سیاسی

اقبال کشورها به روحانی یک فرصت برای جهان اسلام است

حمیدرضا ترقی با اشاره به اقبال کشورهای اسلامی و اروپایی به شعار اعتدال‌گرایی حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب گفت: این اقبال، فرصت بسیار خوبی برای تقویت روابط و اثرگذاری جمهوری اسلامی در جهان اسلام ایجاد می‌کند.
گروه سیاسی: حمیدرضا ترقی با اشاره به اقبال کشورهای اسلامی و اروپایی به شعار اعتدال‌گرایی حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب گفت: این اقبال، فرصت بسیار خوبی برای تقویت روابط و اثرگذاری جمهوری اسلامی در جهان اسلام ایجاد می‌کند.
حمیدرضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فقدان رابطه منسجم و نهادینه جمهوری اسلامی ایران با سازمان همکاری اسلامی به‌عنوان یکی از نقاط ضعف سیاست خارجی کشورمان نام برد و گفت: ظرفیت‌های ارتباط با کشورهای اسلامی به‌طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته است.

وی متمرکز نمودن و متراکم کردن نیروهای دنیای اسلام را لازمه گام برداشتن در مسیر تحقق بیشتر ظرفیت‌‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی در قبال جهان اسلام خواند و خاطرنشان کرد: تأسیس انواع اتحادیه‌های کشورهای اسلامی مانند بانک اسلامی در کنفرانس این کشورها به تصویب رسیده اما به اجرا درنیامده است همچنین ایجاد بازار مشترک کالا میان دولت‌های مسلمان از ظرفیت‌های بالقوه سیاست خارجی‌ جمهوری اسلامی ایران در ارتباط جهان اسلام است.

ترقی به همپا نبودن دولت دهم با منویات مقام معظم رهبری در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: این ناهماهنگی از میزان نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی در گسترش بیداری اسلامی کاست و موجب شد ایران نتواند در زمینه نگه داشتن بیداری اسلامی مردم مصر در مسیر اصلی خود و مؤثر واقع شدن اعتراضات مردم بحرین کار چندانی انجام دهد.

وی بی‌توجهی به ظرفیت بالای احزاب در کشورهای اسلامی را ضعف دیگر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و اظهار کرد: از آنجا که احزاب، نقش به نسبت فعالی در این کشورها ایفا می‌کنند ارتباط دولت با آن‌ها ظرفیت عظیمی پیش روی ایران در ارتقای روابط با دنیای اسلام می‌گشاید.

معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی دولت آینده را به تشویق کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای پیگیری بیشتر مسائل جهان اسلام فراخواند و گفت: دولت بعدی باید تلاش کند حضور خود را در مجموعه کشورهای اسلامی گسترش داده و با توجه به شرایط کنونی در دنیای اسلام که شاهد فعال شدن گروه‌های وهابی و تندرو و اختلاف‌افکنی میان مذاهب اسلامی است، رسیدگی به تهدیدها و آفت‌های جهان اسلام را در اولویت خود قرار دهد.

وی با تأکید مجدد بر بهره‌گیری از ظرفیت «تجمع‌ها» و احزاب در کشورهای مسلمان در برنامه‌های سیاست خارجی دولت یازدهم افزود: نهادهایی مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که متولی دیپلماسی فرهنگی کشور هستند باید یک بازنگری در وظایف خود و نقش نمایندگی‌های فرهنگی کشورمان در خارج از کشور در راستای تقویت مبادلات فرهنگی و انتقال فرهنگ انقلاب انجام دهند.

ترقی با اشاره به اقبال کشورهای اسلامی و اروپایی به شعار اعتدال‌گرایی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب گفت: این اقبال، فرصت بسیار خوبی برای تقویت روابط و اثرگذاری جمهوری اسلامی در جهان اسلام ایجاد می‌کند که اگر از آن به‌خوبی استفاده شود می‌تواند خلأهایی را که به واسطه حساسیت‌های ایجاد شده نسبت به دولت گذشته، در سیاست خارجی ایران ایجاد کرد، پر کند.

معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی تفاوت برخوردهای دولت‌های خارجی با دولتمردان کنونی و آینده را قطعی عنوان و اظهار کرد: برنامه‌ریزی در راستای سه‌ اصل عزت، حکمت و مصلحت، مصالح سیاست خارجی کشورمان را محقق می‌کند.

https://www.shoma-weekly.ir/aG8NDP