
وی افزود: هدف غربی ها از برجام با هدف جمهوری اسلامی متفاوت است و در واقع هدف غربی ها محدود کردن فعالیت های هسته ای ایران، ایجاد فاصله بین توانمندی ایران در فعالیت هسته ای نظامی با علمی و تکنولوژی بوده است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: در واقع آمریکا به دنبال این بود تا برای کاهش توان هسته ای، دیدگاه های دیگر خود در منطقه؛ از جمله فعالیت های حقوق بشری در ایران بر اساس معیارهای غربی را دنبال و زمینه را برای روی کار آمدن جریان های سیاسی متعهد و طرفدار غرب در کشور را آماده کند.
ترقی تصریح کرد: با توجه به این اهداف موضع گیری کنگره آمریکا در تمدید تحریم ها یک امر طبیعی بود چرا که تاکنون آمریکا به هیچ کدام از این اهداف نرسیده است.
وی بیان کرد: درست است که آمریکا برخی از تولیدات هسته ای را متوقف کرد که از جمله آنها از کارانداختن سانتریفیوژها، انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از کشورو تعطیلی آب سنگین اراک بود، اما اهداف و سیاست های بین المللی ایران در حمایت از مقاومت و جلوگیری از گسترش نفوذ آمریکا در منطقه تغییری نکرده و جمهوری اسلامی همچنان پیگیر این سیاست های بین المللی است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اظهارکرد: اقدام کنگره آمریکا نشان داد که نتیجه مذاکره و روی خوش نشان دادن به آمریکا؛ نه تنها مثبت نیست بلکه رفتار آمریکا با جمهوری اسلامی تغییری نمی کند و همچنان مواضع خصمانه آمریکا ادامه دارد.
ترقی با اشاره به اینکه خوش بینی به آمریکا توهمی بیش نیست افزود: اصولا نباید به تعهدات و پیمان های آمریکا در رابطه با مسائل منطقه اهمیت داد و اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه مردم در موضوع برجام تجربه خوبی بدست آوردند و متوجه شدند که اعتماد به آمریکا غلط است و آمریکا هیچ نیت خوبی در این توافق با ایران ندارد و همچنان به دنبال محدودسازی و تضعیف اقتدار جمهوری اسلامی است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: در واقع آمریکا از برجام به عنوان اهرمی برای تضعیف توان اقتصادی و فشار اقتصادی برای ایران استفاده کرده تا تغییری در سیاست های جمهوری اسلامی ایجاد کند.
ترقی گفت: به نظر می رسد برجام یا تحریم داماتو نشان دهنده شرایط و مواضع آمریکا در آینده با جمهوری اسلامی است و همچنان که مقام معظم رهبری گفتند، هیچ امیدی به تغییر مواضع آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی نیست و ما باید با تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های داخلی مشکلات کشور را حل کنیم.
وی با اشاره به تمدید تحریم ها علیه ایران بیان کرد: بر اساس بندهای متعدد برجام بخصوص بند 26، تمدید تحریم ها بعد از زمان اتمام و سررسید، تحریم جدید تلقی می شود و نقض کامل برجام و برخلاف وعده های آمریکا است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: انتظار دولت مبنی بر اینکه اوباما تمدید تحریم ها را تایید نکند، انتظار بی جاست و نفس تصویب آن در مجلس سنا با دو سوم رأی، لغو و یا وتوی آن از سوی اوباما را در این تصمیم بی تاثیر می کند.
ترقی ادامه داد: اگر هم اوبا این تمدید را وتو کند تنها برای یک ماه مفید خواهد بود چرا که پس از آن دولت جدید روی کار می آید و به همان مواضع قبلی ادامه می دهد.
وی با تاکید بر اینکه باید تمدید تحریم ها را نقض قطعی برجام تلقی کنیم گفت: همانطور که مجلس در سال گذشته تصویب کرد، طبق بندهای قانون دولت موظف است نسبت به بازگرداندن شرایط به وضعیت قبل از برجام اقدام کند و با توجه به نقض برجام از سوی طرف مقابل؛ نسبت به توسعه سریع صنعت برنامه هسته ای صلح آمیز، سامان دادن به وضعیت هسته ای و رساندن ظرفیت غنی سازی به یکصد و نود هزار سو(SWU) اقدام کند و شورای امنیت ملی باید ناظر بر این اقدام باشد و باید راه اندازی راکتور اراک به سرعت انجام شود تا گام های بعدی را در توسعه صنعت هسته ای برداریم.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اظهارکرد: برخورد روحانی در خصوص نقض برجام؛ در صحن مجلس شورای اسلامی، مقداری امیدوار کننده بود و نشان داد دولت هم تمدید تحریم ها را نقض برجام می داند اما نسبت به اینکه مصوبه ای اجرا شود تردید دارد و به وتوی اوباما امید دارد.
ترقی تصریح کرد: اما امید به وتوی اوباما واهی است و باید دولت در این خصوص واقعیت را بپذیرد و هر چه سریعتر نسبت به این اقدام آمریکا، اقدام کند.