
سید حسن سیدی، دبیر حزب مؤتلفه اسلامی استان گلستان در گفتگو با خبرنگار هفتهنامه شما، به دو طرح مهم در سفر رئیسجمهور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: یکی ایجاد مناطق آزاد در استان گلستان در منطقه اینچهبرون است. البته این طرح در مجلس گذشته رد شد و الان تحقق نیافته است. البته کار کارشناسی نشان میدهد تحقق این طرح در حال حاضر به نفع کشور نیست.
وی در خصوص دلایل امر برشمرد: یک دلیلش این است که قاچاق کالاهای فراوانی داریم و طبق گزارشهای داده شده توسط رئیس مناطق آزاد عمده کالاهای قاچاق از طریق مناطق آزاد وارد کشور میشوند. دلیل دوم اینکه باید در موضع مبادله تولیداتمان قرار بگیریم، نه صرفاً ورود و دریافت کالا، اما متأسفانه اکثر شهرکهای صنعتی تولیدکننده در استان ما تعطیلاند.
سیدی در خصوص طرح دوم افزود: آشوراده تنها جزیره دریای خزر است که با حمایت دولت قرار بود تبدیل به منطقه گردشگری استان شود، ولی هنوز تحقق نیافته است.
وی پروژههای گزارش شده در سطح استان را دو نوع دانست و در ادامه عنوان کرد: در یکسری گزارشها اعلام میشود کلنگ زده شده است، ولی اینکه پروژه چه زمانی به اتمام میرسد و آماده بهرهبرداری میشود معلوم نیست. گزارشهای دیگر مبنی بر به نتیجه رسیدن پروژهها مواردی است که 75 درصد آنها در دولت دهم پیش رفته بودند و دولت یازدهم 25 درصد الباقی را تکمیل و آنها را افتتاح کردهاند. بنابراین حرکت قابل توجهی را در عرصه اقتصادی در سطح استان نمیبینیم.
دبیر استان گلستان در ادامه یادآور شد: معمولاً پروژههای پایانیافته کوچک هستند. یکی از پروژههای بزرگ احداث مجتمع پتروشیمی گلستان بود که پول کلانی از مردم جمعآوری شد، ولی هیچ اقدامی صورت نگرفته است. عدهای میگویند مجوزهایش گرفته شده است، ولی میبینیم به نتیجه نرسیده است. همین باعث میشود مردم نسبت به این قضیه سرخوردگی پیدا کنند، چون میبینند سرمایههایشان را در آنجا گذاشتهاند و منتج به نتیجه نشده است.
وی تصریح کرد: نمیتوانیم بگوییم دولت در عملیات عمرانی در گلستان موفق و چشمگیر بوده است. بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و اغلب پروژههایی است که 75 درصدشان در دولت دهم پیش رفته و بخش کوچک باقیمانده در دولت یازدهم انجام و تکمیل شدهاند.
سیدی در خصوص تحقق و اجرای ملموس اقتصاد مقاومتی در گلستان بیان داشت: در 11 تیر سال جاری نشستی در استانداری برگزار شد که گزارشش در سایت استانداری هست. در این گزارش استاندار تأکید کرده است اقتصاد مقاومتی را از کارهای روزمره تفکیک سازیم، طرحهای ملی مطابق با اقتصاد مقاومتی را شناسایی، جذب و در استان اجرا کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: مدیرکل سازمان برنامه و بودجه استان در این جلسه چالشهایی را در مقابل اقتصاد مقاومتی مطرح کرد و مهمترین چالشهای پیش روی مسیر توسعه استان را منابع محدود مالی در بخشهای مختلف، وجود قوانین و مقررات مزاحم، مشارکت پایین ارگانهای توسعه، ناکارآمدی و عدم تخصیص کافی، کمبود ابزارهای پایش و ارزیابی مناسب، شناسایی دقیق ارکان توسعه و بروزرسانی نقاط قوت و ضعف استان دانست.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی استان گلستان مؤکداً گفت: همه اینها حاکی از آن است که هنوز اقدام قابل توجهی در خصوص اقتصاد مقاومتی در استان صورت نگرفته و فقط در حد جلسه، صحبت، شناسایی پتانسیلها و جذب آنهاست و در حال فراهم ساختن مقدمات آن هستند.
وی اظهار کرد: در اسفند ماه سال 1395 استاندار طی گزارشی اعلام کرد 137 پروژه اقتصاد مقاومتی در استان تعریف شده است که تا پایان بهمن ماه بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند، ولی اسم نبرده و و دقیقاً گزارش ندادهاند چه طرحهایی از اقتصاد مقاومتی هستند که مدعیاند این میزان پیشرفت کرده است.