
باج جدید سعودیها به آمریکا!
آخرین خبرها حاکی از این است که پس از قدرتنمایی ایران در آبهای خلیجفارس و توقیف نفتکش انگلیسی، عربستان سعودی به تکاپو افتاده تا بتواند در آبهای خلیجفارس عرض اندام کند و خودی نشان دهد. به گزارش نشریه آمریکایی «نشنال اینترست»، به نقل از شبکه (عربی 24)، عربستان سعودی تصمیم گرفته چهار ناو جنگی LCS را به همراه تجهیزات مورد نیاز این ناوها از آمریکا خریداری کند؛ اما نکته جالب این است که نیروی دریایی آمریکا به دلیل هزینه سنگین، غیرقابل اعتماد و ضعیف بودن قدرت درگیری ناو LCS از این ناوها استفاده نمیکند و عربستان بابت این قرارداد باید شش میلیارد دلار تقدیم آمریکا کند!
سرنگونی پهپاد آمریکایی سایه جنگ را برطرف کرد
«سردار امیرعلی حاجیزاده» گفت: «وقتی که هواپیمای ایرباس ما با ۲۹۰ نفر مسافر مورد اصابت آمریکا قرار گرفت، رئیسجمهور آمریکا عذرخواهی نکرد و حتی بعدها به فرمانده آن ناو مدال هم داد؛ اما امروز به نقطهای رسیدهایم که هواپیمای فوق پیشرفته جاسوسی آمریکاییها که قرار است جایگزین هواپیمای «یو ۲» بشود و سالیان سال در ارتش آمریکا خدمت کند، توسط رزمندگان نیروی هوافضای سپاه سرنگون میشود، آمریکاییها نه تنها اقدامی علیه ما نمیکنند، بلکه از ما به خاطر نزدن هواپیمای «پی ۸» تشکر هم میکنند.» فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تأکید بر اینکه این اتفاق به خاطر تبعیت از ولایت و اجرای فرامین رهبری افتاده است، تصریح کرد: «زمانی سایه جنگ برطرف شد که پهپاد آمریکایی سرنگون شد. ما این اطمینان را داشتیم که اگر اولین موشک یا بمب آمریکاییها به سرزمین ما اصابت کند، پایگاهای آنها در قطر و امارات و ناو آنها در دریای عمان را که از قبل هدفگیری کرده بودیم بزنیم.»
ایران مراقب نیرنگ اروپا باشد!
سردبیر روزنامه «رأی الیوم» در یادداشتی نوشت: «اروپا برای ایران دام پهن کرده است و میخواهد فریبکاری درباره عراق و فلسطین را برای ایران هم اجرا کند. تلاش اروپا برای ترتیب دادن مذاکرات میان ایران و دولت ترامپ بدون چراغ سبز آمریکا نیست؛ البته این تلاشها برای منافع ایران نیست، بلکه در درجه اول برای منافع آمریکاست.» وی افزود: «رهبر انقلاب اسلامی ایران وقتی در نیات آمریکا در پایبندی به هرگونه توافق هستهای ابراز تردید کرد، حق داشت.» عبدالباری عطوان تأکید کرد: «به محض نشستن بر سر میز مذاکره، خواستهها و شروط سخت آمریکا شروع خواهد شد، در این صورت خروج ایران از مذاکرات هیچ ارزشی نخواهد داشت؛ زیرا هدف آمریکا و اروپا تنها نشستن بر سر میز مذاکره است نه حصول نتایج. حتی اگر امتیازاتی هم به هیئت مذاکرهکننده ایرانی داده شود، صوری و ظاهری خواهد بود و ضمانت اجرایی نخواهد داشت.»
همه نیروهای خیرخواه و ملی باید از حشدالشعبی دفاع کنند
«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق تأکید کرد: «وقتی حکومت در معرض خطری قرار میگیرد، همه نیروهای سیاسی و اجتماعی باید به دفاع از حکومت برخیزند و اختلافات را کنار گذارند.» وی با بیان اینکه از عمق تلاشهایی که میخواهند عراق را به میدان جنگ و نه مرکز ثبات تبدیل کنند آگاهیم، گفت: «به همه تلاشگران در این راه میگوییم که عراق در مسیر تأمین منافع ملی خود و حاکمیت و استقلال خود و قدرت و عزت ملتش پیش خواهد رفت.» حکیم با اشاره به اینکه تحقیقات و اطلاعات قطعی نشاندهنده حمله خارجی به مواضع حشدالشعبی است، تأکید کرد: «همه نیروهای خیرخواه و ملی باید در برابر این موضوع با شجاعت و قاطعیت در کنار حکومت بایستند تا ابهت و حاکمیت آن تقویت شود و بتواند در تشخیص مشکل و حل آن تصمیم درست را بگیرد و آن را اجرا کند.»
اعضای برجام باید خواسته ما را برای فروش نفت برآورده کنند
«عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه اظهار داشت: «آقای مکرون پیش قدم شده و ابتکاری را شروع کرده است. در این راستا تماسهای تلفنی مکرری بین دکتر روحانی و رئیسجمهور فرانسه برقرار شد و فرستادگانی نیز اعزام شدند و فرانسه و ایران طرحهایی ارائه کردند.» وی افزود: «خواست ایران مشخص است. اگر اروپاییها و بقیه اعضای توافق میخواهند ایران به اجرای کامل برجام برگردد، باید خواسته ما را در زمینه فروش نفت برآورده کنند. در اجلاس گروه هفت، مکرون با ترامپ دیدار و صحبت کرد. انعطافهایی در طرف آمریکایی برای صدور مجوز فروش نفت ایران مشاهده شده است.»
برجام نه متوازن بود و نه دارای ضمانت اجرایی
روزنامه دولتی ایران، روز پنجشنبه در یادداشتی تلویحا اذعان کرد توافق برجام فاقد ضمانت اجرایی کافی بوده است.یادداشت نویس ایران با برشمردن سه سیاست مقاومت، کاهش تعهدات برجامی و واکنش قاطع در برابر اقدامات تحریکآمیز در منطقه و خلیج فارس از سوی ایران در برابر ترامپ، در توضیح سیاست سوم نوشته است: در پی این سیاست و در اولین گام امارات متحده و سپس عربستان تا حدودی متوجه شدند که عوارض بازی کردن با آتش دامن همه را خواهد گرفت و دامن آنان را بیشتر از دیگران. نویسنده یادداشت سپس نوشته است: این قدرتنمایی ایران به منزله عدول از سیاست کلی نظام که حل مشکلات از طریق سیاسی است تلقی نمیشود. سپس پیشنهاد کرده است: دریچهای جدی برای حفظ منافع ایران گشوده شود؛ دریچهای که برای تضمین منافع ایران از طریق رد و بدل کردن امتیازات باید سه شرط داشته باشد. اول اینکه هرگونه امتیازی که داده شود همراه با گرفتن امتیازی متوازن و متقابل باشد. دوم اینکه برجام توافق پایهای است که غیرقابل نقض است و سوم اینکه ضمانتهای اجرایی کافی برای جلوگیری از اقدامات بعدی مشابه اقدامات خودسرانه ترامپ در نظر گرفته شود تا صلح و آرامش به منطقه بازگردد.روزنامه ایران عملا به این واقعیت اعتراف کرده است که توافق برجام فاقد این شروط بوده است. یعنی نه توازن امتیازات و نه ضمانتهای اجرایی در آن لحاظ نشده است
دود این دفاعیات متعصبانه به چشم مردم میرود
در روزهای اخیر رویکرد قاطع دستگاه قضایی که به سراغ مدیران اجرایی در مظان اتهام فساد یا سوءتدبیر رفته، با استقبال مردم و البته واکنش عجیب برخی مسئولان دولتی همراه شده است.روزنامه کیهان روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: دستگاه قضایی کشور در ادامه برخورد با مفسدان اقتصادی و کسانی که در ایجاد مشکلات برای مردم در زمینههای مختلف نقش داشتهاند، در اقدامی قاطع سراغ مدیرانی رفته است که مدتهاست انتقادات و حرف و حدیثهایی درباره سوء تدبیر یا احتمال دست داشتن آنها در برخی جریانات فساد اقتصادی وجود دارد. در این بین تعدادی از مسئولان ارشد دولتی از جمله رئیس سابق سازمان خصوصیسازی، مدیرعامل سابق ایران خودرو، تعدادی از مدیران سایپا و حتی دو تن از نمایندگان مجلس و... بازداشت شده و پرونده آنها در مراحل تحقیقات و رسیدگی است. اما در روزهای گذشته برخی از مسئولان دولتی در واکنش به بازداشت تعدادی از مدیران در معرض اتهام فساد اقتصادی، با صدور پیشاپیش حکم تبرئه و دفاع تمام قد از آنها به وِیژه یکی از مهمترین افراد بازداشتی که در حوزه خصوصیسازی و واگذاریها با انتقادات زیادی در بین رسانهها، مردم و فعالان سیاسی و اقتصادی روبهرو بوده است، سعی در زیر سؤال بردن اقدامات ضد فساد دستگاه قضایی دارند، از جمله سخنگوی دولت، رئیس دفتر رئیسجمهور، وزیر اقتصاد و البته خود جناب رئیسجمهور.کیهان افزوده است: البته تا حدی قابل درک است که وقتی یک یا چند مدیر همفکر با یک دولت به اتهام فساد یا سوء تدبیر بازداشت شوند، دولت که بهطور طبیعی در کارنامه به جای مانده از آن مدیران سهیم است به طرق مختلف در بیگناه نشان دادن آن افراد یا دفاع از آنها بکوشد، اما وقتی این دفاع وارد حوزه مصونیتدادن به مدیران به هر قیمت و دفاع متعصبانه و قبیلهای شود آثار و تبعات زیادی خواهد داشت که در نهایت خسارت آن به مردم وارد میشود.
نرخ سفر با آمبولانس برای رئیس شرکتتان: ۲۵۰هزار تومان!
فرض کنید با یکی از اپلیکیشنهای تاکسی آنلاین یا از آژانس محلتان، درخواست خودرویی میکنید، اما هنگامی که برای سوار شدن جلوی در میروید، با صحنه عجیبی روبهرو میشوید. آمبولانسی انتظار شما را میکشد. این پدیده آن قدرها هم دور از ذهن نیست. امروز با پدیدهای مواجه هستیم که ثروتمندان جامعه، سفرهای درونشهری خود را با آمبولانسهای خصوصی انجام میدهند. آمبولانسهایی که باید مخصوص بیماران باشند، اما سلبریتی جابهجا میکنند. یکی از شرکتهای آمبولانس خصوصی میگوید: نرخ هر سفر ۲۵۰ هزار تومان و توقف هر ساعت برابر با ۶۰ هزار تومان است، فرقی هم نمیکند که مسافر بیمار باشد یا رئیس یک شرکت!
حضور خبرنگار زن تلویزیون در استخر مردانه!
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در گزارش خبری صداوسیمای مرکز زنجان که از استخرهای زنجان پخش میشد، یک خبرنگار زن در استخر مردانه حضور یافته و مصاحبه و گزارش تهیه و منتشر کرد. این اقدام مورد اعتراض برخی قرار گرفته و گفتند: با وجود خبرنگاران مرد در این رسانه ملی چه لزومی دارد یک زن به عنوان خبرنگار با حضور در استخر مردانه آنهم زمانی که افرادی در آن مشغول شنا هستند، اقدام به تهیه گزارش کند؟
برخی دانه درشتها در اطراف رئیس جمهور هستند
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: علت طرح اظهاراتی همچون پرداختن قوهقضائیه به پرونده دانه درشتها از سوی روحانی به خاطر این است که متأسفانه برخی دانه درشتها در اطراف رئیس جمهور هستند. سید محمدجواد ابطحی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه «نمیتوان با بگیر و ببند با فساد مبارزه کرد» گفت: آقای رئیس جمهور میکوشد ارتباط تعادلی خودش را بین موضوعات مختلف حفظ کند. علت طرح اظهاراتی همچون پرداختن قوهقضائیه به پرونده دانه درشتها از سوی رئیس جمهور، از این روست که متاسفانه برخی دانه درشتها در اطراف او هستند؛ یعنی اگر خود رئیسجمهور هم نخواهد این گونه موضوعات را مطرح کند، فشارهایی که اطرافیان به وی میآورند، منجر به این گونه موضعگیری در رئیس جمهور میشود. این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: معتقدم اینگونه مطالب به حیثیت رئیسجمهور لطمه میزند و انشاءالله رئیس قوهقضائیه توجهی به این معانی نداشته باشد و اجرای عدالت را همچنان پیگیری کند. اگر به دنبال این هستیم که عدالت در کشور پیاده شود، نمود این امر در زمینه مبارزه با فساد، ظلم، تضییع حق و انواع و اقسام اختلاسهاست.
ناظری: صداوسیما سلیقه هنری مردم را تنزل داده
شهرام ناظری خواننده موسیقی سنتی ایران گفت که عملکرد غلط رسانه ها و صدا و سیما سلیقه فرهنگی - هنری مردم را تنزل داده است. ناظری پنجشنبه شب هنگام برگزاری کنسرت موسیقی خود در تالار فخرالدین اسعد گرگان خطاب به تماشاچیان اظهار داشت: علاقه و استقبال مردم از کارهای فاخر در حوزه موسیقی نسبت به گذشته کاهش زیادی داشته است. وی دلیل عمده تغییر ذائقه هنری مردم را عملکرد رسانه ها و به ویژه صدا و سیما عنوان کرد اما اشاره بیشتری به جزییات آن نکرد و راهکاری هم ارایه نداد.
پیام وزارت ورزش به علی پروین: دخالت نکن!
علی پروین برای مدیرعاملی پرسپولیس، درویش را در نظر داشت، اما این گزینه با مخالفت وزارت ورزش روبهرو و فردی بهعنوان مدیرعامل پرسپولیس منصوب شد که با علی پروین اختلاف دارد. وزارت ورزش با این حرکت به علی پروین اعلام کرد که در کار پرسپولیس دخالت نکند
روحانی میگفت: بی حجاب را باید اعدام کرد
سید محمدجواد ابطحی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه «نمیتوان با بگیر و ببند با فساد مبارزه کرد» گفت: آقای رئیس جمهور میکوشد ارتباط تعادلی خودش را بین موضوعات مختلف حفظ کند. معتقدم این گونه مطالب به حیثیت رئیسجمهور لطمه میزند و انشاءالله رئیس قوهقضائیه توجهی به این معانی نداشته باشد و اجرای عدالت را همچنان مورد پیگیری قرار دهد. اگر به دنبال این هستیم که عدالت در کشور پیاده شود، نمود این امر در زمینه مبارزه با فساد، ظلم، تضییع حق و انواع و اقسام اختلاسهاست. این نماینده مجلس اظهار داشت: معتقدم رئیس جمهور باید به زمان خطابهای خود در مسجد حکیم اصفهان در زمان قبل از انقلاب برگردد و یک بار هم که شده به این خطابهها گوش دهند. رئیسجمهور در آن خطابهها عنوان میکرد که حتی برای مفاسد غیر اقتصادی، یعنی مفاسد اخلاقی و بی حجابی باید بی حجاب را اعدام کرد.
ضرغامی: مقام معظم رهبری در انتصاب هیچ مسئولی دخالت نمیکنند
عزتالله ضرغامی با اشاره به طرح برخی مسائل خلاف واقع از دخالت رهبر معظم انقلاب در اداره کشور از سوی برخی اصلاح طلبان برای توجیه برخی نقاط ضعف در سال های گذشته، خاطرنشان کرد: آنها به کنایه، رئیس جمهوری را تدارکاتچی کشور عنوان کرده بودند، در حالی که در واقع رئیس جمهور موفق کسی است که تدارکاتچی خوبی برای مردم باشد و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را برطرف کند. ضرغامی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در انتصاب هیچ مسئولی دخالت نمی کنند و دولت ها فقط برای پیشبرد اهداف نظام، در دو سه پست بسیار مهم و حساس، هماهنگی هایی را انجام می دهند و اگر رهبر انقلاب بر هماهنگی هرچه بیشتر قوا تذکر می دهند، برای موفقیت هرچه بیشتر برنامه ها و اقدامات است. وی همچنین خاطرنشان کرد: هنگامی که برخی وزیران که تصور نمی شود از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد بگیرند، با لابی گری و منافع مشترک حزبی و جناحی رأی می آورند، کسی اعتراض نمی کند، ولی اگر مقام معظم رهبری نکاتی را متذکر شوند، متأسفانه برخی کم لطفی کرده و معترض می شوند.
اخبار روزانه:
* «وئام وهاب» وزیر سابق لبنانی در مصاحبه با المیادین افشا کرد که آمریکا به حزبالله پیام داده است اگر به اقدام اخیر رژیم صهیونیستی در ارسال پهپاد انفجاری به ضاحیه بیروت واکنش نشان ندهد، آمریکا نیز تحریمهای جدید علیه حزبالله را اعمال نخواهد کرد. وی افزود: «مقاومت لبنان عدم واکنش به اسرائیل را در مقابل عدم اعمال تحریمهای جدید آمریکا رد و تأکید کرده که واکنش به تجاوز اسرائیل حتمی خواهد بود.» وهاب در ادامه اعلام کرد که آمریکاییها از موضع «سعد الحریری» نخستوزیر لبنان درباره تجاوز رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی لبنان شگفتزده شدهاند.
* «عصام شریف» عضو شورای یمنی (پارلمان وابسته به دولت عبد ربه منصور هادی) در مصاحبه با یک شبکه سعودی گفت: «دیگر وقت آن رسیده است که به دنیا اعتراف کنیم این ائتلاف سعودی در یمن شکست خورده است و آن تفکری که این ائتلاف به خاطر آن به یمن آمد (لشکرکشی کرد)، فاقد اعتبار و ارزش است و دروغ بزرگی است، آنچه آنها انجام دادند برای حفظ منابع خود است و مقابله با تروریست و تروریسم دروغی بیش نیست.» وی همچنین افزوده است: «نه ایرانی در یمن وجود دارد و نه نقشه ایرانی. امروز این امارات است که کشور ما را اشغال کرده و مردم ما را بمباران میکند.»
* «الیاس کرام» خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در منطقه اشغالی جولان در مصاحبه با این شبکه، درباره شکایت رژیم صهیونیستی به شورای امنیت علیه سوریه گفت: «اسرائیل با این شکایت میخواهد حمله خود به سوریه و تعرضهای مکرر خود به عراق را توجیه کند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به طور ضمنی به این موضوع اشاره کرد که این رژیم در حملات به عراق دست دارد و تلاش میکند به این حملات مشروعیت بدهد.»
* «محمود صادقی» عضو فراکسیون امید مجلس و از چهرههای اصلاحطلب، در صفحه توئیتر خود نوشته است: «آقای رئیسجمهور! درست میفرمایید با بگیر و ببند، فساد از بین نمیرود؛ اما تعللهای شما نیز زمینهساز بگیر و ببندهاست. نمونهاش هلال احمر، با وجود گزارشهای بازرسی ریاستجمهوری، حراست هلال، واجا، سازمان بازرسی و... آنقدر دست دست میکنید تا نهادهای دیگر مداخله کنند.»
* «اندیشکده دریایی آمریکا» نوشت: «واشنگتن طبق قانون دریاها نمیتواند نفتکش ایرانی «گریسـ ۱» که نامش را به «آدریان دریا» تغییر داده است توقیف کند؛ زیرا طبق قوانین دریا، ایالات متحده آمریکا در دوران صلح اختیار توقیف کشتی یک کشور دیگر را در دریاهای آزاد یا در آبهای کشور دیگر ندارد. کشورها صرفاً میتوانند قوانین خودشان را در آبهای خودشان اجرا کنند.»