
با توجه به اینکه رفع محرومیتها، یکی از شعارهای اصلی انقلاب بوده است، بفرمایید که در این زمینه تا چه میزان توانستهایم به توفیق دست پیدا کنیم؟
ببینید؛ استکبار جهانی هیچگاه این فرصت را به ما نداده است که بتوانیم برای رفع محرومیتهای کشور برنامهریزی کنیم و مشکلات خانوادههای محروم و مناطق محروم را حل کنیم؛ چون در همان آغاز انقلاب جنگ هشت ساله را به ما تحمیل کردند و سپس قطعنامههای پی در پی و تحریمهای فراوانی را علیه ما اعمال کردند.اکنون نیز شاهد این هستیم که هر روز یک توطئه علیه ما تدارک میبینند؛ برنامه آنهااین است که مردم ما را خسته کنند. این در حالی است که مردم ما، پانصد هزار شهید و جانباز تقدیم انقلاب کردهاند و اکنون نیز شاهد این هستیم که در راه دفاع از حرمین شریفین اهل بیت علیهم السلام هر روز شهید میدهند. مسئلهای که ضرورت دارد این است که ما اگر میخواهیم مقاوم باشیم، باید به سیاستهای اقتصاد مقاومتی روی بیاوریم، وگرنه دشمنان هر روز یک توطئه و یک تحریم جدید علیه ما اعمال میکنند. اینکه حضرت آقا فرمودند اقدام و عمل، خب به خاطر این است که عمل نشده است؛ اگر دولت امور را به مردم و به بخش خصوصی واگذار کند بسیاری از مشکلات ما حل میشود و در آن صورت هم خودمان تولید می کنیم و هم مصرف و دیگر نیازی به بیگانگان هم نداریم؛ هر اندازه هم که تحریم اعمال کنند، بر ما اثری نمیگذارد.چاره مشکلات ما این است که کارها به مردم واگذار شود، جلوی قاچاق بی رویه گرفته شود؛ نگرانی حضرت آقا هم همین مسائل است؛ انقلابیبودن همین است؛ اینکه ما جلوی قاچاق را بگیریم، دولت کارها را به مردم واگذار کند و...
ارزیابی شما از انجام امور خیریه در کشور چیست؟ در این زمینهتا چه میزان اهداف انقلاب محقق شده است؟
ما مردم خوبی داریم؛ چنانچه اوضاع اقتصادی آنها مساعد باشد، قطعا در امورات خیر شرکت میکنند. ببینید در ایام محرم، صفر، اعیاد و سایر مناسبتها، مردم ما چقدر کمک میکنند؛همانطور که گفتم، این بستگی دارد به اینکه بنیه مالی مردم اجازه این کار را به آنها بدهد. ریشه بسیاری از مشکلات ما اقتصادی است و اگر مشکلات اقتصادی را رفع کنیم، بیش از گذشته میتوانیم در مقابل استکبار ایستادگی کنیم و بیشتر میتوانیم به محرومین رسیدگی کنیم.البته ما تا حدودی در زمینه کارهای خیریه موفقیتهایی بهدست آوردهایم، مخصوصا در بخش خصوصی و برخی نهادها مانند کمیته امداد؛ اما این کافی نیست و اقدامات بیشتری باید صورت بگیرد.
وجود روحیه جهادی را در بین مسئولین کشور چگونه میبینید؟ در زمینه کارهای جهادی چقدر توانستهایم موفقیت کسب کنیم؟
داشتن روحیه جهادی در این است که ما خودمان بتوانیم تولید و مصرف کنیم. روحیه جهادی یعنی اینکه بتوانیم جلوی واردات بی رویه را سد کرده و با قاچاق بی رویه مبارزه کنیم؛ این خودش یک جهاد است.چنانچه ما توانستیم به این مقاصد دست پیدا کنیم، آن وقت دیگر تحریمهای دشمن هیچ اثری ندارد؛ منتها با این شرط که ما بتوانیم اقتصادی مقاومتی را در کشور پیاده کنیم. در خصوص انجام کارهای جهادی در مناطق محروم نیز باید گفت که اقداماتی انجام شده است؛ اما نیازمند تلاش بیشتری است.