

سیستم بانکی ما کمک به تولید نمی کند. در بحث اقتصاد مقاومتی بانک ها بیایند بگویند چیکار کرده اند. آیا منابع بانکها در خدمت تولید اشتغال و ترویج فرهنگ اسلامی هست یا بانک خودش تبدیل به یک بنگاه اقتصادی شده است بانکها باید در خدمت بنگاههای اقتصادی باشند.
سیستم بانکی ما برخی مواقع خورده بگیر و جمله ول کن هست. اگر یک کشاورزی یک نیازمندی بخواهد. دو سه میلیون وام بگیرد باید از هفت خوان رستم بگذرد. وقتی بخاطر خشکسالی نتوانستند قسط هایشان را پرداخت کنند، اینجا بانک هم نباید خیلی سختگیری کند فرصت و مهلت کافی بدهد، حالا یک کشاورز 2 ملیون 3ملیون وام گرفته اقساطش به تاخیر افتاده برخورد بانکی می کنند برخورد قضایی می کنند آنها را در تنگنا قرار می دهند بله اقساط را باید کشاورزان پرداخت کنند اما بانک ها هم مهلت بدهند. مراجع معظم تقلید رسما اعلام کردند که این دیرکرد حرام است و نباید گرفته شود اما بانک ها چشم ها را روی هم گذاشته اند و گوش هایشان هم این جور مواقع بسیار سنگین است تا یک روزش هم را نمی بخشند چیز هایی هم که مراجع اعلام می کنند خب نظام جمهوری اسلامی انتظار است توی این شیوه کار بانک ها تجدید نظر کنند حداقل بانک کشاورزی که در خدمت کشاورزان عزیز است و برخی مواقع هم کمک می کنند تسهیلات خوبی هم می دهند اما وام های این چنینی را فرصت دهند تا به کشاورزان ما فشار نیاید.
متاسفانه بانک ها یک جاهایی حاتم بخشی می کنند یک جاهایی مته روی خشخاش می گذارند. بعضی ها صدها میلیارد می گیرند و اقساط را هم پرداخت نمی کنند.
من به نظرم بانکها در اسم اسلامی شده اند اما در عمل و محتوا با اسلامی شدن خیلی فاصله و البته همین که ما قانون اسلامی شدن بانک را داریم خود یک غنیمت است و امیدواریم توسط دولت محترم و مجلس محترم به معنای واقعی بانکهای ما به سمت اسلامی شدن حرکت کنند. البته این به معنای این نیست که همه قوانین بانک اشکال دارد، یعنی به معنای حقیقی فاصله داریم که امیدواریم در این زمینه اقدام لازم و عاجل صورت بگیرد.
سیستم بانکداری اساس تولید است. با این وضعیتی که بانکهای ما دارند افراد پولشان را در بانک می گذارند و ماهیانه بیست و دو یا سه میلیون تومان از بانک سود می گیرند ولی اگر همین افراد بخواهند یک کار تولیدی و تعاونی راه بیندازند باید از چندین اداره استعلام بگیرد، سیبیل خیلی ها را چرب نماید و اینقدر با ادارات آب ، برق ، شهرداری و اداره دارایی و مالیات سر و کله بزنند تا بتوانند کاری انجام دهد و همین مشکلات انگیزه را از سرمایهگذار میگیرد.
باید فکری برای این قبیل مشکلات بشود و کاری کنیم که کارخانجات و کارگاهها درآمدزا باشند و از کارخانهها و مراکز تولیدی که دارای مشکلاتی هستند حمایت کنیم و کاری کنیم و اداره تعاون هم چه در تولید و چه در مصرف حمایت کند تا سرمایههای اندک جمع شوند روی هم ریخته شود و از کار و کارگر حمایت شود.
اگر سرمایه ها کم کم جمع بشود و قوانین کار هم تسهیل شود و تنگ نظری ها برچیده شود و سرمایه گذار را زیاد اذیت نکنیم و از حقوق کارفرما و کارگر حمایت شود و از کارگاههای تولیدی حمایت شود نه اینکه فردی وامی را در جهت راه اندازی کار تولیدی بگیرد و ببرد در جایی دیگر از آن استفاده نماید و از کارهای تولیدی و حقوق کارگران حمایت کنیم خوب سرمایه گذار هم برای سرمایه گذاری تشویق می شود.