گفته می‌شود که...

ایران در فروردین چقدر لوازم آرایش وارد کرد؟/کاهش قابل توجه تعداد کانال‌های فعال در تلگرام/هواپیمای اختصاصی ریاست جمهوری ایران در لیست تحریم آمریکا/گذرنامه ایرانی چقدر معتبر است؟/متولد شدن ماهانه ۱۰۰ کودک بی‌هویت در بیمارستان‌های تهران/طرح ویلاهای شناور در تالاب استیل مخفیانه اجرا شد و ...

هولوکاست علی مطهری!
این روزها اتفاقات عجیب و غریب کنگره حزب اعتماد ملی در حالی به سوژه‌ رسانه‌ای تبدیل شده است که اظهارات دور از انتظار علی مطهری علیه نظام اسلامی از اذهان و رسانه ها به دور مانده است! «رادیو فردا» ارگان سازمان سیا با انعکاس بخشی از سخنان وی چنین نوشته است: «علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس گفت ما اروپایی‌ها را تحقیر می‌کنیم که چرا درباره هولوکاست اجازه صحبت نمی‌دهند؛ ولی ما همان کاری را که اروپایی‌ها درباره هولوکاست کردند، درباره وقایع ۸۸ می‌کنیم. شاید کسی نظر دیگری داشته باشد و معتقد باشد نظام اشتباهی کرده است.» گفتنی است، هم‌سطح دانستن نظام اسلامی که ثمره خون هزاران شهید است، با رژیم‌های فاسد غربی نشانه نمک‌نشناسی و بی‌خردی بوده و مقایسه حوادث سال 88 با اقدامات صهیونیست‌ها در جنجال دروغین هولوکاست و به استهزا گرفتن اقدامات نظام از سوی یک نماینده مجلس جای تأمل و تأسف فراوان دارد!

ایران در فروردین چقدر لوازم آرایش وارد کرد؟

بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی فروردین ماه سال جاری، در این مدت یک ماهه ۹۸۰ تن لوازم آرایشی و بهداشتی به ارزش بیش از ۱۱ میلیون دلار به ایران وارد شده است. رقم ریالی واردات انجام شده به ایران در این حوزه نیز بیش از ۴۱ میلیارد تومان است. واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران در این مدت از ۱۳ کشور روسیه سفید، فدراسیون روسیه، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، آلمان، بلژیک، انگلستان، امارات متحده عربی، اسپانیا، ترکیه، جمهوری کره و یونان انجام شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان واردات رسمی لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران بیش از ۳۰۰۰ تن به ارزش ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است. به این ترتیب میزان واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به ایران در فروردین ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی با حدود ۶۶ درصد و از لحاظ ارزش ۱۴ درصد کاهش داشته است.

آبستراکسیون در کمیسیون امنیت ملی!
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که خواست نامش فاش نشود، درباره جلسه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (پالرمو) در کمیسیون امنیت ملی گفت: در جلسه کمیسیون جریانی خاص قصد تصویب این لایحه را داشتند؛ اما تعداد زیادی از اعضای کمیسیون معتقد بودند این لایحه به بررسی بیشتری در کمیسیون نیاز دارد؛ از این رو آبستراکسیون کرده و جلسه کمیسیون را ترک کردند. عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: به دلیل اینکه حدنصاب لازم برای رأی‌گیری در کمیسیون وجود نداشت، رأی‌گیری برای این لایحه به تأخیر افتاد.

باید پذیرفت که اروپا ناتوان است
روزنامه «شرق» در یادداشتی نوشت: «مدتی است که اروپا با صحبت از احیای قوانین مسدودکننده تحریم‌ها مربوط به دهه ۱۹۹۰ در تلاش برای ساخت دیواری به منظور محافظت از ارتباط کاری و مالی شرکت‌های خود در برابر تحریم‌های آمریکاست؛ اما در حقیقت این قوانین که به ‌تازگی بر سر زبان‌ها و در تیتر رسانه‌ها می‌چرخند، کم‌رمق‌تر از آن به نظر می‌رسند که بتوانند برجام را از چنگال آمریکا، سالم به درآورند... با وجود تلاش دیپلماتیک و حقوقی اتحادیه اروپا برای به‌ حداقل‌رساندن آسیب تحریم‌ها و جریمه‌های آمریکا بر شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی به دلیل کار و سرمایه‌گذاری در ایران، میزان منافع و سرمایه‌های آن کشورها در خاک آمریکا و وابستگی تجاری آنها به آمریکا آنقدر بزرگ است که فضای زیادی برای امیدواری به توان اروپا برای ایستادگی در برابر تصمیم یک‌طرفه آمریکا به لغو برجام بر جای نمی‌گذارد. باید واقع‌بینانه پذیرفت که اتحادیه اروپا ابزار کافی برای محافظت از خود در برابر زورگویی آمریکا ندارد

تمارض به ورشکستگی!
در سال‌های اخیر، به دلیل اوضاع بد بازار و رکود حاکم بر آن، بسیاری از شرکت‌ها و مراکز تولیدی ورشکسته و از گردونه اقتصاد ایران خارج شده‌اند. برخی شرکت‌ها نیز از وضعیت حاکم سوءاستفاده کرده و به صورت صوری اعلام ورشکستگی می‌کنند تا از بازپرداخت وام‌های کلان بانکی فرار کنند. این شرایط به نحوی است که طبق آمار ارائه شده از سوی عباس پوریانی، رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران، ماهیانه 90 پرونده درخواست ورشکستگی به محاکم تهران ارجاع داده می‌شود و کسانی بیشتر درخواست ورشکستگی می‌کنند که وام‌های کلانی از بانک‌ها دریافت کرده‌اند! طبق آخرین آمار موجود، حدود 41/2 درصد از تسهیلات بانک‌ها قفل یا بلوکه شده‌اند که به طور قطع بخش اعظمی از آن مربوط به صاحبان شرکت‌هایی است که به صورت صوری ورشکسته اعلام شده‌اند.

پیامکی که یک نماینده برای وزیر کشور فرستاد

حجت‌الاسلام مجتبی ذالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی درباره فشار استانداری‌ها به نمایندگان برای پس گرفتن امضای سوال از رئیس جمهور به وزیر کشور اعتراض کرد.این نماینده مجلس طی پیامکی خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نوشت:

برادر ارجمند آقای دکتر رحمانی فضلی وزیر محترم کشور

سلام علیکم

نمایندگان محترم مجلس که سوال از آقای رئیس جمهور را درخصوص موسسات مالی امضاء کرده‌اند، کرارا با بنده تماس می‌گیرند که از طرف وزارت کشور، استانداری‌ها، شبانه و با اصرار برای پس گرفتن امضاهای خود تحت فشار هستند و حتی به آنها فشار می‌آورند که بروند در منزل آنها و برگه انصراف از سوال را بدهند امضاء کنند.

لطفا دستور دهید این کار ناپسند را که نه در شان نمایندگان ملت آزاده و نه دولت و نه با شعارهای آقای رئیس جمهور سازگار است، متوقف کنند.

با تشکر؛ طراح سوال و نماینده مردم شریف و انقلابی قم، ذوالنوری

آرزوی ترامپ و مشاورانش برآورده نخواهد شد
سوزان مالونی، کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در مؤسسه تحقیقاتی بروکینگز گفته است: راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران تنها یک ایراد دارد و آن، اینکه اصلاً راهبرد نیست؛ بلکه مجموعه‌ای از تفکرات خیالی است که در پوشش ظریفی از حجاب تغییر نظام در ایران پیچیده شده است. وی همچنین تأکید کرده است، درخواست‌های مطرح‌ شده از سوی پمپئو در این سخنرانی، وجهه بی‌پرده از یکه‌تازی و حداکثرخواهی است که نه ‌تنها در برابر ایران جوابگو نیست؛ بلکه به طور غیر قابل ‌پیش‌بینی برای مجموعه‌ای از منافع و متحدان ایالات‌ متحده نیز نتیجه معکوس دارد. خروجی این رویه آن است که ترامپ به توافق بهتر و بزرگ‌تر خود نمی‌رسد و امید مشاورش برای تغییر رژیم در ایران‌ هم برآورده نخواهد شد و ایران زانو نخواهد زد.

کاهش قابل توجه تعداد کانال‌های فعال در تلگرام
عباس آسوشه، معاون مرکز ملی فضای مجازی گفت: «تعداد کانال‌های فعال در تلگرام پیش از اعمال فیلترینگ ۵۳۰ هزار بوده، اما بر اساس آمار و ارقام پژوهشگاه «پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران» در این بازه دو ماهه به کمتر از ۲۷۷ هزار کانال رسیده است.» وی همچنین افزود: «تعداد مطالب تولید شده از ۱۰۰ هزار مطلب به کمتر از ۷۵ هزار مطلب تولیدی رسیده که همه این موارد نشان‌دهنده این است که انحصارشکنی اتفاق افتاده است.» گفتنی است، با وجود این موارد، نکته هشدارآمیز این است که کانال‌های تعطیل شده عموماً مربوط به نیروهای انقلابی بوده که از تلگرام خارج شده‌اند و در حال حاضر، با فیلتر ناقص تلگرام این پیام‌رسان محل جولان کانال‌های ضد دینی، ضد انقلابی و غیر اخلاقی شده است.
روحانی کجاست که به راست بپیچدیا نپیچد؟

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی اخیراً در مصاحبه‌ای گفته «اینکه آقای روحانی پس از انتخابات گردش به راست داشته یا سیاست‌های خود را تغییر داده باشد، با واقعیت همخوانی ندارد. » نکته جالب‌توجه در گزاره‌ای که کرباسچی مطرح می‌کند آن است که اول ببینیم حسن روحانی کجا بوده که بعد ببینیم از جایی که بوده می‌توانسته به راست بپیچد یا نه! روحانی از جهت تعریف جهانی، راست است؛ یعنی به لیبرالیسم نزدیک‌تر از نئومارکسیسم است. از نظر داخلی هم سال‌ها عضو اصلی جناح راست بوده است. او در انتخابات 92 خود را کاندیدای مستقل دانست، ولی ذیل اصلاح‌طلبان یا جناح راست عمل کرد. با این حساب باید دید کرباسچی محل استقرار روحانی را کجا تعریف کرده که از آنجا می‌خواهد به چپ یا راست چرخش کند!کنار هم گذاری همه چرخیدن‌های روحانی از راست به مستقل و از مستقل به چپ بیشتر مخاطب را به این واقعیت می‌رساند که برخی افراد، مبنای چرخش‌شان در جناح‌های مختلف، نه مبانی و اصول و عملکرد آن جریان و جناح، بلکه جایگاه و نقش جناح‌ها در چارت قدرت است.
خودزنی روحانی با تئوری عجیب

حسن روحانی در دیدار با جمعی از علما و روحانیون گفته «کاش روحانیتی که در ابتدای انقلاب آستین بالا زده و بار مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت و به حق و صحیح وارد متن سیاست شد، امروز وارد جناح‌بندی‌ها و گروه‌بندی سیاسی نشده بود. اما واقعیت موضوع آن است که امروز روحانیت وارد جناح‌بندی‌ها شده و بابت این ورود نیز هزینه‌های زیادی پرداخته که این، اشتباه و بی نتیجه است. »این جملات از زبان کسی که خود روحانی است، خود وارد جناح‌بندی سیاسی شده، خود وارد عالی‌ترین رقابت‌های انتخاباتی کشور شده و هزینه‌های بسیار پرداخته، در حد تعبیر به یک «خودزنی» عجیب است. رطب خورده چگونه منع رطب کند؟!از سویی دیگر و صرف‌نظر از کسی که گوینده سخن است، اصل جملات نیز نمی‌تواند درست باشد. روحانیت در ایران بنیانگذار جریانات سیاسی است. جامعه روحانیت و جامعه روحانیون دو تشکل اصلی جناح راست و چپ کشور هستند که هر دو را روحانیان کشور بنیان گذاشته‌اند. با این حساب هم سخنان رئیس‌جمهور عجیب به نظر می‌رسد و نه در سطح تئوری‌پردازی، بلکه بیشتر سخنانی به نظر می‌آید که گفته شده تا سوت و کف و هورای مخاطبان خاص را جمع کند! به نظر می‌رسد، سخنان روحانی بیش از آنکه آسیب‌شناسی از نهاد روحانیت باشد، غلتیدن در دامن سکولاریسم است.
هواپیمای اختصاصی ریاست جمهوری ایران در لیست تحریم آمریکا

ایالات متحده آمریکا در لیست تحریمی شرکت‌های هواپیمایی ایران، شرکت هواپیمایی ارایه دهنده سرویس به رئیس جمهوری ایران را نیز قرار داده است. الجزیره نوشته احتمال زیادی وجود دارد که آمریکا عامدانه این شرکت را نیز در لیست تحریمی خود قرار داده تا به زعم خود رئیس جمهوری اسلامی ایران را "تحقیر" کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دناایرویز تنها به یک هواپیمای ایرباس 19 ساله "ای 340-300" سرویس می‌دهد و آن هواپیما در واقع هواپیمای اختصاصی مقام ریاست جمهوری ایران است. تحریم جدید می تواند مشکلاتی جدی را در سفرهای خارجی رسمی رئیس جمهوری ایران با استفاده از این هواپیما و این شرکت ایجاد کند، چون شرکت‌هایی که به این هواپیما سوخت یا سرویس برسانند با تحریم‌های ثانویه آمریکا مورد مجازات قرار خواهند گرفت.
گذرنامه ایرانی چقدر معتبر است؟

مؤسسه «پاسپورت ایندکس» با انتشار تازه‌ترین رده‌بندی گذرنامه‌ها، قدرتمندترین و ضعیف‌ترین پاسپورت‌های جهان را معرفی کرد.گذرنامه‌های ژاپن و سنگاپور هر یک با امکان سفر آزاد به ۱۸۰ کشور، معتبرترینِ جهان شناخته شده‌اند.گذرنامه آلمان در جایگاه دوم قرار دارد. دانمارک، فنلاند، فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی، اسپانیا و سوئد مشترکا رتبه سوم. اتریش، لوکزامبورگ، هلند، پرتغال و انگلستان رتبه چهارم. ایالت متحده آمریکا با دو پله تنزل نسبت به سال گذشته در کنار کانادا، ایرلند و سوئیس در جایگاه پنجم قدرتمندترین گذرنامه‌ها قرار گرفته است. اما ضعیف‌ترین و یا به عبارتی بی‌اعتباترین گذرنامه با امکان سفر بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی به ۲۴ کشور از آن کشور افغانستان است. ایران نیز همراه با بنگلادش، کوزوو و لبنان با امکان سفر آزاد به ۳۸ کشور رتبه ۹۷ این فهرست را به‌دست آورده‌اند که گذرنامه‌های آن‌ها جزو کم‌اعتبارها به شمار می‌آید و هشت پله تا آخرین رتبه فاصله دارد.
شرق از روزه خواری مجری بی‌بی‌سی ناراحت شد!

روزنامه شرق در یادداشتی به قهوه خوردن مجری بی‌بی‌سی فارسی مقابل چشم بینندگان فارسی‌زبان که اغلب روزه هستند، انتقاد کرد! شرق در یادداشتی به قلم «جاوید قربان‌اوغلی، دیپلمات ارشد» از اینکه مجری بی‌بی‌سی اصول حرفه‌ای را رعایت نکرده و در میانه برنامه، قهوه نوشیده و در ایام ماه رمضان به اعتقادات مسلمانان احترام نگذاشته، انتقاد کرده و نوشته: «این یادداشت در پی انتقاد از روش و مشی بی‌بی‌سی فارسی در پوشش اخبار ایران نیست، سخن در بی‌توجهی، روش غیرموجه و اگر اغراق‌آمیز نباشد، بی‌احترامی این رسانه و گوینده خبر روز گذشته آن به اعتقادات مخاطبان است. »دو نکته در مورد یادداشت شرق جالب توجه است: اول آنکه جریانی که شرق خود را منتسب به آن می‌داند، با برخورد با روزه خواری در ملأعام در پایتخت جمهوری اسلامی چندان میانه خوبی ندارد، حالا نگران روزه خواری مجری بی‌بی‌سی در لندن شده‌اند؟دوم آنکه آیا همه عملکرد بی‌بی‌سی درست است و حالا مانده روزه‌خواری‌شان؟! چه چیزی باعث می‌شود که اشکال و ایراد بی‌بی سی از نگاه شرق تنها به نوشیدن جرعه‌ای قهوه روی آنتن برنامه در ماه مبارک تقلیل یابد و باقی موارد چشم‌پوشی شود؟از دو نکته بالا می‌توان به این مهم رسید که طیفی از اصلاح‌طلبان، اصلاً بی‌بی‌سی را غریبه و از جنسی دیگر نمی‌داند و برای همین هم روزه خواری را از مجری‌های آن انتظار ندارد و از سویی نگران است که این همجنسی را مخاطب درنیابد و بی‌بی‌سی را غریبه بداند. بیان علنی روزه نبودن مجریان بی‌بی‌سی به همین خط کمک می‌کند که مخاطب، بی‌بی‌سی را غریبه بداند. همین است که شرق را نگران کرده؛ وگرنه روزه بودن و نبودن مجری رسانه‌ای که همه آن را به عنوان رسانه ضدانقلاب و بی دین می‌شناسند، به ما چه ربطی دارد؟!

طرح ویلاهای شناور در تالاب استیل مخفیانه اجرا شد

افتتاح طرح کلبه‌های شناور در تالاب استیل از طرح‌های پرحاشیه استان گیلان است که بر اساس آن با حمایت معنوی و مالی استاندار گیلان کلبه‌هایی شناور برای تفریح روی به آب انداخته شده است؛ هرچند طرح در ظاهر زیبا به نظر می‌رسد اما مخالفان آن اعتقاد دارند طراحان این پروژه درکی از محیط زیست و زندگی حیات وحش نداشته‌اند. مخالفان معتقدند این تالاب سال‌هاست به محیط امن برای پرندگان مهاجر که هر ساله از شمال اروپا و سیبری، به ایران می‌آیند، تبدیل شده است اما ساخت کلبه و ویلاهای شناور در این منطقه علاوه بر ایجاد هراس در زیستگاه حیات وحش، باعث آلودگی‌های صوتی و فاضلابی شده است. مخالفان معتقدند این پروژه به سهم آب کشاورزان منطقه آسیب وارد کرده است و مسئولان برای حفظ و در امان نگاه داشتنِ این کلبه‌ها، سهم آب کشاورزان را کاهش داده‌اند تا آب به اندازه کافی در تالاب بماند. مسئولان اما نظر دیگری دارند!مهدى نصرتى مدیر گروه مردم‌نهاد زیستمان در گفت‌وگو با رویداد٢٤، با اشاره به احداث کلبه‌هاى شناور در تالاب استیل آستارا که باعث آسیب‌هاى زیست محیطی به منطقه شده، گفت: این اتفاق در سکوت کامل خبرى رخ داد و ما به عنوان فعالان محیط زیست هیچ اطلاعى از آن نداشتیم. مسئولان استانی در حالی ویلاهای شناور را در تالاب استیل آستارا افتتاح کردند که حتى برخى مسئولان اداره محیط زیست استان هم از آن اطلاع نداشتند.
متولد شدن ماهانه ۱۰۰ کودک بی‌هویت در بیمارستان‌های تهران
استاندار تهران از تولد ماهانه ۱۰۰ کودک بی‌هویت در بیمارستان‌های تهران خبر داد. نخستین کارگروه تخصصی زنان و خانواده با محوریت ساماندهی کودکان بی‌هویت در بدو تولد با حضور محمدحسین مقیمی استاندار تهران، فریبا نظری پور مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در استانداری تهران برگزار شد. در ابتدای این جلسه محمدحسین مقیمی استاندار تهران با اشاره به اینکه کمیته‌ای در استان تهران برای پیگیری و نظارت بر امور کودکانی که بی‌هویت هستند تشکیل شد، بیان داشت: این پیشنهادی بود که به اتفاق آرای اعضای حاضر در این جلسه تصویب شد. او در ادامه گفت: تعدادی از کودکان در کشور متولد می‌شوند که به دلیل عدم حضور پدر و مادر شناسنامه‌ای ندارند. اقداماتی در این رابطه آغاز شده و این مشکل را حل کرده است.
اخبار روزانه:
* دفتر بودجه کنگره آمریکا اعلام کرد، بودجه سال مالی ۲۰۱۹ ترامپ، 9/5 تریلیون دلار به مجموع کسری بودجه آمریکا در یک دهه آینده می‌افزاید؛ این در حالی است که پیش از این کاخ سفید رقم 7/2 تریلیون دلار را پیش‌بینی کرده بود. بر پایه این گزارش پیش‌بینی می‌شود، بدهی آمریکا در سال جاری میلادی معادل ۷۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور باشد و این میزان تا سال ۲۰۲۸ میلادی کم و بیش به معادل ۸۶ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برسد.
* با نزدیک شدن به سالروز تحریم قطر از سوی چهار کشور عربی خاورمیانه به اتهام حمایت از تروریسم، این کشور واردات برخی کالاها از امارات، عربستان سعودی، مصر و بحرین را ممنوع اعلام کرد. همچنین وزارت اقتصاد و بازرگانی قطر بخشنامه‌ای را صادر کرد که در آن از تجار و مغازه‌ها خواسته شده است از تجارت کالاهایی که منشأ آنها در چهار کشور نامبرده است، خودداری کنند.
* «غلامرضا ظریفیان» معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه «آرمان» طی اظهاراتی تعجب‌برانگیز مدعی شد: «حتی اگر امروز تمام کشورهایی که در برجام هستند از آن خارج شوند، آنچه در برجام رخ داد و نتایجی که به همراه داشت، یکی از بهترین و بزرگ‌ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در کنار دستاوردهای خوبی چون فتح خرمشهر است.»(!)
* دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران طی گزارشی اعلام کرد: در دو ماهه نخست سال جاری صادرات انواع کالاها به جز پتروشیمی و میعانات گازی رشد قابل توجهی داشت؛ بر اساس این گزارش، صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۷ میلیارد و ۷۳۹ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 21/93 درصد افزایش داشت.
* رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از شهروندان این کشور خواست پس‌انداز دلار و یورو خود را به لیر تبدیل کنند. این اقدام وی در راستای تقویت پول بیمار این کشور است که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون تقریباً ۲۰ درصد ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده است.
* عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش مردمی انصارالله یمن با بیان اینکه توکل مردم یمن به خداوند، آثار خود را نشان داد و دشمن متحمل شکست شد و ملت ما در بسیاری از نبرد‌ها پیروز شد، هشدار داد که هر کس به خارج دل ببندد، به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید.

https://www.shoma-weekly.ir/Thkouo