گفته می‌شود که...

ادامه غیبت مشکوک بن‌سلمان/رفتار شرکت‌های اروپایی ناقض اظهارات مقامات اروپایی!/فیلتر تلگرام به مرور کامل خواهد شد/قرعه‌کشی در مجلس برای اعزام شش نماینده به جام جهانی/ کدام مدیران ملزم به افشای اموال مازاد دولتی شدند؟/مجوز ویژه دولت برای واردات 150 شاسی بلند/پیگیری دلایل حذف وریا غفوری از تیم ملی در مجلس! و ...

ادامه غیبت مشکوک بن‌سلمان
پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت دفاع عربستان در خبری اعلام کرد، «فیصل بن‌بندر بن‌عبدالعزیز» حاکم ریاض، شنبه شب به جای «محمدبن‌سلمان» ولی‌عهد و وزیر دفاع عربستان در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشکده افسری حاضر شده است. در خبر منتشر شده، هیچ اشاره‌ای به چرایی غیبت ولی‌عهد و وزیر دفاع سعودی در این مراسم که طبیعتاً باید با حضور او برگزار شود، نشده است. گفتنی است، غیبت طولانی‌مدت محمدبن‌سلمان موضوع داغ برخی رسانه‌هاست. ولی‌عهد تازه به دوران رسیده تقریباً از حادثه تیراندازی در محوطه کاخ سلطنتی محله «الخزامی» واقع در ریاض در اول اردیبهشت‌ماه دیگر در انظار عمومی دیده نشده است. اگر چه طرح پرسش‌های متعدد درباره وضعیت بن‌سلمان و چرایی غیبت او هر روز در حال افزایش است، اما هیچ توضیح یا اقناعی از سوی دستگاه حاکمیتی سعودی دیده نمی‌شود.


فقر ۴۳ درصد خانوارهای آمریکایی را تهدید می‌کند
به گزارش سی‌ان‌ان، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد بسیاری از آمریکایی‌ها برای داشتن نیازهای اولیه زندگی در سطح طبقه متوسط با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. حدود ۵۱ میلیون خانوار آمریکایی که ۴۳ درصد خانوارهای ساکن در ایالات متحده را به خود اختصاص می‌دهند، درآمد کافی برای تأمین هزینه ماهیانه خود ندارند که شامل هزینه‌های مسکن و خوراک، نگهداری فرزند، خدمات درمانی، حمل‌ونقل و قبض موبایل است. بر اساس این آمار، 16/1 میلیون خانوار آمریکایی در فقر زندگی می‌کنند و 34/7 میلیون خانوار دارایی، درآمد و اشتغال‌زایی محدودی دارند. این گروه از خانوارها کمتر از آنچه برای زندگی کردن در یک اقتصاد پیشرفته وجود دارد، برخوردار هستند. در کالیفرنیا، نیومکزیکو و هاوایی، ۴۹ درصد خانوارها برای داشتن نیازهای اولیه طبقه متوسط جامعه با سختی روبه‌رو هستند که بیشترین سهم را در میان نقاط دیگر آمریکا به خود اختصاص داده‌اند.

مدیران دولتی از بالا به مردم نگاه می‌کنند!
علی تاجرنیا، فعال اصلاح‌طلب حامی روحانی و از نمایندگان مجلس ششم با انتقاد از عملکرد مدیران دولتی می‌گوید: روحانی در ابتدای تشکیل دولت دوم نظرها و تحلیل‌های دلسوزان کشور را نادیده گرفت و همین امر سبب شد افرادی به درون دولت نفوذ کنند که انگیزه لازم را برای فعالیت ندارند. من احساس می‌کنم برخی از افرادی که در پست‌های وزارت و معاونان رئیس‌جمهور هستند، از موضع بالا به مردم نگاه می‌کنند و منتی بر سر آنان می‌بینند که مسئولیت پذیرفته‌اند؛ به همین دلیل شاید آن‌طور که باید و شاید در بحث دفاع از رئیس‌جمهور ورود نمی‌کنند. البته در این باره باید از وزرا فراتر رفته و به سراغ حلقه اول دوستان رئیس‌جمهور برویم. اگر نگاهی به دوستان نزدیک رئیس‌جمهور و نزدیکان او بیندازیم، فکر می‌کنم مجموع دولت ماحصل رفتارهای آنها است و روحانی باید بیشتر از آنها گله کند.

رفتار شرکت‌های اروپایی ناقض اظهارات مقامات اروپایی!
شرکت دنیلی ایتالیا، تولیدکننده فولاد ایتالیایی به‌ دنبال خروج آمریکا از برجام، کار برای یافتن پوشش مالی سفارش‌های ایران به ‌ارزش 1/5 میلیارد یورو (1/8میلیارد دلار) را متوقف کرد. الساندرو تریویلین، مدیر ارشد اجرایی این شرکت گفته است: «با توجه به خروج آمریکا از این توافق، بانک‌ها از ترس مواجه شدن با تحریم‌های ثانویه، دیگر آماده تأمین سرمایه پروژه‌های ایران نیستند.» شرکت دنیلی در سال 2016، یک توافق‌نامه تجاری با ایران به ‌ارزش حدود 5/7 میلیارد دلار امضا کرد. گفتنی است، در پی اعلام ترامپ مبنی بر خروج کشورش از برجام و برخلاف ادعای اروپایی‌ها برای حفظ برجام موج خروج شرکت‌های اروپایی از ایران آغاز شده است. پیش از این نیز اخباری مبنی بر خروج شرکت‌هایی، مانند توتال، مرسک، اینژی، ساگای و آلیانتس منتشر شده بود.

شرط اروپایی‌ها برای ماندن در برجام!
جواد کریمی‌قدوسی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در زمینه تصویب کنوانسیون‌های بین‌المللی گفت: مسئولان دولتی تلاش می‌کنند بگویند این لوایح هیچ ارتباطی به برجام ندارند و پیش از برجام هم بحث عضویت کشورمان در این لوایح مطرح بوده؛ در حالی که آقای عراقچی پس از مذاکراتی که چند روز پیش با اروپایی‌ها داشت، عنوان کرد اروپایی‌ها اقداماتی را در راستای اجرای برجام در دستور کار قرار خواهند داد و به ازای ماندن در برجام، تصویب FATF را از ایران خواسته‌اند. اما همچنان و با وجود همه اظهارات مطرح شده، شاهد آن هستیم که برخی همچنان می‌گویند این لوایح به FATF ارتباطی ندارد که این موضوع به هیچ وجه درست نیست.

برای منافع خودمان مردم را به خیابان کشاندیم!
«
علی شکوری‌راد» دبیر کل حزب اتحاد ملت‌ـ اعضای حزب منحله مشارکت ـ در مصاحبه با روزنامه «شرق» گفت: «ما در دوره اصلاحات به صراحت می‌دانستیم که نمی‌خواهیم مردم را به خیابان بکشیم؛ زیرا می‌گفتیم ما دارای مزیت‌هایی هستیم که با آوردن مردم در خیابان، آن مزیت‌ها به خطر می‌افتد. ما دولت و مجلس را در اختیار داشتیم و آوردن مردم در خیابان ممکن بود منجر به خشونت شود و آن مزیت‌های ما هم تحت‌الشعاع قرار بگیرد. ما در آن زمان به آرامش نیاز داشتیم تا در آن آرامش بتوانیم برنامه‌های خودمان را پیش ببریم. در سال ۸۴ آن مزیت‌ها را از دست دادیم. در سال ۸۸ دیگر آن مزیت‌ها را نداشتیم
زمینه‌سازی برای برجام منطقه‌ای
«
حسین موسویان» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در توافق سعدآباد در مصاحبه با روزنامه «ایران» در اظهارات تعجب‌برانگیز، مذاکرات بر سر مسائل منطقه‌ای را تجویز کرده و می‌گوید: «ایران با برجام، هم حق غنی‌سازی و هم آب سنگین را گرفت و هم درهای بنیان تکنولوژی هسته‌ای صلح‌آمیز به سمت ایران باز شد. دعوای ما راجع به غنی‌سازی بود. ما این دعوا را با برجام بردیم... دعوای جدید ما با آمریکا درباره موضوع هسته‌ای نیست. نباید یادمان برود دعوا الآن سر مسائل منطقه است. آمریکا به‌ خاطر مسائل منطقه‌ای و نه به‌ دلیل هسته‌ای از برجام خارج شد؛ یعنی برای مقابله با ایران از توافق کناره‌گیری کرد تا یک اجماع بین‌المللی برای ضربه به منافع ایران در منطقه به وجود آورد. بنابراین بحران جدیدی که ایجاد شده به رهبری آمریکا، اسرائیل و عربستان است و واقعاً فراتر از موضوع هسته‌ای است و ربطی هم به برجام ندارد

افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا: اسرائیل خوش‌شانس‌ است
«
اسکات بِنِت» افسر سابق جنگ روانی ارتش آمریکا گفته است: «اسرائیلی‌ها [صهیونیست‌ها] بسیار خوش‌شانس هستند که ایرانی‌ها، روس‌ها و سوری‌ها واکنش نشان نمی‌دهند و اسرائیل را برای تمام تجاوزگری‌هایش نابود نمی‌کنند.» وی تأکید کرده است: «پوتین و ایران سوریه را نجات دادند و امیدوارم به حمایت و توسعه این کشور ادامه دهند.» این افسر سابق ارتش آمریکا همچنین با اشاره به حضور ارتش این کشور در شمال سوریه، گفت: «ما دیگر تحمل نمی‌کنیم آمریکا به کشور دیگری حمله کند و آن را تجزیه سازد و سبب جنگ و خونریزی به نام «حقوق بشر، دموکراسی و سرمایه‌داری» شود.» گفتنی است، وی که از منتقدان سرسخت سیاست‌های دولت آمریکاست، کتابی با عنوان «حقه‌بازی» تألیف کرده و در آن از حمایت مالی سیاستمداران آمریکایی از تروریسم صحبت شده است که پس از انتشار آن جنجال بسیاری به راه افتاد.

فیلتر تلگرام به مرور کامل خواهد شد
دکتر عبدالصمد خرم‌آبادی در قالب یادداشتی در کانال خود در پیام‌رسان سروش نوشت: «مسدودسازی تلگرام به طور موفقیت‌آمیز طبق برنامه پیش می‌رود. فیلتر و مسدودسازی قسمتی از تلگرام در ایران سبب سقوط فاحش رتبه تلگرام در ایران و جهان شده است... ظرف چند روز رتبه آن یکصد پله در ایران و ده‌ها پله در جهان سقوط کرد. با وجودی که به منظور انتقال آرام مردم به پیام‌رسان‌های داخلی هنوز برخی از نسخه‌های فارسی تلگرام مسدود نشده‌اند و هنوز مبارزه جدی با فیلترشکن‌ها انجام نشده، نظام جمهوری اسلامی هر زمان اراده کند فیلترشکن‌ها را به طور کامل مسدود خواهد کرد. توانایی فنی نخبگان سایبری نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی فوق تصور است. هنوز از توانایی این نیروها برای مبارزه با فیلترشکن‌ها استفاده نشده است

مدیران دولت بی‌انگیزه و آرامش‌طلب هستند
غلامحسین کرباسچی در نشست حزب کارگزاران سازندگی در خراسان رضوی با انتقاد از عملکرد دولت، گفت: «مجموعه مدیران دولت افراد خوبی هستند؛ ولی به لحاظ سن و نبود انگیزه یا اینکه تجربه این پست‌ها را در گذشته داشته‌اند، شاید آن پشتکار لازم را ندارند. کشور باید دائم در حال مونیتور شدن از سوی مدیران باشد. در خیلی از دستگاه‌ها این‌گونه احساس می‌شود که گویی به صورت اتوماتیک مسائل پیش می‌رود. گاهی این‌طور احساس می‌شود که مدیران آرامش‌طلب هستند. جاه‌طلبی مثبت می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را پیش برد. پس از این همه شعار و این همه تجربه آقای روحانی در حوزه سیاسی، مگر قرار نبود در حوزه شایستگی‌ها کار بیشتری شود؟ اینها اشکالات دولت است و نباید دریغ کرد و آن را بیان نکرد

قرعه‌کشی در مجلس برای اعزام شش نماینده به جام جهانی

نزدیک به سه هفته تا برگزاری بازی‌های تیم ملی فوتبال ایران در رقابت‌های جام جهانی روسیه باقی مانده و از هم‌اکنون صف مشتاقان این بازی‌ها فشرده‌تر از گذشته است. در لابه‌لای خبر‌هایی که در این‌باره منتشرشده، از مجلس هم خبر رسیده وزارت ورزش و جوانان برای هر بازی 2نماینده را به انتخاب بهارستان همراه تیم ملی خواهد کرد. بنا به توافق وزارت ورزش با هیأت رئیسه مجلس قرار است به‌زودی 6نماینده برای رفتن به روسیه به وزارت ورزش معرفی شوند تا در هر بازی ایران بر سکوی حامیان تیم ملی کشورمان بنشینند. حالا قرار است کمیته سفرهای خارجی مجلس که مرکب است از امیر عبداللهیان مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس، بهروز نعمتی و محمد آشوری 2 عضو هیأت رئیسه مجلس و علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی با همراهی فراکسیون ورزش مجلس، در این‌باره به قید قرعه، 6نماینده را از بین اعضای فراکسیون ورزش و کمیسیون فرهنگی برای حضور در جام جهانی روسیه انتخاب کنند.
کدام مدیران ملزم به افشای اموال مازاد دولتی شدند؟

با توجه به الزاماتی که ماده 27 ضوابط اجرایی بودجه امسال برای تامین منابع مالی همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته، یک مسئول مهم اقتصادی در بخشنامه روزهای اخیر خود خطاب به مدیران دستگاه های دولتی، از آن ها خواسته با استفاده از ظرفیت های قانونی موجود همچون شورای برنامه ریزی استان، استانداری ها و کارگروه های سامان دهی فضاهای اداری، با قید فوریت برای شناسایی و ارسال فهرست اموال مازاد تا پایان خرداد اقدام کنند و مسئولیت اعلام نکردن آن، با بالاترین مقام مسئول اجرایی در هر بخش خواهد بود.

مجوز ویژه دولت برای واردات 150 شاسی بلند

طبق ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده به استناد اصل 138 قانون اساسی، ورود و ترخیص 150 دستگاه خودروی شاسی بلند برای یکی از سازمان های مهم دولتی مجاز خواهد بود. این خودروها با حجم موتور بیش از 2500 سی سی، مجوز ورود را دریافت کرده اند و قرار است واردات آن ها از زمان ابلاغ به دستگاه های مربوط تا پایان سال 1399 در حدود اعتبارات مصوب و با رعایت دیگر قوانین و مقررات مربوط مجاز باشد.

واکنش ایران به طرح "خروج نیروهای خارجی از سوریه"

بهرام قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مقامات روس اعلام کردند که نیروهای خارجی در سوریه باید از این کشور خارج شوند و آیا ممکن است روسیه، ایران را مجبور کند که از سوریه خارج شود؟ تصریح کرد: کسی نمی‌تواند ایران را مجبور به کاری کند. ایران کشوری مستقل است که سیاست‌های خود را بر اساس منافع ملی خود در منطقه و جهان تعیین می‌کند.وی ادامه داد: حضور ایران در سوریه بنا به دعوت دولت سوریه انجام شده است و هدف اصلی ما مبارزه با تروریسم و سرکوب تروریسم در این کشور است به نحوی که تمامیت ارضی این کشور حفظ شود.وی افزود: تا زمانی که نیاز باشد و خطر تروریسم در منطقه وجود داشته باشد و دولت سوریه از ایران بخواهد که به این دولت کمک کند، ایران به کمک‌های خود به دولت سوریه ادامه می‌دهد.قاسمی افزود: آنهایی باید از سوریه خارج شوند که بدون اجازه دولت سوریه به سرزمین و قلمروی این کشور وارد شده‌اند و تمامیت ارضی این سرزمین را نقض کرده‌اند.

پیگیری دلایل حذف وریا غفوری از تیم ملی در مجلس!

در پی انتشار لیست بازیکنان تیم ملی برای جام جهانی و حذف نام "وریا غفوری" و "سیدجلال حسینی" از این لیست، انتقادات زیادی از این اقدام کی‌روش مطرح شده است.در تازه‌ترین اتفاق مدیر کل ورزش و جوانان استان کردستان از پیگیری موضوع با نمایندگان مجلس خبر داده است

پاسخ دانشگاه تهران به شایعه بازنشستگی یک استاد

در پی انتشار نامه‌ای از سوی جناب آقای دکتر صادق زیباکلام، استاد محترم علوم سیاسی دانشگاه تهران، در رسانه‌ها مبنی بر صدور حکم بازنشستگی ایشان، به اطلاع دانشگاهیان ارجمند، می‌رساند که دانشگاه تهران در سال گذشته برای این عضو هیات علمی خود هیچگونه حکم بازنشستگی صادر نکرده است و ایشان کماکان در دانشگاه تهران در کسوت استادی حضور و فعالیت دارند و حقوق خود را در فروردین ماه امسال از دانشگاه تهران دریافت کرده‌اند.از اینرو از استاد فرهیخته‌ای چون جناب آقای دکتر زیباکلام انتظار می‌رود که از نگارش و رسانه‌ای کردن موضوعی نادرست بر اساس گفته‌ها و شنیده‌ها و مبتنی بر اطلاعات غیرواقعی خودداری نمایند و با کسب اطلاعات دقیق از منابع معتبر و ذیصلاح، حقیقت را جویا شوند.

بازداشتگاه کهریزک تعطیل شده است

مدیرکل زندان‌های استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا بازداشتگاه کهریزک همچنان دایر است یا خیر؟ گفت: این بازداشتگاه تعطیل شده است. محبی در پاسخ به سؤالی در خصوص بدهی زندان‌های استان تهران به سازمان‌های دولتی مثل ادارات آب و برق و گاز، اظهار کرد: بدهی زیاد داریم و عمدتاً نیز بدهی بابت آب و برق و گاز است؛ البته دولت گفته خودش تهاتر می‌کند. وی در خصوص آخرین وضعیت حمید بقایی نیز گفت: این فرد روز گذشته زیر سِرُم بوده است و هرگاه هر کدام از زندانیان نیاز پزشکی داشته باشند از ظرفیت بهداری زندان یا مراکز درمانی خارج از زندان استفاده می‌شود.

اخبار روزانه:
* رضا انصاری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره نتایج جلسه خودروسازان گفت: مهم‌ترین بحث خودروسازان افزایش قیمت تمام شده خودرو بود که مدیرعامل شرکت سایپا اعلام کرد در صورت افزایش نیافتن قیمت خودرو، این خودروسازی با ضرر 4 هزار و 700 میلیارد تومانی در سال 97 مواجه می‌شود. وی در ادامه افزود: مدیرعامل این شرکت به طور رسمی در جلسه اعلام کرد حدود 11 هزار نیروی مازاد در این شرکت وجود دارد که این تعداد نیروی مازاد هزینه تمام شده تولید را افزایش داده است.
* یک روزنامه آلمانی گزارش داده است،‌ کشورهای اروپایی، چین و روسیه روی توافق جدیدی بحث می‌کنند تا به ایران پیشنهاد کمک مالی بدهند که از برنامه توسعه موشکی خود دست بردارد. منابع ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند: مقامات این کشورها به سرپرستی «هلگا اشمیت» دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا هفته آینده در وین اتریش گرد هم می‌آیند تا درباره گام‌های بعدی پس از تصمیم هشتم‌‌می رئیس‌جمهور آمریکا برای عقب‌نشینی از توافق برجام مذاکره کنند.
* مجله «فارن پالیسی» با اشاره به نتایج نهایی انتخابات ۲۰۱۸ عراق، 10 نامزد احتمالی پست نخست‌وزیری این کشور را بررسی کرده و نوشته است: حیدر العبادی در صدر نامزدهای تشکیل کابینه عراق است؛ هر چند ائتلاف تحت رهبری وی در جایگاه سوم نتایج انتخاباتی که دوازدهم ماه می برگزار شد، قرار دارد.
* فردی که به دلیل اهانت به ساحت امام رضا(ع) در فضای مجازی، از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت شده بود، تا زمان برگزاری دادگاه به قید وثیقه آزاد شد. این فرد چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در حال خروج از کشور دستگیر شده بود.
* ولی‌الله سیف، رئیس ‌کل بانک مرکزی با تشریح سیاست‌های ارزی دولت گفت: وجود نرخ یکسان ارز در کشور مورد توافق بیشتر کارشناسان است و این نرخ براساس واقعیت‌های متغیرهای کلان اقتصادی کشور تعدیل خواهد شد.
* «هادی العامری» رهبر ائتلاف «الفتح» در انتخابات پارلمانی عراق دیروز با «مقتدی صدر» رهبر ائتلاف «سائرون» دیدار و گفت‌وگو کرد. سائرون و الفتح دو ائتلافی بودند که در انتخابات اخیر بیشترین کرسی‌ها را از آن خود کردند.
* روزنامه سوئیسی «نویه زوریخر تسایتونگ» نوشت: در پی خروج آمریکا از برجام و با وجود تلاش اروپا برای امکان همکاری اقتصادی شرکت‌های اروپایی با ایران، شرکت‌های سوئیسی به همکاری با ایران پایان می‌دهند.

https://www.shoma-weekly.ir/RL8fF2