
لاله افتخاری- معتقدم بر خلاف برخی تبلیغات زنان حضوری گسترده در مناصب اجرایی دارند و اکنون وضعیت به گونهای است که بسیاری از مشاغل زنانه شده است و مجلس در تمام جاهایی که بار مالی نداشته از بانوان حمایت کرده و مزایایی را برای زنان خودسرپرست در نظر گرفته است هرچند امکان دارد که از این موضع هم سوء استفادهای صورت بگیرد و بسیاری از بانوان تمایل پیدا کنند که خود را خودسرپرست نشان بدهند.
تاکنون از سوی گروههای مختلف بانوان طرح یا پیشنهادی که وجه حقوقی داشته باشد و بتوان از آنها استفاده کرد و از سوی دیگر قانون آن وجود نداشته باشد دریافت نکردیم.
این اتفاق در حالی رخ داده که بسیاری از این خانم ها از عدم استقبال ما خبر دادهاند در حالی که ما همواره اعلام آمادگی در این مورد کردیم، به نظر من بهتر است که فعالان زن در این مورد اطلاعات خود را تکمیل کنند، زنان میتوانند ضمن مطالعه دریابند که در کجا خلاءهای قانونی وجود دارد چرا که اگر این خلاءها فهمیده شود ما آمادگی داریم که آن را در مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم.
البته برخی از قوانین وضع شده اما اجرا نشده است. ماده 230 برنامه پنجم برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده از جمله این قوانین است که در دولت قبل در این مورد تلاشهایی صورت گرفت و در این دولت هم مرتب جلساتی برگزار شد و ما خواهان آن بودیم که این سند تداوم یافته و محقق شود و اگر این ماده محقق شود تمام آن چیزی که زنان و خانواده به آن نیاز دارند به دست میآید.
قانون دیگر ماده 237 برنامه پنجم است که امنیت زنان و کودکان را تامین میکند که هنوز لایحه آن تقدیم نشده و در این مورد تذکرات زیادی داده شده است و بارها این موضوع مطرح شده است که اگر گروهها و تشکلهایی انتقاداتی دارند می توانند مطرح کنند و ما با روی باز از آن استقبال میکنیم.
خانمها توانمندیهای خود را نشان داده اند. باید بستری فراهم شود تا مسئولان زنان را باور کنند و در این صورت حضور آنها در مناصب اجرایی تقویت میشود.