
مکتب تراشی یک روزنامه خانوادگی برای هاشمی
روزنامه آرمان مطلبی با عنوان «توصیههای مکتب آیتالله هاشمی به مجلس» منتشر کرده که در آن ضمن نوشتن از عنوان موهوم و مبهم «مکتب هاشمی»، نویسنده خود را جای مرحوم هاشمی رفسنجانی گذاشته و آنچه را که مدنظر خود برای توصیه به رئیس مجلس جدید (قالیباف) بوده، از زبان آیتالله هاشمی رفسنجانی بیان کرده است. هاشمی رفسنجانی مردی سیاستمدار و تئوری پرداز بود، اما مکتب سازی برای افراد برای پیش بینی مواجهه آنان با موضوعات مختلف وجهی ندارد. از سویی مجلس جدید غالباً متشکل از اعضایی است که منتقدان سیاسی و اقتصادی مرحوم هاشمی محسوب میشوند. محمدباقر قالیباف هم که مخاطب این یادداشت و توصیههای خودخوانده به نام هاشمی است، در سالهای ۸۴ رقیب انتخاباتی هاشمی و در سالهای ۹۲ رقیب کاندیدای مورد حمایت هاشمی بوده است؛ با این حساب بر فرض وجود گزارهای با عنوان مکتب هاشمی و بر فرض آنکه نوشتههای چنین یادداشتی منطبق بر نظرات مرحوم هاشمی باشد، برای یک مخالف سیاسی چه وجهی میتواند داشته باشد؟
احتمال وقوع زلزله در تهران چقدر است؟
هر دو سال زلزله ۵ ریشتری، هر بیست سال زلزله ۶ ریشتری و هر ۲۰۰ سال زلزله ۷ ریشتری در تهران رخ داده است. دکتر فرخ توکلی متخصص نقشهبرداری و ژئودزی در سازمان نقشهبرداری کشور در گزارشی از اندازهگیریهای تعیین موقعیت ماهوارهای GPS و زمین لرزههای دماوند اظهار داشت: «دادههای لرزهنگاری تاریخی نشان میدهد که در منطقه البرز مرکزی اطراف شهر تهران حدودا هر ۱۵۸ سال یکبار، زمین لرزه اتفاق افتاده است. آخرین زمینلرزه برجسته در تهران مربوط به سال ۱۸۳۰ میلادی و به بزرگی ۷.۲ بوده است. به نظر تعدادی از کارشناسان علوم زمین و همچنین بر اساس آمار لرزهخیزی و تاریخی موجود انتظار میرود در دایرهای به مرکزیت تهران با شعاع ۱۰۰ کیلومتر هر ۲۰۰ سال یک بار زمینلرزهای با بزرگای ۷، هر ۲۰ سال یک بار زمینلرزهای با بزرگای ۶، هر ۲ سال یک بار زمینلرزهای با بزرگای ۵ رخ بدهد».
با تو زوال تمدن هم بعید نیست!
عباس آخوندی، با عنوان استاد دانشگاه در روزنامه همشهری و با عنوان فعال سیاسی در حوزه تمدن ایرانشهری در صفحه اینترنتی شخصی خود یادداشتی منتشر کرده است با موضوع قتل رومینا اشرفی. او که حوزه کاریاش در ساختار مدیریتی کشور، مسکن و شهرسازی بوده، از موضوع قتل رومینا اشرفی به دست پدرش، نتیجه گرفته که جامعه ایران فروپاشیده و از آن بالاتر، در حال تجربه «زوال یک تمدن» هستیم!کمی از سیاه نمایی عباس آخوندی از جامعه ایران را بخوانیم: «فرزندکشی، آن هم دخترکشی را خُرد و سبک نگیریم. این نشان از جامعهای دارد که عشق در آن مرده، اخلاق فروپاشیده و تعصب و جهل جای مروت و خرد نشسته است. جامعهای که گفتوگویی در آن صورت نمیگیرد و بهجای آن ستیز ستوده میشود، دوست داشتن در آن جایی ندارد و بهجای آن خشونت، ارزش تلقی میگردد و جوانهای آن یا رؤیایی ندارند و یا اگر دارند رؤیای گریز و نه تغییر است. بسیار باید تأسف خورد که چنین اتفاقهایی در درون یک حوزه تمدنی چندهزار ساله صورت میگیرد. باید ازخود بپرسیم که آیا ما در حال تجربه زوال یک تمدن هستیم؟ به گفته جبران خلیل جبران برای انهدام یک تمدن سه چیز کافی است: ﺍﻭﻝ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ، ﺩﻭﻡ ﻧﻈﺎﻡ ﺁﻣﻮﺯﺷﯽ ﻭ ﺳﻮﻡ ﺍﻟﮕﻮﻫﺎ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭّﻟﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﺯﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﯾﺪ ﺷﮑﺴﺖ. برﺍﯼ ﺩﻭﻣﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﻣﻌﻠّﻢ و ﺑﺮﺍﯼ ﺳﻮﻣﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ و اسطورهها... و شوربختانه هر سه با هم در حوزه تمدنی ما چه اسلامی و چه ایرانی در حال وقوع هستند.»آنچه آخوندی نوشته، پاسخهای جامعه شناسی دارد، اما مگر او صلاحیت نوشتن در مورد این مسائل را دارد وقتی دو دهه در این کشور وزیر مسکن بوده و هیچ طرحی برای حل مشکل مسکن مردم اجرا نکرده و همین روزهایی که او از زوال تمدن ایران قصه میگوید، ماجرای تلخ مرگ زن حاشیه نشین کرمانشاهی را داریم که اگر مشکل مسکن امثال او حل شده بود، یحتمل اکنون زنده بود. کاش امثال عباس آخوندی که سالها از مدیران ارشد کشور بودند، اکنون به جای تئوری پردازیهایی که در صلاحیت حوزه کاریشان نیست، پاسخگوی چند دهه عملکرد خود باشند.
سفر پنهانی رئیس موساد به مصر
منابع مصری گزارش دادند که «یوسی کوهن» رئیس «موساد» چند روز پیش برای گفتوگو در مورد الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی فلسطین بهصورت پنهانی به مصر سفر کرده است. به گزارش «العربی الجدید»، «وی در جریان این سفر با مقامات مصری ازجمله «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور در حضور «سامح شکری» وزیر خارجه مصر دیدار داشته است و هدف اصلی سفر کوهن به قاهره، گفتوگو پیرامون مسائل مربوط به طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری و دره اردن به سرزمینهای اشغالی و پیامدهای این اقدام بوده است.» به گفته این پایگاه خبری، «رئیس موساد با طرف مصری در مورد واکنشهای احتمالی از سوی گروههای فلسطینی و همچنین احتمال خارج شدن اوضاع از کنترل رژیم صهیونیستی یا تنشهای شدید گفتوگو کرده است. بزرگترین نگرانی طرف اسرائیلی که کوهن بر روی آن تأکید داشته، ازسرگیری عملیات گروههای مقاومت فلسطینی بوده است. رئیس موساد همچنین موضوع توافق آتشبس بین رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی در نوار غزه را نیز با مقامات مصری مطرح کرده است.» سفر پنهانی کوهن به مصر در حالی اتفاق افتاده که تنشها در کرانه باختری به دنبال اعلام الحاق بخشهای زیادی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی توسط نخستوزیر کودککش صهیونیستی و به دنبال آن قطع همکاریهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با این رژیم منحوس افزایش یافته است.
دولت پیگیر خسارت های ناشی از آشوب های بنزینی
یک نهاد مسئول دولتی در نامه جدید خود خطاب به تعدادی از دستگاه های اجرایی و نهادهای صنفی، از آن ها خواسته است برای پیگیری ارسال مدارک و مستندات مربوط به زیان دیدگان ناشی از اغتشاشات آبان سال 98 اقدام کنند تا با استفاده از ابزارهای حقوقی و سازوکارهای تعریف شده در مراجع قانونی، موضوع مسئولیت کیفری و برآورد میزان خسارت های وارد شده توسط اغتشاشگران و گروه های تروریستی به اماکن صنفی پیگیری شود.
اصلاحطلبان «آمریکای آتشزده» را ندیدند
در روزهای گذشته، اقدام جنایتکارانه پلیس نژادپرست آمریکا در قتل یک شهروند سیاهپوست آمریکایی به نام «جورج فلوید»، موج خشم و نفرت مردم این کشور را برانگیخت. مردم معترض، چندین مرکز پلیس در این شهر را به آتش کشیدهاند. حجم تخریب و آشوب در شهر مینیاپولیس به حدی بوده است که رسانهها اعلام کردند؛ این شهر به شهری جنگزده تبدیلشده و از کنترل پلیس خارج شده است. علاوه بر شهر مینیاپولیس، در نیویورک، لسآنجلس و کنتاکی نیز مردم معترض به خیابانها ریخته و به ساختمانها و خودروهای پلیس حمله کردند. نکته قابلتأمل اینجاست که رئیسجمهور آمریکا -کشوری که خود را پرچمدار دموکراسی جا زده است- دستور شلیک به سمت معترضان را صادر کرده است. تبعیض نژادی و ظلم به سیاهپوستان یکی از ویژگیهای بارز ساختار حاکمیتی آمریکاست. یکی از نتایج اخیر این اقدام ضدبشری در آمریکا، آمار تأملبرانگیز قربانیان کرونا است. به دلیل رفتارهای تبعیضآمیز دولت آمریکا، بیشترین قربانیان در این کشور، از میان سیاهپوستان بوده است. بااینحال، روزنامههای اصلاحطلب بههیچعنوان در صفحه اول امروزشان به این سرخط خبری مهم نپرداختهاند. در همین رابطه میتوان روزنامههای ایران (ارگان رسانهای دولت)، شرق، اعتماد، ابتکار، آرمان، شهروند، آفتاب یزد و صدای اصلاحات را نام برد که در صفحه اول خود به حوادث روزهای اخیر در آمریکا هیچ اشارهای نکردهاند. واقعیت این است که این رسانههای اصلاحطلب، آمریکای آتشزده را نه اینکه ندیدند بلکه نمیخواهند بپذیرند که بنای بلند ذهنیشان در خصوص ابرقدرتی امریکا اینگونه در آستانه فروریختن است.
مهریه همسر امیرکبیر چه بود؟
بازار مهریههای عجیب و غریب داغ شده و این روزها عقدنامه ازدواج امیرکبیر با ملکزاده خانم عزتالدوله از بین اسناد موجود در موزه ملک تهران در فضای مجازی دست به دست میشود و نمونهای از مهریه قجری را برای جوانان امروزی به نمایش میگذارد. گفتنی است در این رابطه یکی از اسناد موجود در موزه ملک تهران، عقدنامه ازدواج میرزا محمدتقی خان فراهانی (امیرکبیر) با ملکزاده عزتالدوله خواهر تنی ناصرالدین شاه است که در 25 سطر به خط نستعلیق ممتاز، به سال 1265 قمری؛ و همراه با مهر ناصرالدین شاه در بالای عقدنامه است و تزئینات بسیار زیبا با آب طلا دارد. متن با آیاتی از قرآن کریم آغاز میشود، سپس با درود بر حضرت محمد(ص) و خاندان پاک ایشان ادامه مییابد.
هنوز افول امریکا برایشان جا نیفتاده است
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا، درباره اظهارات جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه شاهد پایان نظم تحت رهبری آمریکا در دنیا هستیم، گفت: «اینکه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این مسئله را عنوان میکند باید مخاطبین را به این نتیجه برساند که آن نگاه اروپامحور منسوخ شده است. موضعگیری بورل بسیاری از صحبتهایی که داخل کشور در خصوص افول آمریکا، نگاه به شرق و همچنین وضعیت شکننده اروپا را بیان میکرد، بیپرده عنوان میکند و عدهای که در داخل این مصادیق را از ما نپذیرفتند امید است که امروز از زبان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بپذیرند.»
بودجه ۱۷ میلیون دلاری رسانه ضد ایرانی
برایان هوک رئیس«گروه اقدام ایران» در دولت آمریکا طی یادداشتی در روزنامه نیویورکپست نوشته است: «لازم است صدای آمریکا (VOA) عملکرد بهتری در مقابله با پروپاگاندای ایران و انتشار اطلاعات از سوی این کشور داشته باشد. این برای دولت ترامپ اولویت است.» این مسئول آمریکایی در ادامه این یادداشت افشا کرده: «بخش فارسی صدای آمریکا که از سوی کنگره تأمین مالی میشود، سال گذشته بیش از ۱۷ میلیون دلار بودجه از پول مالیاتدهندگان آمریکایی دریافت کرده اما صدای آمریکا در معرفی این کشور به ایران ناکام بوده است.» انتقاد دولتمردان آمریکا به صدای آمریکا ازآنجهت است که این شبکه علیرغم بودجه قابلتوجه و باوجود تولید برنامههای ضد ایرانی، نتوانسته در راستای منافع آمریکا بر افکار عمومی مردم ایران تأثیرگذار باشد. آنچه کاخ سفید را به چنین واکنشهای شتابزدهای برانگیخته تنها به کمکاری حقوقبگیرانشان بازنمیگردد بلکه آنها از تأثیرگذاری شبکههای برونمرزی ایران بهشدت خشمگین هستند و این در حالی است که معاونت برونمرزی صداوسیما به اندازه یک شبکه آمریکایی هم بودجه دریافت نمیکند. درمقابل، موفقیت تلویزیونهای برونمرزی جمهوری اسلامی با کمتوجهی مسئولان دولتی کشورمان مواجه است تا جایی که فقط به خاطر حدود ۴۰۰ هزار یورو بدهی دولت به شرکتهای یوتلست و پاکست دقیقه، برنامههای الکوثر و سحر اردو در آستانه روز قدس، سالروز قیام ۱۵ خرداد و نیز مراسم رحلت امام خمینی در ۱۴ خرداد از ماهواره قطع شده است.
وزارت علوم: برخی مدیران سیاسی در دو ترم ارشد و دکترا میگیرند!
دکتر فریدون جعفری ضمن بیان این مطلب در صفحه اینستاگرام خود، با انتقاد از مدرک گرایی در اعتبار سنجی مسئولان و نمایندگاح مجلس اظهار کرد: این روزها در اعتبارسنجی نمایندگان جدید مجلس، یکی از موضوعات چالشی مدرک ماخوذه دانشگاهی آنهاست چنان چه برخی را از جلوس بر کرسی نمایندگان ملت محروم کرده است، در واقع وقتی حضور در جایگاهی سیاسی را منوط به داشتن کاغذی به نام مدرک میکنیم بدون این که آزمونها و ارزیابیهای درستی از دانش مرتبط با آن مدرک را تقویت و بهگزینی کنیم، نتیجه سوق سیاسیون به سمت مدرک گرایی با استفاده از نفوذ و قدرتشان خواهد شد. مدیر کل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم همچنین تصریح کرد: وقتی اساتید راهنما در رسالههای دکترای پایان نامههای ارشد دقت علمی و مکفی در جلوگیری از سرقتهای علمی و ادبی نکرده و بعضا هم حتی متن را یک بار نخوانده وارد جلسه دفاع میشود، با مدرک بی اعتبار مواجه خواهیم شد. به گفته دکتر جعفری، وقتی ملاحظه میشود مدیری سیاسی در حال مدیریت کلان هم زمان در دانشگاه هم ثبت نام کرده و مدرک دکترا و ارشد میگیرد، بدون حضور در کلاس ۱۴۰ واحد در دو ترم بالاتر از نابغهترین نابغهها پاس میکند، شاید مدرکی ظاهرا صحیح داشته باشد، اما قطعا جعلی و بی اعبتار است. وی در پایان خاطرنشان کرد: در برخی موسسات علنا مدرک فروخته میشود به گونهای که نام و عنوان در سوابق موسسه جعلی بوده، ولی فقط روی کاغذ فاجعهای در فضای علمی و دانشگاهی در حال رخ دادن است. البته نباید منکر پیشرفتهای علمی کشور از لحاظ کمیت و کیفیت شد.
آرزوی نوید محمد زاده
نوید محمدزاده، بازیگر تئاتر و سینمای کشورمان، در پستی اینستاگرامی، با انتشار عکسی از شهید محمدابراهیم همت، از علاقهاش به ایفای نقش این فرمانده جنگ ایران و عراق نوشته است. او در توضیح خود آورده است: «نقشی که دوست دارم بازی کنم».
زلزله ایرانی در محافل نظامی غربی
حسن عابدینی کارشناس ارشد رسانه با اشاره به دستاورد جدید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ساخت زیردریایی بدون سرنشین، توئیت زد: «دستیابی سپاه پاسداران به زیردریایی بدون سرنشین سبب زلزله در محافل نظامی غربی شده بهگونهای که "امپراتوری دریا" را رو به پایان میبینند. ایران با موشک نقطه زن و پهپاد دوربرد پیشازاین ناقوس مرگ عصر بزن دررویی زمینی و هوایی را به صدا درآورده بود.»
شوک کرونایی سپاهان
دو بازیکن جدید در سپاهان مبتلا به کرونا شدهاند. این در حالی است که تست کرونای اعضای تیمهای لیگ برتر و به خصوص بازیکنان مثبت میشود و در آخرین شوک به فوتبال ایرات دو بازیکن جدید سپاهان مبتلا به این ویروس شدهاند. گفتنی است امید نورافکن ستاره باتجربه سپاهانیها که نقش کلیدی در این تیم دارد، یکی از مبتلایان است. نورافکن با انتشار یک استوری در اینستاگرام خبر ابتلایش به کرونا را اعلام کرده است.
این جنگ ارزش جنگیدن دارد!
«سکات ریتر» یکی از افسران اطلاعاتی سابق نیروی دریایی ایالاتمتحده آمریکا و بازرس تسلیحاتی سازمان ملل در بازه زمانی ۱۹۹۸-۱۹۹۱ میلادی طی یادداشتی در خبرگزاری راشاتودی نوشت: «فرقی ندارد که در افغانستان باشد یا در خیابانهای شهرهای آمریکا، نیروهای نظامی و نیروهای پلیس این کشور هیچ نتیجهای جز بیعدالتی و خشونت در مواجهه با کسانی که بنا بوده است از آنها محافظت شود، نداشتهاند.» ریتر اضافه میکند: «ایالاتمتحده میتواند از افغانستان عقبنشینی کند اما از خاک خودش نه. بااینوجود، اتفاقی که ممکن است روی دهد این است که شهروندان آمریکایی میتوانند، مانند دیگر مردمانی که خاکشان اشغال شده است، درصدد آزادسازی خود از بند استبداد این دولت پلیسی در آمریکا برآیند و با بازتعریف رابطه بین پلیس و مردم، به سرکوب پایان دهند. این امر ممکن است نیازمند انقلابی از طریق صندوق رأی باشد که منجر به انتخاب حکمرانانی شود که قادر باشند دولت پلیسی را کنترل کنند. بااینوجود، این جنگی است که ارزش جنگیدن دارد.»
اخبار روزانه:
* عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری شنبه دهم خرداد ماه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دلیل عدم حضور آیتالله احمدی جنتی، دبیر شورای نگهبان در مراسم افتتاحییه مجلس یازدهم، عنوان کرد: افتتاحیه مجلس شورای اسلامی با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شد و بر همین اساس تعداد کمی مهمان دعوت شده بود. به گزارش اعتماد آنلاین، سخنگوی شورای نگهبان در ادامه بیان کرد: از شورای نگهبان هم من و آیتالله جنتی به این مراسم دعوت شده بودیم که آیتالله جنتی در مسافرت بودند و با وجود تلاشهایی که برای حضور در این مراسم انجام دادند، امکان حضور ایشان مهیا نشد.
* محمدحسن علمداری معاون وزیر راه با بیان اینکه افرادی که در حساب صندوق پس انداز مسکن یکم سپردهگذاری کرده و موعد دریافت وام و تسهیلات آنها فرارسیده، در اولویت ارایه تسهیلات برای طرح ملی مسکن قرار دارند، اظهار کرد: افرادی میتوانند از تسهیلات متصل به حساب صندوق پسانداز مسکن یکم در اقدام ملی مسکن استفاده کنند که در سامانه طرح اقدام ملی مسکن به نشانی tem.mrud.ir ثبتنام کرده باشند
* دادستانی مرکز استان فارس از بازداشت مدیر کل ورزش و جوانان این استان خبر داد. به نقل از قوه قضائیه، یک منبع آگاه در دادستانی مرکز استان فارس با اعلام خبر بازداشت مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس گفت که بازداشت این شخص، صبح دیروز رخ داده است.
* مایکروسافت تصمیم گرفته است که تعدادی از خبرنگاران قراردادی خود را اخراج و هوش مصنوعی را جایگزین آنها کند. خبرنگاران اخراجی مایکروسافت اخبار سایتهای دیگر را رصد میکردند و روی سایت اماسان و مرورگرهای اختصاصی مایکروسافت قرار میدادند. گفتنی است مایکروسافت با هدف کاهش هزینهها و بهرهبرداری بیشتر از هوش مصنوعی دست به این کار میزند.
* شهردار کرمانشاه درباره برکناری 3 مدیر شهرداری کرمانشاه اعلام کرد: سه نفر از مدیران شهرداری به دنبال حادثه مرگ زن حاشیهنشین در کرمانشاه برکنار شدهاند. با دستور هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه و بر اساس گزارش تیم بازرسی استانداری از حادثه مرگ زن حاشیهنشین، رئیس اداره اجرائیات و قائم مقام وی همچنین مسئول امور حقوقی شهرداری منطقه سه برکنار شدهاند و شهردار منطقه سه نیز تعلیق شده است.
* رئیسجمهور روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا با اشاره به فرارسیدن سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: «امام برای نجات کشور از استبداد و استعمار، انقلاب را به پیروزی رساند؛ در نجات کشور از اشغال و تجاوز، دفاع ملی را به انجام رساند و برای تشکیل نظام اسلامی، همه نهادهای لازم را با رأی و نظر مردم استقرار بخشید. امام خمینی (ره) نهادهای اصلی انقلاب را با رأی مردم در همان سال اول انقلاب تشکیل داد. ۳۱ سال از رحلت امام میگذرد و مردم عشق به امام را ادامه دادند و خلف صالح ایشان همان پرچم را نگهداشتهاند.»
*جیسون رضاییان»، فردی که به جرم جاسوسی مدتی در ایران زندانی بود و در جریان مذاکرات برجامی دولت به امریکا تحویل داده شد، در مقالهای که در «واشنگتنپست» منتشر شده، نوشت: «تحریمهای ترامپ در حال شکست است؛ ایران و ونزوئلا این مسئله را اثبات کردند.»