
دستاوردهای فرمان 10 مادهای درباره حشدالشعبی
گفته شده است فرمان 10 مادهای صادر شده درباره نیروهای حشدالشعبی عراق برگرفته از قانون اساسی و قانون پارلمان عراق است. شش ماه پیش با تلاش فرماندهان حشدالشعبی، عادل عبدالمهدی و سردار سرلشکر سلیمانی، مصوبهای در پارلمان عراق درباره حشدالشعبی به تصویب رسید که آنها زیرمجموعه نهاد رسمی نظامی قرار گیرند. حشدالشعبی هماکنون جزء نیروهای مسلح شده و بخشی از فرماندهی ارتش را به دست میگیرد. این به معنای ادغام حشدالشعبی در ارتش نیست؛ بلکه به عنوان یگان مستقل در کنار نیروهای مسلح است؛ مانند سازمان بسیج مستضعفین در کنار سپاه. دولت عراق استقرار حشدالشعبی را پذیرفته و این نیرو تمرکز نسبی یافته است. پس از این اقدام بهانههای اخیر آمریکا نیز برای انحلال حشدالشعبی پایان گرفته است. آمریکاییها از چندی قبل درصدد جذب اهل سنت و راهاندازی یک حشدالشعبی موازی بودهاند که با مصوبه مذکور این سناریوی آمریکاییها هم خنثی شده است. در این شرایط، حشدالشعبی مأموریتهای جدیدی خواهد داشت و امکان اداره بسیاری از استانها، شهرها و مناطق از سوی آنان وجود دارد. گفتنی است، ارتش عراق در حال بازسازی است و حشدالشعبی به این روند کمک شایانی میکند. حشدالشعبی به تدریج در مسائل امنیتی عراق هم ورود پیدا میکند و با امکانات ارتش عملیات خواهد کرد.
تصویب چهار راهکار دولت برای جبران کسری بودجه
راهکار پیشنهادی دولت برای جبران کسری بودجه امسال در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به تصویب رسید. کل کسری بودجه امسال حدود 150 هزار میلیارد تومان تخمین زده شده و طبق پیشنهاد دولت، قرار است نیمی از آن با کاهش هزینهها و نیمی دیگر با افزایش منابع تأمین شود. دولت چهار راهکار برای افزایش منابع بودجه امسال مجموعاً به میزان 76 هزار و 500 میلیارد تومان پیشنهاد داده است که عبارتند از: واگذاری و مولدسازی داراییهای دولت از سوی وزارت اقتصاد: 10 هزار میلیارد تومان؛ 50 درصد موجودی حساب ذخیره ارزی: 4 هزار و 500 میلیارد تومان، فروش اوراق مالی اسلامی مازاد قانون بودجه 98: 38 هزار میلیارد تومان و برداشت از حساب مخصوص نزد صندوق توسعه ملی: 45 هزار میلیارد تومان. گفتنی است، مجموع ارقام فوق، 97 هزار و 500 میلیارد تومان است؛ ولی سقف مجاز دولت برای فروش اوراق و برداشت از صندوق توسعه ملی (بندهای ج و د)، 62 هزار میلیارد تومان است. بنابراین 21 هزار میلیارد تومان از رقم فوق کسر میشود و مجموع ارقام فوق برابر 76 هزار و 500 میلیارد تومان است.
رژیم صهیونیستی برای آمریکاییها مهم نیست
مطالعات مؤسسه نظرسنجی «گالوپ» مؤید این واقعیت است که محبوبیت رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومی رأیدهندگان آمریکایی به ویژه دموکراتها با کاهش قابل ملاحظهای روبهرو است. بر اساس این، در سال ۲۰۰۹ حمایت دموکراتها از این رژیم ۶۰ درصد بود؛ اما این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۴۲ درصد رسیده است. این مرکز مطالعاتی کاهش شدید حمایت از رژیم صهیونیستی در میان مردم آمریکا را یک «خطر راهبردی» توصیف کرده و افزوده است: نشانههای زیادی به ویژه در میان اعضای جدیدالورود کنگره آمریکا وجود دارد که اثبات میکند این روند در آینده ادامه خواهد داشت و بر این مبنا اکثریت در دست جناح منتقد تلآویو قرار خواهد گرفت. «آیلت شاکد» وزیر دادگستری سابق رژیم صهیونیستی در واکنش به نتایج مطالعات انجام شده درباره سیر نزولی کاهش محبوبیت این رژیم در آمریکا گفته است: «وقتی این تحقیقات را مشاهده کردم از شدت نگرانی خوابم نمیبرد.»
نباید پاسخ زیادهخواهیهای انگلیس را بدهیم!
«پیرمحمد ملازهی» فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه «جهان صنعت» نوشت: «نیروهای نظامی، بخش سیاسی و دولت همه باید به یک جمعبندی برسند که از طریق مذاکره چگونه میشود این مشکل (مسئله نفتکشها) را حل کرد، چون انگلیسیها کشتی ایرانی را توقیف کرده و اقدام مقابله به مثلی هم از جانب ایران صورت گرفت... به نظر میآید در این زمینه نباید ایران وارد میشد. اکنون مشکل به سمت حادشدن و برخورد نظامی میرود؛ لذا مصلحت ایران این است که یک راهحل سیاسی پیدا کند. روحانی آزادسازی دو کشتی را به عنوان راهحل مطرح کرد؛ اما این موضوعی نیست که انگلیس زیربار برود.» گفتنی است، طیف اصلاحطلب هرگونه واکنش مقتدرانه به زورگویی نظام سلطه را تنشزا و مقدمه جنگ قلمداد میکنند. این در حالی است که اتفاقاً همین اقدامات اقتدارآفرین است که سایه جنگ را از کشور دور میکند.
طرحی که به گِل نشسته است!
وبگاه «اویل پرایس» در یادداشتی درباره طرح جدید کاخ سفید برای اسکورت کشتیها و شناورهایی که قصد عبور از خلیجفارس را دارند، نوشته است: پس از عقبنشینی ترامپ از حمله نظامی به ایران در ماه گذشته (طرح اول یا نقشه A)، طرح دوم یا همان نقشه B آمریکا این بود که طرفین ذینفع را به اسکورت نفتکشها در تنگه هرمز متقاعد کند؛ اما طرح دولت ترامپ مبنی بر صفآرایی نیروهای دریایی جهان برای حفاظت از خطوط کشتیرانی در خلیجفارس به خوبی پیش نمیرود. نکته مهم اینکه تاکنون این طرح به گِل نشسته و متحدان نزدیک آمریکا در تلاشند خود را از این اقدام ایالات متحده دور نگه دارند، به ویژه آنکه طرح کلی راهبرد امنیت دریایی اروپا که در روزهای اخیر ارائه شد، اگرچه بازتابی از این اقدام آمریکاست؛ اما به وضوح از آن جدا و منفک است.
انتقاد نماینده مجلس از 'افزایش ۴۰۰ درصدی' قیمت چادر
یک نماینده مجلس ایران از افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت چادر در این کشور انتقاد کرده و مدعی وجود مافیا در حوزه چادر شده است. بخش عمده چادر مشکی مصرفی در ایران از طریق واردات تامین میشود و چین، ژاپن، سوئیس و کره جنوبی از جمله صادرکنندگان چادر به ایران هستند. زهرا سعیدی مبارکه از این که ارز دولتی برای واردات چادر مشکی اختصاص داده نمیشود و معافیتهای خاصی برای تولید پارچه آن در نظر گرفته نمیشود، انتقاد کرده و آن را قابل قبول ندانسته است.
صفی برای دست دادن با جهانگیری
فیلمی از یک صف طولانی از مسئولان استان البرز برای دست دادن با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در روزهای اخیر در شبکههای اجتماعی دست به دست میچرخد و مردم از خود میپرسند این تشریفات برای دست دادن و ابراز ارادت به مسئولی دولتی برای چیست؟!ماجرا از این قرار است که روز سه شنبه گذشته، اسحاق جهانگیری برای بازدید از پروژه قطار برقی شهر جدید هشتگرد وارد شهرستان ساوجبلاغ شد تا به بررسی امور بپردازد، اما حواشی مراسم از نگاه شبکههای اجتماعی البرز پنهان نماند. آنها صف کشیدن مسئولان برای عرض ادب و دست دادن با جهانگیری را توهین آمیز و تشریفاتی و بی اعتنایی به مشکلات مردم دانستند. فعالان مدنی کرجی از این نمایش دلخور و معتقد هستند که به جای حل مشکلات این استان، مسئولان استانی دنبال گرفتن عکس یادگاری با دولتمردان هستند. یکی از این فعالان نوشته: «مسئولان باید از رهبری الگو بگیرند و اگر هدفشان خدمت به مردم است این تشکیلات و بساط معنایی ندارد! این گونه رفتارها در نظام جمهوری اسلامی جایی ندارد، اگر وزرا و مدیران رده بالا هدفشان خدمترسانی است میتوانند سفرهای خود را بدون تشریفات انجام دهند... معاون اول رئیس جمهور در حالی از مترو هشتگرد بازدید کرده است که افتتاح آن سالهاست که با سهلانگاری به تأخیر میافتد، بهجای این بازدیدها به قول و وعدههایی که سالها داده و عمل نکردهاند بپردازند تا مردم نسبت به نظام بدبین نشوند.» یکی دیگر هم به طعنه نوشته که «کاش آقایان برای حل مشکلات مردم هم اینجوری صف میکشیدند.»
سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران، ترامپ را دیوانه کرد
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آمریکاییها در تحریمهای اخیری که علیه کشورمان انجام دادند دیوانهوار عمل کردند، این تحریمها ایرادات اساسی داشت و نشان دهنده این بود که ناکامی و انهدام پهپادشان، چقدر اثر مخربی گذاشته و آنها را دیوانه کرده است، به طور مثال آنها افرادی را در لیست تحریم گذاشتند که این افراد پیشتر در این لیست بودند. محمدجواد جمالی نوبندگانی هم درباره سفر یوسف بنعلوی نخست وزیر عمان به ایران و دیدار وی محمدجواد ظریف گفت: عمان یکی از کشورهای همسایه است و ما ارتباطات سیاسی و فرهنگی از دیرینه با این سرزمین داشته و داریم. عمان تلاش میکند برای سایر کشورها قابل اعتماد باشد، از سوی هم دیگر سعی دارد دریچه بازی باشد برای کشورهایی که احتمالا با یکدیگر تنش و مشکل دارند.
تحلیل سخنگوی دولت از پشت پرده پیشنهاد پمپئو برای سفر به ایران
ربیعی سخنگوی دولت در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: ظریف نشان داد که برای اعمال مهارت گفتاری و ارتباطی خود به چیزی بیش از یک «جاپا» در خاک امریکا نیاز ندارد و کروکی کشی امریکایی به دور دیپلماسی ایرانی به نتایج پیشبینی شده خود منجر نشده است. این را میتوان از تازهترین واکنش پمپئو دریافت که در مصاحبه با بلومبرگ خواهان فرصتی مشابه با ظریف یعنی سفر به ایران وبیان «حقایق» به مردم کشورمان شده است. صورتبندی «پروپاگاندا-حقایق» توسط پمپئو نشان میدهد که ظریف بازی رفت را برده است وحریف تنها راه تلافی شکست را در بازی برگشت در تهران میداند
محمدبهشتی: توصیه ام این است که تلویزیون نبینید
سیدمحمد بهشتی در روزنامه اعتماد نوشت: پخش یک مستند در مورد مرحوم احمد شاملو از شبکه سوم سیما سبب به وجود آمدن حرف و حدیثهایی شد؛ مستندی که با اعمال ممیزیهایی پخش شد و کارگردانش را بر آن داشت که رسما اعلام کند فیلمش توسط شبکه سوم سیما ابتدا سلاخی شده و آنچه روی آنتن رفته با آنچه او ساخته فاصلهای فاحش داشته است. با اینکه دوست ندارم با لحن تهی از امیدواری در مورد تلویزیون حرف بزنم، اما به این پرسش که با چنین تلویزیونی چه باید کرد، پاسخی ندارم جز توصیه به ندیدن برنامههای آن. به نظر من تنها راه خلاص شدن از گزند تلویزیون ایران، ندیدن برنامههای آن است
قرارداد مالی عجیب یک پرسپولیسی کار دست عرب داد!
مهدی شریفی که فصل پیش خیلی کم فرصت بازی در پرسپولیس را پیدا کرد بعد از بازی برابر نیرو زمینی از این تیم کنار گداشته شد، اما باعث جنجال بین بازیکنان پرسپولیس شد. مبلغ قرارداد شریفی با این باشگاه یک میلیاردو نیم است. این موضوع وقتی به گوش بازیکنان دیگر این تیم رسیده حسابی تعجب کرده و برای افزایش رقم دستمزد خود اقدام کردند. اقداماتی که موثر واقع شد و عرب تقریبا رقم قرارداد اکثر بازیکنان تیمش را چند صد میلیونی و بعض چند میلیاردی بالا برد تا کار برای مدیریت آینده پرسپولیس برای پرداخت این مبلغ بسیار سخت شود.
حمایت احمدینژاد از لیست خاص در انتخابات ۹۸
جوانفکر درباره حضور یا حداقل حمایت احمدینژاد از لیستی خاص در انتخابات پیشروی مجلس، گفت: تا آنجا که اطلاع دارم تاکنون در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است. به نظر بنده مساله اصلی، ضرورت انجام اصلاحات اساسی در ساختارهای اداره کشور است و تا این اصلاحات انجام نشود، راه نجات به روی ملت ایران گشوده نخواهد شد
توضیحات وکیل «بابک زنجانی» در مورد شایعه فرار از زندان
وکیل «بابک زنجانی» در مورد شایعه فرار موکلش از زندان، از طریق راههای آبی گفت: این اخبار کذب است و برخی به دنبال جریانسازی سیاسی هستند. رسول کوهپایهزاده در گفتگو با فارس، در رابطه با شایعه فرار بابک زنجانی از زندان به جای فردی که به مرخصی رفته، از طریق مرزهای آبی گفت: باید بگویم انتشار شایعه فرار موکلم از زندان آن هم با شیوه سناریوی فیلمهای هالیوودی حاکی از این است اشخاص و گروههایی همچنان منافع خود را در خبرسازی کذب و جریانسازی سیاسی در مورد این پرونده قضایی میدانند.
دیپلمات سابق ایران: عمان میانجی گر نیست
نصرت الله تاجیک، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی و سفیر پیشین ایران در اردن درباره سفر وزیر خارجه عمان به ایران میگوید: احساس میکنم که بالاخره پیامهایی در حال رد و بدل شدن است، ولی اینکه این تبادل پیام را میانجی گری فرض کنیم یا تبادل پیام، موضوع دیگری است.
بالای 80 درصد از نامزدهای مجلس نمیدانند وکالت مجلس چیست
محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه بالای 80 درصد از نامزدهای مجلس نمیدانند وکالت مجلس چیست، گفت: برخی نمایندهها حتی بعد از انتخاب پشیمان میشوند. وی افزود: ما اطلاعات دوره گذشته برایمان مهم است، در هر دوره ۶۰ درصد از نمایندگان دوره قبل رای نمیآورند و این دوره پیشبینی میکنم ۸۰ درصد نمایندگان رای نیاورند اما این بهمعنای عوض شدن جریان سیاسی حاکم بر مجلس نیست. باهنر با تاکید بر اینکه بالای ۸۰ درصد از نامزدهای مجلس نمیدانند وکالت مجلس چیست و حتی رای دهندگان هم نمیدانند جنس کار مجلس چیست و عموما از اختیارات نماینده خبر ندارند، گفت: برخی نمایندهها حتی بعد از انتخاب پشیمان میشوند و سال آخر که میشود یا تکلیف شرعیشان جنب و جوش پیدا میکند یا اطرافیان اصرار میکنند و مجددا ثبتنام میکنند و از این افراد بالای ۶۰ درصد رای نمیآورند.
مجوز گودبرداری خانه شاملو هم صادر شد
همسایههای خانه می گویند، مالک مجوز گودبرداری خانه «شاملو» را گرفته، همین امروز و فردا باید خانه را تخریب کنند تا کار گودبرداری براساس تاریخ مجوز، شروع شود. میراث فرهنگی هم خانه را نه فقط به خاطر نسبیتاش با این شاعر، بلکه به دلیل ارزشهای معماریاش واجد ثبت میداند و بر حفاظتاش تاکید دارد.محسن شیخالاسلامی – معاون میراث فرهنگی استان تهران – به ایسنا میگوید: «در همان زمان در نامهای به شهرداری منطقه ۶ اعلام کرده بودیم این خانه ارزشمند است و از آنها درخواست کرده بودیم تا حکمی برای تخریب خانه صادر نشود. وی با بیان این که امروز – شنبه ۵ مرداد – بار دیگر در نامه و تماس با شهرداری منطقه ۶ نسبت به این قضیه تاکید میکنیم که تخریب و نوسازی این بنا ممنوع است، ادامه میدهد: اگر شخصی به نام شاملو هم برای مدتی در این خانه نبود، باز هم همین کار را انجام میدادیم، چون این بنا از نظر معماری دارای ارزش است و نباید از جدارهی خیابان نجاتالهی حذف شود.»
اولین مدیر شبکه سه: نه گزینش مزدک میرزایی مشکل داشت، نه محبوبیت عادل فردوسیپور
جعفر صافی، اولین مدیر شبکه سه در گفتوگو با همشهری و در پاسخ به این سوال که «روزنامه کیهان نوشته بود رفتن مزدک میرزایی نشان داد در بهکارگیری این افراد، گزینش درست و دقیقی صورت نگرفته. بهنظر شما چنین ایرادی وارد است؟» گفت: نه. من بهنظرم نمیرسد که در گزینش ایشان مشکلی بوده است. اینها بیشتر از ۲۰سال کار کردند، گزارش کردند و مشکلی هم نداشتند. یک مواردی هست که حالا من نمیخواهم آنها را در این مصاحبه زیاد باز کنم، ولی گاهی از اینها چیزهایی خواسته میشود که با درونیات آنها خیلی سازگاری ندارد. اگر کسی گزارشگر ورزشی است خب فقط باید از او گزارش ورزشی خواسته شود نه چیز دیگری. منظور اینکه این افراد و همه اینهایی که بودند، مشکلی در گزینش نداشتند. اگر کسی بیاید و ۶ماه یا یک سال بعد مشکلساز شود میتوان گفت او درست گزینش نشده است. اما کسی که بالغ بر ۲۰سال بدون مشکل در سازمان کار کرده که نمیتوان گفت گزینش او ایراد داشته است. الان چیزهای زیادی تغییر کرده است که آن افراد به مشکل میخورند و در بحران قرار میگیرند. بعضیها ظرفیتشان خیلی بیشتر است و تحمل میکنند اما برخی دیگر ظرفیتشان کمتر است و ممکن است تصمیمات اشتباهی بگیرند. چون اگر این خبر واقعیت داشته باشد من معتقدم مزدک اشتباه خیلی بزرگی کرده است.
اخبار روزانه:
* «سورنا ستاری» معاون علم و فناوری رئیسجمهور در همایش «آینده، کار و کارآفرینی جوانان در ایران»، گفت: ما در پژوهش کم هزینه نمیکنیم؛ بلکه اشتباه هزینه میکنیم. دانشگاهها باید بدانند که اگر قرار است محصولی از پژوهش حاصل شود، باید بخش خصوصی در آن پژوهش سرمایهگذاری کند. وی با اشاره به اینکه ما در شاخص محیط کسبوکار در رتبه 123 قرار داریم، گفت: رتبه ما در آموزش عالی در جهان 2 و 3 است که این آمارها نشان میدهد آموزش عالی ما افرادی را تربیت میکند که به درد این اقتصاد نمیخورد.
* در دیدار مدیرعامل بازار متشکل ارزی با رئیس کل بانک مرکزی، آخرین اقدامات و آزمونهای انجام گرفته درباره عملیاتی کردن این بازار مرور و مقرر شد در آستانه عید قربان فعالیت این بازار آغاز شود. تشکیل این بازار با هدف مدیریت بهتر بازار ارز از اواخر پارسال در دستور کار بانک مرکزی قرار داشت و قرار بود این بازار تا پایان فروردین ماه امسال راهاندازی شود؛ اما به دلیل برخی مشکلات از جمله مشکلات نرمافزاری این امر به تأخیر افتاد.
* به گزارش الجزیره «پاتریک ثیروس» سفیر سابق آمریکا در قطر با اشاره به اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره آمادگی نداشتن این کشور در حمایت از دولتهای ثروتمند خلیجفارس، گفت: این مواضع پیام ویژهای برای عربستان و امارات است؛ طبق این پیام، ترامپ هرگز وارد جنگ نخواهد شد و این دو کشور باید خود به فکر حمایت از کشتیهایشان باشند.
* «اسدالله قرهخانی» عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: طبق قانون مسئولان میتوانند نفت را با تخفیف 5 درصد پایینتر از قیمت فوب خلیجفارس در بورس به فروش برسانند؛ اما چنانچه میبینیم از نفت ایران در بورس استقبالی نمیشود، لذا مجلس میتواند مجوز تخفیف 15 درصدی را صادر کند.
) نشریه «اکسپرس» نوشت: پایگاه اینترنتی «گلوبال فایر پاور» با بررسی و مقایسه قدرت ایران و انگلیس بر اساس شاخص خاص خود به این نتیجه رسید که انگلیس از نظر نیروی انسانی، قدرت زمینی، دریایی و منابع نفتی، از ایران عقبتر است.