
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صنعت بیمه تجاری، همواره تعرفه و سرانه با یکدیگر تعریف میشوند، ادامه داد: متاسفانه در مورد بیمههای درمان، تناسبی بین افزایش تعرفه و سرانه وجود ندارد این در حالی است که باید بر مبنای افزایش سرانه، افزایش تعرفههای خدمات صورت گیرد لذا در پی افزایش تعرفهها فشار زیادی بر بیمه ها تحمیل میشود زیرا سرانه به میزان قابل قبول افزایش نداشته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: در این شرایط بیمهها گرفتار 8 الی 9 ماه بدهی هستند درحالی که هیچ منبعی برای پرداخت بدهی بیمهها درنظر گرفته نمیشود.
وی یادآور شد: اگر قرار است از طریق سرانه تامین منابع مالی بیمهها در دستور کار قرار گیرد باید شاهد افزایش منطقی سرانه ها مطابق با افزایش تعرفه ها باشیم در غیر این صورت به زودی شاهد از بین رفتن و سقوط مالی همه شرکتهای بیمهای در کشور خواهیم بود.
مصری با بیان اینکه بیمه رابطهای بین سرانه و تعرفه است، تاکید کرد: در مواقعی که دولت متعهد به پرداخت سرانه است آن را کم درنظر میگیرد مانند بیمه روستاییان، اما زمانی که میخواهد خدمات ارایه دهد، وزارت بهداشت اقدام به بالا بردن هزینه خدمات میکند که نتیجه آن ناکارآمدی بیمهها می شود لذا زمانی در این کشور می توان خدمات واحدی تعریف کرد که سرانه واحد برای همه افراد تعریف شود.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، یادآور شد: امروزه سرانه کارکنان دولت، باسرانه روستاییان، تامین اجتماعی، خدمات درمانی، خویشفرما و بیمه سلامت ایرانیان متفاوت است لذا ما چالش مهمی در پیش داریم که آن هم تامین منابع است این درحالی است که دولت باید بین سرانه و تعرفه هماهنگی ایجاد کند تا آنها بتوانند همدیگر را پوشش دهند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه شرایط نظام بیمه ای در کشور پایدار نیست، گفت: از سویی دیگر در قانون، تمام بودجه ای که برای درمان اختصاص می یابد را به وزارت بهداشت می دهیم اما از آن طرف تامین هزینههای درمان را از بیمهها توقع داریم در چنین شرایطی طبیعی است که بیمه ها محکوم به شکست خواهند شد.