مجلس

احزاب باید نقش و جایگاه خودشان را در پارلمان نشان دهند

نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با بیان اینکه برخی از احزاب به موضوع انتخابات در پارلمان ها ورود می کنند اما به دنبال این هستند تا نمایندگان خودشان را وارد پارلمان کنند، گفت: این در حالی است که برنامه ها و اقداماتشان پس از ورود به پارلمان مشخص نیست.
محمد حسن آصفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی "نما"، درباره راهکارهای حمایت قانونی از احزاب در کشور گفت:احزاب فعال در جمهوری اسلامی ایران به غیر از چند حزب به مانند حزب موتلفه اسلامی استخوان دار نیستند.

وی با بیان اینکه بسیاری از گروه ها و احزاب ما انتخاباتی هستند و در زمان انتخابات کرکره حزب خود را بالا می کشند، بیان داشت: این احزاب وقتی که زنگ انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری زدهمی شود کرکره خود را بالا و بعد از برگزاری این انتخابات ها هم این کرکره را پایین می کشند.

آصفری تاکید کرد: همچنین اگر اعضای کل مجمع عمومی برخی از این احزاب را جمع کنیم ،جمع بسیار اندکی هستند و خیلی از این احزاب که در استانها نماینده دارند، این نمایندگان، نماینده خیلی از احزاب دیگر هم هستند یعنی یک نفر ممکن است نماینده یک حزب باشد اما در ۵ حزب دیگر هم ثبت نام کرده و تعهد داده باشد، این در حالی است که این مسئله با قوانین ، اساسنامه و مرامنامه که در حزب آورده شده جور در نمی آید.

نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس بیان داشت: به عنوان مثال شما در هر استانی می بینید یک نفر به صورت همزمان به عنوان نماینده ۲۰ حزب شناخته می شود ؛چه در رده اصولگرایی و چه در رده اصلاح طلبی و این نشان میدهد که ساختار اصلی احزاب در کشور ما هنوز شکل نگرفته است و احزاب متاسفانه برنامه محور نیستند.

این نماینده مجلس با بیان این که احزاب برای انتخابات ریاست جمهوری کاندید معرفی میکند اما برنامه اقتصادی برای آن رئیس جمهور ندارند، تاکید کرد: همچنین برای رئیسجمهور معرفی شده برنامه ای در زمینه موضوعات سیاست خارجی ، اجتماعی و فرهنگی ندارند.

نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس با بیان اینکه برخی از احزاب به موضوع انتخابات در پارلمان ها ورود می کنند اما به دنبال این هستند تا نمایندگان خودشان را وارد پارلمان کنند، تاکید کرد: این در حالی است که برنامه ها و اقداماتشان پس از ورود به پارلمان مشخص نیست.

آصفری در ادامه و در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تحزب گرایی در تقویت گام دوم انقلاب چه نقشی دارد بیان داشت: بنده اعتقاد دارم که احزابی که به درستی شکل بگیرند به نفع نظام بوده و می توانند مفید باشند.

وی با بیان اینکه احزاب می توانند برنامه محور و در موضوعات اقتصادی و سیاسی و سیاست خارجی برنامه داشته باشند،تاکید کرد: به عنوان مثال ما در پارلمان اعتقاد داریم که یک پارلمان یک دست به درد نمیخورد البته نه اینکه کلا به درد نخورد اما پارلمان باید چند صدایی درونش باشد و لازمهاش این است که احزاب نقش و جایگاه خودشان را در پارلمان ها نشان دهند.

https://www.shoma-weekly.ir/16znyb