
با توجه به آرمانهای دینی و تعهد انقلابی که در کشور ما تعریف شده است، در کدام بخش کمبود وجود دارد؟
نهضت انبیاء الهی که ایجاد انقلابی عظیم میکند، برای رساندن انسانها به نقطه اوج کمال و سعادتمندی در این دنیا و همچنین در آخرت است و برای ایجاد جهانی پر از صلح و رفاه عادلانه و استفاده همه انسانها از همه مواهب موجود در زمین و سایر کرات کهکشانها میباشد. این هدف عالی به تدریج حاصل میگردد. در مقابل آن عناصر شیطانی و جریان باطل مقاومت نموده و تلاش میکند که این هدف برآورده نشود. انقلاب اسلامی نیز در امتداد نهضت انبیاء الهی است و به همین علت میخواهد آرمانهای انبیاء و همه آرمانهای ارزش گرای الهی را محقق نماید و به قول امام راحل (ره) این انقلاب میخواهد آمال انبیاء را تحقق بخشد. بنابراین وقتی این مسئله وجود دارد، از آغاز انقلاب اسلامی یعنی از سال 1341 زمانی که امام(ره) نهضت خود را شروع فرمودند در ابتدا انسانهای خالص، روحانیت، مؤتلفه و متدینین توده مردم در این جریان بودند. گروههای التقاطی و افکار انحرافی مثل کمونیست، حزب توده، نهضت آزادی و جبهه ملی با این نهضت همراه نبودند ولی بعد از قدرت یافتن نهضت آنها کوشیدند که در کنار این قضیه حضور پیدا کرده و منافع خود را پیش ببرند. در نتیجه در نهضت امام دو جریان اصلی شکل گرفت، یک جریان که همان خط اسلام فقاهتی، اسلام ناب بود و به فرموده شهید بهشتی در نامه ای به امام، همان خطی که معتقد است با اندیشه خالص الهی و اسلام ناب میتوان همه مسائل و مشکلات را حل نموده و انسانها را به اوج عزت، سعادت، آزادی و استقلال همه جانبه ارزشی رساند. خط دیگر این است که آنها هم از اسلام میگویند ولی اسلام سلیقه ای، انحرافی و منفعت طلبانه. یعنی به جای این که اسلام برای آنها ایده و پایه برای حاکمیت ارزشهای اسلامی باشد، ابزاری برای رسیدن قدرتها به منافع و مقاصدشان است. انسان به راحتی در مییابد زمانی که شخص از خدا، پیغمبر، ولایت فقیه و رهبری سخن میگوید، اینها را ابزاری برای رسیدن به مقاصدش ساخته است ولیکن در عمل به آنها اعتقادی ندارد و به خط اصلی عمل نمیکند. مردم این را بعد از پیروزی انقلاب بهتر یافتند زیرا مسئله حکومت و اداره جامعه مطرح است در حالی که قبل از آن مسئله مبارزه و سرنگون کردن رژیم مانع اسلام بود. این همین نهضتی است که همواره امام (ره) تأکید داشتند که احکام، جامعه و ارکان اسلامی برقرار شود. حتی در سال 1361 پیامی دادند که باید همه احکام اسلامی باشد، باید همه ارگانها، ادارات، ساختارها و همه روابط، اسلامی شود. امام به این خاطر این را فرمود که بتوانند به تدریج همه را به نقطه کمال برسانند و الا یک مرتبه نمیرسند. خدا هم از حضرت آدم تا حضرت خاتم که پیامبران را فرستاده است هزاران سال طول کشیده است تا دین را کامل کند. بنابراین این بحثی است که در انقلاب اسلامی وجود دارد و باید همه تلاشها و نیروها برای رسیدن به همان تحقق اسلام واقعی در تمام زوایا و ابعاد جامعه باشد. دلیل تأکید رهبری هم همین است و راه چاره آن نیز مشخص است. باید مسئولیتهای اداره کشور، قانون گذاری، نظارت و بازرسی به دست کسانی باشد که صادقانه و متعهدانه به اسلام واقعی و ناب معتقدند و در زندگی گذشته خود نشان دادند که به اسلام و برای خدا عمل میکنند و چیزی برای خود نمیخواهند.
آیا دلیل خاصی داشته که ایشان در این مقطع این تذکر را فرمودند؟
بله، به این علت که ما در مقطع انتخاب ریاست جمهوری هستیم. باید رئیس جمهور کسی باشد که بتواند بازوی اجرایی ولی امر در اداره جامعه باشد و لذا باید هماهنگ، همراه و مورد اعتماد رهبری باشد. اضافه بر این که باید کسی باشد که اسلام خالص، فرا نگر و جامع را اجرا کند و نقائصی که در این سالها به دلیل این که نظام جمهوری اسلامی نمیخواهد کار تحمیلی بر مردم انجام دهد، به وجود آمده است را بر طرف کند و بتواند ارزشها و خواستهای امت و نظام را به خوبی بر آورده نماید. این تذکرات داده میشود که مردم توجه نمایند در انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و ریاست جمهوری کسانی را انتخاب کنند که دلشان برای حاکمیت ارزشها و اسلام میتپد.
نکته ای که ایشان در این مقطع فرمودند، ممکن است باعث این برداشت شود که در این دولت تعهدات انقلابی و توجه به آرمانها صورت نمیگیرد. شما با این برداشت موافق هستید؟
خیر. این طور نیست که ایشان بخواهند در این صحبت نفی دولت موجود را نمایند بلکه میخواهند راه آینده را باز کنند. از طرفی این دولت هم به انتها رسیده است و حالا باید ملت در انتخاب بعدی مراقب باشد و ببیند آیا جریان اصلاح طلب میتواند مشکلات مملکت را حل کند؟ آیا میتواند اسلام ناب را پیاده کند؟ یا یک جریان خط سالم، پاک و اصیل که بر ارزشها تکیه زده است توان چنین کاری را دارد. آیا گروههایی که مدعی اصولگرایی هستند میتوانند اجرا کنند؟
آیا هر کسی که نامزد شده، شعار بدهد و دنبال گروهها و جریانها برود، میتواند؟ آیا میخواهیم کشورمان به سمت پیشرفت کامل برود، عدالت، امنیت و پاکی حاکم شود، جلوی حقوقهای نجومی و غیر متعارف، فسادها، مشکلات اداری گرفته شود و سایر مسائلی که وجود دارد از بین برود؟ با کدام جریان؟ رجاییها میتوانند این کار را انجام دهند؟ یا تیپهایی که یک روز دور بنی صدر جمع بودند و یک روز نیز دور بقیه کسانی که تا امروز نشان داده اند که اسلام ناب و سالم را نمیخواهند؟ چه از نخبگان و چه از تودههای عادی مردم باشند باید به این مسیر بیایند و انشاءالله رهنمودهای رهبری را اجرا کنند تا ما دیگر گرفتار این همه مشکلات بیکاری، فساد و... نباشیم.