
وی با تایید سخنان ترقی افزود: جنابعالی درباره روابط دو حزب یک ارزیابی بسیار مهمی ابراز کردید و ضرورت و اهمیت افزایش رفت و آمد بین دو حزب را مطرح کردید من کامل قدردانی میکنم و موافق هستم هر دو حزب معتقدند که روابط حزبی برای پیشبرد اعتماد سیاسی دو کشور و پیشبرد اهداف عملی دو کشور مهم است.
عضو کمیته مرکزی حزب حاکم چین افزود: جنابعالی هم فرمودید الان مبلغ تجارت کشور ایران و چین بیش از 50 میلیارد دلار شده و اهداف آینده ما این مبلغ را به 100 میلیارد دلار میرساند این هم که درخواست مستمر و منافع مشترک چین و ایران است. جنابعالی تاکید کردید ما با یک دوره فرصت طلایی کمیاب روبهرو هستیم من موافق هستم الان جهان در جریان تغییر بسیار بزرگی است ما با چالش و فرصت روبهرو هستیم؛ اما فرصت بیشتر از چالش است.
وی در رابطه با سفر رئیس جمهور چین به ایران گفت: تا آن جایی که من میدانم امسال در ماه آوریل دو رئیسجمهور در اندونزی ملاقات کردند. در حاشیه همان کنفرانس سران آسیا و آفریقا رئیسجمهور چین قول داد حتما هرچه زودتر به ایران سفر کند و الان وزارت امور خارجه دو کشور در جریان هماهنگکردن هستند.
چائولو در رابطه با پرونده هستهای ایران اظهار داشت: طرف چین از امضای توافق پرونده هستهای ایران استقبال میکند به خصوص به طرف ایران تبریک میگویم که به یک پیروزی عظیم دیپلمات رسیدید. ما از طرف ایران قدردانی میکنیم هم آن خط قرمز خود را حفظ کرده و هم با موضعگیری انعطافپذیری عملی این مسائل پرونده هستهای ایران که بیش از 10 سال طول کشیده به طور خوب و منطقی حل و فصل کرد. به نظر من حل پرونده هستهای ایران نقش شایانی برای حفاظت از سیستم عدم گسترش سلاح اتمی ایفا کرده هم برای حفاظت از امنیت و آرامش منطقه خاورمیانه به غیر از آن هم یک مصداق موفقیتآمیز برای حفاظت از بیانیه سازمان ملل که از طریق صلحآمیز و گفتگو مسائل بینالمللی را حل و فصل کرده است. امیدواریم در10 سال آینده این مسائل پرونده هستهای ایران به طور خوبی حل و فصل شود.
وی با ابراز امیدواری از تقویت روابط دو کشور تاکید کرد: با درنظرگرفتن امضای توافق هستهای یک فضا یا چشمانداز درخشانی نهفقط برای ایران، بلکه برای منطقه خاورمیانه آورده است. جنابعالی هم که تقدیر و نظر و پیشنهاد بسیار عالی مطرح کردید که چگونه طرف چین و ایران با هم از این فرصت طلایی خوب استفاده کنند و همکاری همهجانبه را گسترش بدهیم ما باید به طور دقیق مطالعه کنیم و برنامهای کامل تنظیم و اجرایی کنیم.
وی افزود: همان طور که جنابعالی فرمودید که چگونه ایران یک نقش پررنگی در جریان ساخت این جاده ابریشم جدید چین پیدا کند من از این واکنش مثبت ایران تشکر میکند. امیدوارم که بخشهای مختلف چین و ایران بتوانند با هم بنشینند به طور عمیق و گسترده مطالعه و مشورت کنند تا دستاورد عملی به نفع دو طرف را به دست بیاوریم.
چائولو همچنین در رابطه با مبارزه با تروریسم خاطرنشان ساخت: الان وضعیت تروریستی و افراطیگری نهتنها در منطقه خاورمیانه، بلکه یک گرایش و سرایتی دارد که به آسیای شرقی و تهدید جدی برای امنیت و منافع قاره آسیا میباشد.دولت چین به مبارزه با تروریست اهمیت میدهد و هم خواهان همکاری بینالمللی است و هم خودش شرکت می کند. ما فکر میکنیم که دو موضوع مهم است که یکی باید آن کانال رسیدن امکانات و تجهیزات به آنها را قطع کنیم دوم اینکه باید درآمد مالیشان را قطع کنیم.
در این دو زمینه میشود گفت دولت چین کار جدی انجام میدهد. به نظر ما مبارزه با تروریسم فقط حرف نیست، بلکه باید محکم و عملی باشد و مسائل پیشگیری از افراطیگری درمنطقه را با هم در نظر بگیریم.
رئیس هیئت اعزامی حزب حاکم چین ادامه داد: ما قدردانی میکنیم که طرف ایرانی نقش شایانی در مبارزه با سازمانهای تروریستی به خصوص داعش ایفا کرده است. چین هم تمایل دارد در این زمینه بیشتر با طرف ایران همکاری کند و اطلاعات تبادل کنند و در امور امنیت با جدیت با ایران همکاری کنند.
چائولو درباره روابط دو حزب نیز تاکید کرد: باید این روابط بیشتر باشد و به کشورهای یکدیگر هیئت بفرستیم و مشترکا سمینار یا دوره آموزش را تشکیل بدهیم تا عمیقتر و بیشتر از سیاست، ایدئولوژی و نظریه یکدیگر استفاده کنیم.
عضو کمیته مرکزی حزب حاکم چین در ادامه گفت: الان میشود گفت که از زاویه سیاسی کشور چین در یک حالت ثبات و محکمی است و در زمینه اقتصادی با یک سرعت نسبتا بالا یعنی تقریبا 7 درصد به جلو میرود و در جامعه این کشور هم ثبات و آرامش وجود دارد. به خصوص رویکارآمدن جناب آقای شی جین دبیرکل دبیر حزب حاکم چین یک سری نظرات مهم و سیاستهای مهم را مطرح کرده که قابل حمایت و موجب محبوبیت در بین مردم عادی چین شده است.
وی با تشریح اهداف بلند مدت حزب حاکم گفت: با درنظرگرفتن اهداف اصلی که قبل از انتخاب مطرح کرد و الان با طرح 4گانه استراتژیک یعنی 1- ایجاد جامعه مرفه 2- پیشبرد اصلاحات عمیق اقتصادی 3- قانونسالاری حکومتی 4- کنترل درون حزبی و مدیریت آن با این 4 طرح استراتژیک کشور چین را به طور محکم به جلو میبریم.این طرح استراتژیک میتوان گفت کلیدی طلایی برای جوابگویی به همه مشکلات و چالشهای روبهرو است.
چائولو گفت: به طور مفصل میگویم که این 4 طرح استراتژیک یعنی چه:
طرح اول یعنی ساخت جامعه مرفه تا سال 2020. باید این هدف تحقق یابد یعنی 5 سال مانده این هم یکی از آن دو اهداف است یعنی تا سال 2020 صدمین سالگرد برقراری حزب حاکم چین به این جامعه مرفه متوسط برسیم.
طرح دوم استراتژیک یعنی پیشبرد اصلاحات همهجانبه اقتصادی. منظور ما این است که با این اصلاحات عمیقتر و جامعتر میتوانیم مشکلات اقتصادی را حل و فصل کنیم و سرعت افزایش تولید ناخالص چین را باز هم در این سطح بالا نگه میداریم.
طرح سوم استراتژیک یعنی قانونسالاری در حکومت و دولت است
طرح چهارم یعنی با جدیت حزب حاکم چین را خوب کنترل و مدیریت کنیم. این چهار طرح استراتژیک میشود گفت که یک راهنما برای بسط و توسعه چین در آینده نزدیک است. باز هم یک کلید طلایی برای حل و فصل مشکلات است.