
این وضعیت تنها متعلق به دولت یازدهم نیست، بلکه دولتهای گذشته با شدّت و ضعف چنین مشکلاتی را داشتهاند و البته توفیقهای همه دولتها و از جمله دولت یازدهم را نباید نادیده گرفت.
بخش دیگری از توصیههای رهبری نبایدهایی حتی توأم با بایدها میباشد که جزء متن وظایف دولت نبوده، بلکه حاشیههایی است که عمده مشکلات کشور و بگو مگوها و مشغولسازیها و اختلاف فضای کاری و مخدوشسازی فضای اتحاد و انسجام و همدلی، از همین حاشیهها شروع میشود.
در دولتهای قبلی از این دست حاشیهها کم نبود و گاهی اوقات این آسیب آنقدر پراکنده میشد که اکثریت توان و استعداد خدمات جامعه را به دلایل متفاوت از کار میانداخت. دولت آقای روحانی که الحمدلله در یکسال خدمتش تأییدیه آرامش عمومی جامعه را از رهبری گرفت، حتماً توجه دارد بدون ناآرامی هم نبود که در ارشادات رهبری نیز به آنها اشاره گردید.
مسائل مهمی از قبیل رفع تعارضهای درونی دولت، یکصدایی و همصدایی در مواضع، پرهیز از عدم رعایت خطوط قرمز فتنه و به کارگیری فتنهگران در مسئولیتها، پرهیز از دو قطبیسازی جامعه به سیاه و سفید و یا سفید و قرمز و یا سبز و خاکستری، سعه صدر در قبال انتقادهای مشفقانه، سیاهنمایی علیه دولتهای گذشته و تخریب عملکرد نظام و اتکاء زیاد به گزارشهای کم مصداق و غیره جملگی نبایدها و حاشیههایی هستند که بر اساس تجربه واقعاً موفقیت دولت را کم مینماید. باید بپذیریم شهید رجایی در دولتش با صدها برابر شرایط فعلی کارشکنی و نه انتقاد روبرو بود ولی او با تقوا و درایت و سعه صدر و بدون تبلیغات و سروصدا مشغول کار و خدمت بود و خداوند هم الگوی خدماتش را سکینه آرامش بخش قلوب مردم قرار داد که در طول چهار دهه گذشته همچنان درخشندگی دارد.
بخش دیگری که مقام معظم رهبری به عنوان نقاط قوت عملکرد دولت ذکر کردند، به عنوان یک واقعیت در چشم و گوش و دل مردم جای دارد و البته مردم با بصیرت مشکلات و سختی کار داخلی و بینالمللی دولت را برای انقلابی به بزرگی ایران اسلامی درک میکنند و برای دینشان استقامت دارند ولی به شرطی که مبارزه با فساد و تبعیض و رانت و باندبازی و قدرتطلبی را از مسئولان مشاهده نمایند.
البته در انتقاد از دولت، نقد مشفقانه و انصاف شاخص و تعریف دارد و هر کس و هر جریان و هر رسانه از این حدود خارج شود، مورد عتاب رهبری هم خواهد بود که باید به اصلاح خود بپردازند.
نکته مهم و حائز اهمیت برای پایهگذاری بدعت خوب تقید ولایی و وابستگی وتبعیت عملی دولتیها و همه مسئولان در سایر قوا این است که برای فرمایشات اخیر رهبری به خصوص در هیئت دولت وظایف وزراء و مسئولان ارشد با فهرستی از مطالبات و توصیههای ایشان مسئولیت عملی و زمانی مشخص شود. آن بخش که مربوط به همکاری دو قوه قضائیه و مقننه است با ایجاد تعاملی دو جانبه و یا سه جانبه تعیین تکلیف شود تا بسترها فراهم و موانع برطرف گردند اما دولتیها شش ماه گزارش دهند برای تحقق فرمایشات رهبری چه اقدامات عملی انجام دادهاند و در حیطه نبایدها چه تمهیداتی فراهم و حدودی رعایت گردید. این کمترین انتظاری است که مردم تا نیمه اول اسفند سال جاری از آقای روحانی رئیس جمهورمحترم خواهند داشت.