باید برنامهریزیشده حاج قاسم را جاویدان کنیم؛ طوری که هر کس، هر طرف را که نگاه کرد، حاج قاسم را ببیند و این شهید در همه شئون زندگی محور باشد.

دکتر مجید ابهری رفتارشناس و آسیبشناس اجتماعی در خصوص ویژگیهای شخصیتی حاج قاسم سلیمانی گفت: حاج قاسم انسانی چند بُعدی بود؛ یعنی یک بُعدی و فقط نظامی نبود برخی از نظامیان ما کارهای عمرانی و جغرافیایی و ژئوپلیتیک را بلد نیستند و نمیتوانند انجام بدهند، یا با کار سیاسی آشنا نیستند؛ چون در تربیت نظامی رشد کردند. حاج قاسم ابعاد تربیتیاش چند بُعدی بود.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: ژنتیک فرهنگی ایرانی اسطورهساز است. ما میخواهیم از پوریای ولی و مرحوم تختی اسطوره بسازیم؛ چون اسطورهها برای جامعهی ما نمادهای جاویدی هستند امّا در مورد شهید سلیمانی ما هیچ علاقهای نداریم ایشان را اسطوره کنیم؛ چون حاج قاسم خودش اسطوره است، شهید سلیمانی اسطوره و اسوهای است که قالب ایران و غرب آسیا و آسیا برایش کوچک بود. میتوانست برای تمامی کشورها تاکتیک بدهد. بنابراین، ما بدون هیچ بزرگنمایی میتوانیم ابعاد واقعی شهید سلیمانی را بیان کنیم.
کارشناس مسائل اجتماعی بدرقه باشکوه پیکر مطهر سیدالشهدای مقاومت را نمادی از یک رفتار جمعی مثبت دانست و گفت: شهادت حاج قاسم نقطهی عطفی در تاریخ تشیع بود؛ چراکه مردم گرانی، تورم، مشکلات دیگر، اصلاحطلب و اصولگرا را به کل یادشان رفت و به خیابان آمدند. خون حاج قاسم مهر تأییدیه دیگری پای سند انقلاب زد. تقریباً حدود هشتاد درصد مردم ایران به تشییع جنازه حاج قاسم آمدند. مردم کأنه فرزند و برادر و پدرشان را ازدستداده بودند و با حضورشان در خیابانها به دنیا نشان دادند که ما اگر مشکلی داریم، مشکل خانوادگی است و به شما هیچ ربطی ندارد، شهادت حاج قاسم برای صد سال آینده ضامن دوام و بقای نظام و انقلاب شد.
وی زنده نگاه داشتن مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی را برای نسل امروز و توسط این نسل ضروری دانست و تأکید کرد: آموزههای حاج قاسم سلیمانی باید جمعآوری و تدوین شود و البته ما نباید در این مسیر به دنبال رفع تکلیف باشیم، ما باید به دنبال اجرای کامل تکلیف الهی باشیم. بنابراین، باید برنامهریزیشده حاج قاسم را جاویدان کنیم؛ طوری که هر کس، هر طرف را که نگاه کرد، حاج قاسم را ببیند و این شهید در همه شئون زندگی محور باشد.