
بررسی ناآرامیهای ایران در امارات!
یک مرکز پژوهشی امارات متحده عربی اعلام کرده است، قصد دارد کارگاهی آموزشی در ابوظبی با نام «مشکلات ایران، علل، زمینهها و پیامدها» برگزار کند. به نوشته خبرگزاری اماراتی «وام»، «ابتسام الکاتب» مدیر اندیشکده مرکز سیاسی امارات گفت: در این کارگاه که با شرکت کارشناسان داخلی و خارجی برگزار میشود، بر ناآرامیهای اخیر ایران تمرکز میشود. او مدعی شد: اعتراضهای اخیر در ایران تأییدی بر بیثباتی این کشور و ردّ سیاستهای حکومتی از سوی جامعه این کشور بود که به مشکلات اقتصادی برای مردم و موارد دیگر منتهی شده است. وی افزود: این کارگاه تلاش میکند ماهیت بحرانهای دشوار و آشوبهای پیچیده ناشی از حکومت ایران را روشن کرده و نیروها و منافع در تضاد با هم و همچنین دیدگاههای متناقض در این نظام را بررسی کند.
افزایش 200 درصدی نقدینگی
در حالی که حجم نقدینگی در ابتدای مرداد ماه سال ۱۳۹۲ (آغاز دولت اعتدال) حدود ۴۷۹ هزار میلیارد تومان بود، بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، در پایان آبان ماه ۱۳۹۶ حجم نقدینگی به ۱۴۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این آمار گویای افزایش سه برابری حجم نقدینگی در این دولت است که رشد نگرانکنندهای محسوب میشود.
عذرخواهی از مردم کمترین کاری که باید بکنید
توئیت خبرنگار اصلاح طلب در توئیتر خبرساز شد. او در این توئیت اطلاع داده بود که یکی از پروازهای هواپیمایی آسمان از کرمانشاه به تهران به دلیل دیر رسیدن بهروز نعمتی، نماینده مردم تهران در مجلس با نیم ساعت تاخیر پرواز کرده و متأسفانه نعمتی پس از رسیدن به هواپیما هم از مردمی که به دلیل تأخیر او معطل شده بودند، عذرخواهی نکرده است.متأسفانه خود خاص پنداریهای برخی مسئولان تمامی ندارد و در مورد دیر رسیدن به پروازها و معطلی مردم هم چندین بار این اتفاق روی داده است. در حالی که برای مردم عادی اصلاً چنین امکانی وجود ندارد. جا دارد اگر آنچه این خبرنگار اطلاع داده، مطابق واقع است، هم بهروز نعمتی و هم هواپیمایی آسمان عذرخواهی کنند و اگر هم نادرست است، توضیحات لازم داده شود. فاصله میان مردم و مسئولان و ایجاد بدبینی در بین مردم توسط عملکرد نامناسب برخی مسئولان روز به روز افزایش مییابد. در حالی که یقیناً مسئولان جامعه اسلامی باید از این قسم خاص پنداریها و رفتارهای اشرافی و تبعیض به دور باشند.
جای خالی 2 تذکر بروجردی به اروپاییها
هیئتی از پارلمان اروپا به ایران آمده و نشستی مشترک با رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس داشتند. در این نشست علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیحاتی کم و بیش تفصیلی در مورد نوع برخورد ایران با آشوبهای اخیر در برخی نقاط کشور به هیئت اروپایی ارائه میکند. این توضیحات در پاسخ به سؤال یک عضو پارلمان اروپا از هیئت ایرانی در خصوص وقایع اخیر داده شده است. بروجردی در این سخنان به آمار 900 نفری مجروحان پلیس اشاره میکند و میگوید: «اعتراضات در همه جای جهان امری طبیعی است ولی اغتشاش و اقدام به تخریب اموال عمومی و برهم زدن امنیت را هیچ کس تحمل نکرده، کما اینکه در کشورهای اروپایی هم همین طور بوده است. نیروهای انتظامی ایران برخلاف پلیس سایر کشورها سلاح حمل نمیکنند و بنای آن خویشتن داری حداکثری است. »بروجردی هرگونه تحلیل و برداشت از اعتراضات اقتصادی و صنفی مردمی به براندازی را بی پایه و اساس و ساخته و پرداخته امریکا و متحدین آن و نیز گروههای تروریستی که اتفاقاً در کشورهای اروپایی فعالیت میکنند دانسته و اضافه میکند که «جمهوری اسلامی با کودتای نظامی مستقر نشده و یک انقلاب مردمی بوده است . مردم به نظام علاقه دارند و برای استقرار آن هزاران شهید تقدیم کردهاند. »پاسخ بروجردی گرچه صحیح است، اما قبل از ارائه این پاسخ، جا داشت که علاءالدین بروجردی این سؤال را طرح کند که آیا مسائل داخلی ایران به اروپاییها مربوط میشود و لازم است توضیحات مبسوط به آنان داده شود؟ به نظر میرسد جای چنین تذکری در این نشست خالی بود. از سویی علاوه بر اینکه چرا بروجردی به دخالت اروپاییها اعتراض نمیکند، جا داشت او به پارلمان اروپا در مورد حمایت برخی کشورهای اروپایی از آشوبگران ایران و نیز حمایت آنها از گروهک تروریستی منافقین تذکر بدهد. متأسفانه عملکرد برخی مسئولان در دیدار با مقامات غربی به دخالتهای آنان در امور داخلی ایران رسمیت بخشیده است.
تراز حسابهای جاری ایران مثبت 21 میلیارد دلار شد
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی صندوق بینالمللی پول نشان میدهد، تراز حسابهای جاری ایران در پایان سال 2017 به مثبت 6/21 میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال پیش از آن 22/5 میلیارد دلار افزایش یافته است. در پایان سال 2016، تراز حسابهای جاری ایران 38/16 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس این گزارش، ایران بین 188 کشور جهان وضعیت بسیار خوبی از نظر تراز حسابهای جاری خود دارد و جزء 15 کشور نخست جهان از این نظر قرار گرفته است. گفتنی است، تراز حسابهای جاری ایران در سال 2017 از 173 کشور جهان از جمله اتریش، عربستان، سوئد، امارات، کرواسی، فنلاند، فرانسه، آمریکا، انگلیس، ترکیه و کانادا بیشتر بوده است. آلمان با تراز جاری 295 میلیارد دلاری در رتبه نخست جهان قرار گرفته است و ژاپن با 175 میلیارد دلار و چین با 162 میلیارد دلار بهترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند. بر اساس این، 127 کشور جهان در سال 2017 تراز حساب جاری منفی داشتهاند که در صدر آنها آمریکا قرار گرفته که تراز حسابهای جاری آن منفی 461 میلیارد دلار بوده است.
انداختن توپ در زمین حریف
روزنامه اصلاحطلب «آرمان» نوشت: «تردیدی نیست که حسن روحانی عضوی از جامعه روحانیت بود، یعنی تشکل روحانی که به اصولگرایان نزدیک است. در چنین شرایطی اصلاحطلب خواندن روحانی یک شوخی است و همگان واقف هستند نباید به صرف آنکه اصلاحطلبان تأثیر بالایی در پیروزی روحانی داشتند، او را شخصیتی بدانند که عضوی از اردوگاه اصلاحطلبی شده است»! این روزنامه همچنین به نقل از فائزه هاشمی نوشت: «انتظار بیشتری از آقای روحانی داشتیم و شرایط محقق کردن این انتظارات هم بعضاً فراهم میشد. البته نباید از یاد برد که آقای روحانی همیشه اصولگرا بودند و ادعای اصلاحطلبی نداشتند، اما پایگاه رأی ایشان در انتخابات ریاستجمهوری در بین اصلاحطلبان بود.» گفتنی است، با وجود کارنامه ضعیف دولت تلاش برای منتسب کردن رئیس دولت اعتدال به جریان سیاسی رقیب یکی از ترفندهایی است که اصلاحطلبان برای فرار از پذیرش مسئولیت ناکارآمدی دولت در دستور کار خود قرار دادهاند.
به ایران تشریف نیاورید!
سیدحسین نقویحسینی گفت: بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خطاب به وزیر خارجه فرانسه میگویم اگر قرار است برای مذاکره درباره خط قرمزها به کشور ما سفر کند، به ایران تشریف نیاورند. وی با اشاره به ادعاهای دروغین وزیر خارجه فرانسه مبنی بر اینکه در سفر آینده خود به ایران درباره مسائل موشکی جمهوری اسلامی با مقامات ایرانی مذاکره خواهد کرد، اظهار داشت: هیچ نوع مذاکرهای میان ایران و فرانسه به عنوان پیششرط برای سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران وجود نداشته و ندارد و به هیچ وجه اجازه نمیدهیم کسی پیرامون این مسائل مذاکره کند؛ چرا که این موضوعات اساساً قابل مذاکره نیست.
موفقیت دولت به خاطر ماست و شکستش به ما ربطی ندارد!
«محمدصادق جوادیحصار» در مصاحبه با روزنامه «آرمان» در پاسخ به این پرسش که «چندی است مطرح شده که اصلاحطلبان خود را از دولت جدا کنند تا اشتباهات دولت به پای جریان اصلاحات نوشته نشود . مگر میشود جریان سیاسی از دولت حمایت کند؛ اما اشتباهات دولت به پای آن جریان نوشته نشود؟» گفت: «ما باید حسابمان را از حساب دولت روحانی جدا کنیم. اصلاحطلبان حامی دولت روحانی هستند نه شریک آن. حامی یک دولت تا زمانی که رئیس دولت به منویات مردم توجه کند، از او حمایت خواهد کرد؛ اما اگر دولت به وعدههای خود عمل نکند، حمایت خود را از دولت برخواهد داشت.»
تیم اقتصادی دولت دقیقا مشغول چیست؟
این روزنامه حامی دولت در یادداشتی درباره حواشی واردات خودرو نوشت: «وقتی در یکی از برنامههای تلویزیونی که میلیونها بیننده دارد، مجری اعلام کند با تغییر تعرفه واردات خودرو، سود ١٠٢ هزارمیلیاردی نصیب واردکنندگان خودرو شد که تعداد آنها حداکثر ٩ نفر است، این خبر در جامعه بهستوهآمده از گرانی و تبعیض، واکنشهای اعتراضی مشابه مسائل اخیر نخواهد داشت؟» این روزنامه خاطرنشان کرد: «...خودروهای رنگارنگی را که در سطح خیابانها و در دوردورکردن فرزندان بهثروترسیدهها در خیابانهای شهرها جولان میدهند و اتومبیلهای به گفته خودشان لوکس و لاکچری را اختصاصا وارد میکنند نیز باید به این جمع اضافه کرد. پرسش واقعی این است که تیم اقتصادی دولت روحانی دقیقا مشغول چه کاری است؟ آیا این اخبار را نمیشنوند، آیا از پشت شیشه دودی اتومبیلهایی که آنان را در سطح شهرها جابهجا میکنند، اتومبیلهای خارجی را نمیبینند و این پرسش به ذهن آنان نمیرسد چه فرد یا افرادی پشت واردات خودروهایی از این دست هستند؟»
رئیسجمهور نظریه پرداز و همه چیز دان
امیر محبیان گفت:رئیس جمهور در کشور ما نباید در جایگاه رهبر اپوزیسیون یا نظریه پرداز یا فرد همه چیزدان ظاهر شود. رئیس جمهور یک مدیر اجرایی ارشد است که تیمی از مدیران ارشد را برای حل مسائل کشور و هدایت امور هماهنگ می کند همین. موفقیتش را هم در کارکردش و نه گفتارش باید سنجید. رؤسای جمهور ما باید بدانند که آنها رئیس مردم نیستند بلکه مستخدم مردم (نه در شعار بلکه به واقع) هستند تا مسائل آنها را حل کنند. منظور من آن نیست که رؤسای جمهور منافع مردم را قربانی رضایت روز آنها کنند! خیر. باید با یک کرشمه دو کار کنند؛ باید منافع دراز مدت و میان مدت کشور و نیاز روز جامعه را همزمان در نظر داشته باشند.اصلا مهم نیست وزیر دولت زن باشد یا مرد باشد؛ از این جناح باشد یا از آن جناح؛ مهم آن است که روزبه روز مردم در پناه اقدامات دولت احساس آرامش کنند؛ احساس کنند که غبارهای تردید کنار می رود و آینده روشن آشکار می شود.
گزارش دیوان محاسبات چه بود؟
گزارش تفریغ بودجه 95 نشان میدهد دولتی که منتقد دولت سابق بود و از بیانضباطی بودجهای آن انتقاد میکرد، حالا خود به یکی از بیانضباطترین دولتها در این زمینه تبدیل شده است. فاجعه عملکرد دولت آنجا اهمیت دارد که بخش بزرگی از درآمد به خزانه واریز نشده و مشخص نیست این درآمدها کجا هزینه شده است. بدتر از آن این موضوع است که دولت 80 درصد از تبصرهها و احکام بودجه را اجرا نکرده یا ناقص اجرا کرده است! مجلس که وظیفه نظارتی دارد باید کاملا پیگیر این موضوع باشد که چرا اکثر قریب به اتفاق مصوبات نمایندگان اجرا نمیشود. ابهامات بودجهای دولت به 2 دسته کلی خلاصه میشود؛ عدم واریز برخی درآمدها به خزانه و عدم اجرای درصد بسیار زیادی از احکام بودجه 95 موجب شده دیوان محاسبات مجلس، دولت را به شفافیت بیشتر بودجهای دعوت کند. بررسی این گزارش نشان میدهد سرنوشت برخی منابع در سال ۹۵ نامشخص است؛ از آن جمله میتوان به ۷ میلیون بشکه نفت اشاره کرد.
قحطی در کشور جهان اول/ جنگ بر سر شکلات
اسپوتنیک گزارش داده که در یکی از سوپر مارکت های فرانسه شکلات نوتلا با تخفیف ارائه شده که به دنبال آن خریداران برای خرید این شکلات با یکدیگر دعوا کردند. ماجرا از وقتی شروع شد که یکی از سوپر مارکت های فرانسه با تخفیف 70 درصدی برای شیشه های 950 گرمی آنها را به قیمت 1.41 یورو حراج کرد.یکی از شاهدان عینی می گوید: "مردم مثل حیوان وحشی شده بودند. موهای یک خانمی را به خاطر نوتلا کشیدند و یک زن سالخورده هم یک شیشه نوتلا بر سرش خورد، چند نفر دیگری هم دستانشان خونی شده بود واقعا وحشتناک بود.
نوزاد چهار ماهه، دومین قربانی سرمازدگی در مناطق زلزلهزده
خبرگزاری تسنیم نوشت: "محمد" نوزاد ۴ ماه دومین قربانی سرمازدگی بعد از "سارینا" دو ساله در منطقه زلزله زده در روستای کوئیک صیفوری است که به دلیل سرما و عفونت ریه جان خود را از دست داد. داستان جان باختن کودکان در پی سرما و عفونت در مناطق زلزلهده کرمانشاه و روستاهای اطراف آن پایان ندارد؛ خانوادههای که با گذشت چند ماه از حادثه تلخ زلزله در کرمانشاه همچنان در کمبود امکانات هستند، خانوادههای که دستشان به مسئولان نمیرسد. پس از رسانهای شدن خبر مرگ "سارینا" دو ساله در پی تب شدید و تشنج و نداشتن سرپناه در منطقه زلزله زده روستای "ناوه فره" از استان کرمانشاه، اینبار خبر دیگری مبنی بر فوت محمد 4 ماه در روستای کوئیک خبرساز شده و در همین رابطه عبدالله صیفوری پدر این نوزاد 4 ماه در مصاحبه با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص فوت فرزندش توضیحاتی را ارائه کرد.
خشکسالی پیامد عدم پایبندی به ارزشهای دینی است
آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با تأکید بر ضرورت تقویت بنیه اعتقادی و ارتقاء اخلاقی جامعه گفت: خشکسالی از پیامدهای پایبند نبودن یک ملت به ارزش های دینی است. وی پنجشنبه شب در دیدار وزیر نیرو اظهار داشت: مطابق آیه های قرآنی و روایت های اسلامی میان پاک بودن یک ملت و بارش باران رابطه نزدیکی وجود دارد. این مرجع تقلید در ادامه، مصرف بی رویه آب توسط شهروندان و استفاده از آن در صنعت و کشاورزی را از عوامل ایجاد معضل کم آبی در جامعه عنوان کرد و افزود: باید با اصلاح روش های آبیاری زمین های کشاورزی از جمله به کارگیری روش قطره ای، از اسراف آب جلوگیری کنیم، که البته وزارت نیرو با ارائه آموزش های لازم به مردم نقش مهمی در این زمینه دارد. وی هر گونه مصرف بیش از اندازه آب را مغایر با ارزش های دینی دانست و گفت: علاوه بر مصرف آب مقوله مصرف برق نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
ایجنتی ایرانی که شفر و استقلال را دور زد به جاسوسی متهم شد!
وینفرد شفر روز گذشته (پنجشنبه) پس از پایان بازی با پارس جنوبی که با پیروزی 4 بر صفر استقلال همراه بود، اعلام کرد که ایجنت(مدیر برنامه) ایرانی باعث شده دو بازیکن خارجی مدنظر او به ایران نیایند. سرمربی استقلال اشاره کرد که ایجنت ایرانی به بازیکنان خارجی گفته که ایران امن نیست و به همین دلیل از حضور در کشورمان منصرف شدهاند. به دنبال اظهارات شفر، حسن زمانی عضو هیأت مدیره استقلال که در مجلس شورای اسلامی نیز حضور دارد، در واکنش به صحبتهای شفر گفت: با توجه به اینکه این شخص ایرانی به عنوان جاسوس عمل کرده، قطعا از رضا افتخاری مدیرعامل استقلال میخواهم طرح شکایت از ایجنت مورد اشاره را آماده کند. بنده نیز از طریق قوه قضاییه و همچنین نهادهای امنیتی پیگیر این قضیه هستم تا با این شخص برخورد شود.
پرونده تحصیلی "حسین فریدون" به کجا رسید؟
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس آخرین وضعیت پرونده تحصیلی برادر رئیسجمهور را تشریح کرد. محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تحصیلی حسین فریدون برادر رئیسجمهور، گفت: کمیتهای که مسئول پیگیری این موضوع بود گزارش خود را به کمیسیون ارائه کرده است. وی ادامه داد: در برخی از موارد این گزارش اشکالاتی وجود دارد که باید برطرف شود. نماینده مردم کرمان در مجلس تصریح کرد: گزارش نهایی درباره پرونده تحصیلی حسین فریدون هنوز در کمیسیون نهایی نشده است. رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: در روزهای آینده این گزارش نهایی و در صحن کمیسیون قرائت میشود.
اخبار روزانه:
* در پی وضع قانون ممنوعیت واردات در کشور روسیه، بسیاری از کشورهای اروپایی بازار این کشور را از دست دادهاند. در همین زمینه، کشور نروژ نیز که تا پیش از این صادرات قابل توجهی در حوزه شیلات به این کشور داشته است، در این مدت میلیاردها دلار متضرر شده است. گفتنی است، قانون ممنوعیت واردات محصولات غذایی و کشاورزی در کشور روسیه از سال ۲۰۱۴ میلادی و در پی تحریمهای اقتصادی و مالی این کشور از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا اعمال شده است.
* «جرارد آروئاد»، سفیر فرانسه در آمریکا در حساب کاربریاش در توئیتر نوشت: کشورش آماده همکاری با آمریکا به منظور مقابله با فعالیتهای منطقهای ایران، در حین حفظ توافق برجام است. وی ادامه داد: «اروپاییها بارها گفتهاند، همزمان با حفظ توافق هستهای ایران به شکل فعلی، آماده همکاری با آمریکا به منظور پرداختن به دیگر چالشهای ایران برای ثبات منطقه هستند.»
* محمدرضا عارف در پاسخ به این پرسش که آیا درباره طرح مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری که به تازگی به نام پارلمان اصلاحات به شورای هماهنگی اصلاحطلبان ارائه کرده، با شما رایزنی شده یا خیر، گفت: ما به دنبال تشکیل شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان هستیم و در اینباره با ما رایزنی نشده، درباره تشکیل پارلمان اصلاحات از آقای کواکبیان بپرسید.
* امیر زمانینیا، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت در حاشیه کنفرانس توکیو در گفتوگو با رویترز اعلام کرد: احتمالاً تعدادی از قراردادهای جدید با شرکتهای خارجی برای توسعه میادین نفت و گاز کشور را طی سه یا چهار ماه آینده نهایی خواهد کرد. وی گفت: ایران درباره حدود ۲۸ قرارداد با شرکتهای خارجی شامل ژاپن، چین، روسیه و اروپا مذاکره میکند.
* اسرائیل کاتس، وزیر حملونقل رژیم غاصب صهیونیستی به تازگی در مصاحبه با روزنامه سعودی «ایلاف» از طرحی مشترک با کشورهای عربستان سعودی و امارات برای ایجاد خط راه آهن میان آنها سخن گفت که هدف از این طرح در واقع از بین بردن اهمیت تجاری تنگه هرمز و کاستن از ارزش آن از طریق ایجاد گذرگاههای دریایی و زمینی جایگزین است.
* در حالی به وزارت نفت به منظور انتشار چهار هزار میلیارد تومان اوراق سلف برای تأمین منابع یارانهها مجوز داده شده که این وزارتخانه با وجود درآمد 55 هزار میلیارد تومانی فروش فرآورده و گاز، بخش اعظم تعهدات 41 هزار میلیارد تومانی بابت هدفمندی را اجرا نکرده است.
* عزت الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صدا و سیما در اینستاگرام خود نوشت: از کنار خانه های مسکن مهر رد شدیم، پرسیدم آیا آب و برق دارند، معلوم بود که جواب مثبت است. پمپاژ ناامیدی از طرف هر کس و هر مقام و هر همکار رسانه ای کار خوبی نیست! پی نوشت: قابل توجه دولتمردانی که این خانه ها را قوطی کبریت می نامند و بعضی هم از آن ها برای موج سواری سیاسی استفاده می کنند! این خانه ها با پول حلال و کارگری خریداری شده و مثل خانه های مردان دولت از پول حرام و رانت و حقوق نجومی خریداری نشده است!
* گزارش های میدانی نشان می دهد قیمت تخم مرغ که طی هفتههای اخیر در بازار ثبات یافته و در برخی مناطق به ۵۰۰ و در برخی دیگر از مناطق نیز به حدود ۴۰۰ تومان رسیده بود، دوباره افزایش یافته و نرخ هر عدد از این محصول، به حدود ٦٠٠ تومان رسیده که دلیل این مسأله نیز گسترش شیوع بیماری آنفلوآنزا و افزایش جمعیت مرغ های معدومی است.