
اما واقعیت این است چون سویه امیکرون به اندازه دلتا کشنده نیست بسیاری از افراد به آن مثل یک سرماخوردگی ساده نگاه می کنند این در حالی است که در شرایط کنونی، امیکرون به سویه غالب در کشور تبدیل شده و آمارهای ابتلاء به شدت نگران کننده است به گونه ای که در هر جمع و گروهی که وارد میشویم، حداقل یکی یا چند نفر به این سویه جدید مبتلا شدهاند.
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت با ابراز نگرانی از شیوع اومیکرون در جامعه، گفت: سویه امیکرون قدرت سرایت پذیری بالایی دارد و در چند روز اخیر شمار بیماران سرپایی کرونا چهار برابر افزایش یافته است که نگران کننده است و باید مردم به توصیههای مسوولان بهداشتی در خصوص تکمیل واکسیناسیون و رعایت شیوه نامههای بهداشتی توجه کنند.
اما برخلاف وخامت اوضاع کرونایی در کشور و رشد تصاعدی ابتلا و مرگومیر ناشی از سویه جدید، همچنان ۶ میلیون نفر از واجدان شرایط دریافت واکسن، برای تزریق واکسن کرونای خود مراجعه نکردهاند! همچنین نزدیک به ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر هم نوبت اول را تزریق کرده، اما برای تزریق نوبت دوم تاخیر دارند.
اگر به روند افزایش مرگ و میر و مبتلایان به سویه جدید موجود در کشور نگاهی بیاندازیم متوجه خواهیم شد که امیکرون، تفاوتهای چشمگیری با سویههای قبلی دارد به گونه ای که حتی دو دوز واکسن هم نتوانست به صورت قابل قبولی از ابتلای افراد جلوگیری کند و تنها کسانی به صورت خفیف به این ویروس مبتلا شدند که سه دوز واکسن را دریافت کرده بودند و اگر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و مقاومت برای تزریق واکسن همچنان ادامه پیدا کند این احتمال وجود دارد که رکورد دلتا را بشکند
بررسی موارد آزمایش شده نشان میدهد از زمانی که نخستین موارد ابتلاء به امیکرون در کشور شناسایی شد، هر هفته به طور متوسط ۱۰ درصد به نسبت ابتلاء به اومیکرون در برابر ابتلاء به دلتا افزوده شده است.
دکتر حمید سوری درباره میزان کشندگی امیکرون می گوید: کشندگی امیکرون از دلتا کمتر است، اما فراوانی و ابتلای امیکرون زیاد است. به این معنا که به عنوان مثال اگر یک نفر مبتلا به ویروس دلتا وارد جامعه میشد، در یک دوره یک ماهه از آن یک نفر ۱۰۰ نفر آلوده میشوند، اما در اُمیکرون ۵۰۰ نفر مبتلا میشوند و از این جهت میتواند خطرناک باشد.
وی گفت: رسیدن به مرگ و میر سه رقمی در این شرایط غیرممکن نیست. در عین حال اوج پیک ششم خیلی دیر نیست و احتمالا قبل از عید نوروز شاهد آن خواهیم بود. البته پیشبینی در اپیدمی خیلی کار راحتی نیست. زیرا مولفههایی مانند تغییر رفتار ویروس دست ما نیست.