
افشای جزئیات طرح اروپاییها برای ادامه کار با ایران
یک شبکه خبری آمریکایی میگوید اروپاییها برای استفاده از بانکها و شرکتهای کوچک خود به منظور ادامه تعامل با ایران، تصمیماتی گرفتهاند و بانکهای مرکزی آنها هم قصد دارند مسیر مالی را به سمت ایران باز نگاه دارند. شبکه خبری آمریکایی «انبیسی نیوز» در گزارشی به اختلافهای اروپا و آمریکا بر سر تحریمهای جدید واشنگتن علیه ایران و گزینههای پیش روی اروپاییها برای بیاثر کردن این تحریمها اشاره کرده است. در ابتدای این گزارش توقع اروپاییها از تهران برای تاب آوردن در برابر وضع موجود بیان شده و آمده است، هدف فعلی اروپاییها، مجاب کردن ایران به ماندن در توافق هستهای تا چند سال آینده است که احتمالاً این زمان برای جایگزین شدن یک نفر جدید به عنوان رئیسجمهور آمریکا، کافی خواهد بود. از آنجا که بانکهای تجاری اروپا از بیم تحریمهای آمریکا، معامله با ایران را متوقف میکنند، کشورهای اروپایی در حال بررسی گزینه استفاده از ظرفیت بانکهای مرکزی خود برای انتقال پول به ایران هستند و گمانشان این است که ترامپ پای خود را تا خط تحریم بانکهای مرکزی کشورهای اروپایی پیش نمیگذارد. یکی از اعضای ارشد دولت ترامپ گفته است، دیپلماتهای تجاری آمریکا که تحت نظر وزارت بازرگانی این کشور فعالیت میکنند، در هفتههای اخیر با برگزاری سمینارهایی، ضمن آشنا شدن با شرکتهای کوچک و متوسط اروپایی همکار با ایران، برای یافتن بازارهای جایگزین ایران به آنها مشاوره میدهند. این مقام آمریکایی گفته است، جوانب این پروژه علنی نشده است.
حمایت و تسلیح 12 گروه شورشی برای مقابله با ایران و حزبالله
رژیم صهیونیستی از 12 گروه شورشی مسلح در جنوب سوریه حمایت تسلیحاتی و مالی کرده تا این گروهها مانع تسلط ایران در مناطق مرزی سوریه و سرزمینهای اشغالی شوند. به نوشته وبگاه روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، نشریه «فارین پالیسی» آمریکا در گزارشی این مطلب را افشا کرده است. بر اساس شهادت و اظهارات بیش از 20 نفر از فرماندهان نظامی به نشریه «فارین پالیسی»، رژیم صهیونیستی این سیاست را در راستای «عملیات همسایه خوب» از سال 2016 آغاز کرده و در جولای سال جاری میلادی و همزمان با کسب کنترل نیروهای دولتی سوریه بر منطقه مرزی بلندیهای جولان به اتمام رسانده است. به نوشته فارین پالیسی، هدف این عملیات دور نگه داشتن نیروهای ایرانی و حزبالله لبنان از منطقه تحت تسلط سوریه در بخش سوری بلندیهای جولان بوده است. منطقه وسیعی از بلندیهای جولان که متعلق به سوریه است، از سال 1967 و پس از پایان جنگ شش روزه اعراب و رژیم صهیونیستی به اشغال ارتش این رژیم درآمده است.
عقبنشینی ترکیه در اجلاس تهران
با وجود شیطنت برخی رسانههای خارجی، یک منبع آگاه در نهاد ریاستجمهوری اعلام کرد: هیچ تغییری در بیانیه پایانی سران ایران، ترکیه و روسیه در زمینه بحران سوریه صورت نگرفته و همان بیانیه اولیه منتشر شد. وی افزود: با توجه به مخالفت روسیه و ایران با تغییر بیانیه پایانی که کارشناسان و وزرای خارجه سه کشور تهیه کرده بودند، ترکیه نیز در هماهنگی و همگرایی با این اقدام، از تغییر کلمه مورد نظر خود (آتشبس) صرف نظر کرد. این منبع آگاه تصریح کرد: آقای اردوغان خواهان اضافه شدن آتشبس در ادلب به بیانیه شد؛ اما با مخالفت روسیه، آنچه در نشست به صورت شفاهی توافق شد نه آتشبس، بلکه دعوت از گروههای تروریستی برای بر زمین نهادن سلاحهای خود بود. سرانجام پس از پایان جلسه، تیم ترکیهای که فایدهای در این تغییر جدید نمیدیدند، از پیشنهاد خود برای اصلاح بیانیه صرفنظر کردند.
امکان رسیدن به ۱۹۰ هزار سو سوخت هستهای وجود دارد
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از تأسیسات هستهای نطنز و فردو گفت: گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره برجام گزارش متفاوتی خواهد بود. حشمتالله فلاحتپیشه افزود: ما در این گزارش امکان رسیدن به 190 هزار سو سوخت هستهای طبق بیانات رهبر معظم انقلاب را از نظر فنی بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این امکان به صورت فنی و از نظر زمانبندی در کشور وجود دارد. وی ادامه داد: موضوع دیگری که برای ما مهم است، موضوع برگشتپذیری است، ما بررسی کردیم که اگر برجام به هم بخورد، عزیزان ما چقدر از نظر فنی امکان برگشت دارند که نتیجه امیدوارکننده گرفتیم.
اصلاحطلبان دنبال دیدار روحانی و ترامپ
اصرار اصلاحطلبان بر دیدار روحانی و ترامپ بیشتر به یک لجبازی شبیه است، وگرنه بعید به نظر میرسد عقل سیاسی به این تنزل شأن رئیس جمهور کشور، حتی اگر از جناح مخالف ما باشد، رأی بدهد؛ چه رسد که رئیس جمهور از جناح خودمان هم باشد! دونالد ترامپ، رئیس جمهور کشوری است که همه برجامی را که سرمایه چهار سال دولت حسن روحانی و تلاش رسانهای اصلاحطلبان بود، از بین برد و حالا همین حامیان روحانی باید اصلیترین مخالفان مذاکره با ترامپ باشند، اما قضیه کاملاً برعکس است. اصلاحطلبان دولت را تشویق به دیدار با ترامپ میکنند و حتی از احتمالات دیدار تیتر یک میزنند؛ همانهایی که روزی تیتر اولشان «امضای جان کری تضمین است» بود. روزنامه شرق روز پنجشنبه از احتمال حضور حسن روحانی در جلسه شورای امنیت به ریاست دونالد ترامپ گفته است. احتمالی که البته صفر است و هیچکس در دولت ایران نگفته که ممکن است روحانی در جلسه شورای امنیت شرکت کند. در واقع آرزوهایی است که تلاش میشود به عنوان خبر انداخته شود!روزنامه آفتاب یزد هم از قول یکی از مدیران وزارت خارجه در دوران اصلاحات درباره اظهارات نیکی هیلی مبنی بر موافقت امریکا با حضور ایران در نشست سران کشورهای عضو شورای امنیت نوشته «به نظر میرسد که این اظهارات برای تحت فشار قرار دادن ایران باشد؛ زیرا امریکا با توجه به فضای سیاسی کنونی در ایران مطمئن است که روحانی نمیتواند در این نشست حضور داشته باشد؛ بنابراین درصدد است که از این تبلیغات در میان کشورهای دیگر علیه ایران استفاده کند تا بگوید ما آماده مذاکره با تهران بودیم، اما ایرانیها آماده مذاکره و قادر به حل و فصل اختلافات میان دو کشور نیستند... اگر چه اکنون امکان دیدار و حل و فصل اختلافات میان دو کشور وجود ندارد، اما در نهایت ایران و امریکا باید روزی اختلافات سیاسی خود را حل کنند.» آفتاب یزد با ذوقزدگی از تیتر «دعوت امریکایی از روحانی» استفاده کرده، در حالی که اگر معتقد است این دعوت برای تحت فشار قرار دادن ایران است، باید از تیتری منفی استفاده میکرد. این دعوت نیست، تله امریکاییها برای ذوقزدهها از غرب در ایران است. به وضوح، حامیان دولت روحانی میخواهند عهدشکنیهای مکرر امریکاییها را نادیده بگیرند.
مردان و زنان بیشتر در چه سنی طلاق میگیرند؟
طبق آخرین آمار ثبت احوال در 45 درصد طلاق ها همسران متعلق به یک دهه بوده اند. 40 درصد طلاق ها در بین زنان، مربوط به زنانی است که در دهه سوم زندگی خود یعنی در سنین 21 تا 30 سال هستند39 درصد طلاق ها در بین مردان، به مردانی تعلق دارد که در دهه چهارم زندگی خود هستند؛ یعنی بیشترین طلاق در مردان در سنین 31 تا 40 سالگی رخ داده است.
حامیان برجام همچنان منتظر دموکراتها
«حریف ترامپ میآید» این تیتر اصلی روزنامه سازندگی است روی تصویری رؤیایی از جان کری در حال آمدن! در ساحلی زیبا با نمایی از کوههای سر به فلک کشیده در انتهای تصویر. با همین وصف تصویر، ابهت جان کری به ذهن متبادر میشود، ابهتی که دوستان ایرانیاش علاقه دارند داشته باشد؛ و البته با این تصویر، ذوقزدگی حامیان دولت و حامیان برجام هم از آنکه ممکن است جان کری رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ باشد، مشهود است. تیتر دیروز سازندگی یادآور تیتر معروف روزنامه شرق است: «امضای کری تضمین است» اساساً ضمانت اجرایی برجام وقتیکه بسته شد، همین امیدواری به انتخابات امریکا بود؛ همینکه حتماً پس از اوباما، کلینتون رئیس جمهور خواهد شد و هیچ سناریویی نبود که اگر جمهوریخواهان پیروز شدند و ترامپ رأی آورد، چه میشود! حالا هم یا به دنبال انتخابات سال جاری کنگره هستند یا انتخابات ریاست جمهوری دو سال بعد. همه چیز همچنان وابسته به انتخابات امریکا و پیروزی دموکراتها!
هاتگرام و تلگرام طلایی تا آخر آذر ماندنی شدند
مشرق نوشت: در حالی که هاتگرام و طلاگرام تا ۱۵ شهریور برای مستقل شدن از تلگرام Telegram و تبدیل شدن به یک پیام رسان کاملا بومی فرصت داشتند، طبق آخرین اخبار، بار دیگر تا پایان آذرماه سال جاری مهلت گرفتهاند. محمد رسول کاظمی مدیر پیام رسان بومی آی گپ در توییتی از اعطای مجوز ورود دو هزار سرور با ارز دولتی برای این دو پیام رسان خبر داده است.
رئیس پلیس فتا: هیچ کنترل حکومتی بر اینستاگرام وجود ندارد
سردار هادیانفر به موتورهای جستجو همچون گوگل پرداخت و گفت: گوگل از پروتکل HTTPS استفاده میکند و هیچ نظارتی نمیتواند بر آن اتفاق بیفتد چون کاملا رمز در اختیار کاربر قرار میگیرد؛ از طرفی موتورهای جستجوی داخلی مثل یوز را مردم خیلی نمیشناسند و از آن استفاده نمیکنند. وی افزود: اینستاگرام نیز سرورش در آمریکا است و هیچ کنترل حکومتی بر آن وجود ندارد؛ به خصوص اینکه در یک سال اخیر هم به صورت رمز در اختیار افراد قرار میگیرد و مشکلاتی را هم در حوزه شناسایی و ردیابی بوجود آورده است. سردار هادیانفر دوباره به تلگرام گریزی زد و گفت: تلگرام 45 میلیون کاربر در کشور داشته است که حالا بعد از مسدودسازی 26 میلیون نفر کوچ کردهاند؛ البته 8 تا 10میلیون نفر از فیلترشکن استفاده میکنند که این هم مشکلات خود را دارد.
واکنش زاکانی به صحبتهای عراقچی
علیرضا زاکانی، رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم در توئیتی به اظهارات اخیر عراقچی که شروط جدید ایران برای ادامه برجام را صرفا تضمین فروش نفت کشورمان توسط اروپاییها اعلام کرده بود، واکنش نشان داد و نوشت: صحبتهای آقای عراقچی درباره شروط ایران برای ادامه برجام بهرغم مناسب نبودن اقدامات اروپا بسیار دردآور و با کمال تاسف چندشآور بود. زاکانی همچنین در این توئیت تاکید کرد: کماطلاعی، انفعال و توجیه، ویژگیهای ایشان در مذاکرات برجام بود و امروز باید به آن تعمد در خوابآلودگی و توهین به شعور ملت را نیز اضافه کرد. عراقچی، معاون وزیر امور خارجه اخیرا در یک برنامه تلویزیونی گفته بود: ما به اروپاییها روشن گفتهایم اگر منافع اصلی ما در برجام؛ بحث فروش نفت و بازگشت پول نفت و پرداختها و دریافتها (مسائل بانکی) عملیاتی نشود، برای ما ماندن در برجام هیچ فایده دیگری نخواهد داشت. آنها تا 13 آبان وقت دارند و از این تاریخ به بعد فایدهای ندارد که بخواهند کاری انجام دهند.
اخبار روزانه:
* جمشید انصاری، معاون رئیسجمهور ایران و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور از ابلاغ مرحله دوم برنامه جامع اصلاح نظام اداری از سوی رئیسجمهور خبر داد و گفت: در سال گذشته، ۵۶ هزار نفر از نیروی انسانی دولت را کم کردهایم، یعنی دوونیم درصدی که منهای آموزش و پرورش طبق ماده ٢٨ قانون برنامه ششم مکلف بودهایم کم کنیم، شاغلان در دولت را کاهش دادهایم. این در حالی است که به منظور برقراری عدالت، برای مناطقی که نیازمندی بیشتری داشتهاند، طبق قانون نیروی انسانی مورد نیاز را تأمین کردهایم.
* در پی آتش زدن ساختمان سرکنسولگری ایران در بصره، سفیر عراق در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید به دولت عراق به علت اهمال نیروهای امنیتی در حفاظت از این ساختمان به وی ابلاغ شد. علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است: پشت پرده این اقدام، فراتر از دولت عراق، کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس هستند که در بحران سوریه نقش مخرب دارند و از اجلاس مهم تهران و روند سرکوب شدن تروریستها و پیروزی جبهه مقاومت عصبانیاند.
* سیدحسن قاضیزادههاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دولت نه از باب غفلت، بلکه از باب واقعیت مشکلات و تنگناهای خاص و زیادی دارد، فعلاً مدیریت همین و وضعیت همین است، شما مردم رأی دادهاید، رئیسجمهور و مجلس انتخاب کردهاید و آنان نیز وزیر و مدیر انتخاب کردهاند، پس بیخود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلاً همین هستیم و باید درست مدیریت کنیم.
* حجتالاسلام ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس گفت: امکان ورود رهبر معظم انقلاب به صورت گسترده در همه موضوعات اجرایی کشور اصلاً ممکن نیست؛ زیرا در هر وزارتخانه به صورت جداگانه صدها و هزاران موضوع مهم وجود دارد که مشکلات ایجادشده در همه آنها موجب شده است وضعیت نابهسامانی در کشور ایجاد شود.
* واردات نفت چین از ایران در ماه آگوست در آستانه اعمال مجدد تحریمهای آمریکا در ماه نوامبر، به رکورد 874 هزار بشکه در روز رسید. بر اساس آمار اداره گمرک چین، آخرین رکورد بالای واردات نفت چین از ایران به آوریل 2014 با رقم روزانه 803 هزار بشکه باز میگردد.
* سیدجعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: سود سهام عدالت سال آینده از امسال بیشتر خواهد بود و پیشبینی شده است سود سهام عدالت سال ۹۶ که امسال پرداخت میشود، ۵ هزار میلیارد تومان باشد.
* غلامرضا بلوطی میرزا، سرپرست گمرک بندر امام خمینی(ره) گفت: در حال حاضر، از حدود 30 انبار موقت در محوطه گمرکی این بندر نیمی از آنها بازرسی شدهاند. وی با بیان اینکه در انبارهای مذکور بیش از 300 هزار تن انواع کالاهای اساسی قرار دارد، گفت: اقلامی مانند شکر خام، ذرت، برنج و کنجاله سویا از جمله کالاهای موجود در انبارهای موقت گمرکی است. وی با اشاره به اینکه درباره کالاهای اساسی این گمرک هیچ گونه رسوب کالایی دیده نمیشود، تأکید کرد: روند ترخیص کالاهای اساسی از این بندر روال عادی خود را طی میکند و مشکلی در این زمینه تاکنون دیده نشده است.
* لودریان، وزیر خارجه فرانسه با تأکید بر اینکه تحریمهای آمریکا علیه ایران غیرقانونی است و فرانسه همراه آلمان، انگلیس، چین و روسیه به دنبال ایجاد سازوکارهای مالی جدید برای همکاری با ایران است، بیان داشت: «آمریکاییها فکر میکنند با اعمال میزان کافی از فشار قوی از طریق تحریمها، میتوانند موجب تغییر نظام [در ایران] شوند. ما خلاف آن فکر میکنیم. افزون بر آن، میتوانیم حالت عکس آن را ببینیم، اینکه در چنین شرایطی شاهد مقاومتی بسیار بزرگ، عزت ایرانی و ملیگرایی ایرانی خواهیم بود.»
* عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی در واکنش به نامه اخیر کروبی از سران فتنه به خبرگان واکنش نشان داد و نوشت: «متن روزهای اخیر منتسب به آقای کروبی یادآور بیانیههای ایشان در سال ۸۸ است. متنهایی که از آن ایشان نیست و ظاهراً برای او مینویسند، همانند تصمیماتی که برای او میگیرند، ای کاش ایشان از حصر فکری اطرافیان در میآمد، خودش فکر میکرد! خودش تصمیم میگرفت و خودش مینوشت.»
* سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه گفت: اروپاییها باید حداکثر تا آبان ماه برای رسیدن به سازوکارهای مشخص به نتیجه برسند؛ چرا که پس از آن ماندن در برجام بیمعناست. اگر منافع اصلی ما در برجام یعنی در فروش نفت، بازگشت پول و دریافت و پرداختها عملیاتی نشود، برای ما ماندن در برجام فایدهای ندارد و آنها میدانند اگر راهکاری پیدا نکنند، ما در برجام نمیمانیم.
* حجتالاسلام رستمی، رئیس جدید نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاهها از ورود این نهاد به مسئله دانشجویان بازداشتی خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده بخش قابل توجهی از پروندههای دانشجویی با حسن نظر مدیران ارشد و میانی دستگاه قضائی به شکل مناسبی در حال حل شدن است.