
سید علی بازار سودگرایان راهم بهم ریخت
جای سخنانی از جنس سخنان سید علی خمینی در نظام ما بسیار خالی است. بسیاری از نخبگان حاکمیت - خصوصاً اصلاحطلبان - تلاش کردهاند بر سیره امام غبار ضخیمی بپاشند و سبک زندگی آن یگانه دوران را در میان خروارها کج فهمی، لذت گرایی و منفعتطلبی مدفون نمایند. در بعد اندیشه وی هم تلاش کردند همهاش به جز عبارت میزان رای ملت است، مدفون شود. دکتر عبدالله گنجی در کانال تلگرامی خود نوشت: سیدعلی خمینی شجاعانه از سبک زندگی امام و رهبری غبارزدایی کرد تا گوهر و جوهره حقیقی خالقان انقلاب اسلامی در معرض قرار گیرد. بسیاری از کسانی که علاقه مند به سکوت در باره سیره و اندیشه امام هستند الزاماً انسانهای بدی نیستند اما میدانند بازخوانی سیره امام که میوه نوبر را پس میفرستد برای لذت گرایی آنان مانع ایجاد خواهد کرد. ما از زهد و ساده زیستی مد نظر امام عبور و به عقلانیت غربی کوچ کرده ایم. عقلانیت غربی دو خصیصه دارد: لذت گرایی و سود گرایی، مگر ما غیراین دو به دنبال چیز دیگری هم هستیم؟
اگر مردم گرسنهاند، چرا کاری نمیکنید؟
سخنان یک کارشناس مسائل خانواده در یک شبکه استانی حواشی زیادی ایجاد کرد. از جمله پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفته که «این صداوسیما، صداوسیمای وقاحت است، وقتی مردم نان برای خوردن ندارند کارشناس سیما پیشنهاد ماساژ پای آقایان را با شیر میدهد. » و بعد هم در مورد بودجه صداوسیما مطالبی گفته است.
موضوع روابط همسران طبیعتاً موضوع بحث ما نیست، اما نظر نماینده اصلاحطلب مجلس مبنی بر اینکه «مردم نان برای خوردن ندارند» جالب توجه است، بی آنکه به نتیجهای که او از بیان این جمله داشته توجه کنیم. اگر نمایندگان مجلس میدانند مردم دچار مشکل اقتصادی و معیشتی هستند، چرا کاری نمیکنند؟ چرا سروصدایی از اصلاح طلبان مجلس برای تذکر به رئیس جمهور و طرح سؤال از وزرای مرتبط برنمیخیزد؟ چرا طرح سؤال از رئیس جمهور در مورد مؤسسات مالی غیرمجازی یک سال است دارد خاک میخورد؟ چرا مجلس هیچ طرحی برای بهبود اوضاع معیشتی ندارد؟ شاید بشود به خاطر پنج دقیقه برنامه یک شبکه استانی صداوسیما که محتوایش را نمیپسندیم، حرف از بودجه صداوسیما وسط کشید و این سازمان را صداوسیمای وقاحت نامید، اما آن وقت در مورد مجلسی که برای معیشت مردم قدمی برنمیدارد، چه باید بگوییم؟ بودجه مجلس چقدر است؟ مجلسی که حتی بعد از آشوبهای دی ماه 96 که موج سواری بر دغدغههای معیشتی مردم بود، ظرفیتش به جای رفع دغدغه مردم صرف آزادی آشوبگران شد! آیا درست نخواهد بود که بگوییم مجلس به عنوان دستگاه نظارتی آنقدر درگیر سیاسیکاری شده که از ایجاد فشار بر دولت ناتوان شده و به دلیل اینکه منفعت را در عدم چالش با دولت میبیند، ترجیح میدهد کاری به کار دولت نداشته باشد؟حالا بماند که اگر منتقدین دولت یا یک امام جمعه یا رسانه اصولگرایی از گرسنگی مردم صحبت کرده بود، چقدر متهم به سیاه نمایی میشد!
اگر روحانی وعدههایش را عملی میکرد
محمد علی ابطحی، رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات طی مصاحبهای با روزنامه اعتماد گفته که «روحانی در جهت تحقق و اجرای شعارهای انتخاباتی خود تلاش نکرد. اجرا نشدن وعدههای رئیسجمهور مصداق نشنیدن صدای مردم است... اگر روحانی به شعارهای خود توجه کرده و وعدههایش را عملی میکرد احتمالاً شاهد چنین اعتراضاتی نبودیم. » روز قبل از آن هم ابراهیم اصغرزاده در مصاحبه با روزنامه اعتماد در مورد آشوبهای دی ماه سال جاری گفته بود که: «بخش مهمی از معترضین ناامیدانی بودند که در اردیبهشت ماه با امید به روحانی رأی دادند و امروز از رأی خود ناامید شدهاند. »
جالب توجه آنکه در روزهای دوم تجمعات دی ماه دولتیها اصرار داشتند مسئولیت آشوبها را به گردن مخالفان سیاسی خود بیندازند!
رقابت با چاشنی حمله به ایران
مدتی است اخراج «رکس تیلرسون» از وزارت خارجه آمریکا بر سر زبانهاست و به نظر میرسد رقابت سختی میان «نیکی هیلی» و «مایک پمپئو» برای تصاحب این سمت شروع شده و گویا موضعگیریهای تند علیه جمهوری اسلامی ایران در راستای همین رقابتها است. از این رو هم رئیس سازمان سیا و هم سفیر آمریکا در سازمان ملل، ایران را به دلیل آنچه تهدیدات غیر هستهای نامیدند، به مقابله به مثل تهدید کردند. مایک پمپئو در مصاحبه با «بیبیسی» از مردم ایران برای قیام علیه جمهوری اسلامی دعوت کرد. رئیس سیا مدعی شد تهدید غیر هستهای ایران، چالش بزرگی برای ثبات خاورمیانه است؛ ثباتی که مدتهاست به واسطه حمله ایالات متحده آمریکا به عراق و افغانستان و پدید آمدن گروههایی، همچون داعش و طالبان در کشورهای تحت اشغال آمریکا، از بین رفته است. در ادامه همین نمایش مضحک، نیکی هیلی با نمایش موشکهای منهدم شده به اعضای شورای امنیت مدعی شد، این موشکها را ایران به یمنیها فرستادهاند تا به عربستان حمله کنند. گفتنی است، نیکی هیلی در نمایش قبلی، موشکهای سالم را نشان داده و مدعی شده بود سعودیها این موشکها را منهدم کردهاند! وی این بار موشکهای منهدم شده را با علامت استاندارد نشان داد؛ علامتی که روی مواد غذایی و لوازم خانگی درج میشود، نه روی موشکهای نظامی!
شرق: باید به سمت برجام منطقهای برویم!
روزنامه «شرق» در یادداشتی به قلم یکی از کارشناسان سیاسی وزارت امور خارجه با عنوان «غروب برجام» نوشت: «بهتر است تهدید ترامپ برای اصلاح برجام را جدی گرفت و در این مدت سه ماهه به تقویت روابط با متحدان فعلی و افزونخواهی و مطالبهگری از اروپا و کاستن از تنشهای منطقهای برخاست. به نوعی باید به دنبال «برجام ۲» در منطقه بود و موضوع «برجام ۱» را پایانیافته نشان داد. یکی از مهمترین گامهایی که باید در منطقه برداشت، کاهش تنش با عربستان سعودی است. کاهش تنش با عربستان مرزهای شرقی ایران را امنتر خواهد کرد و از هزینههای نظامی ایران خواهد کاست... در صورت برخورد منفعلانه ایران با سیاستورزی آمریکا و اسرائیل[رژیم صهیونیستی]، غروب برجام نزدیک است. برجام بزرگترین دستاورد دیپلماتیک ایران پس از انقلاب و یک پیروزی مطلق سیاسی است و نباید به سادگی از آن چشم پوشید.»
رشد خیرهکننده «امید به زندگی» ایرانیها
گزارش توسعه انسانی سازمان ملل نشان میدهد، شاخصه «امید به زندگی» در مردم ایران طی چهار دهه اخیر رشد خیرهکنندهای داشته و با پشت سر گذاشتن ۸۲ کشور، «امید به زندگی» در آن از ۱۸۰ کشور دنیا بیشتر شد. یکی از مهمترین شاخصههای توسعه هر کشور که هر ساله در گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد اعلام میشود، شاخصه «امید به زندگی» است که نشان میدهد، مردم هر کشوری بر اساس میزان توسعهیافتگی آن کشور، چند سال به زنده ماندن امید دارند. بر اساس گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل، میزان امید به زندگی در ایرانیها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی 54 سال بوده که این رقم در آخرین گزارش توسعه انسانی 2016 رشد داشته و به بیش از 75/6 سال رسیده است. این گزارش همچنین اعلام میکند، ایران طی چهار دهه اخیر از نظر رشد امید به زندگی جزء 10 کشور اول جهان است.
سیلیهای حریری بر صورت عربستان
روزنامه «الشرق» قطر با اشاره به سفر نخستوزیر لبنان به ترکیه، نوشت: «عربستان سعودی همچنان از لبنان سیلی میخورد و شاید آخرین ضربه نیز نوشتههای سعد حریری در صفحات اجتماعی و پس از سفر رسمی به آنکارا باشد که به دعوت بن علی یلدریم، همتای ترک او صورت گرفت.» حریری در یکی از این نوشتهها اعلام کرد: «دولت ترکیه را به حمایت از طرح تقویت ارتش و نیروهای امنیتی و نیز طرح سرمایهگذاری در زیرساختهای لبنان فراخواندم و درخواست کردم بخش خصوصی ترکیه یک سوم سرمایه آن را تأمین کند.» گفتنی است، این نوشتههای حریری با وجود کوتاه و خلاصه بودن، معانی زیادی را در دل خود جا داده است به ویژه اینکه طرف او ترکیه است؛ کشوری که عربستان در بسیاری از پروندهها به ویژه در زمینه بحران تحریم قطر، آن را متحد خود نمیداند.
توافقات نظامی جدید قطر و آمریکا!
روزنامه «الدیار» چاپ بیروت نوشت: کنفرانس استراتژیک که در واشنگتن با حضور وزرای خارجه آمریکا و قطر برگزار شد، با سه توافق به پایان رسید؛ توسعه پایگاه «العدی» که هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی از آن استفاده میکنند، آمریکا یک سپر موشکی شبیه به آنچه در اروپا دارد در قطر مستقر میکند؛ سامانهای که به گفته وزیر دفاع آمریکا دومین سپر موشکی است که آمریکا خارج از خاک خود تعبیه کرده است. ارتش آمریکا برپایی پنج پایگاه هوایی برای نیروی هوایی قطر و چهار پایگاه دریایی برای نیروی دریایی قطر را به عهده گرفته است. در همین راستا، قطر سلاحهای هوایی و دریایی جدیدی به قیمت 245 میلیون برای این پایگاهها خریداری میکند. ارتش آمریکا همچنین تعهد داد، قطر در سال 2025 صاحب یک ارتش قدرتمند باشد.
قراردادهای یک ضد انقلاب با دولت آمریکا!
در حالی که برخی از تحلیلگران، فعالیتهای مسیح علینژاد در فضای مجازی برای تحریک زنان به شکستن قوانین جمهوری اسلامی ایران را در راستای برنامهریزیهای دولت آمریکا برای اجرای براندازی نرم در ایران میدانستند، اسنادِ موجود در وبگاهwww.insidegov.com که به انتشار اطلاعات درباره دولت آمریکا اختصاص دارد، نشان میدهد، «مسیح علینژاد» فعال رسانهای ضد انقلاب چند قرارداد به ارزش بیش از 231 هزار دلار با دولت آمریکا منعقد کرده است. مسیح علینژاد بین سالهای 2015 تا 2018 سه قرارداد با «شورای مدیران خبررسانی» مشهور به «BBG» وابسته به دولت آمریکا منعقد کرده است. شورای مدیران خبررسانی سازمانی مشتمل بر همه آژانسهای خبری دولت آمریکا است که «صدای آمریکا»، «رادیو فردا»، «رادیو اروپای آزاد» و «رادیو آزادی» زیر نظر آن فعالیت میکنند. رسانههای غربی، با وجود بیتوجهی عموم مردم به تبلیغات هنجارستیز و قانونشکنانه مسیح علینژاد، تلاش زیادی را برای بزرگنمایی اقدامات او انجام دادهاند.
اصلاحطلبان علیه تیم اقتصادی دولت
«فیضالله عربسرخی» فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «در حال حاضر شاید یکی از مهمترین انتظارات اصلاح وضعیت اقتصادی است. شاید بد نباشد در این باره دولت و حتی شخص آقای روحانی هم در ترکیب تیم اقتصادی دولت بازنگری داشته باشند.» روزنامه «قانون» از روزنامههای اصلاحطلب نیز نوشته است: «مشکل دولت به عنوان قوه مجریه این است که محل تجمع عدهای از اقتصاد نخواندهها و برخی اقتصاد خواندههایی است که طرفدار نظام بازار آزاد هستند و با شعار «راه حل سخت بهتر از راهحل بد»، تلاش میکنند رئیسجمهور را به رهاسازی بیرحمانه قیمتها وادار کنند.»
ناکارآمدی و پاسخگو نبودن عملی ضد انقلابی است
«حسن رحیمپورازغدی» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع مسافران معترض به پاسخگو نبودن مسئولان در یکی از فرودگاههای کشور گفته است: ناکارآمدی بخشی از مدیران و پاسخگو نبودن ایشان، عملی ضد انقلابی است. انقلاب، یک میراث نیست، ملک شخصی یا گروهی نیست. عده خاصی مالک آن و بقیه مستأجر نیستند. کل ملت، مالک این جمهوری هستند. اسلامیت این جمهوری و جمهوریت این اسلام، به رضایت مردم گره خورده است. هیچ کس حق ندارد بیاحترامی برخی مدیران به مردم را توجیه کند و این جمهوری هرگز محافظهکار نخواهد شد؛ زیرا محافظهکاری، قتلگاه انقلاب است. ما برای تشکیل جمهوری اسلامی جنگیدهایم که مدیرانش انتقادپذیر، پاسخگو و دردمند باشند. حقانیت انقلاب اسلامی را ناکارآمدی برخی مسئولان مخدوش کرده است. بنده شخصاً معتقدم آنان که نمیتوانند و مسئولیت میپذیرند، آنان که غیر متعهد و غیر پاسخگو و در مدیریتها بینظم هستند، آنان که به جای عذرخواهی از قصور و تقصیرها و رعایت حقالناس، به مردم توهین میکنند، فاقد مشروعیت در حاکمیت میشوند.
نمایندگان آتش به اختیار عمل کردند
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ٩٧ درباره اینکه برخی معتقدند مخالفت مجلس با کلیات لایحه بودجه سیاسی بوده، گفت: در هیچ فراکسیونی درباره اینکه با کلیات لایحه بودجه مخالفت شود، تصمیمی گرفته نشده بود و همه افراد آتش به اختیار عمل کردند. وی تأکید کرد: مخالفت با کلیات در پی نگرانیهایی بود که نمایندگان داشتند. لاهوتی افزود: به هر حال، نگرانیهای نمایندهها در بخشهایی، همانند چگونگی اجرای هدفمندی یارانهها بجا بود؛ چرا که نباید به یکباره ٣٣ میلیون نفر از دریافت یارانه محروم شوند. ما اگر بتوانیم به بالای ٥٠ میلیون نفر از ٧٦ میلیون نفری که اکنون یارانه دریافت میکنند، همچنان یارانه پرداخت کنیم، معقول است؛ ما با ٧ هزار میلیار تومانی که به این بخش ٢٣ هزار میلیارد تومان اضافه کردیم، دولت میتواند به جای حذف ٣٣ میلیون نفر افراد کمتری را حذف کند.
شوخی همسر امام خمینی قبل از دستگیری امام
همسر حضرت امام خمینی، بانو خدیجه ثقفی، حدود شصت سال با حضرت امام زندگی کردند و خاطرات جالب زیادی از زندگی با ایشان دارند. در بخشی از خاطرات خانم ثقفی از سالهای دستگیری امام در سال ۴۲ آمده است: در منزل یخچال قاضی (محلهای در قم) اوضاع شلوغی داشتیم. اول، آقا در دو اتاق کوچکی که برای عروسی مصطفی ساخته بودیم، زندگی میکرد و به حساب آن روز بیرونیاش بود که امروز نام دفتر بر آن گذاشتهاند. یک عمر روحانیون با اندرون و بیرونی زندگی کردهاند و امروز خود دفتر، دفتر و دستکی شده است! بعد یکییکی اتاقها را از ما گرفتند و ما را از آن خانه بیرون کردند که هنوز بیرون از آن خانه زندگی میکنیم. در مواقعی که شایعه دستگیری آقا بالا میگرفت، شب آقا به من میگفت: اگر مرا گرفتند، دستپاچه نشو، طوری نیست و من به شوخی به او میگفتم: خوبست، نفسی میکشیم!
اول مبارزات من و پسر عزیزم مصطفی کربلا بودیم و احمد نقل میکرد و خود آقا میگفت که هر شب آقا به احمد میگفته است: «احمد امشب مرا دستگیر میکنند، نترسی. اگر آمدند و مرا گرفتند تو کاری نداشته باش، به کسی متوسل نشو، از این و آن مخواه که برای رهایی من کاری کنند حتی برای مخارج زندگی پولی از هیچ آقایی قبول نکن!» آقا نقل میکرد: «صبح، سر صبحانه، هر روز احمد به من میگفت: شما را نگرفتند، خبری نشد و من به او میگفتم: امشب!» و این وضع تا آمدن ما به قم طول کشیده بود. احمد در آن موقع ۱۵-۱۶ ساله بود. [۱]
امارات هم خواستار اصلاح برجام شد!
«عبداللهبنزاید آلنهیان» وزیر خارجه امارات متحده عربی در یادداشتی با این ادعا که ایران پس از توافق هستهای به تعدیل رفتار خود در منطقه مبادرت نورزیده است، خواستار تلاشهای بینالمللی برای مهار ایران شد! وی در ادامه این یادداشت از اتحادیه اروپا خواست برای تغییر در برجام به ایران فشار بیاورد. رئیس دستگاه دیپلماسی امارات در ادامه «توافق جدید» مورد نظر خود را برخوردار از سه شرط توصیف کرد؛ توقف حمایت ایران از متحدان منطقهایاش، محدود شدن فعالیتهای منطقهای سپاه و محدود شدن برنامه موشکی ایران تا سطح منطقی. گفتنی است، پیش از این سران رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی نیز خواستار اصلاح برجام شده بودند!
کنایه "نقوی حسینی" به عراقچی
سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اظهارات اخیر عراقچی، معاون وزیر خارجه مبنی بر برطرف شدن موانع بر سر راه معاملات پولی و بانکی بین المللی کشورمان پس از برجام اظهار داشت: طبق گفته آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی بانکهای خارجی با ما همکاری نمیکنند حال اگر بانکی با آقای عراقچی کار میکند ما از آن بی خبریم!وی با بیان اینکه بانکهای اروپایی با ما همکاری ندارند، تصریح کرد: برخی مقامات از جمله رئیس کل بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده اند که همچنان در معاملات پولی و مالی با مشکل مواجه هستیم، بنابراین هیچ گشایشی صورت نگرفته است.
مردم تا کی باید دل به آمار و ارقامی ببندند که هیچ یک را در زندگی شان حس نمی کنند؟
نعمت احمدی گفت: چند سال است که کارگران برخی کارخانه ها اعتراض به حقوق عقب مانده شان اعتصاب کرده اند. چندین سال است که پرستاران کشور ما بر سر وعده های به ایشان داده شده و عمل نشده ناراضی هستند. مردم تا کی و تا کجا باید دل به آمار و ارقامی ببندند که هیچ یک از آنها را در زندگی شان حس نمی کنند. مردم ما همچون اقتصادمان مشکل دارند و رئیس جمهور باید این شجاعت را به خود بدهد و واقعیت را به مردم بگوید که دولت و ملت در حال رنج و مشقت به سر میبرند و برای برون رفت از این شرایط راهی جز ریاضت اقتصادی وجود ندارد. ریشه اعتراضات مردمی بسیار عمیق تر و بسیار جدی تر از آن چیزی است که لااقل مسئولین به ما نشان می دهند. بحث بر سر ۱۰۰ تومان گران شدن بنزین نیست صحبت از عبور دلار از مرز ۴هزار و هفتصد تومان است
عزل شهرداری که با کودکان کار عکس گرفت
محمد پرهام عضو شورای شهر بروجرد از عزل سرپرست شهرداری بروجرد به خاطر بدرفتاری با کودکان کار خبر داد و گفت: پس از آنکه سرپرست شهرداری بروجرد برخورد بسیار نامناسبی با کودکان کار داشت ما در شورای شهر جلسه فوق العاده برگزار کردیم و از ایشان در این باره توضیح خواستیم که توضیحات ایشان برای اعضا قانع کننده نبود. دیروز آقای یاراحمدی سرپرست شهرداری را به خاطر مردم ایران و کودکان کار از سمت خود عزل کردیم. چندی پیش تصویر پنج کودک دستفروشِ بروجردی که توسط شهرداری بروجرد به دلیل فروش آبنبات دستگیر شده بودند در فضای مجازی منتشر شد و انتقاد فعالان حقوق کودک را به دنبال داشت
احتمال شیوع سالک در مناطق زلزلهزده
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر هیچ نوع بیماری، مناطق زلزله زده را تهدید نمی کند. با گرم شدن هوا ممکن است بیماری هایی مانند سالک در مناطق زلزله زده شیوع پیدا کند. لزوم جمع آوری سریع آوار، زباله و فاضلاب در مناطق زلزله زده به شدت احساس می شود و باید هر چه سریع تر در این باره اقدامات لازم صورت گیرد
یک کارگر برای خرید آپارتمان در تهران به 128 سال زمان نیاز دارد !
مجید گودرزی ، یک مدرس دانشگاه در گفت و گویی اظهار داشت: اگر خانوادهای کارگری بخواهد با ۲۰ درصد پسانداز حقوق خود، یک واحد آپارتمان ۷۰ متری با میانگین قیمت چهار میلیون و ۱۰۰هزار تومان فعلی تهران خریداری کند، این خانواده به ۲۷۸میلیون تومان وجه نقد نیاز دارد که با این فرض ما ماهیانه ۱٨۶هزار تومان پسانداز دارد و برای خرید این واحد مسکونی به ۱۲۸ سال زمان نیاز دارد
اخبار روزانه:
* حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران گفت: ۲۰ درصد تالاب «میان کاله» در مازندران خشک و برخی تالابها، همچون عباسآباد به طور کامل خشک شده است. وی افزود: برداشت غیر مجاز از چاههای مجاز و حفر چاههای غیر مجاز یکی از دلایل مهم آسیب دیدن تالابهاست، این در حالی است که در حال حاضر حدود 70 هزار چاه مجاز و 45 هزار چاه غیر مجاز در مازندران وجود دارد.
* محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اگرچه امیدواری به یک جریان سیاسی یا ناامیدی از آن، مانند اصلاحطلبان یا اصولگرایان امری نسبی است؛ اما به هر حال امید مردم با توجه به انتظاراتی که داشتند، رو به کاهش است. وی در ادامه افزود: دلیل آن هم برآورده نشدن وعدهها بر اساس انتظارات است، به ویژه آنکه مردم در حوزه اقتصادی، بازار کار و امور عینی و ملموستر گشایش چندانی ملاحظه نمیکنند.
* وزارت خزانهداری آمریکا 13 فرد و نهاد را به بهانه ارتباط با جنبش حزبالله لبنان تحریم کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است، شش فرد و هفت نهاد به دلیل ارتباط با بخش مالی حزبالله به فهرست تحریمهای آمریکا اضافه شدهاند. بر اساس این، همه اموال و داراییهای آنها در آمریکا توقیف شده و هیچ شخص یا شرکت آمریکایی اجازه معامله با آنها را ندارد.
* سازمان ملل در گزارشی موسوم به دورنمای وضعیت اقتصادی جهان، از بهبود وضعیت اقتصادی ایران طی سالهای اخیر خبر داد و اعلام کرد: رشد اقتصادی ایران در نتیجه توسعه صادرات نفت و گاز در سال 2016 به 12/5 درصد رسید و در سال 2017 نیز این کشور رشد اقتصادی 5/3 درصدی را تجربه کرد که رقم قابل توجهی است.
* «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست هماهنگی قانونگذاران حزب جمهوریخواه با تکرار اتهامات تکراری علیه ایران و روسیه گفت: «در صد روز آینده، ما یا از همکاری بینالمللی برای سختگیری علیه ایران در تمام آن حوزهها برخوردار خواهیم شد یا از توافق خارج میشویم.»
* بهزاد نبوی گفت: نقاط اختلاف در حوزه منافع ملی با گفتوگو حل میشود. به نظر من، برای اینکه این تعامل شکل بگیرد، در بین اصلاحطلبان افراد زیادی در دسترس نیستند که بتوانند در ایجاد این تعامل نقش ایفا کنند. وی افزود: به جز اصلاحطلبان، اصولگرایان میانهرو یا چهرههای مورد وثوق هر دو طیف سیاسی باید پل ایجاد رابطه برای انجام گفتوگوی ملی شوند.
* علوی الغریفی، شاعر بحرینی با انتشار عکس رهبر معظم انقلاب در برف، در توئیتر خود به ایشان ابراز احساسات کرد و نوشت: آیا میشود برف زیر قدمهایت تاب آورد، زبانه نکشد، وقتی «فرشتهای آسمانی» با «روحی نبوی» بر آن قدم برمیدارد؟ سرمایی که لهیب آتش را برای «خلیل» فرو نشاند، اکنون زیر پای «تو» زبانه آتش کشیده است.
* روزنامه «جروزالمپست» نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی دستورات جدیدی برای مقابله با عملیاتهای استشهادی احتمالی در فلسطین اشغالی ابلاغ کرده است. این دستورالعملها شامل تأسیس یک اتاق عملیات مشترک جدید برای همه مقامات امنیتی و هماهنگی اقدامات پلیس و دیگر نیروهای امنیتی در شرق قدس و کرانه باختری است.
* درآمد گمرک در ۱۰ ماهه امسال از محل عوارض واردات خودرو و دیگر کالاها، ۲۶ درصد افزایش یافت. براساس جزئیات این گزارش، حقوق ورودی خودرو 1975 میلیارد و 398 میلیون و 100 هزار تومان معادل یک میلیارد و 565 میلیون و 194 هزار دلار بوده است.
* «سعود المعجب» دادستان کل عربستان اعلام کرد، پس از پایان بازجوییها از شاهزادگان، تجار و وزرای سعودی طی بیش از سه ماه گذشته، در مجموع 106 میلیارد دلار(معادل 600 هزار میلیارد تومان) از اموال آنها دریافت شده است.