گفته می‌شود که...

اگر محرمانه نداریم متن توافقات دولت با تلگرام منتشر شود/آمار قاچاق معادل چقدر از بودجه کشور است؟/سفر بی‌سر و صدای رئیس سازمان حج به عربستان/ذره بین ستاد اقتصاد مقاومتی روی اقدامات دانش بنیان مدیران/یک مسئول: به گردشگران چینی زیاد چلوکباب ندهید/جام قهرمانی استقلال را با کوله به تهران آوردند! و ...

اگر محرمانه نداریم متن توافقات دولت با تلگرام منتشر شود
یک عضو شورای عالی فضای مجازی به متن پست اینستاگرامی حسن روحانی در مورد اینکه به مردم گفته شود تصمیم برای فیلتر تلگرام در کجا گرفته شده است و محرمانه نداریم، درخواست کرد که دولت متن توافقاتش با تلگرام را منتشر کند. عزت‌الله ضرغامی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: در شرایط فعلی مهم‌ترین مسئله حمایت جدی از پیام‌رسان‌های داخلی است؛ به دلیل ماهیت تعاملی پیام‌رسان‌ها، قاعدتاً دولت باید اقدامات ایجابی و سلبی مناسبی برای مصالح ملی داشته باشد.
عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: رئیس مرکز ملی فضای مجازی و وزیر ارتباطات که ارکان اصلی سیاست‌گذاری و اجرا در این حوزه هستند هر دو منصوب رئیس جمهورند. اینکه دو قوه باهم دعوا دارند و یا قوه مقننه باید قانون بگذارد، خب بروند با هم حل کنند. چرا اختلافات را به میان مردم می‌کشند؟ جلسه سران قوا «خاله‌بازی نیست» که از دفتر این به دفتر آن بروند و با لبخندهای مصنوعی عکس یادگاری بگیرند؛ برای حل این مسائل است.
عزت‌الله ضرغامی گفت: رئیس جمهور علاقه‌مند است که با صدای بلند بگوید دولت مزاحم هیچ پیام‌رسان خارجی نیست. قبول! ولی اگر آن جوان روسی به تعهدات خود در مقابل جمهوری اسلامی ایران عمل نکرد و عملاً مردم را تحقیر کرد و از دوپینگ فنی و سیاسی ما نهایت سوءاستفاده را کرد، رئیس جمهور برای حفظ استقلال کشور می‌تواند سکوت کند؟ اگر محرمانه نداریم یا سفارشی داریم، بهتر است متن توافقات دولت با پیام‌رسان تلگرام برای اطلاع عموم منتشر شود.
گفتنی است اخیراً بر اساس اظهارات مشاور محترم رئیس جمهور به دلیل شانه خالی کردن از تعهدات، سرویس‌های اضافه‌ای که به تلگرام داده‌شده بود توسط دولت حذف و بسته شد.

پاسخی که قانع‌کننده نبود!
پس از انتقادهایی که در فضای مجازی به نوع و شیوه برگزاری مراسم عمامه‌گذاری فرزند سیداحمد خمینی در حسینیه جماران مطرح شد، روزنامه «شرق» در مطلبی نوشت: «حسینیه جماران روز نیمه شعبان، مصادف با میلاد امام زمان، شاهد برگزاری جشنی بود که چهره‌های سیاسی و غیرسیاسی و حتی ورزشی در آن حضور داشتند؛ از محسن و مهدی هاشمی گرفته تا علی پروین و علیرضا منصوریان... سایت جماران عنوان کرد که مراسم، برگزاری جشن میلاد امام زمان بوده و در انتهای مراسم، عمامه‌گذاری احمد خمینی هم برگزار شده است.» این روزنامه اصلاح‌طلب در ادامه نوشت: «سیل انتقادات در فضای مجازی به این مراسم اگرچه سیداحمد خمینی را وادار کرد تا به منتقدان پاسخ دهد، اما ظاهراً این پاسخ هم نتوانسته مخاطبان سیداحمد خمینی را قانع کند. برخی از ارائه این پاسخ هم انتقاد کرده و باز هم تأکید کردند که در سنت عمامه‌گذاری، این طلبه‌ها هستند که به خدمت مراجع می‌رسند و نه بالعکس

آمار قاچاق معادل چقدر از بودجه کشور است؟
حمید حاج‌اسماعیلی، فعال بازار کار درباره اثرات مخرب قاچاق کالا بر تولید داخلی و بیکاری کارگران ایرانی گفت: قاچاق علاوه بر آسیب به اقتصاد، بلایا و آفت عمومی و اجتماعی برای کشور به دنبال دارد. آگاهی از مصادیق قاچاق و راهکارهای مبارزه با آن نه فقط وظیفه مسئولان است، بلکه مردم هم باید با این پدیده شوم مقابله کنند. وی ادامه داد: بر اساس آمارهای غیر رسمی پیش‌بینی می‌شود حجم کالای قاچاق در حال حاضر سالیانه حدود 15 میلیارد دلار باشد که این رقم بزرگ معادل نزدیک به یک پنجم بودجه کشور است. بنابراین، جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور یک اولویت اساسی و اقدامی ملی تلقی می‌شود.

اذعان اصلاح‌طلبانهبه عدم تحقق وعده‌های روحانی

حسن رسولی، از فعالان اصلاح‌طلب در سرمقاله روزنامه آرمان امروز به انتقادات علنی اخیر حسن روحانی از وزرایش اشاره کرده و می‌نویسد: «با شناختی که از آقای حسن روحانی وجود دارد موضع‌گیری اخیر وی دارای پیامدی از جنس جابه‌جایی در هیئت وزیران نیست. به نظر می‌رسد طی ماه‌های اخیر میزان هجمه به دولت و حتی مداخله در تصمیماتی که ماهیتاً و قانوناً بر عهده دولت یا مراجعی مثل شورای عالی امنیت ملی که رئیس‌جمهور ریاست آن را برعهده دارد، به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده و این حجم از هجمه‌ها و مداخلات موجب شده تا رئیس‌جمهور به عنوان نفر دوم مملکت با اتخاذ چنین موضع‌گیری به دنبال انتقال پیام به منظومه‌های بیرون از دولت باشد. بر اساس اختیارات رئیس‌جمهور در قانون اساسی وی هر زمان که تشخیص دهد می‌تواند نسبت به جابه‌جایی هرکدام از وزرا و همکارانش اقدام کند و این مسئله نیازی به موضع‌گیری رسانه‌ای ندارد. از طرف دیگر کمتر از یک سال از عمر دولت دوازدهم می‌گذرد و آقای روحانی نشان داده که به مسئله ثبات مدیریت توجه ویژه دارد. از این جهت به نظر نمی‌رسد که تغییر یا جابه‌جایی در مجموعه دولت شکل بگیرد. » در ادامه این یادداشت آمده است که «اینکه آقای روحانی طی هشت ماه گذشته به نحو کافی نتوانسته به وعده‌های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند، قضاوتی واقعی و انتظاری بحق است. » روزنامه شرق هم در سرمقاله‌ای به قلم سردبیر که تحلیل دولت‌های مختلف بود، اذعان داشت که «دولت روحانی نیز در عرصه سیاست داخلی چنان ناکارآمد عمل کرد که دیگر نمی‌توان از آن انتظار هیچ کنشگری سیاسی در سطح خرد‌ و کلان داشت. اگر این مسائل گره بخورد به اوضاع بد اقتصادی مردم، آن‌گاه باید نشست و دید که از دل این جامعه سیاسی چه پدید‌ه‌ای‌زاده خواهد شد. »

ذوالنور: کار ما در مجلس پاسخگوی قیامت ما نیست

مجتبی ذوالنوری با گلایه از کم‌کاری مجلس در بررسی مسائل مهم کشور می‌گوید 90 درصد مواردی که در دستور کار مجلس است باید خارج شود. او معتقد است مجلس باید در چند مقوله مهم از جمله مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، فساد و اجرای عدالت در کشور تمرکز کند. مجتبی ذوالنوری نماینده اصولگرای قم از نمایندگانی است که از به نتیجه نرسیدن طرح‌های تحقیق و تفحص به عنوان یکی از ابزارهای نظارت مجلس گلایه دارد و می‌گوید حدود 370 طرح تحقیق و تفحص ظرف چند سال گذشته در مجلس انجام گرفته اما نتیجه بسیاری از این طرح‌ها نامشخص است. او لابی‌ها، بی توجهی‌ها و پرداختن به موارد غیر مهم را دلیل به نتیجه نرسیدن طرح‌های تحقیق و تفحص می‌داند و می‌گوید بین 200 تا 500 میلیون تومان حداقل هزینه انجام هر تحقیق و تفحص است.
ماجرای دیدار ضرغامی با احمدی‌نژاد

عزت‌الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگو با روزنامه «آرمان» گفته است: سه هفته قبل منزل آقای احمدی‌نژاد بودم. ایشان به ما شام هم دادند که این دیدار در حدود چهار ساعت به طول انجامید. دو نفر دیگر هم بودند که از ذکر نام آنها معذورم. بحث‌های ما در فضای سیاسی کشور بود. دغدغه‌هایی که ما در این دیدار مطرح کردیم، بیشتر دلسوزی‌هایی بود که نسبت به یکدیگر داشتیم. نکته دیگر اینکه من دوست داشتم دیدگاه‌های آقای احمدی‌نژاد را پس از دستگیری آقای مشایی و بقایی بشنوم و به همین دلیل نیز در این زمینه صحبت کردیم. مطالبی هم بنده با ایشان در میان گذاشتم که احساس می‌کردم ایشان نسبت به آنها اشراف ندارند. این مسائل بیشتر درباره فضای رسانه‌ای جهانی بود. بنده تلاش کردم در این دیدار شرایط مصالحه و برطرف کردن برخی از سوءتفاهم‌ها را مهیا کنم. در این دیدار مانند همه دیدارهایی که انجام می‌دهم، نه همه استدلال‌های ایشان را پذیرفتم و نه ایشان چنین رویکردی داشت. با وجود این، استدلال‌هایی که برای یکدیگر مطرح می‌کردیم، می‌توانست برای هم مفید بوده و راهی برای جلوگیری از واگرایی‌های باشد.
رئیس جمهور مخصوصا اگر آخوند باشد نباید حرفش تناقض داشته باشد

حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم ضمن انتقاد از اظهارات اخیر روحانی گفت: الان چند سال است مملکت در اختیار آقای روحانی است و نمی‌تواند مشکلات را بر گردن دیگران بیاندازد. وی افزود: نمی‌شود حرفی را زد و بعدا گفت منظورم این نبوده است، جمهوری اسلامی وعده دروغ نمی‌دهد رئیس جمهور مخصوصا اگر آخوند باشد نباید حرفش در جلسه داخلی و خارجی 180 درجه تناقض داشته باشد. رحیم پور تأکید کرد: دو سال پیش آقای روحانی گفت تحریم ها برداشته شد و همه مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، پس چه شد؟ من حاضرم به روحانی ثابت کنم که دروغ می‌گوید و از همینجا اعلام آمادگی می‌کنم که بیاید بنشیند و من ثابت کنم بارها دروغ گفته و وعده دروغ داده است. وی گفت: در تلگرام بدتیرین چیزها آموزش داده می شود، حتی آموزش رابطه جنسی خواهر و برادر! بعدا می‌گویند حقوق مردم است و نباید قطع شود! مگر می‌شود این مسائل نادیده گرفته شود. شورای عالی فضای مجازی وظیفه دارد مراقب باشد و نگذارد هر گند و کثافتی در فضای مجازی سر فرزندان مردم بریزد
تمسخرآمیز و موجب خنده است

روزنامه «رأی‌الیوم» در یادداشتی به قلم «قاده جلید» با عنوان «پشت پرده قطع رابطه دیپلماتیک مغرب با ایران چیست»، نوشت: در حال حاضر چشم‌انداز مرحله تازه پیش رو در منطقه در حال ترسیم شدن است، مرحله‌ای که آمریکا و متحدانش همه سناریوها و ابزارهای فشار ممکن را برای گشودن رویارویی مستقیم با جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت آماده کردند. هدف از همه اینها، تأمین امنیت اسرائیل [رژیم صهیونیستی]، نابودی مسئله فلسطین و عادی‌سازی کامل و آشکار جهان اسلام با رژیم جنایتکار صهیونیستی است و این شتاب تحولات در اصل به شکست آمریکا و متحدانش در سوریه بازمی‌گردد، به ویژه پس از اینکه صدها میلیارد دلار در جنگ سوریه هزینه کرده و ده‌ها هزار تروریست روانه کردند تا این کشور را که محور اصلی ضد پروژه استعمار غرب بر منطقه بود، نابود کنند. اقدام مغرب در قطع رابطه دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی ایران که با همین هدف صورت گرفته، تمسخرآمیز و موجب خنده است و هیچ دستاوردی نخواهد داشت.

سفر بی‌سر و صدای رئیس سازمان حج به عربستان

رئیس سازمان حج و زیارت در سکوتی رسانه‌ای به عربستان سفر کرد تا در دو ماه مهلت باقی‌مانده به آغاز اعزام زائران ایرانی، امور اجرایی حج ۹۷ را پیگیری کند. حمید محمدی در صفحه‌ خصوصی‌اش در فضای مجازی با انتشار عکس‌هایی از کعبه و این نوشته که «در مکه و مسجدالحرام نائب الزیاره هستم» از حضورش در عربستان خبر داد.

انتقاد تند یک روزنامه اصلاح‌طلب از دولت

روزنامه اصلاح‌طلب «قانون» در مطلبی تند علیه دولت اعتدال با عنوان «ارباب وعده‌ها» نوشته است: بی‌شک می‌توانیم دولت دوازدهم را بی‌دستاوردترین دولت قرن اخیر بنامیم. دولتی که نه تنها تاکنون دستاوردی نداشته، بلکه تلاش‌های دولت‌های پیشین را نیز بر باد داده‌ است. همه مردم ایران به خاطر دارند که دولت روحانی مدعی حل چند موضوع و مسئله بود. رفع حصر، حمایت از فضای ‌مجازی، مقابله با رانت‌خواری‌های لایه قدرت، بازگشت اعتبار به پول ملی و اعتبار پاسپورت ایرانی، رفع مناقشات با همسایگان و کشورهای جهان، حل مسئله هسته‌ای و... همه از ادعاهایی بود که شخص حسن‌ روحانی سینه سپر می‌کرد و ژست ناجی را در زمینه حل این مسائل به خود می‌گرفت، ولی امروز وضعیت چگونه است؟!
ذره بین ستاد اقتصاد مقاومتی روی اقدامات دانش بنیان مدیران

بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، از آن ها خواسته شده با توجه به تصویب پروژه هایی در ذیل برنامه ملی توسعه و نفوذ فناوری در بخش های مهم زیرساختی کشور با محوریت ارتقای بهره وری عوامل تولید، پیاده سازی نظام نوین، انتقال فناوری و تقویت شرکت های دانش بنیان در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، مدیران مربوط توجه داشته باشند در سال 1397 باید با اقداماتی چون تشکیل کارگروه مشترک با شرکت های دانش بنیان، موانع و مشکلات این حوزه را برطرف کنند و توسعه بازار محصولات فناورانه را در دستور کار قرار دهند و نتایج این موضوع در گزارش های ادواری، تقدیم دولت شود.

نامه روحانی برای محدودیت تلگرام

هدایت‌الله خادمی عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پُست منتشر شده در صفحه اینستاگرام رئیس جمهور مبنی بر مخالفت دولت با فیلتر شدن تلگرام، گفت: در نشست برخی از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی با مسئولان امنیتی کشور در بخش فنی برای بررسی فیلترینگ شبکه‌های مجازی و تقویت شبکه‌های داخلی، نامه‌ای به اعضای فراکسیون مبنی بر تقاضای رئیس‌جمهور برای جایگزین کردن پیام‌رسان‌های داخلی به جای تلگرام و انجام محدودیت‌های لازم در این زمینه به اعضای فراکسیون نشان داده شد. وی با بیان اینکه متأسفانه مسئولان ما بعضا صحبت‌های متناقضی می‌کنند و و اسم این کار را هم سیاسی‌کاری می‌گذارند، افزود: بهتر است که مسئولان در هر شرایط و مکانی یک حرف بزنند و تناقض‌گویی نکنند. عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با تأکید بر اینکه مسئولان دولتی خودشان پیگیر فیلتر تلگرام بودند، تصریح کرد: اگر مسئولان دولتی به دنبال فیلتر تلگرام نبودند، این کار انجام نمی‌شد.
کنایه جلیلی به دولت

سعیدجلیلی در صفحه توئیتر خود نوشت: مسئولان پاسخ دهند چرا از ظرفیت فضای مجازی برای اشتغال‌زایی استفاده نمی‌کنند. متن وی به شرح زیر است: فضای مجازی عرصه ای برای ایجاد شغل است، کشوری مثل هند از فضای مجازی نزدیک به 80 میلیارد دلار یعنی بیش از درآمد نفت ایران درآمد دارد! مسئولان پاسخ دهند چرا از ظرفیت فضای مجازی برای اشتغال‌زایی استفاده نمی‌کنند. اذهان مردم را با مباحث فرعی مثل فیلتر شدن یا نشدن، از مساله اصلی گمراه نکنید.

جام قهرمانی استقلال را با کوله به تهران آوردند!

استقلال با برتری 1-0 برابر خونه به خونه بابل موفق شد قهرمان جام حذفی شود. نکته جالب حواشی این دیدار، دزدیده شدن جام قهرمانی و مدال چند بازیکن استقلال بود. همین امر باعث شد تا استقلالی ها با امنیت بیشتری جام را به تهران بیاورند. آبی ها جام قهرمانی را داخل کوله نصرالله عبداللهی سرپرست استقلال گذاشتند تا دست سارقین به آن نرسد!
یک مسئول: به گردشگران چینی زیاد چلوکباب ندهید

در حالی که طی روزهای اخیر، سفارت چین در ایران سخت گیری های جدیدی را برای ورود اتباع ایرانی به این کشور اعمال کرده، یک مقام مسئول با ارسال بخشنامه ای به تعدادی از سازمان های دولتی و نهادهای فعال گردشگری در بخش خصوصی، از آن ها خواسته با توجه به ضرورت افزایش میزان رضایت مندی گردشگران چینی از سفر به ایران، مواردی چون ارائه اینترنت پرسرعت و بروشورهایی به زبان چینی مورد توجه قرار گرفته و از تکرار صرف غذاهایی مانند چلوکباب برای آن ها خودداری شود

۲۱ جلد دیگر از کتاب خاطرات هاشمی باقیمانده است

نویسنده کتاب «مرد بحران ها» گفت: از 35 دفتر خاطرات آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، تعداد 14 دفتر منتشر شده و 21 دفتر دیگر باقی مانده که توسط دفتر نشر معارف انقلاب به تدریج انتشار خواهد یافت. آیت الله هاشمی رفسنجانی از روز شنبه اول فروردین ١٣٦٠ تا روز شنبه ١٨ دی ١٣٩٥ یک روز قبل از رحلت به مدت ٣٥ سال خاطرات خود را هر روز ثبت کرده است.
اخبار روزانه:

* «موشه یعلون» وزیر پیشین جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد: به تازگی یک فروند جنگنده روسی وارد حریم هوایی جولان اشغالی شده که پدافند هوایی این رژیم قصد ساقط کردن آن را داشت. وی بدون ذکر تاریخ و زمان ورود این جنگنده روسی به حریم هوایی بلندی‌های جولان اشغالی با اشاره به ایجاد خط ارتباطی مستقیم بین ارتش‌های روسیه و رژیم صهیونیستی برای هماهنگی در مورد سوریه، گفت: «(با اینکه) می‌دانستیم این جنگنده روسی است، اما چیزی نمانده بود که آن را ساقط کنیم
* جبار کوچکی‌نژاد در واکنش به سخنان رئیس‌جمهور درباره مخالفت دولت با فیلترینگ تلگرام اظهار داشت: آنهایی که در داخل نظام به شکل اپوزیسیون بازی کرده و خود را به این شکل نشان می‌دهند سبب تعجب ما شده‌اند؛ چون شخص آقای روحانی اولین کسی بود که در دوران اغتشاشات به تلگرام معترض بود. وی با بیان اینکه موضوع فضای مجازی یک موضوع ملی است، افزود: تحت کنترل بودن فضای مجازی و آسیب نرساندن آن به امنیت ملی، یکپارچه بودن مسئولان نظام را می‌طلبد.
* مجتبی شاکری، عضو سابق شورای شهر تهران درباره انتقال نمایشگاه کتاب و تخصیص ندادن پارکینگ به مردم اظهار داشت: واقعاً این تصمیم، تصمیم صحیحی نبود و اتلاف در منابع و تغییر تصمیم ملی است که صورت گرفته است. شهر آفتاب با مطالعه دقیقی که نسبت به ترافیک شهر تهران شده بود، انتخاب شد و نسبت به ترافیکی که در سئول و مصلی وجود دارد، شهر آفتاب که در حاشیه شهر است، بهترین گزینه بود.

https://www.shoma-weekly.ir/38tRjl