گفته می‌شود که...

بیانیه اصلاح‌طلبانه به نفع ترامپ/فروش 400 میلیونی سینما در بازی ایران مراکش/شکایت جدید دولت از 30 نماینده مجلس/طرح سوال از روحانی دوباره کلید خورد/سعودی‌ها عصبانی هستند/پست احساسی نماینده سازمان ملل برای ایران و ...

بستر جنگ روانی دشمنان ایران
سیدمحمدعلی ابطحی، مسئول دفتر رئیس دولت اصلاحات در واکنش به اظهارات حسن روحانی در جمع اصحاب رسانه که گفته بود گرانی روی کاغذها و آمارها و جلسات ما وجود ندارد و این یک جنگ روانی است، گفت: مشکل فاصله بین اتاق رؤسای دولتی با واقعیت‌های گرانیِ بازار است که بار آن بر دوش مردم است. وی با اشاره به اینکه خیلی از وزرای سوپر محافظه‌کار دولت، عامل به وجود آمدن این فضای به قول رئیس‌جمهور روانی هستند، خطاب به حسن روحانی تصریح کرد: تو را به خدا زودتر تغییرشان دهید، دولت ساکت و محافظه‌کار شما بهترین بستر جنگ روانی یا اقتصادی رقبا یا دشمنان ایران است. ابطحی در پایان خاطرنشان کرد: میلیون‌ها ایرانی که‌ به شما رأی دادند و بزرگانی که از شما در انتخابات حمایت کردند، حال‌شان خوب نیست.
خود کرده را تدبیر نیست
رئیس جمهور در دیدار برخی از خبرنگاران و اصحاب رسانه، به گله از رسانه‌ها پرداخت. اینکه رسانه‌ها توقعات مردم را بالا می‌برند، باعث ناامیدی مردم شده‌اند و مرجع مردم نیستند و مردم به رسانه‌های بیگانه مراجعه می‌کنند و ...با توجه به آنکه دولت در ایران رسانه‌های متعدد در اختیار دارد، یعنی حسن روحانی در پنج سال گذشته که رئیس دولت بوده، حداقل یک روزنامه مطرح و دو خبرگزاری اصلی کشور را در اختیار داشته است. خود مقام ریاست جمهوری هم گزافه نیست که بگوییم یک رسانه عظیم است؛ چه آنکه صداوسیما و قریب به اتفاق رسانه‌ها اخبار سخنرانی‌ها و مواضع و فعالیت‌های رئیس جمهور را خیلی پررنگ پوشش می‌دهند و تازه اینها غیرتعداد بالای رسانه‌های حامی دولت است. با این مقدمه باید پرسید نقش رسانه‌های دولت در ایجاد امید در جامعه چه بود؟ نقش خود رئیس جمهور، وقتی خزانه را خالی معرفی می‌کرد، در ایجاد ناامیدی چه بود؟ وقتی آن‌قدر سطح توقع مردم را از برجام بالا بردند که بسیاری از مردم، انتظار معجزه از برجام داشتند، چطور؟! وقتی همه اقدامات قبلی زیر سؤال برده شد، تزریق ناامیدی نبود؟ رسانه‌ای که طبق مسئولیت حرفه‌ای باید سخنان رئیس جمهور را در مورد ارتباط برجام با آب خوردن مردم، آورده شدن برجام توسط خدا، فتح الفتوح بودن برجام و هزار و یک مورد تمجید و تحسین اغراق شده و غلوآمیز در مورد برجام را منتشر کند که نتیجه‌ای جز بالا بردن توقعات مردم و نهایتاً ناامیدی نداشت، چه باید کند؟!سخنان رئیس جمهور البته با واکنش انتقادی خبرنگاران اصلاح‌طلب مواجه شد، اما بعید است این انتقادات به تغییری در روند موجود بینجامد. روندی که دولت در مورد هر موضوعی دیگران را متهم و خود را مبری می‌کند و فقط «باید
» می‌گوید، بی آنکه توجه شود مخاطب باید خود دولت است.
بیانیه اصلاح‌طلبانه به نفع ترامپ

تعدادی از فعالان سیاسی و آقازاده‌های اصلاح‌طلب طی بیانیه‌ای که روز گذشته منتشر شد، با اشاره به آنچه استقبال جهانی از دیدار رئیس جمهور امریکا با رهبر کره شمالی خواندند و با اشاره به وضعیت پرخطر منطقه، خواستار مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیش‌شرط ایران و امریکا شدند. نویسندگان این بیانیه همچنین با اشاره به از دست رفتن فرصت مناسب دولت باراک اوباما از ایران خواستند که «فارغ از جنگ‌های روانی کاخ سفید... با یک تصمیم ملی شجاعانه اعلام کند که حاضر به انجام مذاکرات بدون قید و شرط با امریکاست تا قدمی در راه حل مشکلات و اختلافات برداشته شود.»اولین دلیل اشتباه تحلیلی و محاسباتی نویسندگان این نامه آن است که نتوانسته‌اند دریابند که شاید از جهت نمایش مذاکره امریکا و کره شمالی، اکنون وقت دعوت ایران به مذاکره با امریکا باشد، اما از جهت آنکه امریکا به تازگی از توافقنامه چند جانبه و مهم برجام خارج شد و همه تعهداتش در قبال ایران را بعد از چند سال مذاکره زیر پا گذاشت و تصویر روشنی از یک پیمان‌شکن و بدعهد را از خود مقابل چشم مردم ایران گذاشت، حتماً زمان بدی است. چطور می‌شود پاره شدن برجام را از سوی امریکا دید و باز هم از ایران خواست برای مذاکره با امریکا آماده شود؟! این پنج سال مذاکره چه دستاوردی داشت که باز تکرار شود؟! نویسندگان نامه چه تضمینی دارند که امریکا باز با زیرکی چندین سال ایران را معطل مذاکره نکند و بعد زیر همه چیز نزند؟نام غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران و نیز حسین کروبی و احمد منتظری که به‌واسطه پدرانشان شناخته می‌شوند، ذیل این نامه جالب‌توجه است.
حسین دهباشی: کلا در کف و صابون زندگی می‌کنیم
!

حسین دهباشی فعال رسانه‌ای و از حامیان سابق رئیس جمهور روحانی در توییتی کنایه آمیز درباره اوضاع این روزهای اقتصاد کشور و واکنش دولتی‌ها در "حباب" خواندن افزایش قیمت‌ها نوشت: کلا در کف و صابون زندگی می‌کنیم.

ضرورت مجازات شرکت‌های خارجی
متأسفانه، با اعلام خروج آمریکا از برجام شاهد خروج تعدادی از شرکت‌های خارجی از بازار ایران بودیم. این شرکت‌ها به طور عمده در فضای پس از برجام برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری وارد کشور شده بودند، اما حالا قصد دارند در ماه‌های آینده از ایران خارج شوند. اگر قرار باشد این شرکت‌ها بدون پرداخت غرامت و با خیال آسوده ایران را ترک کنند، ممکن است شوک روانی ناشی از خروج آنها بر اقتصاد کشور اثر بگذارد؛ از این رو لازم است نهادهای نظارتی پیش از خروج این شرکت‌ها وضعیت مالیاتی، بانکی و گمرکی این شرکت‌ها را دقیقاً بررسی کرده و در صورت لزوم برخوردهای قانونی لازم را هم با آنها انجام دهند.
فتنه دهه ۹۰، فتنه استحاله انقلاب از درون است

نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به ایجاد انحرافات فکری از قبیل شیعه لندنی یا داعش توسط دشمن برای از بین روحیه وفاداری به اصول دین و اعتقادات گفت: دشمن به دنبال تغییر ذائقه مردم بوده و می‌خواهد از اصول دین و احکام اسلامی جدایمان سازد. حاجی‌صادقی بیان کرد: مردم ما در روز قدس و مناسبت‌های مختلف نشان دادند که اهل کوفه نیستند و به معنای واقعی روی اصول انقلاب ایستاده‌اند. وی با تأکید به اینکه نباید از توطئه دشمن غفلت کرد، گفت: فتنه دهه 90، فتنه استحاله انقلاب از درون است زیرا دشمن اعتراف کرده که توان از بین بردن انقلاب ما را ندارد. نماینده ولی‌فقیه در سپاه متذکر شد: ما دو استان قم و تبریز را بین استان‌های کشور را پیشتاز می‌دانیم؛ مردمان این مناطق بودند که در هر برهه‌ای فریب القاهای دشمن نخوردند و شهدا و خون‌های زیادی برای این پایبندی دادند.
تردیدی به خود راه نخواهیم داد
بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه با اعلام این خبر که به زودی به ایران سفر خواهد کرد، گفت: اگر بخواهیم در ابتدا درباره روابط سوریه و ایران صحبت کنیم، باید بگوییم که هم‌پیمانی دو کشور طی 40 سال گذشته و در وضعیت گوناگونی که در خاورمیانه به وجود آمده، همچنان ثابت بوده است. بنابراین هیچ دلیلی برای طرح گذرا بودن یا نبودن آن وجود ندارد. اما عنصر جدیدی که در جنگ سوریه به این روابط دوجانبه وارد شد، روس‌ها بودند که در نتیجه آن یک هم‌پیمانی سه‌جانبه به وجود آمد. ما از همان اول از ایرانی‌ها و روس‌ها خواستیم در سوریه حضور یابند؛ زیرا به کمک این کشورها نیاز داشتیم و ایران به درخواست ما پاسخ مثبت داد. وی همچنین درباره صحبت‌هایی که پیرامون ایجاد پایگاه نظامی ایران در سوریه می‌شود، با بیان اینکه ایران تا کنون هیچ درخواستی در این زمینه نداشته است، گفت: از آنجا که ایران، مانند روسیه، یک کشور هم‌پیمان سوریه است، هیچ مانعی بر سر وجود چنین پایگا‌ه‌هایی وجود ندارد.
فروش 400 میلیونی سینما در بازی ایران مراکش

پخش بازی فوتبال ایران مراکش در جام‌جهانی در سینماها بیش از ۴۰۰ میلیون تومان فروش داشت اما هنوز مشخص نیست که صاحبان فیلم های در حال اکران چگونه از این فروش سهم می‌برند. این بازی با فروش حدود ۲۵ هزار بلیت در ۱۱۰ سالن سینما در کشور نمایش داده شد که حدود ۴۰ تا ۵۰ سالن در شهرستان ها و باقی به تهران تعلق داشت

سعودی‌ها عصبانی هستند
اعلام توافق اولیه سیاسی دو ائتلاف «سائرون» به رهبری «مقتدی صدر» و «الفتح» (نزدیک به الحشد الشعبی) به رهبری «هادی العامری» طی روزهای اخیر برای تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان و عبور تقریبی از یکی دیگر از موانع تشکیل دولت جدید، با واکنش‌های منفی متعددی در محافل سیاسی و رسانه‌ای عربستان و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس همراه شده است. روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن نیز دیگر رسانه‌ای است که صدر را به تسلیم شدن در برابر طرح ایران متهم کرده و طی گزارشی ادعا می‌کند، این تحول همزمان با تحرکات ایران در عراق صورت گرفت. در سطح شبکه‌های اجتماعی نیز کاربر معروف سعودی که با نام «مستشار الامیر محمد بن نایف» (مشاور شاهزاده محمد بن نایف) در توئیتر فعالیت می‌کند، با اعتراف به شکست دیگر سیاست خارجه عربستان در عراق، ادعا می‌کند: نخست‌وزیر ایرانی دیگری در عراق حکومت خواهد کرد و عربستان را تهدید می‌کند.
شکایت جدید دولت از 30 نماینده مجلس

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت به هر بهانه ای از نمایندگان مجلس شکایت می کند، افزود: اخیرا شکایات جدیدی از دولت به مجلس رسیده است که بررسی آنها در دستور کار هیئت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان قرار دارد.وی با تاکید بر اینکه شکایت دولت از نمایندگان مجلس افزایش یافته است، افزود: فقط در یک مورد دولت از 30 نماینده مجلس شورای اسلامی شکایت کرده است.عضو هیئت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان گفت: البته شکایات دولت از نمایندگان خیلی بیشتر از اینهاست و پرونده های زیادی از شکایات دولت در هیئت نظارت مجلس وجود دارد.حجت الاسلام و المسلمین سلیمی با خودداری از بیان جزئیات این شکایات گفت: بیشتر این شکایات مربوط به اظهارات نمایندگان در مجلس و مصاحبه های آنها راجع به عملکرد دولت است.چندی پیش سیف رئیس کل بانک مرکزی هم از پنچ نماینده مجلس شکایت کرد.

می‌دانیم نقص‌هایی وجود دارد
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سیاست‌های ارزی دولت و این بانک، اظهار داشت: تصمیم دولت درباره بازار ارز که در فروردین ماه اجرایی شد، اقدام سنجیده‌ای تلقی می‌شود؛ چرا که حداقل سبب شد با خروج آمریکا از برجام، بازار ارز با شوک جدیدی روبه‌رو نشود و به نوعی مصونیت نسبی ایجاد کرد. ولی‌الله سیف ادامه داد: در حال حاضر واحدهای تولیدی این اطمینان را دارند که مواد اولیه خود را می‌توانند با دلار 4 هزار و 200 تومانی تأمین کنند؛ البته تصمیمات ارزی دولت در آینده کامل‌تر و پخته‌تر می‌شود. وی تصریح کرد: اینکه مطرح می‌شود برخی‌ها با دلار 4 هزار و 200 تومانی درصدد افزایش واردات هستند، تا بتوانند کالاهای وارداتی را با قیمتی گران‌تر بفروشند، موضوعی است که بانک مرکزی در جریان آن است و اقدامات لازم در این زمینه صورت خواهد گرفت.
پست احساسی نماینده سازمان ملل برای ایران

گری لوئیس نماینده سابق برنامه عمران سازمان ملل در ایران در توییتر خود پیروزی تیم ملی ایران مقابل مراکش در جام جهانی 2018 روسیه را تبریک گفت:"ایران برای ۵ سال خانه ما بود و در تمام این مدت ما از تیم ملی حمایت کردیم. در حال حاضر ما در نایروبی هستیم و بار دیگر از یوزپلنگان آسیا حمایت می کنیم. فوتبال زبان جهانی است و مردم را متحد می سازد، بیایید تمام تمرکزمان را روی این موضوع بگذاریم."

تشدید جنگ تجاری آمریکا علیه چین
در حالی که رسانه‌های غربی از احتمال شروع جنگ تجاری آمریکا با چین با فرمان دونالد ترامپ خبر می‌دهند، سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد در صورت اقدام آمریکا برای آسیب زدن به منافع تجاری و اقتصادی چین، پکن به سرعت به اقدام واشنگتن پاسخ مقتضی خواهد داد. این در حالی است که «بلومبرگ» به نقل از منابع خود در کاخ سفید خبر می‌دهد، رئیس‌جمهور آمریکا درصدد اعمال تعرفه اضافی بر کالاهای چینی و شروع جنگ با این کشور است. قرار است بر ۱۳۰۰ قلم کالای تکنولوژیک چینی، در گمرکات آمریکا، تعرفه بالاتری اعمال ‌شود.
طرح سوال از روحانی دوباره کلید خورد

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس از طرح سؤال از رئیس‌جمهور توسط ۸۰ نماینده مجلس شورای اسلامی خبر داد یادآور شد: طرح سؤال از رئیس‌جمهور که به امضاء ۸۰ تن از نمایندگان مجلس رسیده با محوریت افزایش بی‌سابقه قیمت سکه، خودرو و ارز است.
ترامپ: ایرانی‌ها مجبور می‌شوند با ما مذاکره کنند

رئیس‌جمهور آمریکا می گوید، ایران در پی حفظ برجامِ بدون آمریکاست، ولی به هر حال، ایرانی‌ها یک روز مجبور می‌شوند برای انعقاد توافقی جدید، با آمریکا وارد مذاکره شوند. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز در محوطه کاخ سفید در جمع خبرنگاران در خصوص رفتار ایران پس از خروج آمریکا از برجام و پیش‌بینی واشنگتن از آینده برجام سخن گفت. آنطور که خبرگزاری رسمی کویت گزارش کرده، ترامپ در ابتدای گفت‌وگو با خبرنگاران گفته: «از زمانی که من رئیس جمهور شدم، آمریکا مورد احترام بیشتری قرار گرفته است.» ترامپ به تفاوت رفتار ایران از زمان روی کار آمدن خود هم پرداخته و مدعی شده که در این برهه زمانی، سودای «تسلط بر خاورمیانه» دیگر از اذهان ایرانیان رخت بر بسته است.
مجوز ویژه کابینه برای مدیریت سوخت نیروگاه اتمی بوشهر

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رئیس سازمان انرژی اتمی، شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی مجاز است هر سال تا 4 درصد درآمد حاصل از فروش برق تاسیسات هسته ای کشور را به حساب اندوخته احتیاطی منظور کند تا این مبلغ، برای اقداماتی چون مقابله با حوادث اضطراری، مدیریت سوخت مصرف شده و مدیریت پسماندهای حاصل از فعالیت نیروگاه های اتمی کشور استفاده شود.

دستور رسمی دولت درباره تغییر نام مدارس خیریه

طبق بخشنامه جدید دولت به ابطحی وزیر آموزش و پرورش، با اشاره به ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه، تاکید شده پروژه هایی که حداقل 30 درصد آن ها از منابع اهدایی توسط خیران مدرسه ساز تامین و پرداخت شده و به بهره برداری می رسند، می توانند توسط این خیران نام گذاری شوند و تغییر نام آن ها بدون درخواست این افراد یا وارثان شان امکان پذیر نیست مگر آن که مدرسه دارای هویت ملی، دینی و فرهنگی ویژه باشد که با تشخیص وزارت آموزش و پرورش، از این دستور مستثنا شود.

کنایه ضرغامی به «مارکوپولوها»

خوب است برای مأموریت‌ها سقف تعیین شود. عزت‌الله ضرغامی در کانال شخصی خود با اشاره به بیانات امروز رهبر انقلاب اسلامی نوشت: رهبری معظم در طول ماه‌های اخیر فرمایشات مهمی ایراد کرده‌اند که به نظر می رسد آن گونه که شایسته است پیگیری و اجرا نمی شود. سهم نهادهای حاکمیتی و دولتی و عمومی هم خیلی متفاوت نیست. وی افزود: امروز تأکید فرمودند که سفرهای خارجی محدود شود. این توصیه را در سال ۸۳ ، در مورد صدا و سیما به من هم داشتند. همان موقع با تصویب آیین نامه ای سفر ها را محدود کردیم. آقایان زیادی هستند که با پول بیت‌المال و حق مأموریت اضافی به بهانه تبلیغ! مأموریت اداری، بازرسی و تهیه گزارش، شرکت در مراسم تشریفاتی و یا صرفا یک سخنرانی مثل مارکوپولو! همیشه در سفر اند. وی ادامه داد: انتصابی و انتخابی هم ندارد. یک جور سبک زندگی است! خوب است این نهادها از همین امروز برای مأموریت‌های واجب به اقصا نقاط دنیا! سقف تعیین کنند. این فعال سیاسی با بیان این که «فعلا مردم خودمان بیشتر به تبلیغ و توجیه نیازمندند تا خارجی‌ها!» افزود: البته تبلیغ واقعی این است که فقط حرف مردم را بشنوند و رفتارشان مطابق با انتظارات آنان باشد.


اخبار روزانه:
* گوئلام فائوری، مدیر بخش غیر نظامی ایرباس به روزنامه آلمانی «هامبورگر آبند بلات» گفته است: «در حالی که ما هنوز در انتظار جزئیات تحریم‌های جدید هستیم، اما بعید است که بتوانیم 97 هواپیمای باقی مانده از سفارش‌های ایران را تحویل دهیم.» به نوشته این گزارش، ایرباس از تحریم‌های آمریکا متأثر می‌شود؛ زیرا در همه جت‌های این تولیدکننده اروپایی هواپیما، قطعات آمریکایی استفاده می‌شود. پیش از این شرکت آمریکایی بوئینگ نیز اعلام کرده بود هیچ هواپیمایی به ایران تحویل نخواهد داد.
* روزنامه «استاندارد» و هفته‌نامه «پروفیل» در گزارش‌هایی اعلام کرده بودند، بین سال‌های 1999 تا 2006، سرویس فدرال اطلاعات آلمان موسوم به «بی‌ان‌دی» از حدود 2000 هدف در نهادهای سیاسی، سازمان‌های بین‌المللی، بانک‌ها، شرکت‌ها و تولید‌کنندگان سلاح در اتریش جاسوسی می‌کرده است. در واکنش به این گزارش‌ها، سباستین کورتز، صدراعظم اتریش در نشستی خبری در حضور الکساندر ون‌در بِلِن، رئیس‌جمهوری این کشور اعلام کرد: «نباید چنین چیزی بین دولت‌های دوست وجود داشته باشد
* ایلدریم، نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ خبرنگاری درباره اجازه آنکارا به آمریکا برای استفاده از پایگاه هوایی اینجرلیک در حمله احتمالی به ایران گفت: برای حمله به یک کشور، هرگز از پایگاه‌های ما استفاده نخواهد شد. همچنین، از زمان پیمان «قصر شیرین» (Şirin Kasir)، یعنی ۶۰۰ سال پیش تا کنون هیچ جنگی میان ایران و ترکیه روی نداده است. تصور قرار گرفتن در صف مقابل همسایه‌مان در یک جنگ احتمالی، محال بوده و امکان ندارد.
* دولت آلمان اعلام کرد، دفتر ویژه‌ای ایجاد کرده است که هدف از آن دادن مشاوره به شرکت‌هایی است که از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران نگرانی دارند. وزارت دارایی این کشور با اعلام این خبر گفت: شرکت‌ها می‌توانند پرسش‌های خود درباره همکاری با ایران را با دفتر مذکور در میان بگذارند. این وزارتخانه تأکید کرد، برلین همچنان به تعهدات خود درباره برجام پایبند خواهد بود.
* طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی قبول اشتباهات از سوی تیم اقتصادی دولت را تنها راه مدیریت گرانی‌های اخیر دانست و گفت: تیم اقتصادی دولت باید قبول کند تصمیمات‌شان قابل تجدیدنظر است.

https://www.shoma-weekly.ir/cfOnos