
اشک حسرت از یک دیدار سالیانه
سردار مرتضی قربانی فرمانده لشکر 25 کربلا در دوران دفاع مقدس در یادداشتی نوشت: «برای نخستین بار مراسم افطاری ساده و صمیمی فرماندهان جنگ که هرساله در منزل سردار محسن رضایی برقرار بود، بهعلت شیوع ویروس کرونا، برگزار نمیشود و امسال از این اجتماع استثنایی و منحصربهفرد رفقای قدیمی در این ماه مهمانی خدا، اقامه نماز جماعت به امامت آیتالله موحدی کرمانی، شنیدن سخنان و خاطره گویی فرماندهان و پخش فیلمهای واقعی قدیمی از جنگ و حالوهوای معنوی جبههها و تجدید میثاق با شهدا محرومیم.» او با یادآوری افطاری سال گذشته فرماندهان که در روزهای اخیر تصاویری از آن منتشر شد، تأکید کرد: «افطاری پارسال در کنار شهید قاسم سلیمانی و دیگر بچههای جنگ که همه با لباس شخصی و همراه فرزندان و خانوادهشان در منزل آقا محسن حضور داشتند و نه روی صندلی که روی فرش و موکت کنار همدیگر نشسته بودند، چقدر صفا کردیم، چقدر بغض کردیم و خندیدیم از دیدار دوستان و اشک حسرت ریختیم به یاد یاران سفرکرده.» این فرمانده ارشد سپاه پاسداران یادآور شد: «یاد همه یاران سفرکرده بخیر که سالهای قبل در این افطاری ساده و صمیمی همدیگر را میدیدیم و در آغوش میگرفتیم و حالا از دیدارشان - برای تا نمیدانم کی - محرومیم؛ شهید شوشتری، شهید همدانی، شهید کاظمی، شهید قاسم سلیمانی. امیدوارم بهزودی دیدار تازه شود و سرنوشت ما در مسیر ولایت و همراه با شهادت رقم بخورد که سربلند و خندان به دیدار یاران سفرکرده بشتابیم.»
تشکل سیاسی دونبش
حمیدرضا جلاییپور، فعال اصلاحطلب نوشت: «کارگزاران یک تشکل سیاسی دونبش است. یک نبش این تشکل یا خواست اصلی این تشکل راه یافتن به قدرت به هر قیمت و در هر شرایطی است. حتی وقتی در راه رسیدن به این هدف کاندیدای اختصاصیشان در تهران چندمیلیونی سه هزار رأی میآورد، میگویند اتفاقی نیفتاده و شتر دیدی ندیدی! و نبش دوم این تشکل هم از جامعه با دفاع از راستترین سیاستهای اقتصادی دلربایی میکند.»
سرنوشت نامعلوم دانشمند ایرانی
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه به نقل از یک مقام ایرانی و آمریکایی گزارش داد که واشنگتن «سیروس عسگری» دانشمند ایرانی را آزاد خواهد کرد. رویترز مدعی شد که آزاد شدن عسگری احتمالاً بخشی از مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا باشد. «ابوالفضل مهرآبادی» از دیپلماتهای ایران در بخش حافظ منافع ایران در سفارت پاکستان در واشنگتن گفت: «ما در حال کار و همکاری با دفتر مهاجرت آمریکا هستیم تا هر چه سریعتر وی را به ایران بازگردانیم.» این دانشمند ایرانی با وجود تبرئه شدن در دادگاه، همچنان زندانی است و در زندان امریکا به بیماری کرونا نیز مبتلا شده است.
پیشنهاد پست مدیریت به محکوم فتنه
خبرهای اعلامی حاکی از آن است که حسین نیکخواه عضو جوانان ستاد میرحسین موسوی و از محکومان فتنه ۸۸ به عنوان گزینه اصلی مدیرعاملی نفت پاسارگاد مطرح است. حسین نیکخواه در حالی با حمایت برخی عناصر مشکوک قرار است به عنوان مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد منصوب شود که این شرکت بزرگترین تولیدکننده قیر خاورمیانه و دارای ۶ پالایشگاه تولید قیر در تهران، اراک، آبادان، تبریز، شیراز و بندرعباس است و سقف تولید سالانه آن بالغ بر چهار میلیون تن میشود.
عطر شهادت از کردستان به مشام میرسد
قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) در خبری اعلام کرد: «در پی درگیری با ضدانقلاب، در منطقه عمومی دیواندره، سرهنگ پاسدار شکیبا سلیمی فرمانده شجاع و دلیر، ظهر امروز به همراه ۲ نفر از رزمندگان غیور اسلام «جعفر نظامپور و محمد شکری» پس از درگیری و به درک واصل نمودن تعدادی از عناصر ضدانقلاب، شهد شیرین شهادت را نوشیدند.»
جلسه تقسیم غنائم نداشتیم
علی نیکزاد منتخب مجلس یازدهم در پاسخ به حواشی ایجاد شده بر سر جلسه اخیر جمعی از منتخبان مجلس آینده، نوشت: «جلسه اخیر نامزدهای ریاست مجلس یازدهم، نشست تقسیم غنائم و مناصب نبود. گفتگویی انتقادی و البته سازنده بین طرفین بود. بر آن عهدی که بستم هستم. عزت ما در صداقت و نوکری مردم است و آن را با هیچچیز عوض نمیکنم.»
مجلس دردآشنا اینگونه است؟
نمایندگان مجلس دهم در روزهای پایانی عمر این مجلس مصوباتی برای محدود کردن نقش نظارتی و تضعیف شورای نگهبان در قالب طرح اصلاح قانون انتخابات و تغییر نحوه انتخاب حقوقدانان این شورا داشتند. درحالیکه بیماری کرونا زندگی مردم را در ابعاد اقتصادی تحت تأثیر قرار داده است، گویا نمایندگان مجلس با درد مردم آشنا نیستند و به سراغ انتقامگیری از شورای نگهبان رفتهاند! طرح اصلاح قانون انتخابات در حالی بهسرعت و شتابزده به تصویب نمایندگان مجلس دهم رسید که مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با بررسی جزئیات این طرح، مغایرتها و ابهامات آن را به نمایندگان یادآوری و توصیه کرده بود: «با توجه به این نکات و وجود برخی ابهامات و نیز با توجه به احتمال مغایرت با برخی اصول مذکور از قانون اساسی، تصویب این طرح پیشنهاد نمیشود، همچنین انجام بررسیهای بیشتر و اعمال برخی اصلاحات از طریق کمیسیون لازم به نظر میرسد.» طراحان طرح اخیر اصلاح قانون انتخابات عمدتاً نمایندگانی هستند که صلاحیت آنها برای ورود دوباره به نهاد قانونگذاری تأیید نشده است و حالا به جای پاسخگویی درباره عملکرد خود و درست در شرایطی که کشور به دلیل تحریم و کرونا با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه است، سیاسیکاری را برگزیدهاند.
رکورد بازدید از سایتهای هستهای ایران شکسته شد
بلومبرگ گزارش داد: «گروه 269 نفرهای از بازرسان و تحلیلگران آژانس بینالمللی انرژی اتمی که روی ایران تمرکز دارند، در سال گذشته میلادی 1103 نفرساعت را در خاک ایران سپری کرده و در مدت حضور خود در ایران، از سایتهای غنیسازی هستهای و مراکز تولید انرژی هستهای بازدید کردهاند و از این لحاظ یک رکورد بر جای گذاشتهاند.» باوجود بازرسیهای گسترده آژانس از تأسیسات هستهای ایران و همکاری بسیار نزدیک ایران با کارشناسان و بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مقامات برخی کشورهای غربی بهویژه آمریکا همچنان در راستای اعمال فشارهای بیشتر بر ایران برای دسترسی به اهداف خود، علیه برنامه هستهای ایران تبلیغ میکنند و در رسانهها وانمود میکنند که ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری لازم را ندارد.
چین: باید برای درگیری نظامی با آمریکا آماده باشیم
یک نهاد دولتی چین در گزارشی هشدار داد که موج فزاینده لفاظیهای خصمانه علیه پکن به دلیل شیوع کرونا ممکن است رابطه این کشور با ایالاتمتحده را به سمت درگیری نظامی سوق دهد. خبرگزاری رویترز مدعی شده این گزارش را وزارت امنیت کشور چین تدوین کرده و آن را به رهبران این کشور ازجمله «شی جینپینگ»، رئیسجمهور چین ارائه کردهاند. خبرگزاری رویترز آورده است: «افراد آشنا به محتوای این گزارش گفتهاند چین بعد از شیوع کرونا با موج احساسات چینستیزانهای روبرو است که ایالاتمتحده هدایت آن را بر عهده گرفته است.» در این گزارش رسمی تصریح شده چین در بدترین سناریو باید برای درگیری مسلحانه با آمریکا آماده باشد. یک اندیشکده وابسته به وزارت امنیت کشور چین (موسسه روابط معاصر بینالمللی) هم این گزارش را منتشر کرده است ولی سخنگوی وزارت خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته است: «اطلاعی در این مورد ندارم.»
تروریستی نامیدن حزبالله تحت فشار امریکا و رژیم صهیونیستی
دبیرکل حزبالله در سخنرانی اخیر خود به ماجرای تروریست نامیدن حزبالله توسط آلمان پرداخت و گفت: «تروریستی خواندن حزبالله توسط آلمان قابل پیشبینی بود. تصمیم آلمان یک تصمیم سیاسی بوده و تحت فشار آمریکا و در راستای راضی کردن رژیم اشغالگر انجام شده است. آلمان هیچ دلیلی مبنی بر تروریستی بودن فعالیت حزبالله ارائه نکرده و این موضوع تأکید میکند که تصمیم آلمان تصمیمی کاملاً سیاسی است.» وی سپس بر ادامه مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی، توجه به مسئله فلسطین و دفاع از ملت لبنان تأکید کرد.
پایان دادن به این رژیم صرفاً آغاز راه است!
نشریه آمریکایی آتلانتیک در یادداشتی به ناتوانی دولت آمریکا در مبارزه با کرونا پرداخت و نوشت: «هنگامیکه ویروس به آمریکا رسید، کشور را دچار مشکلات جدی یافت و بیرحمانه فرصت را غنیمت شمرد. بیماریهای مزمن ــ طبقه سیاسی فاسد، دیوانسالاری ریشهدار، اقتصاد عاری از احساس، مردم تفرقهزده و پریشانخاطر ــ سالها پابرجا بودند، بیآنکه درمان شوند. یاد گرفته بودیم با علائم بیماری بسازیم و کنار بیاییم. همهگیری بیماری با چنین مقیاس و ژرفایی در واقع شدت و حدت علائم را برملا و آشکار ساخت و آمریکاییها از اینکه میدیدند در دستهبندی کشورهای پرریسک قرار دارند، شوکه شدند.» در پایان این یادداشت آمده است: «تحت رهبریِ کنونی، هیچچیز عوض نخواهد شد. بحران سال ۲۰۲۰ باید ما را از این ایده که ضدیت با سیاست راه رستگاری ماست، بهکلی دور کند؛ اما پایان دادن به این رژیم که ضروری و منصفانه است، صرفاً آغاز راه است.»
مهمانی لاکچری برخی منتخبان مجلس یازدهم
الیاس نادران منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در حساب توئیتری خود از برخی منتخبان این مجلس بابت یک مهمانی در هتل اسپیناس تهران انتقاد کرد و نوشت: «در این اوضاع اقتصادی ۱۶ اردیبهشت منتخبین زاگرسی مجلس یازدهم را به هتل اسپیناس دعوت کردهاند! کاری به مخدوش کردن مرزبندیهای سیاسی ندارم ولی از موکلین خود خجالت نمیکشید؟ جواب مددجویان کمیته امداد و نیازمندان را چه میدهید؟»
اخبار کوتاه:
*ایوان کزیچ» نویسنده مستقل کروات در مقالهای که روی وبسایت اندیشکده «بنیاد فرهنگ استراتژیک» منتشر شده، با بررسی نقش همهجانبه سازمان و نهادهای دولتی و غیردولتی ایران، از ستاد اجرایی و نیروهای مسلح گرفته تا بسیج و گروههای داوطلب در مبارزه با کرونا، تصریح میکند: «سازمانهایی که از نظر آمریکا تروریست یا خیالی خوانده میشوند، ایران را در مقابله با کووید-۱۹ موفق کرده است.» در این مقاله آمده است: «ایران در مواجهه با چنین وضعیت غیرانسانی و ضدبشری که حتی در تاریخ جنگهای اقتصادی هم دیده نشده، به منابع خود توجه کرد. سازمانهای مختلف دولتی و غیردولتی ایران ازجمله سازمان بسیج که یک نهاد داوطلب است، نیز در مبارزه با شیوع کرونا اقدامات و دستاوردهای موفقیتآمیزی داشتند.»
*حسن سالم»، نماینده پارلمان عراق نوشت: «بارها و طی نامههایی رسمی از رئیسجمهور خواستیم تا اجرای احکام اعدام صادر شده در حق تروریستها را تأیید کند. اکنون بیش از ۶۰۰۰ محکوم به اعدام از سران داعش، حکم قطعی برای اجرای حکم را دریافت کردهاند اما این احکام اجرا نشده است. آنها در حال استفاده از بهترین خدمات هتلینگ در زندان هستند. سالانه صدها میلیون دلار صرف (نگهداری) آنها میشود درحالیکه این مبالغ باید صرف ملت و خانوادههای شهدا شود. میخواهیم حکم اعدام تروریستها به حرمت خونهای پاک ریخته شده در «مکیشیفه و تل الذهب» اجرا شود.»
* عباسعلی کدخدایی در صفحه شخصیاش در فضای مجازی نوشت: «تأیید نشدن صلاحیت نمایندگانی از همه گرایشهای سیاسی در مجلس دهم نشان داد که شورای نگهبان با هیچکس عقد اخوت نبسته است. این شورا در اعمال قانون، فارغ از دیدگاههای سیاسی آنان اقدام میکند.»
* وزیر ورزش و جوانان در نامهای به وزیر اطلاعات خواستار ورود و برخورد جدی این نهاد با واسطهها و دلالان غیررسمی ورزش و فوتبال شد.
* خیام رحمانی، سرباز نیروی زمینی سپاه، با پولی که برای خرید گوشی مورد علاقهاش جمع کرده بود، برای ۸۰ خانواده روستایی در استان کردستان، بسته معیشتی تهیه کرد. محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری با انتشار عکس این جوان در صفحه اینستاگرام خود، ضمن قدردانی از اقدام جوانمردانه او اعلام کرد که مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، هزینه خرید یک دستگاه گوشی تلفن همراه را به آقای رحمانی پرداخت کرد.
* پایگاه خبری هیل گزارش داد که صدها نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات طی نامهای به «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور خواستار افزایش اقدامات دیپلماتیک دولت برای تجدید تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران شدهاند. این پایگاه میافزاید؛ این نامه از سوی «الیوت انگل» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، «مایکل مک کول» سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس سازماندهی شده است و امضای ۳۸۴ نماینده را دارد. بااینوجود در داخل کشور هنوز عدهای به امید واهی رأی آوردن دموکراتها و خوب شدن روابط ایران با امریکا نشستهاند!
* رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: «تاکنون 27 هزار میلیارد تومان برای مجموعه اقداماتی که این ستاد در جریان کرونا انجام داده، اختصاص داده شده است.» مخبر با بیان اینکه ظرفیت تولید ماسک در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در کشور روزانه چهار هزار عدد بود، افزود: «ستاد اجرایی در حال حاضر ظرفیت تولید چهار میلیون ماسک را در کشور دارد.» همچنین سلول درمانی و پلاسما درمانی، اقدامات دیگری است که در زمینه درمان کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) انجام شده است.
* «امیر ابوالعافیه» رئیس بخش برنامهریزی و راهبردی ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد: «اقدام ایران در پرتاب ماهواره نور ۱ یک حادثه کوچک محسوب نمیشود. این ماهواره از لایههایی که پیشبینیشده بود با موفقیت عبور کرد.»
*فرید طلایی" تحلیلگر سیاسی، در شبکه منوتو گفت: «اصولاً هر موضوعی که رهبر ایران دربارهاش صحبت کند، اهمیت استراتژیک پیدا میکند. صدور فرمان مسکونی شدن جزایر خلیجفارس توسط آیتالله خامنهای، پاسخی بود به توهین وزیر خارجه آمریکا به مردم و تاریخ ایران که خلیجفارس را "خلیج ع.ر.ب.ی" خواند.
* محمدرضا یزدی، عضو کمیسیون اصلاح نظام مالیاتی گفت: «۱۷ میلیون نفر از جمعیت ۲ دهک بالای جامعه هستند. اگر سالانه ۱۰ میلیون تومان از سرمایههای غیرمولد این افراد، نظیر ملک و خودرو، مالیات گرفته شود، ۱۷۰ هزار میلیارد تومان میشود که ۱/۴ برابر درآمد مالیاتی فعلی است. در این صورت بودجه از نفت مستقل خواهد شد.
* برخی منابع خبری با انتشار فیلمی از جابجایی تروریستهای داعش از سوریه به عراق توسط بالگردهای آمریکایی به منظور حمله به نیروهای امنیتی عراق خبر دادند.