
در سال 92 ائتلاف نکردیم!
«محمدرضا عارف» در پاسخ به این پرسش که «درباره سال ۹۲ تا به حال کمتر سخن گفتهاید، اما بخشی از دغدغه سیاسی این سالهاست. سال ۹۲ آقای هاشمی رد صلاحیت شد و با گذشت زمان بخش عظیمی از اصلاحطلبها معتقد بودند که باید سرمایه اجتماعی به سمت آقای روحانی برود؛ اما شما کنارهگیری نکردید و این موضع تا لحظات آخر هم پابرجا بود تا اینکه آقای خاتمی از شما درخواست کرد» گفت: «مسیر و حرکت سال 92 خلاف نظری بود که شما مطرح کردید. وقتی بنا شد به یک نفر برسیم، آقای خاتمی کارگروهی تشکیل داد و چهار کاندیدای اصلاحطلب در آن کارگروه حضور پیدا کردند. در آن مقطع به آقای خاتمی گفتم که آقای روحانی را هم در این کارگروه قرار دهید؛ اما آقای خاتمی نپذیرفت. نمیخواهم بیش از این موضوع را باز کنم، اما دو روز آخر پیشنهادی مطرح شد که یکی از این دو نفر [عارف و روحانی] باید کنارهگیری کنند که شانس پیروزی بالا برود. اسم این کار ائتلاف نیست؛ چرا که ائتلاف بر اساس برنامه است.»
امارات به دنبال نقش اول حاشیه جنوبی خلیجفارس
«بنزاید» با میانجیگری میان عربستان سعودی و ترامپ در ابتدای ریاستجمهوری وی توانست ضمن فراهم کردن ظرفیتهای اقتصادی چند صد میلیارد دلاری برای ترامپ، بنسلمان را نیز از بحران ناشی از حمایت از هیلاری کلینتون در برابر ترامپ خارج کند. ورود امارات به جنگ با یمن در کنار عربستان سعودی و بازگرداندن تحریمهای ثانویه علیه تهران از سوی ترامپ زمینه شکلگیری اتحادی فراگیرتر میان سه کشور برای وارد کردن فشارهای شکننده به ایران را فراهم کرد؛ اما شرایط سیاسی و میدانی و شکستهای پیدرپی این مثلث در برابر محور مقاومت، بنزاید را خیلی زود متوجه ضرورت ایجاد تغییر در راهبردهای قبلی خود کرد و با فاصله گرفتن از عربستان در بحران یمن و اتخاذ راهبرد محتاطانه در همراهی با آمریکا علیه ایران، تلاش برای نزدیک شدن به تهران را در دستور کار قرار داد. امارات با اتخاذ راهبرد جدید امیدوار است ضمن قرار گرفتن در حاشیه امنیتی مناسب، چشمانداز بازیابی روابط اقتصادی پرسود با ایران را پیش روی خود بگشاید و در سایه انفعال و ضعف شدید سعودی بتواند نقش اول را در معادلات سیاسی و امنیتی کشورهای حوزه جنوبی خلیجفارس بر عهده بگیرد.
اختیارات دولت اعتدال، آرزوی دولتهای پیشین
«جعفر قادری» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «دولت با توجه به حضور رئیس قوه مجریه در رأس شورای هماهنگی اقتصادی و جلسه سران قوا دیگر نمیتواند بهانه کم بودن اختیار را بیاورد؛ چرا که در هیچ دورهای از دولتهای پس از انقلاب اختیارات فعلی دولت آقای روحانی مسبوق به سابقه نبوده و هیچ رئیسجمهوری به اندازه اختیارات آقای روحانی اختیار عمل نداشته است.» وی در ادامه گفت: «ظرفیتی که دولت آقای روحانی در حجم گسترده اختیارات با تدبیر رهبر معظم انقلاب و با شکلگیری شورای عالی اقتصاد مقاومتی و شورای هماهنگی سران قوا و جلسه سران قوا داشته، آرزوی رؤسایجمهور پیشین بوده است؛ در شرایط فعلی قوای قضائیه و مقننه با قوه مجریه تعامل و همراهی ویژهای دارند و میتوانند مشکلات کشور را خیلی سریعتر حل کنند.»
حجتالاسلام قاضیعسکر:عزتمان را با هیچ چیز معاوضه نمیکنیم
«حجتالاسلام قاضیعسکر» با بیان اینکه تفاهمنامه حج موجود است و ادعاهای مطرح شده درباره این توافق یک دروغ مسلم است، گفت: «نه نظام و نه مسئولان نظام هرگز حاضر نیستند عزتشان را با هیچ چیزی معاوضه کنند. در این چند سال حج بحمدالله با عزت انجام شده است، دقیقاً ضد آن چیزی که مطرح شده است.» این مقام مطلع در امور حج تأکید کرد: «در تفاهمنامه حج ایران و عربستان دقیقاً ذکر شده است که باید ابعاد فاجعه منا روشن شود و حقوق شهدا باید داده شود، آنها (عربستان) هم آن را امضا کردهاند.» گفتنی است، برادر غضنفر رکنآبادی (دیپلمات ایرانی و از جانباختگان فاجعه منا) در یک برنامه تلویزیونی گفته است «ایران مسئولیت فاجعه منا در سال ۱۳۹۴ را به عهده گرفته تا راه حج باز شود.»
قدرت نظامی ایران بالاتر از قدرت رژیم صهیونیستی
روزنامه «جروزالمپست» نوشت: «طبق جدیدترین ردهبندی شاخص قدرت نظامی «گلوبال فایرپاور»، قدرت نظامی اسرائیل جایگاه هفدهم را به خود اختصاص داده است. نکته شگفتانگیز در این شاخص آن است که علیرغم فشارهای بینالمللی و تحریم علیه ایران، اسرائیل برای دومین سال متوالی پایینتر از دشمن منطقهای خود قرار گرفته است.» گفتنی است، طبق ردهبندی گلوبال فایرپاور، ایران امسال در جایگاه چهاردهم قرار دارد؛ گلوبال فایرپاور بودجه نظامی رژیم صهیونیستی را ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برآورد میکند که در میان ۲۰ کشور اول، مبلغی چشمگیر است. این در حالی است که بودجه دفاعی ایران، ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
جزئیاتی از سفر هیئت فلسطینی به تهران
روزنامه «الاخبار» با انتشار گزارشی ابعاد مهم سفر یک هیئت بلندپایه حماس به تهران را بررسی کرد و نوشت: پیش از این دیدار محرمانه، هیئت فلسطینی یک نامه از «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس به آیتاللهالعظمی خامنهای تحویل دادند که چهار محور داشت. نخست، خطرات «معامله قرن» برای منطقه و راهبرد حماس برای مقابله با آن؛ دوم، تصور حماس از نحوه ایستادگی کشورهای منطقه در برابر این طرح؛ سوم، خوانش حماس از تنش منطقهای و سازوکار مقابله با آن؛ چهارم، تشکر از ایران برای حمایت از جریان مقاومت. به گزارش «الاخبار» پس از اینکه کار عکاسان به پایان رسید و خبرنگاران خارج شدند، سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به این جمع اضافه شد. هیئت حماس درباره تغییرات در ساختار نظامی این جنبش و موانع پیش روی آن و سلاح مورد نیاز خود سخن گفت. حضار بر اهمیت اتحاد محور مقاومت تأکید و اعلام کردند، اگر حملهای علیه یکی از طرفهای محور مقاومت انجام شود، دیگر جبهههای مقاومت، به یاری آن خواهند شتافت. یکی از کسانی که در جریان جزئیات این دیدار قرار داشت، اعلام کرد، نکته قابل توجه این بود که حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای تأکید کردند حماس «در قلب جنبش فلسطین قرار دارد و فلسطین نیز در قلب جنبش جهان اسلام». هیئت حماس هم اعلام کرد، این اظهارات سبب شد نقش حماس در ضمن محور مقاومت تثبیت شود.
دولت به جای نگاه تولیدی نگاه توزیعی به اقتصاد دارد
«هادی قوامی» نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اقتصاد کشور رانتی است، گفت: اگر فضای کسبوکار مناسب باشد و درآمد نفت برای ایجاد زیرساختها هزینه شود، تقویت بخش خصوصی را در پی دارد و درآمد دولت به جای نفت به بخش خصوصی متکی میشود. وی افزود: بر اساس این دولت با حمایت از بخش خصوصی موجب بزرگ شدن و افزایش چشمگیر کارآفرینان جامعه خواهد شد. در واقع، درآمد حاصل از فروش نفت نباید برای هزینههای جاری صرف شود؛ بلکه باید هزینه ایجاد زیرساختها و پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به بخش تولید شود. قوامی در ادامه گفت: اگر هزینههای بنگاههای اقتصادی و تولیدی افزایش و سود آنها کاهش یابد، نباید انتظار ایجاد کارآفرینی داشته باشیم. وی افزود: دولتمردان کشور به جای نگاه تولیدی، نگاه توزیعی به اقتصاد کشور داشتهاند. باید ضمن جلوگیری از خامفروشی، کالاها به درستی به بازارهای بینالمللی صادر شود؛ زیرا از فلهای صادر کردن چیزی نصیب کشور نمیشود.
فرافکنی علیه نهادهای قانونی برای توجیه ناکارآمدی!
«محسن رهامی» فعال اصلاحطلب و عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان که مدتی است بر برگزاری جلسات اصلاحطلبان با اعضای شورای نگهبان و مقامات رده بالای نظام تأکید دارد، با اعلام اینکه با اعضای شورای نگهبان جلسات متعددی را در روزهای اخیر داشته است، گفت: «من قبل از این خدمت آقای مؤمن که خدا رحمتشان کند هم عرض کردم که مسئولیت خیلی از مشکلات کشور که حل نشده با شماست. گفتند چرا؟ گفتم خود جنابعالی از اول در شورای نگهبان بودید و برخورد شورای نگهبان باعث شده که مجلس از برخی افراد دست اول محروم شود!» اظهارات رهامی و دوستان او علیه شورای نگهبان در حالی است که در هیچ کشوری، مشکلات ناشی از ناکارآمدی دولت و شهرداری و پارلمان و... را به پای قانون اساسی و نهادهای ناظری مانند وزارت کشور یا دادگاه قانون اساسی نمینویسند!
ابلاغ آییننامه استخراج بیتکوین
آییننامه استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده از سوی معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد و از این پس تعرفه برق استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما محاسبه خواهد شد. قرار است از این پس اعطای مجوز استخراج رمز ارز بر عهده وزارت صمت باشد و با توجه به نیاز این کسبوکارها به برق و پهنای باند مناسب، باید تأییدیههای لازم از وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت شود. با قانونی شدن استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده، به نظر میرسد وزارت نیرو باید اقدامات خود را برای شناسایی ماینرهای نصب شده بیشتر کند تا تعرفه برق استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه محاسبه شود.
امارات به دنبال بازبینی سیاست خارجیاش در قبال ایران
خبرگزاری «آناتولی» گزارش داده است تصمیم برای تغییر موضع امارات در جلسهای با حضور «محمدبنزاید» ولیعهد آن کشور و «محمدبنراشد آل مکتوم» امیر دبی گرفته شده است. در این جلسه، امیر دبی با انتقاد صریح از سیاستهای ابوظبی میگوید: «ما باید سیاست خارجی خود را کاملاً بازبینی کنیم. ما روزانه صدها میلیون دلار خرج میکنیم. بسیار خب، در عوض چه چیزی عایدمان شد؟» وی ادامه میدهد: «باید سیاست تهاجمی خود را هر چه زودتر کنار بگذاریم. شما به ایالات متحده امید بستید که به ایران حمله کند، اما ترامپ حتی بعد از آنکه پهپادش ساقط شده، از گفتوگو با ایران حرف میزند! اگر جنگی با ایران آغاز شود با فرود اولین موشک ایران در امارات متحده عربی همه سرمایهگذاران خارجی، حتی کارگران آسیایی هم از امارات فرار میکنند!»
تأیید فرار متهم ردیف اول پرونده مدیران سابق بانک مرکزی
سالار آقاخان از متهمان مطرح و به نام پرونده ارزی که کیفرخواستش به همراه پرونده عراقچی و سیف به دادگاه رفته، متواری است. سالار آقاخان ۲۰ اسفند سال گذشته یعنی دقیقاً زمانی که اوج برخورد با دلالان بازار ارز بود، توسط پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر میشود. به گزارش تسنیم، سالار آقاخان از جمله اخلالگران بازار ارز است که از او به عنوان عامل بانک مرکزی در توزیع ارز نیز یاد میشود و در پرونده تشکیل شده برای مسئولان و مقامات سابق بانک مرکزی، متهم ردیف اول است.
آرامگاه ثبت ملی شده «یعقوب لیث صفاری» تخریب شد
یک فعال میراث فرهنگی استان خوزستان از تخریب شدن آرامگاه یعقوب لیث صفاری که در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است، خبر داد. قاسم منصور آل کثیر از فعالان میراث فرهنگی خوزستان گفت: اخیرا آرامگاه تاریخی یعقوب لیث در شهرستان دزفول و درون محوطه تاریخی جندی شاپور بر اثر آنچه اشتباه پیمانکار عنوان شده تخریب شد. آل کثیر افزود: به راحتی با اشتباه خوانده شدنِ تخریب یک اثر تاریخی و ثبت ملی شده نباید از موضوع گذشت. تخریب یک اثر تاریخی موضوع ساده ای نیست که بگویند اشتباه شد. نظارت عالی بر روی نحوه عملیات مرمت چرا تا این اندازه باید ضعیف باشد. آرامگاه یعقوب لیث صفاری با شماره ۲۵۵۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پلیس: امکان اعتراض به پیامکهای حجاب وجود دارد
رئیس پلیس تهران گفت: بنا داریم اگر پیامکی اشتباه برود، واحد رسیدگی به اعتراضات به آن رسیدگی کند و موارد هر مورد نیز به فرد ارائه میشود، اینکه بر اساس خصومت شخصی اینکار انجام شود، صحیح نیست. سردار حسین رحیمی پیش از ظهر امروز در نشست با اصحابرسانه درباره پیامکهای امنیت اخلاقی نیز گفت: بنا داریم اگر پیامکی اشتباه برود، واحد رسیدگی به اعتراضات به آن رسیدگی کند و موارد هر مورد نیز به فرد ارائه میشود، اینکه بر اساس خصومت شخصی اینکار انجام شود، صحیح نیست. این مقام انتظامی از شهروندان خواست در مکانهای عمومی برابر قوانین، مقررات را رعایت کنند و متذکر شد: به پوشش افراد در محیط های خصوصی کاری نداریم اما شئونات در اماکن عمومی باید رعایت شود. رئیس پلیس تهران بزرگ افزود: مرکز رصد فضای مجازی در پلیسهای تخصصی فعال شده و هر کدام به سهم خود با هنجارشکنان در فضای مجازی نیز برخورد میکنند.
اخبار روزانه:
* «امیر وکیلزاده» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به آغاز طرح سوختگیری وسایل نقلیه تنها با کارت سوخت از امروز گفت: 3900 جایگاه سوخت در کشور از نظر سختافزاری و نرمافزاری آمادهسازی شدهاند و استفادهکنندگان از این جایگاهها هیچ مشکلی نخواهند داشت. به گفته وکیلزاده، برای صدور کارت سوخت المثنی روزانه 30 هزار نفر نامنویسی میکنند که با صدور هر کارت المثنی، کارت قبلی از رده خارج میشود. بنابراین امکان سوءاستفاده با کارتهای المثنی وجود ندارد.
* شورای جهانی طلا، روسیه را با 275 تن خرید بزرگترین خریدار طلای جهان سال گذشته اعلام کرد. این مقدار بیشترین خرید طلای روسیه طی یک سال بوده است. مسکو قبلاً یکی از بزرگترین سرمایهگذاران در اوراق قرضه خزانهداری آمریکا بود؛ ولی بیشتر آنها را طی سالهای اخیر فروخته است. گفتنی است، سال گذشته روسیه داراییهای خود را از اوراق قرضه آمریکا بیش از 85 درصد کاهش داد و از 96/9 میلیارد دلار در ژانویه به 13/3 میلیارد دلار در دسامبر رساند.
* «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و «مارکوس ادِرر» سرپرست نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در مسکو، در نشستی اوضاع پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برخی ابعاد مسئله کنترل تسلیحات در جهان را بررسی کردند. گفتنی است، پیش از این نیز اوضاع کنونی پیرامون برجام در نشستی با حضور سفرای انگلیس، فرانسه و آلمان در مسکو بررسی شده بود.
* درآمد خالص آرامکو به دلیل قیمت پایین نفت در نیمه اول سال میلادی جاری ۱۲ درصد کاهش یافت و به 46/9 میلیارد دلار رسید. با وجود کاهش درآمد، آرامکو 46/4 میلیارد دلار سود سهام به دولت پرداخته که نشاندهنده وابستگی شدید عربستان به این شرکت برای تأمین بودجه و نیازهای خانواده سلطنتی این کشور است.
* صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرده است، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی 0/2 درصدی را تجربه کند و از فاکتورها و مؤلفههای بازدارنده اقتصادی تا حدود زیادی فاصله خواهد گرفت.
* مدیرکل دفتر برنامهریزی، تأمین و توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت گفت: 15 میلیون دفترچه دانشآموزی با ارز دولتی آماده توزیع است، اما هنوز تصمیم نهایی درباره نحوه توزیع آن اتخاذ نشده است.
* در حالیکه یکی از روزنامههای نیجریهای، مدعی صدور حکم آزادی برای شیخابراهیم زکزاکی، رهبر جریان حرکت اسلامی نیجریه شده است. دختر شیخ زکزاکی اعلام کرد: «شیخ همچنان تحت نظارت خواهد بود و تا همین الآن هم حکومت نیجریه اجازه سفر به هند را نداده است. اصلاً هم نگفتهاند که شیخ زکزاکی آزاد میشود، بلکه گفتهاند به محض درمان و ترخیص از بیمارستان، باید به نیجریه بازگردد. بعد از آن پروندهشان دوباره در دادگاههای نیجریه بررسی و محاکمه میشوند.»
* «محسن صالحینیا» معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: بخش اعظمی از صنایع کوچک کشور در شهرکهای صنعتی با دو طیف مستقر هستند، تعداد واحدهایی که در حال بهرهبرداریاند، ۴۳ هزار و ۶۵۰ واحد است که از این تعداد حدود ۷۷ درصد فعال هستند و زمینه اشتغال ۷۱۰ هزار نفر فراهم است. همچنین، 22/5 درصد واحدهای غیر فعال، با زمینه اشتغال ۱۸۰ هزار نفر در شهرکها قرار دارند.
* «سیدجواد سلیمانی» مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با حکم بازپرس شعبه پنجم دادسرای کارکنان دولت از اسفند ماه سال گذشته به مدت شش ماه ممنوعالخروج شده است. به تازگی «اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه نیز با تشریح جزئیات بازداشت مدیران ارشد سایپا گفته بود: پرونده تشکیل شده و افرادی تحت تعقیب قرار گرفتهاند. این پرونده ۲۵ متهم دارد که شش نفر بازداشت هستند.
* چندی پیش سپاه استان کرمانشاه نمایشگاه فروش لوازم ایرانی از جمله لوازم خانگی برگزار کرد که با استقبال خوب کارکنان و بازنشستگان سپاه همراه شد. گفتنی است، در وضعیت فعلی این گونه اقدامات روشهای مناسبی برای تأمین نیاز مجموعه و خانوادههای کارکنان است؛ لذا برخی مراکز سپاه در استانهای دیگر نیز چنین نمایشگاههایی را برگزار کردهاند.
* «قاسم احمدیلاشکی» نایبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره گزینه احتمالی این پست، اظهار داشت: آنطور که بنده اطلاع دارم قرار است یک خانم به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود.