باشد و طرحی را که 160 نماینده امضا کردهاند، اعلام وصول کند؛ چرا که اگر مرکز قانونگذاری خود به قانون عمل نکند، نمیتوان انتظار داشت دیگران به قانون عمل کنند.
پرونده بقایی اصلاً بعد سیاسی ندارد
رئیس کل دادگستری تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اینکه ادعای حمید بقایی مبنی بر اینکه پروندهاش صرفاً سیاسی است، تا چه حد صحت دارد، گفت: خیلیها سعی میکنند وانمود کنند تحت تعقیب گرفتن آنها تحت تأثیر موضوعات سیاسی است؛ اما ابتدا تا انتهای پرونده حمید بقایی صد درصد موضوعات مالی است و اصلاً بعد سیاسی ندارد. اسماعیلی همچنین درباره موارد مطرح شده در پرونده بقایی افزود: تصرف غیر قانونی، اختلاس، حیف و میل بیتالمال و اینگونه مسائل در پرونده ایشان مطرح است و هیچ اتهام سیاسی وجود ندارد.
ما همانند کشورهای حاشیه خلیجفارس نیستیم
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به نقش رأی و نظر مردم در جمهوری اسلامی، گفت: همه کشورهای دور و اطراف ایران را نگاه کنید، میبینید که میلیاردها دلار سرمایه خارجی به آن کشورها سرازیر شده است. ثروتهای عظیم نفتی کشورهایشان را روانه بازارهای سرمایه خارجی کردند؛ اما کدامشان امروز قدرت ایران را دارند؟ کدامشان میتوانند با افتخار بگویند که امنیتمان درونزاست و ما پیشرفتمان درونزاست؟ محمدجواد ظریف همچنین افزود: این به معنای انزواطلبی و جدا بودن از جهان خارج نیست؛ چرا که ما در عین درونزایی، برونگرا نیز هستیم، ما خواهان صلح و ثبات منطقه هستیم. ما خواهان تعامل گسترده با تمام جهان هستیم. ما همانند کشورهای حاشیه خلیجفارس نیستیم که به محض دیدن یک اخم از سوی آمریکا سراسیمه روانه کمپ دیوید شدند. ما همانند آن کشورها نیستیم که به محض دیدن لبخند در رقص شمشیرهای آقای ترامپ مست این حمایت شویم.
احتمال لغو توافق فروش هواپیما به ایران
پایگاه آمریکایی «واشنگتن فریبیکن» به نقل از چندین منبع مطلع خبر داده است، احتمالاً دولت دونالد ترامپ توافق شرکت بوئینگ با ایران برای فروش هواپیما را لغو میکند. در گزارش این پایگاه آمده است: «دولت ترامپ تحت فشار فزاینده کنگره آمریکا برای از بین بردن توافق تاریخی بین بوئینگ و یک شرکت هواپیمایی ایرانی (برای فروش هواپیما) است.» علت فشارهای کنگره آمریکا به دولت این کشور، این ادعا است که عملی شدن قرارداد فروش هواپیما، سبب تقویت ایران در «انتقال جنگجویان ستیزهجو»! به سراسر منطقه خواهد شد. بنا به گفته مقامات آمریکایی و افراد مطلع در کنگره، تصمیم اخیر دولت ترامپ برای افزایش فشار اقتصادی بر ایران و کار کردن دوباره آن روی توافق هستهای(برجام)، سبب تغییر تفکر درباره فروشهای شرکت بوئینگ شده است؛ فروشهایی که پیش بردن آنها به مجوزهای وزارت خزانهداری نیاز دارند.
محورهای راهبرد جدید آمریکا علیه ایران
هربرت مکمستر، مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامهها و سیاستهای جدید این کشور علیه ایران گفت: تیم مسئول تدوین راهبرد آمریکا در قبال ایران، به جای تمرکز بر موضوع برجام، در تدوین راهبرد جدید به همه آنچه رفتارهای ثباتزدا و مخرب ایران نام نهادهاند، توجه کرده است. بنا به اظهار مکمستر در این راهبرد به حمایت ایران از افراطگرایی و تروریسم، حمایت از دولت بشار اسد در سوریه، دشمنی همیشگی با اسرائیل[رژیم صهیونیستی]، تهدید ایران علیه کشتیرانی آزاد به ویژه در خلیجفارس، حملات سایبری به آمریکا و متحدانش، وضعیت حقوق بشر در ایران و بازداشت خودسرانه و غیر قانونی خارجیها و از جمله شهروندان آمریکایی در ایران توجه شده است و در این مسیر آمریکا تلاش خواهد کرد از اتحادهای سنتی و مشارکتهای منطقهای خود برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.
واشنگتن اعتبار خود را از دست میدهد
«جرولد دیگرین» رئیس اندیشکده آمریکایی «شورای اقیانوسیه» درباره برجام گفت: «تأیید نکردن توافق هستهای از سوی دونالد ترامپ، یک اشتباه بود.» وی افزود: «همانطور که همه میدانیم توافق هستهای ایران، نقاط ضعفی دارد؛ اما این نقاط ضعف به هیچ عنوان تأیید نکردن پایبندی ایران به توافق را توجیه نمیکند؛ چرا که عواقب بسیار منفی برای آمریکا به دنبال دارد. با این تصمیم تعامل با متحدان و دشمنان آمریکا، از جمله کره شمالی بسیار سختتر از گذشته خواهد شد و واشنگتن با این اقدام میزان قابل توجهی از اعتبار خود را از دست میدهد؛ چرا که به تعهداتش و به راهحلهای دیپلماتیک برای مسائل امنیتی و سیاسی پایبند نبوده است.»
دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را
الیاس حضرتی، نماینده اصلاحطلب تهران که صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه اعتماد نیز است، روز گذشته در توئیتر خود در حالی با هشتگ دانشگاه تنها نیست، در ظاهر به معرفی منصور غلامی از سوی رئیسجمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اعتراض کرده که همزمان با این اتفاق روزنامه تحت مدیریت وی تیتر نخست خود را به تمجید اصلاحطلبانه از غلامی اختصاص داده است.
بر این اساس، حضرتی برای جا نماندن از قافله اعتراض به غلامی، در صفحه توئیتر خود پیرامون معرفی این گزینه وزارت علوم نوشته است که «همانقدر که از معرفی اردکانیان برای وزارت نیرو خرسندم، از روند معرفی وزیری که نگرانی و دلخوری دانشجو را تشدیده کرده است، متأسفم» اما در همین حال روزنامه متعلق به وی در روز شنبه، تیتر نخست خود را به مصاحبهای رپرتاژ گونه با منصور غلامی اختصاص داده بود که در آن غلامی به تعریف و تمجید از خود پرداخته و خود را اصلاحطلب و ادامه دهنده راه فرجی دانا، خوانده بود. اما این دوگانه خوانی نماینده اصلاحطلب تهران این شائبه را تقویت میکند که با توجه به حمایت غلامی از ماجرای تحصن نمایندگان مجلس ششم، حضرتی و همفکران وی با مخالفتهای ظاهری به دنبال منحرف کردن افکار عمومی از سوابق این گزینه وزارت علوم هستند. با اتخاذ این مواضع دوگانه ناخودآگاه یاد این ضربالمثل افتادیم که «دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟»
آن ادعاها چه بود این اعترافات چیست!
رئیسجمهور در حالی بر خلاف وعده انتخاباتی خود حاضر به معرفی زنان برای تصدی وزارتخانهها نشد و حتی یک نفر از سهمیه زنان کابینه را نسبت به دولت قبل کاهش داد که بسیاری از چهرههای تندرو اصلاحطلب، کوشیدند این عقبنشینی روحانی از وعدههایش و کاستن از سهمیه زنان در دولت را با ادعایی واهی به فشار دیگران در خصوص ترکیب دولت نسبت دهند، اما در همین حال دو روزنامه اصلاحطلب شرق و آفتاب یزد در شماره روز گذشته خود به ترتیب مصاحبههایی با معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی دو زن جنجالی دولت یازدهم انجام داده بودند که محور شاخص هر دو مصاحبه تأکید بر این نکته بود که جا به جایی آنها با تصمیم شخص رئیسجمهور بوده است. بر این اساس معصومه ابتکار که در دولت قبل رئیس سازمان محیط زیست بود و در این دولت به عنوان معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور فعال است، به صراحت گفته است که «رئیسجمهور گفت از محیط زیست برو». همچنین شهیندخت مولاوردی که پیشتر معاون زنان و خانواده رئیسجمهور بود و حالا با خروج از دولت دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور حقوق شهروندی شده، هم میگوید «جابهجایی زنان کابینه تشخیص و تصمیم رئیسجمهور بود.»
مطهری: اصلاً من اصلاحطلب نیستم
علی مطهری، نماینده جنجالی مجلس اخیراً در گفتوگو با یک سایت خبری، بحران تازهای برای فراکسیون امید ایجاد کرده است. این نماینده مجلس که موفق شد با قرار گرفتن در لیست امید به مجلس راه پیدا کند، دلیل کنارهگیری برخی چهرهها از فراکسیون امید را به دلیل برخی مصلحتسنجیهای شخصی از آینده خود دانسته و گفته است که «مثلاً خود من در لیست امید بودم. آنها خودشان اسم مرا گذاشتند و من هیچ درخواستی نکردم. اصلاً من اصلاحطلب اصطلاحی نیستم و همه میدانند. بعد که وارد مجلس شدیم، من میتوانستم بیرون بیایم و فراکسیون مجزایی تشکیل دهم.» این نماینده مجلس سپس به جدایی جنجالی چند نماینده تهران، پس از اخذ رأی نیز اشاره کرده و گفته است که «از فراکسیون برخی افراد بودند که اسمشان را به زور در لیست قرار دادند، یعنی با فشارهای مختلف از جاهای مختلف اسمشان را در لیست امید قرار دادند و رأی آوردند. اما به محض ورود به مجلس جدا شدند.» این گفتههای علی مطهری در حالی است که این روزها عملکرد فراکسیون امید با اعتراض هواداران جریان اصلاحات همراه شده و آنها سران این جریان را به دلیل قراردادن چهرههای غیراصلاحطلب در لیست امید مورد سرزنش قرار میدهند و میگویند که از رأی به این جریان دلسرد شدهاند.
پشت پرده سفر وزیر انرژی عربستان به عراق
خبرگزای «رویترز» از سفر وزیر انرژی عربستان به عراق برای افزایش همکاریهای اقتصادی خبر داد و اعلام کرد: در این رابطه عراق منافع خود را دنبال میکند؛ اما هدف اصلی عربستان کاهش نفوذ ایران در منطقه است. دو کشور پس از 25 سال تیرگی روابط که از زمان اشغال کویت به دست عراق در سال 1990 آغاز شد، اکنون به دنبال توسعه و بهبود رابطه هستند. خالدالفالح، وزیر انرژی عربستان نخستین مقام سعودی است که از پس از مدتها توانسته است سخنرانی عمومی در دانشگاه بغداد انجام دهد. وزیر انرژی عربستان اعلام کرد: کمیته مشترکی بر روی اقداماتی که برای همکاریهای دوجانبه و فعالسازی همکاریها و متممهای اقتصادی کمک میکند، کار خواهند کرد. بر اساس این گزارش، عراق با نزدیکی به ریاض به دنبال منافع اقتصادی است و عربستان امیدوار است که با ایجاد روابط قوی با بغداد بتواند نفوذ ایران را در منطقه بگیرد. حیدرالعبادی، نخستوزیر عراق هم که دومین دیدار در سال جاری را با مقامات عربستان داشته است، در بیانیهای محور گفتوگو با مقامات سعودی را تلاش برای بازسازی عراق پس از جنگ با داعش و افزایش همکاریهای اقتصادی و تجاری بیان کرده است. گفتنی است، یک هواپیمای تجاری عربستان به تازگی در بغداد برای نخستین بار طی 27 سال گذشته فرود آمد. دو کشور اعلام کردند که در نظر دارند مرز مشترکی را برای تجارت باز کنند که این نخستین اقدام پس از سال 1990 محسوب میشود.
تخریب عارف در روزنامه اصلاحطلب
روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «عارفی که سیاستمدار نیست!» نوشت: «وارد کردن محمدرضا عارف به عنوان یکی از بازیگران اصلی و یکی از متغیرهای مستقل جبهه اصلاحات به میانه میدان نبردی تخصصی و اعطای قدرت تعیینکنندگی بالا به او، از خرداد ۹۲ به بعد، آن هم در حالی که بزرگترین حضور و کنش او در سراسر حیات سیاسیاش، عدم حضور در انتخابات ۹۲ بود (آن نیز به شکلی قهری و اجتنابناپذیر)، از آن دست تصمیمگیریهای اشتباهی بود که میتواند مانند کاتالیزوری برای فرو غلتیدن به درهای عمیقتر از آنچه در تیر ۸۴ به آن سقوط کردیم، عمل کند. کنشهای غلط و ناموزون و مستمر عارف، چه در قامت ریاست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و چه در مقام ریاست منفعلانه فراکسیون امید مجلس دهم و چه در پایه یک فعال سیاسی، جبهه اصلاحات را با بحران کارایی و در ادامه بحران مشارکت روبهرو خواهد کرد.»
شناسایی ۳۵۰ هزار ملک دولتی
رحمتالله اکرمی، معاون نظارت مالی و خزانهداری کل کشور در اولین همایش مولدسازی و مدیریت داراییهای دولت با اشاره به چالشهای پیش روی این کار اظهار داشت: عدم اقبال مناسب دستگاهها، نبود ابزار و ضمانت اجرایی لازم، ضعف نظام پاسخگویی، مشکلات حسابداری و سایر موارد جزء چالشهای این بخش است. معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: در حال حاضر، ۲۵ درصد کار مولدسازی و مدیریت داراییهای دولت انجام شده و تا سال ۱۳۹۹ به صد درصد میرسد. در همین راستا، تاکنون ۳۵۰ هزار ملک دولت شناسایی شده است که این رقم به حدود یک میلیون ملک خواهد رسید و باید شناسایی شود که ارزش آنها چندین هزار هزار میلیارد تومان است. وی گفت: اکنون ارزش املاک شناسایی شده دولت بر اساس ارزیابی رقم ۵۶۸۳ هزار میلیارد تومان است؛ در حالی که کل بودجه عمومی دولت 346 هزار میلیارد تومان است.
آژانس مجاز نیست از مراکز نظامی ایران بازرسی کند
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه پس از نشستی که به منظور بررسی تحولات در زمینه برجام با حضور افرادی چون «عباس عراقچی» و «وندی شرمن» در مسکو برگزار شده بود، گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجاز نیست از مراکز نظامی ایران بازرسی کند و نباید غرب از بند «T» متن برجام برای انجام چنین بازرسیهایی سوءاستفاده کند. وی افزود: مسکو به طور خاص تأکید دارد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نمیتواند چنین مسئولیتی را عهدهدار شود؛ چرا که بند T به مسائل خارج از محدوده صلاحیت آژانس میپردازد. این دیپلمات ارشد روسیه ادامه داد: با وجود این، در زمینه برنامه موشکی ایران، برخی از همتایان ما ترجیح میدهند که مسائل خلاف واقعیت را عنوان کنند. ما نمیتوانیم آنها را به درک این منطق روشن و حقایق مشخص وادار کنیم.
تغییر در ستاد نماز جمعه
خبرهای غیر رسمی حاکی از این است که به زودی در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تغییراتی صورت خواهد گرفت. براساس اخبار منتشر شده، قرار است در آینده نزدیک حجتالاسلام «سیدرضا تقوی» از جایگاه ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خداحافظی کند و جای خود را پس از سالها به حجتالاسلام «محمدجواد حاج علیاکبری» رئیس فعلی مرکز رسیدگی به امور مساجد دهد. هرچند این خبر هنوز به طور رسمی اعلام نشده است؛ اما رفتن حجتالاسلام «سیدرضا تقوی» از این شورا قطعی به نظر میرسد؛ زیرا او چند روز پیش در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها در این باره گفته بود: «بنده 17 سال است که در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خدمت میکنم و دیگر کافی است.»
تفویض برخی اختیارات معاون رئیس جمهور به یک وزیر
در حالی که بر اساس مصوبه سال 1393 دولت سابق، به منظور تصمیم گیری در خصوص چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمت گندم، آرد و نان، کارگروهی به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور و عضویت تعدادی از مسئولان اجرایی تشکیل شده بود، با توجه به نامشخص بودن فعالیت معاونت مربوط در دولت جدید، طبق ابلاغیه روزهای اخیر دولت به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است با توجه به اصل 138 قانون اساسی، از این پس وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس این کارگروه فعالیت می کند.
مجوز دولت برای فروش 120 هزار مترمربع اراضی تهران
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده که با توجه به پیشنهاد سال 1395 برخی دستگاه های اجرایی، دولت به استناد ماده 115 قانون محاسبات عمومی با فروش تعدادی از املاک و اراضی دولتی مستقر در استان تهران موافقت کرده که از جمله آن ها یک ملک با 5700 متر مربع در پایتخت و یک زمین 109 هزار مترمربعی در حوالی تهران است.
مدیری که سازمانی را نابود کرده فوقالعاده مدیریت دریافت میکرد
مسعود پزشکیان در مراسم بزرگداشت روز آمار با مطرح کردن این سوال که چه میزان از تصمیمات مسئولان براساس دادههای صحیح است گفت: اگر بخواهیم مشکل قاچاق، رشوه و زمینخواری را حل کنیم باید علاوه بر استفاده از مدیران کارآمد به دادههای صحیح دسترسی داشته باشیم. وی ادامه داد: ناگهانی اعلام میشود در یک بانک 10 هزار ملیارد تومان پول گم شده است این چالش نتیجه عدم دسترسی به دادههای صحیح است. اگر آمارهای دقیق در دست داشتیم امکان ورود چنین فاجعههایی وجود نداشت. نایب رئیس مجلس با اشاره به اینکه علاوه بر دسترسی به آمارهای دقیق باید از مدیران کارآمد نیز استفاده کنیم گفت: متاسفانه شاهد بودیم مدیری که یک سازمان را نابود کرده است در فیش حقوقیاش «فوقالعادههای مدیریتی» پیاپی می گرفت.
آقایان به جای دیپلماسی، «زیپلماسی» کردند!
هوشنگ امیراحمدی در گفتوگویی در پاسخ به اینکه «به هر صورت دولت بیان کرد که در این مذاکرات به دنبال برد-برد بوده است. بدیهی بود که ایران امتیازاتی را خواهد داد. معتقدید که آن طور که باید مذاکرات پیش نرفته است؟» گفت: من با یک چیز این مذاکرات موافق بودم و هنوز هم هستم و آن روح تعامل است. ما ایرانیها باید دیپلماسی کنیم و در تعامل باشیم. با دنیا گفت وگو کنیم، اما به شرط اینکه منافع ملی ما به عنوان معیار بر سر میز مذاکره باشد. اگر بخواهم بهتر بگویم ما باید به دنبال دیپلماسی باشیم نه «زیپلماسی». در دیپلماسی هر دو طرف صحبت میکنند، هر دو طرف اهرم دارند؛ نه اینکه امریکا میآید و ایران را «زیپ» میکند و هرچه او میگوید رخ میدهد و آقایان میگویند که دیپلماسی انجام دادیم. نتیجه این کار هم الان مشخص است. من با دیپلماسی موافقم.از نظر من آقای ظریف انسان بسیار عاقل و واردی است و دوست خوب من هم هست و سی سال با او رابطه داشته ام و مطمئنم آدم وطن پرستی است. اما اینکه آقایان روحانی، ظریف و صالحی توافقی را انجام داده اند که تنها پس از یک سال و نیم به این روز افتاده وحشتناک است. این یعنی اینکه یک جای کار باید عیب داشته باشد. من به آقای روحانی میگفتم شما هیچ قراردادی را با آقای اوباما قبول نکن مگر این که همه جناحهای سیاسی آمریکا موافق و مخالف پشت آن باشند. منظورم این بود که شما فقط به دنبال مذاکره با دموکرات ها، یعنی آقای کری و اوباما نباشید. آنها افتخار میکردند با قرارداد برجام که با کری و اوباما امضاء شده است توانسته اند جمهوری خواهان و محافظه کاران را ایزوله کنند. خب، الان همان ایزوله شدهها بر سر کار آمده اند. من نسبت به این موضوع تذکر دادم و گفتم که این کار را نکنید چرا که امریکا یک کشور دموکراتیک است. الان اوباما در رأس کار است و فردا دشمن اوباما میآید و پس فردا دوباره اوبامای دیگری میآید. شما در این جریان خودتان را حد وسط نگه دارید و با هر دو طرف حرف بزنید نه فقط با یک سو مذاکره و توافق کنید
انتشار ذکر نام متهمان اقتصادی مجاز شد
با تصویب مجلس در جرایم موضوع تبصره ماده ۳۶ قانون مجازات اسلامی، انتشار جریان محاکمه جرائم اقتصادی با ذکر نام متهمان به تشخیص دادگاه مجاز است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات و جزئیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 353 قانون آئین دادرسی کیفری را در نشست علنی امروز یکشنبه 30 مهر پارلمان به تصویب رساندند. براساس این طرح که دارای یک ماده واحده است متن زیر با عنوان تبصره 3 به ماده 353 این قانون مصوب 4 اسفند 1392 الحاق میشود؛
تبصره 3- در جرائم موضوع تبصره ماده 36 قانون مجازات اسلامی مصوب اول اردیبهشت 1392، جلسات دادگاه با رعایت اصل 165 قانون اساسی به صورت علنی برگزار میشود و انتشار جریان محاکمه با ذکر نام متهمین به تشخیص دادگاه مجاز است.
براساس این گزارش، موضوع جرائم ماده مذکور مربوط به جرائم اقتصادی از قبیل اختلاس و کلاهبرداری است.
قلیان کشیدن برای بازیکن فوتبال جرم است
محرومیت وریا غفوری و محسن مسلمان، دو بازیکن استقلال و پرسپولیس با حکم موقت کمیته اخلاق به دلیل انتشار تصاویری از این دو نفر در حال قلیان کشیدن صادر شده است، واکنشهای مختلفی را در پی داشته است. علیاکبر محمدزاده، رئیس سابق کمیته اخلاق در پاسخ به این سوال که آیا قلیان کشیدن برای بازیکن فوتبال جرم محسوب میشود یا نه و اینکه آیا کمیته اخلاق صلاحیت ورود به این موضوع را دارد اظهار داشت: کلیه اموری که به روح ورزش و فوتبال در جامعه لطمه میزند توسط کمیته اخلاق قابل پیگیری بوده و این پیگیری در دو مرحله انجام میشود، پیشگیری از وقوع تخلف و رسیدگی به تخلف انجام شده.
وی افزود: در موضوع دخانیات هم با توجه به جایگاه ورزش فوتبال در جامعه و ضربهای که این موضوع به بازیکن، ورزش فوتبال و جامعه میزند، کمیته اخلاق حق ورود و پیگیری موضوع را دارد.
اخبار روزانه:
* «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «فاکسنیوز» در پاسخ به این پرسش که آیا تصور میکند میتواند متحدان اروپایی واشنگتن را در فشار به ایران با خود همراه کند، گفت: «خب، واقعیتش این است که همه آنها واقعاً، دوستان من هستند و من با آنها کنار میآیم، چه امانوئل [ماکرون، رئیسجمهور فرانسه] باشد و چه آنگلا [مرکل، صدراعظم آلمان]. من به آنها گفتم که نگران نباشید. به پول درآوردن ادامه دهید. ما در این قضیه نیازی به شما نداریم.»
* حزب گوران، از احزاب مخالف مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان عراق از وی خواست حکومت این منطقه به ریاست خود را منحل کرده و دولت نجات ملی تشکیل دهد. شورای ملی این حزب اعلام کرده این درخواست را به دنبال تسلط دولت مرکزی عراق بر کرکوک و دیگر مناطق مورد منازعه مطرح کرده است. حزب گوران اعلام کرده است حضور وی در این سمت غیر قانونی است.
* وزارت اطلاعات از کشف و ضبط محموله سلاح از باندهای اشرار در کرمان خبر داد که شامل دو قبضه کلت کمری، پنج قبضه کلاش، یک قبضه نارنجکانداز، یک قبضه آرپیجی به همراه شش موشک آرپیجی، یک قبضه توپ اسپیجی ۹، پنج عدد موشک ۱۰۷ میلیمتری، ۶۸ عدد فشنگ دوشکا و ۴۰ عدد نارنجک بوده است.
* «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا که در ریاض به سر میبرد، در نشست خبری مشترک با «عادل الجبیر» بار دیگر با خطرناک دانستن جمهوری اسلامی ایران و گروههای حامی کشورمان و تأکید بر وضع تحریمهای جدید علیه تهران گفت: امیدوارم که شرکتهای اروپایی به تحریم علیه ایران بپیوندند.
* شکرالله حاجیوند، مدیر کل میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با آنکه از نظر سطح زیر کشت پسته در جهان مقام اول را داریم، اما متوسط میزان برداشت محصول در واحد سطح در آمریکا 6/2 تن است؛ در حالی که این رقم در ایران ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است.
* «ترکیبنفیصل» شاهزاده عربستانی طی سخنرانی در همایش صهیونیستی در نیویورک تأکید کرد: ریاض با رویکرد جدید آمریکا علیه ایران موافق است. وی با بیان اینکه باید ایران را به چالش کشید، افزود: باید با حضور نظامی ایران در سوریه مقابله شود.
* بنیاد برکت تعداد ۲۰۰ مسجد و مرکز فرهنگی را سهشنبه جاری در مناطق کمتر توسعهیافته کشور افتتاح میکند و به مردم این مناطق از سوی رهبر معظم انقلاب هدیه میدهد.
* محمد بخشیمحبی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مرکز استان خراسان رضوی گفت: قصد داریم طی جلسه ای با مسئولین ذیربط مسائل و راهکارهای پیشگیری از آلودگی هوا را بررسی کنیم. محمد بخشیمحبی گفت: بحث آلودگی هوا در کلان شهر مشهد رفته رفته به یکی از چالشهای جدی تبدیل میشود لذا تصمیم داریم طی جلسه با مسئولین شهری و سایر ارگانهای مرتبط، طرح جایگزینی تاکسیهای برقی در اطراف حرم مطهر رضوی در مشهد را پس از بررسی تمامی جوانب امر آن، اجرایی و عملیاتی کنیم.
* رزمنده مدافع حرم «مصطفی نبی لو» در راه دفاع از حرم آل الله، توسط نیروهای تکفیری وهابی در سوریه به همرزمان شهیدش پیوست. وی دایی شهید مسعود عسکری از شهدای مدافع حرم است که 21 آبان ماه سال 94 پس از عملیات آزادسازی شهر العیس در حومه حلب سوریه به همراه شهیدان احمد اعطایی، محمدرضا دهقان امیری و سید مصطفی موسوی به شهادت رسید