
تحلیل از روی بیاطلاعی نظامی!
سعید حجاریان گفت: «زمانی که آمریکا میگوید همه گزینهها روی میز است، باید به این نکته توجه کرد که یکی از گزینههای او و به خصوص همپیمانهای منطقهایاش تجزیه ایران است. چندی پیش، جان بولتون از لفظ مجعول «خلیج عربی» استفاده کرد و بعید نیست، دستاندرکاران دولت فعلی آمریکا در همآوایی با کشورهای خلیج فارس ادعاهایی درباره جزایر سهگانه مطرح کنند و احیاناً در یک درگیری محدود این جزایر را تصرف کنند.» او همچنین در کنایهای دیگر به عناصر اپوزیسیون میگوید: «من معتقدم بسیاری از نیروهای اپوزیسیون وطنخواه هستند، اما در نیت بعضی از آنها شک دارم. آنان به دنبال تحریم و جنگ هستند تا صرفاً تکهای از وطن را که هرگز بویی از آن نبردهاند، به دست آورند؛ اینها دو دستهاند یا بیوطن هستند یا وطنفروش. من توصیه میکنم آنها در همان خارج کشور با یکدیگر معامله کنند و بیوطنها از وطنفروشان وطن بخرند! اما آن دسته از اپوزیسیون که بهدنبال وحدت سرزمینی هستند، در گام اول باید به دنبال رفع سایه جنگ و تحریم از سر ایران باشند تا نشان دهند در مدعای خود صادقند. بعد از آن میتوان به کمپینهای مشترک فکر کرد.» حجاریان گویا شناخت درستی از توانمندیهای نظامی و البته بازدارنده کشورمان ندارد که معتقد است در صورت اشغال بخشی از خاک ایران از سوی آمریکا، باز پسگیری آن دشوار خواهد بود! همچنین او به این حقیقت ساده هم واقف نیست که اگر آمریکا و متحدان او توانمندی چنین غلطهایی را داشتند، حتی برای یک لحظه هم درنگ نمیکردند.
دستان کاخ سفید کاملاً خالی شده است!
«حجتالاسلام ذوالنوری» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با دروغ خواندن ادعای توقف حمله به ایران 10 دقیقه پیش از آغاز عملیات گفت: اگر آمریکاییها بخواهند تعرض کنند ما همه سناریوها را بررسی کردهایم، همه راهها را پیشبینی کردهایم، آمادگی کامل داریم که آمریکاییها هر جور عمل کردند جواب تلختر بشنوند. حجتالاسلام ذوالنوری افزود: من به شما عرض میکنم که اگر آمریکا حملهای به ما بکند، تمام مدت عمر باقیمانده اسرائیل به نیم ساعت نخواهد رسید. وی همچنین درباره برنامههای آمریکا علیه ایران گفت: آمریکا هر اقدامی که در توانش بود، انجام داد و دیگر چیزی برایش باقی نمانده است. هر چه به سمت جلو پیش برویم، وضعیت اقتصادی کشور باثباتتر و معیشت مردم بهتر خواهد شد و اتکای ما به نفت کاهش خواهد یافت؛ چرا که جایگزینهایی برای درآمد نفت پیشبینی کردهایم. ذوالنوری در پایان تأکید کرد: همچنین با حرکت رو به جلویی که خواهیم داشت، اتکای ما به غرب کمتر میشود.
اصلاحطلبان باید پاسخگوی عملکرد دولت باشند
«محمد عطریانفر» از چهرههای اصلاحطلب گفت: اعتقاد آقای روحانی این بود که میتواند با برجام بر بخش بزرگی از مشکلات کشور فایق آید. در حالی که خروج آمریکا و پس از آن تهدید کشورهای اروپایی مدیریت کشور را برای آقای روحانی و دولتش بیش از پیش سخت کرد. وی درباره نقش جریان مطبوع خود در مشکلات کشور نیز گفت: آقای روحانی دولتی تشکیل داده و حامی اصلی او نیز جریان اصلاحات بوده است. البته نیروهایی که آقای روحانی به عنوان همکار انتخاب کرد، الزاماً به صفت اصلاحطلبی یا مرتبط با اصلاحطلبان نبودند؛ بلکه بر پایه شناخت فردی و نحوه مشارکتی که بین نیروهای نزدیک به ایشان برقرار میشد، اقدام به انتخاب اعضای کابینه کردند؛ اما به هر حال از آنجا که اصلاحطلبان اصلیترین حامیان ایشان در انتخابات ۹۶ بودند، طبعاً باید نسبت به عملکرد آقای روحانی به مردم پاسخگو باشند.
«اینستکس» یک شرکت خصوصی بدون اعتبار است!
«ابومحمد عسگرخانی» کارشناس ارشد روابط بینالملل گفت: «اینستکس یک پروژه کاملاً تعریف شده توسط دو، سه بیزینسمن است، من نمیدانم چطور ممکن است ایران به عنوان یک دولت خودش را تا حدی تنزل دهد که بیاید و به یک شرکت خصوصی وابسته امیدوار شود. به نظر من اینستکس را نه خود اروپا قبول دارد و نه آمریکا... اگر دولت ایران وارد یک معامله تجاری و مالی در اینستکس شود، ممکن است بعد از هر معامله مالی و تجاری، اختلافات حقوقی ایجاد شود، در آن صورت آیا ایران به عنوان یک دولت میتواند اینستکس را در چارچوب حاکمیت ببیند و در مجامع داوری بینالمللی مطالباتش را از طریق آن پیگیری کند؟ خیر! چون میگویند شما یک دولت هستید؛ اما طرف مقابل یک کارگاه و شرکت خصوصی است، به همین خاطر ما صلاحیت رسیدگی به این پرونده را نداریم.»
اذعان به روابط دوستانه رژیمصهیونیستی و دولتهای عربی!
رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» در اظهار نظری کمسابقه، اذعان کرد تلآویو نه تنها با مصر و اردن، بلکه با بسیاری از کشورهای عربی رابطه دارد. «یوسی کوهن» که در همایش امنیتی «هرتزلیا» سخن میگفت با ادعای اینکه موساد مسئولیت برگزاری سفر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به عمان را برعهده داشت، توضیح داد: «وزارت خارجه اسرائیل در نشستهای بعدی در عمان (حول موضوعات منطقهای) نماینده خواهد داشت.» وی در ادامه اتهامزنی غربیها به ایران درباره برخی حوادث اخیر در منطقه غرب آسیا، مدعی شد: «فقط یک بازیگر در پس حملات اخیر به نفتکشها، فرودگاههای عربستان سعودی و ساختمانهای آمریکا در عراق است. با استناد به منابع بالادستی میگویم که آن بازیگر ایران است.»
علت عقبنشینی ترامپ از حمله محدود
گفته شده است در پی اقدام قاطعانه ایران در سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا، عصر همان روز جلسه اتاق وضعیت ویژه در کاخ سفید تشکیل شده است. در این نشست که «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، سناتور «چاک شومر» رئیس دموکراتهای سنا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، «جیمی هاتسفلد» و تعدادی از نمایندگان دیگر حضور داشتهاند، بولتون، پمپئو و هاتسفلد خواستار واکنش مطلوب از سوی آمریکا شدهاند. در پایان این نشست مقرر شده است حمله محدودی از سوی آمریکاییها به اهدافی در ایران صورت گیرد، اگرچه این دستور ابلاغ نیز شده؛ اما به فاصله نیم ساعت به زمان اجرای آن، ترامپ خواستار لغو دستور شده است. گفتنی است، یکی از کشورهای منطقه مقامات ایرانی را در جریان حمله احتمالی آمریکا به سه هدف قرار داده بود. در همین حال به ترامپ نیز هشدار داده شده است، در صورت هرگونه حمله صدها نفر از نیروهای آمریکایی در تیررس ایران قرار داشته و از بین میروند.
حذف مقاومت از سیاست خارجی با کدام هدف!
«قاسم محبعلی» از مدیران ارشد وزارت خارجه در دولت اصلاحات گفت: هر مناقشهای در جهان در نهایت از دو راه قابل حل و فصل است. یعنی یا باید راه دیپلماسی را برگزید که راهی کمدردسر و کمهزینه است و هر دو طرف مناقشه میتوانند از طریق آن بخشی از منافع خود را تأمین کنند و آرامش برقرار شود یا اینکه به سوی جنگ و درگیری نظامی پیش رفت که آن هم در نهایت یکی از طرفین که ضعیف شده یا شکست خورده میپذیرد که با مذاکره به جنگ پایان دهد. محبعلی در ادامه اظهار داشت: مشخص است که استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» مخصوص دوران گذار و موقت است اما نمیتوان با قطعیت مشخص کرد که چه زمان این استراتژی که در دستور کار دستگاه سیاست خارجی کشورمان است پایان مییابد. گفتنی است، اصرار این جریان بر دوگانه مذاکرهـ جنگ و حذف گفتمان مقاومت از دیپلماسی کشور موضوعی است که تردیدهای جدی درباره مقاصد این جریان مطرح میکند.
فرصت اروپاییها در حال اتمام است
«مجید تخت روانچی» نماینده ایران در سازمان ملل متحد به شبکه خبری «سیانان» درباره امکان مذاکره با آمریکا گفت: گفتوگو و تهدید با همدیگر قابل جمع نیستند و ما نمیتوانیم با کسی مذاکره کنیم که تلاش میکند شما را مرعوب کرده، با شما جنگ کند و علیه شما تحریم اعمال کند. وی در زمینه تغییر رویکرد ایران درباره برجام هم گفت: در گام نخست ما دو مورد از کاهش تعهدات خود را اعلام کردیم و طی 10 روز آینده اگر چیزی اتفاق نیفتد، ما به گام دوم خواهیم رفت. ما پیشتر نیز موارد گام دوم را مشخص کردهایم. بنابراین شرکای اروپایی ما که در حال مذاکره با آنها هستیم، باید عجله کنند؛ چون زمان در حال اتمام است. به همین دلیل است که طی 10 روز آینده مذاکرات و گفتوگوهای مهمی با شرکای اروپایی خود خواهیم داشت تا ببینیم آیا میتوانند آن چیزی را که با خروج آمریکا از توافق از دست دادهایم، جبران کنند!
سه شرط همتی برای عملکرد پایدار اینستکس
«عبدالناصر همتی» در یادداشتی نوشت: «در حالی که زیرساخت عملیاتی ساز و کار متناظر اینستکس در ایران، توسط بانک مرکزی کاملاً تکمیل شده است، اخبار دریافتی حاکی از سرعت گرفتن تلاش اروپا برای عملیاتی شدن اینستکس است. برای عملکرد پایدار اینستکس لازم است؛ اولاً اینستکس نه کانالی در چارچوب قواعد تحریمی آمریکا، بلکه کانالی مبتنی بر برجام باشد و کلیه تراکنشهایی که در چارچوب برجام مجاز بودند، از طریق آن انجام شود. ثانیاً شاید در ابتدا شامل کلیه کالاهای غیر تحریمی شود ولی بعدتر محدوده آن باید به کلیه کالاها گسترش یابد. ثالثاً منابع آن از صادرات نفت به اروپا تأمین شود، اگر هم اروپا موقتاً محذوراتی در خرید نفت ایران دارد، یک خط اعتباری بلندمدت با بازپرداخت آتی نفتی، به عنوان یک راه حل موقت قابل بررسی است.»
بدون شک ایران تسلیم نخواهد شد
پایگاه «فارین پالیسی» با تأکید براینکه خودخواهی ترامپ، رسماً یک موضوع بحرانی در سیاست خارجی است، نوشت: «اظهارات حسن روحانی، رئیسجمهور ایران وقتی که کاخ سفید را «دچار معلولیت ذهنی» خواند، آنقدرها هم تند نبوده است. شما میتوانید متوجه دلیل این اظهارنظر او بشوید. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اطمینان داشت که با خارج کردن آمریکا از توافق هستهای با ایران قادر به قلدری کردن در قبال روحانی و رهبران ایران و تسلیم کردن آنها برای پذیرش خواستههایش خواهد شد؛ اما وقتی آنها هم در پاسخ به او شروع به قلدری کردند، دچار آشفتگی شد. شکی نیست که ترامپ فکر میکرد ایران هم (مانند مکزیک) تعظیم خواهد کرد. ایران (تعظیم) نکرده و به طور قطع باید گفت تعظیم نخواهد کرد.»
برخورد با "کشف حجاب" در فردوگاهها
فرمانده پلیس فرودگاههای کشور از برخورد با کشف حجاب در محیط فرودگاهها خبر داد و گفت: مأموران پلیس اگر مواردی را مشاهده کنند که پوشش افراد مروج مدلهای غربی است، حتماً با آن برخورد خواهد شد. سردار حسن مهری در گفتوگو با ایسنا گفت: در مورد برخورد با کشف حجاب ما دستورالعمل سازمانی داریم و مقامات قضایی هم از پلیس حمایت خوبی کردهاند. وی با بیان اینکه با کشف حجاب در فرودگاهها برخورد میکنیم، گفت: مأموران پلیس اگر مواردی را مشاهده کنند که پوشش افراد مروج مدلهای غربی است، حتماً با آن برخورد خواهیم کرد. فرمانده پلیس فرودگاههای کشور درباره اینکه آیا امکان جلوگیری از سفر افراد بدحجاب نیز وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: ممکن است از سفر جلوگیری شود. برای چنین افرادی پرونده قضایی تشکیل شده و تحویل مقامات قضایی خواهد شد.
تعرفه آگهی در روزنامهها چند است؟
با وجود کاهش محسوس آگهی در رسانههای مکتوب که با ورق زدن روزنامه همشهری کاملاً مشهود است، هنوز قیمت آگهی در روزنامهها بالاست و برای چاپ یک کادر آگهی در صفحه اول مطبوعات مطرح باید ۴ تا ۷ میلیون تومان پرداخت. تعرفه یک کادر آگهی در صفحه اول روزنامه همشهری ۷ میلیون تومان، ایران ۵/۶ میلیون تومان، جام جم ۵ و نیم میلیون تومان، دنیای اقتصاد ۴/۸ میلیون تومان، کیهان ۴ و نیم میلیون تومان، اطلاعات ۴/۳ میلیون تومان و شرق و اعتماد ۴ میلیون تومان است.
با گرانترین بیلبوردهای تهران آشنا شوید
تابلوی سه وجهی همت - مدرس، گرانترین بیلیورد تهران است که اجاره هر وجه آن برای یک ماه، ۳۵۰ میلیون تومان است و به عبارتی، اجاره یک ماهه هر سه وجه آن، یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان ناقابل آب میخورد. علاوه بر این، اجاره یک ماهه بیلبورد ۳۶ متری مدرس شمال به جنوب، بعد از چهارراه پارک وی ۳۸۰ میلیون تومان، بیلیورد ۹۰ متری همت شرق به غرب نرسیده به ورودی شهرک غرب ۵۶۰ میلیون تومان و بیلبورد ۶۰ متری چمران جنوب به شمال جنب پل یادگار ۲۸۰ میلیون تومان است.
خانه گران شده؛ مردم به زندگی در چادر روی آوردهاند
احمد صفری، نماینده کرمانشاه در مجلس گفته گرانی رهن و اجاره خانه چنان برای مردم مشکل درستکرده که دیگر نمیتوانند خانه اجاره کنند و بسیاری تماسهای بسیاری از همشهریان برای دریافت چادر از هلال احمر و ادامه زندگی با چادر در پارکها با من تماس گرفتهاند. او گفته این ماجرا یک مسأله ملی است و اگر در هر شهر تنها صدنفر هم در چادرها خانهکنند، اصلا برای جمهوری اسلامی زیبا نیست.» مردم تا پارسال با ۲۰میلیون تومان پولپیش و پانصدهزارتومان ماهیانه میتوانستند یک خانه اجازه کنند، اما اکنون با حقوقهای زیر دومیلیون تومان باید ۵۰ میلیون تومان پول پیش و ماهی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اجاره بدهند
اسامی نمایندگان خواستار مسکوت ماندن طرح اعاده اموال نامشروع مسؤولان
تعدادی از نمایندگان در جریان رسیدگی به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان در نامهای به رئیسمجلس خواستار مسکوت ماندن طرح شدند که البته درخواست آنها رای نیاورد.
متن این نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم مجلس
در اجرای ماده ۱۹۳ آییننامه مجلس با توجه به اهمیت طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان به منظور انجام بررسی بیشتر و رفع تعارض با قوانین موجود و رفع ابهامات به کمیسیون مربوطه ارجاع و به مدت ۴ ماه مسکوت بماند.
۱- کاظم دلخوش اباتری/ ۲-فرجالله رجبی/ ۳- علی اکبری (شیراز) / ۴- جهانبخش محبینیا/ ۵- احمد مازنی/ ۶- روحالله حضرتپور/ ۷- بهروز نعمتی/ ۸- نورمحمد تربتینژاد/ ۹- علیرضا رحیمی/ ۱۰- بشیر خالقی نماینده خلخال/ ۱۱- غلامرضا حیدری/ ۱۲- محمدرضا بادامچی/ ۱۳- داود محمدی (تهران) / ۱۴- اصغر سلیمی/ ۱۵- پروانه مافی/ ۱۶- پروانه سلحشوری/ ۱۷- محمدجواد فتحی/ ۱۸- قاسم میرزایی نیکو/ ۱۹- علی ساری/ ۲۰- هادی شوشتری/ ۲۱- الیاس حضرتی/ ۲۲-علی نوبخت/ غلامرضا تاجگردون نیز از امضاکنندگان این نامه بوده است که پس از امضا از درخواست خود منصرف شده و آن را خط زده است. همچنین امضای ۲ نفر از نمایندگان موافق پای این نامه ناخوانا بود.
FATF ابزار تحریم هوشمند آمریکا!
«استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا در نشست اخیر FATF که در شهر اورلاندو ایالت فلوریدای آمریکا برگزار شد، گفت: «سرانجام با ریاست ایالات متحده آمریکا، FATF روشهایی را آزمایش کرد که استانداردها بتوانند به طور مؤثر با تهدید تأمین مالی اشاعه سلاحهای کشتار جمعی مبارزه کنند. کشورهای یاغی، تروریستها و سندیکاهای جنایی بینالمللی به طور فزایندهای در دور زدن تحریمها و سایر اقدامات پیشگیرانه، به منظور ادامه توسعه اشاعهگری سلاحهای کشتار جمعی خبره و ماهر شدهاند. من این سازمان را تشویق میکنم تا کارهایی را که در اینجا انجام شد، به منظور اطمینان از اینکه خط مشیها و کنترلهای شبکه جهانی FATF و به طور مؤثر مواجهه با این تهدید تکامل یافته را تکمیل کند.» به تازگی مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در نشست خبری مشترک با «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان خواستار تصویب فوری و بدون حق شرط لوایح مرتبط با FATF، یعنی لوایح الحاق به کنوانسیونهای پالرمو و CFT از سوی ایران شده بود.
جمهوری اسلامی ایران تسلیم نمیشود
یک روزنامه آمریکایی گزارش داد، دولت ترامپ با هدف وادار کردن ایران برای حضور مجدد بر سر میز مذاکره، فشارهای اقتصادی علیه تهران را افزایش داده؛ اما ایران تسلیم خواستههای واشنگتن نشده و افزون بر ساقط کردن پهپاد این کشور، فعالیتهای هستهای خود را که پیش از این طبق برجام محدود شده بود، از سر گرفته و تأکید کرده است ذخایر اورانیوم غنیشده 3/67 درصدیاش به زودی از سقفی که در توافق هستهای تعیین شده بود، عبور خواهد کرد. روزنامه «واشنگتنپست» ادامه داد، اقدامات اخیر دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران از جمله وضع تحریمهای جدید، حملات سایبری و تهدید ایران به استفاده از نیروی نظامی نشاندهنده قاطعیت واشنگتن برای آوردن ایران به میز مذاکره است؛ اما واقعیت این است که قاطعیت بیش از حد در چنین مواردی نتیجه معکوس دارد.
اقدامات ناچیز است و اولتیماتوم تهران پابرجاست
یک منبع آگاه با بیان اینکه نتایج کمیسیون مشترک برجام که به تازگی در وین برگزار شد با خواستههای بحق جمهوری اسلامی ایران از برجام فاصله زیادی داشته و نتوانسته است مطالبات ما را برآورده کند، تأکید کرد: تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران این است که اقدامات خود در کاهش تعهدات برجامیاش را ادامه داده و در این مسیر در اولین اقدام به زودی از سقف ذخایر 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور خواهد کرد. این منبع آگاه در عین حال گفت: در صورت تحقق خواستههای برجامی ایران در حوزه بانکی و نفتی از سوی اروپا، کشورمان این آمادگی را دارد تا نسبت به اقدامات کاهشی خود در چارچوب مواد 26 و 36 برجام تجدید نظر کند.
اخبار روزانه:
*امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به خاطره رهبر معظم انقلاب، گفت: «به خاطر دارم گزارشی در خصوص منطقه غرب کشور و پادگان ابوذر خدمت ایشان ارائه میکردم که به یکباره فرمودند: «خاش چه شد؟ خاش... خاش... خاش» ایشان دو، سه بار پشت سر هم کلمه خاش را بیان کردند که من هم گفتم، «خیالتان راحت باشد، آب خاش درست شده و الآن سیستم لولهکشی را درست کردهایم. از پسآب آن هم برای فضای سبز استفاده کرده و پارکی هم آنجا درست کردهایم. در واقع ایشان به ریزترین مسائل مانند یک فرمانده نظامی اشراف دارند و همین مسائل در نیروهای مسلح ایجاد انگیزه میکند.»
* «حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: آمریکاییها برای پاسخ به حقارتشان در برابر اقدام قاطع ایران، مقام معظم رهبری را تحریم کردند. مرعشی با بیان اینکه تحریم رهبر معظم انقلاب به لطیفه بیشتر شبیه است، گفت: این اقدامات نشانه کم آوردن آمریکاییها در برابر ایران اسلامی است. وی ادامه داد: ایران با قدرت به تجاوز پهپاد آمریکایی به حریم کشورمان پاسخ داد و آنها نتوانستند پاسخ دهند و به تحریم رو آوردند.
* «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای مدعی شد: بار دیگر اعلام میکنم اسرائیل [رژیم صهیونیستی] به ایران اجازه دستیابی به سلاحهای هستهای را نخواهد داد! وی در ادامه ادعا کرد: من امروز از تمامی کشورهای اروپایی میخواهم از تعهدات خود پیروی کنند. شما متعهد شدهاید هر گاه ایران از توافق هستهای تخطی کرد، مکانیسم تحریمهای خودکار را که در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد، راهاندازی کنید.
* «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان با موضعگیری علیه ایران مدعی شد: محمدبنسلمان ولیعهد سعودی به اطلاع سران جی20 رسانده است که اتخاذ موضع بینالمللی برای توقف اقدامات تهران ضروری است. الجبیر در ادامه گفت: بنسلمان تأکید کرده عربستان در راستای جنگ حرکت نمیکند و خواهان جنگ با ایران نیست.
* روزنامه «والاستریتژورنال» به نقل از مقامات دولت ترامپ که اشارهای به نامشان نکرده، نوشت: «بر اساس تحریمهای جدید اعلام شده از سوی کاخ سفید محدودیتهای مسافرتی علیه «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران محدود خواهد بود؛ اما ممکن است داراییهای احتمالی وی مسدود شود.»
* به گزارش بانک مرکزی ایالات دالاس آمریکا، در سه ماهه دوم سال جاری فعالیت صنعتی در تگزاسـ که مرکز اصلی شرکتهای نفت شل در آمریکا محسوب میشودـ 0/6 درصد منفی شده است. گفتنی است، کاهش قیمت نفت در سه ماهه دوم سال جاری تأثیر بدی بر وضعیت صنعت نفت داشته است. یکی از تأثیرات آن کاهش شدید سرمایهگذاریهای نفتی هم در صنعت نفت شل و هم در صنعت نفت متعارف است. به اعتقاد کارشناسان یک دور جدید ورشکستگی و ضرر شرکتهای نفتی آغاز شده است.
* «رسول منتجبنیا» از چهرههای شاخص اصلاحطلب از برخی شرطگذاریها و طرح ایده تحریم انتخابات از سوی برخی اصلاحطلبان انتقاد کرد و اظهار داشت: من به جد با این نظر مخالفم، چون برای احقاق حق شرطگذاری معنا ندارد. مانند این است که فردی میخواهد برود و حقش را از جایی بگیرد و بگوید من به شرطی حقم را میگیرم که شما چنین بکنید؛ مسلم است که طرف مقابل میگوید بسیار خوب ما حق شما را هم برمیداریم و خودمان استفاده میکنیم.
* «کریستین گاتیکر» رئیس تحقیقات مؤسسه «جولیوس بائر» گفت: ممکن است واشنگتن طی دو تا سه سال آینده و پس از عبور از جنگ تجاری با چین یک جنگ ارزی با این کشور آغاز کند. این استراتژیست بینالمللی گفت: بانک مرکزی فدرال آمریکا 180 درجه تغییر کرده و سیاستهای آن به کاهش نرخ بهره و تسهیل سیاستهای پولی تبدیل شده است و من فکر میکنم حتماً روی این بانک فشار وجود دارد.
* شبکه «فرانس ۲۴» نوشت: منابع آگاه خبر دادند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در دیدار با امانوئل مکرون به وی وعده داده است در ازای همراهی مطلق با سیاستهای آمریکا در زمینه ایران به توافق آب و هوایی پاریس باز خواهد گشت.
* «احمد توکلی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینستکس از نفت در برابر غذا و داروی صدام هم بدتر است. چطور به خودشان اجازه میدهند از ما بخواهند پول صادرات خود را به حساب شرکت وابسته به اینستکس بریزیم؟
* حجتالاسلام مجید انصاری در گفتوگو با پایگاه جماران توضیحاتی درباره گفتوگوی اصلاحطلبان و اصولگرایان ارائه داده و گفته است، گفتوگوی شکل گرفته میان افراد اصلاحطلب و اصولگرا را نمیتوان گفتوگوی ملی دانست و این مسئله نباید به عنوان گفتوگوی اصلاحطلبان و اصولگرایان تلقی شود؛ چون گفتوگوی میان دو یا چند جناح سیاسی زمانی خواهد بود که افراد به نمایندگی از جریان، در سازوکار تشکیلاتی انتخاب شوند و با هم گفتوگوهایی داشته باشند.