
روایت کارشناس بیبیسی از طرح آمریکا علیه ایران
شهیر شهید ثالث، روزنامهنگار مقیم واشنگتن، در گفتوگو با بیبیسی، درباره احتمال دیدار محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی خود گفت: «در دوران آقای اوباما، دولتی بر سر کار بود که میخواست مسئله هستهای ایران را حل کند و حالا دولتی بر سر کار است که میخواهد رژیم ایران را عوض کند. بنابراین فکر نمیکنم این دیدار نتیجه آنچنانی داشته باشد؛ چرا که دید حاکم بر این دولت (دولت ترامپ) این است که حکومت ایران را تغییر بدهند؛ موضوعی که آقای تیلرسون هم در کنگره آمریکا گفته است.» ولی درباره پیامد لغو برجام از سوی آمریکا گفت: «اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آمریکا یک قرارداد بینالمللی را که امضا کرده است، یک طرفه ملغی میکند؛ این اتفاق در میان کشورهای غربی کمسابقه است... به نظر من آمریکا عملاً از برجام خارج نخواهد شد؛ اما با حرکات خود برجام را به یک قرارداد بیاثر تبدیل میکند؛ به این ترتیب که کشورهای اروپایی معاملات اندکی با ایران خواهند کرد و بانکهای اروپایی با ایران وارد معامله نخواهد شد.» کارشناس بیبیسی با تأکید بر اینکه اروپاییها به دلیل بازار بینظیر ایران بهشدت خواهان ادامه اجرای برجام هستند، تصریح کرد: این کشورها نمیتوانند مانع آمریکا شوند و دولت ترامپ خواهد توانست برجام را بیاثر کند؛ بدون اینکه از آن خارج شود.
شرق: دولت روحانی دیگر نمیتواند منتقد وضع موجود باشد
روزنامه شرق در سرمقاله خود به قلم سردبیر سالهای پیشرو برای دولت روحانی را سالهای برآورده کردن مطالبات مردم دانست؛ سالهایی که دیگر نمیشود کم و کاستیها را به گردن دولت نهم و دهم انداخت: «مردم بعد از اعتماد دوباره به روحانی در سال ٩٦ انتظار دارند، دولتش آستین بالا بزند و در عرصه سیاسی و اجتماعی خاصه عرصه اقتصادی کاری بکند که تغییرِ محسوسی را رقم بزند. دولت روحانی روزهای سختی را پیشرو دارد. دولتی که دیگر نمیتواند منتقد وضع موجود باشد بلکه مدافع و پاسخگوی آن است، اصلاحطلبان هم در این زمینه از دولت جدا نیستند. کارگرانی که ماهها حقوق نگرفتهاند، زنانی که هنوز به دنبال شأن و جایگاه اجتماعی خویشاند، جوانان بیکاری که آیندهای برای خود متصور نیستند و... . چه کسی در آیندهای نزدیک میتواند آنان را خطاب قرار دهد و به حرکت وادارد؟ اگر دولت و اصلاحطلبان بخواهند باز انعکاس صدایشان را در جامعه بشنوند چارهای جز برآوردنِ مطالبات آنان ندارند. مگر اینکه دولت و اصلاحطلبان درصدد باشند فقر و استیصال و نابرابری را هم برای مردم نرمالسازی کنند و برای همیشه دست از آرمانهایشان بردارند.»
کینههای عمر سعد در تلگرام
در روزهای اخیر نوشتههایی در پایگاههای اینترنتی و تلگرامهایی منتشر شده است که رفتار عاطفی مردم در قبال شهید حججیها را زیرسؤال میبرد. این نوشتهها پر از حقد است، همان حقدی که به شهید کردن حججیها بسنده نمیکنند و سر بریده هم ارضایشان نمیکند و به مثله کردن بدن آنان دست میزنند، آنگونه که عمربنسعد چنین کرد و بعدها اربابان همین پایگاههای اینترنتی گفتند؛ اسبدوانی بر اجساد شهیدان کربلا و سالارشان افسانه دکانداران مرثیهسرا است تا از هر چه دلخراشتر کردن صحنه عاشورا، به نان چربتری برسند.
نزدیکی قطر به ایران بزرگترین ضربه به منافع آمریکا است
پایگاه «هافینگتونپست» در گزارشی ضمن اشاره به بحران کشورهای عربی و نزدیکی قطر به ایران و ترکیه، نوشت: ازسرگیری روابط قطر با ایران و ترکیه پیامدهای چشمگیری برای شورای همکاری خلیجفارس، آمریکا و روابط آمریکا و کشورهای عربی خواهد داشت. گزارشنویس هافینگتونپست در ادامه با اشاره به قطع روابط کشورهای عربی با قطر و اعمال تحریمهای شدید علیه این کشور، نوشت: ایران و ترکیه هنگام اعمال تحریمهای کشورهای عربی علیه قطر به کمک دوحه آمدند و مقامات قطری ایستادگی خود را در برابر زیادهخواهی عربستان، امارات، بحرین و مصر را مدیون این دو کشور میدانند. در ادامه این گزارش آمده است: در صورت ادامه بحران بین قطر و کشورهای تحریمکننده، قطر به احتمال زیاد سیاستهای خود در سوریه را به سمت راهبرد ایران تغییر خواهد داد و حتی از نیروهای حزبالله نیز پشتیبانی خواهد کرد. نگارنده گزارش هشدار میدهد که تغییر سیاستهای قطر در سوریه به سمت راهبرد ایران بزرگترین ضربه به تلاشهای آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس برای پیشبرد راهبرد خود در سوریه خواهد بود.
احتمال دیدار وزیر امور خارجه ایران و آمریکا
پایگاه خبری فارین پالسی نوشت رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا و جواد ظریف وزیر خارجه ایران هفته آینده درباره برجام مذاکراتی خواهند داشت. فارین پالسی در گزارشی با اشاره به نشست وزیر خارجه آمریکا با جواد ظریف در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برای اولین بار اشاره کرد و نوشت: در شرایطی که دولت ترامپ در حال ارزیابی نابودی برجام است، ظریف و دیگر مقامات کلیدی با وزیر خارجه آمریکا نشست و مذاکراتی خواهند داشت.
بازداشت یکی از مدیران استانی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از بازداشت یکی از مدیران استانی خبر داد و گفت که در بازرسی از منزل این فرد، تعداد زیادی قرارداد سفید امضا کشف شده است. تابناک نوشت؛ ناصر سراج افزود: اخیرا یکی از مدیران در یکی از استانها بازداشت شده است. سازمان بازرسی کل کشور چندین ماه روی پرونده این مدیر کار کرده است. بازرس کل ما در استان به این مدیر نامه نوشت که صورتحساب و ورود و خروجی حسابهای خود را ارائه دهد که وی نه تنها همکاری نکرد بلکه گزارشی را در هیأت دولت مطرح کرد که پس از آن دبیر هیأت دولت به معاون حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرد که رسیدگی به این موضوع در صلاحیت سازمان بازرسی نیست.
پشتپرده حمایت حکام مرتجع از استقلال کردستان
پایگاه خبری «عربنیوز» در مطلبی به موضع کشورهای مرتجع عربی در برابر همهپرسی کردستان پرداخته و نوشته است که این کشورها خواهان استقلال اقلیم کردستان به دلایل مشخص هستند. در این مطلب آمده است: جنگ عراق و پیامدهای آن نقطه عطفی در سیاستهای این کشور و منطقه بود. سقوط رژیم صدام در بغداد و ظهور دولت شیعی سبب شد نگرانیها درباره نفوذ ایران در عراق و منطقه افزایش یابد. نیاز به محدود کردن این نفوذ، کشورهای منطقه خلیجفارس(عربستان، امارات، بحرین، کویت و عمان) را وادار کرد تا روابط با بازیگران محلی در دوران پس از صدام را افزایش دهند. در همین راستا، دولت منطقهای کردستان که تنها نهاد کردی شناخته شده در سطح منطقه و بینالمللی است، به منزله گزینهای مناسب برای این هدف در نظر گرفته شد. هدفی که البته دستیابی به آن با توجه به مخالفت کشورهایی، چون ایران و ترکیه و همچنین مردم و دولت مرکزی عراق دشوار خواهد بود.
تهدید مدیران اجرایی که سود دولت را واریز نمی کنند
طبق بخشنامه یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران دولتی، با اشاره به ترتیباتی که تبصره 20 قانون بودجه سال 1396 درباره واریز سود سپرده به حساب های خزانه تعیین کرده، متذکر شده است کلیه دستگاه های مشمول بند قانونی مذکور، موظف به اجرای دقیق این دستور بوده و تخلف از آن، تصرف در وجوه و اموال دولتی محسوب و مشمول مجازات های مالی مندرج در قانون مجازات اسلامی خواهد بود.
دستور اضطراری دولت درباره آمادگی برای سیل و زلزله
بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی به وزارتخانه های نفت و نیرو، از آن ها خواسته شده با توجه به تصمیم جدید دولت درباره ضرورت مدیریت هرچه بهتر حوادث طبیعی، به تدوین "برنامه جامع پاسخ سریع" شامل مواردی چون قطع اتوماتیک و سریع جریان های گاز، برق و آب حین رخدادهایی چون زلزله و سیل، ظرف 6 ماه از زمان ابلاغ این نامه و اجرای آن ظرف 5 سال آینده اقدام کنند.
ولیفقیه حکم کند در «میانمار» حاضر میشویم
سردار مرتضی قربانی با اشاره به اتفاقات فاجعهآمیز میانمار اظهار کرد: استکبار جهانی از جمله آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی با همدستی دولت میانمار و با هدف نسلکشی و قتل عام مسلمانان، این روزها مشغول انجام فجیعترین و ضدانسانیترین جنایتها هستند مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به میزان گفت: ما تابع ولیفقیه و فرمانده معظم کل قوا هستیم و هرجا که ایشان حکم کنند، حتی «میانمار» حاضر میشویم و این وظیفه شرعی ماست و اگر حکم شرعی ولیفقیه نباشد، رفتن ما جایگاهی ندارد.
رتبه ایران در آزادی اقتصادی در جهان
مایکل واکر، بنیانگذار و رئیس مؤسسه فریزر که از سال 1980 تاکنون مرجع انتشار شاخص آزادی اقتصادی در جهان است، با اشاره به جایگاه صدوپنجاهم اقتصاد ایران در بین 159 کشور گفت: «این مسئله بیشتر ناشی از نوع سیاستهای غلطی است که در اقتصاد ایران به کار گرفته میشود.»
به زودی ۳۰ میلیون ایرانی سالمند میشوند
علی ربیعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در همایش ملی گرامیداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان گفت: برای قشر بازنشسته فقط مساله مالی و حقوق مطرح نیست و نیاز داریم فرهنگ استفاده از بازنشسته و شان و منزلت و نقش او در اداره کشور را نهادینه و پایه ریزی کنیم. وقتی صحبت از صندوق های بازنشستگی میشود، گویی اینها فقط صندوق های کارپردازی هستند در حالی که تلاش کردم در چندسال اخیر این موضوع را نهادینه کنم که صندوق ها محل زندگی اجتماعی بازنشستگان هستند.۷۰ درصد بازنشستگان ما سالمند محسوب نمیشوند و میانگین ورود به سن بازنشستگی در برخی صندوق ها ۴۸ سال است.۳۰ میلیون سالمند در سال های نه چندان دور خواهیم داشت و نیاز است سیاست های مناسبی را اتخاذ کنیم
افزایش 60 درصدی سفر ایرانیان به روسیه
آمار گردشگران ایرانی در سفر به روسیه در فاصله سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نشان میدهد، بازدیدکنندگان ایرانی این کشور از ۲۶ هزار نفر به بیش از ۶۷ هزار نفر رسیدهاند که حاکی از رشد ۶۰ درصدی میانگین تعداد سفرها در هر سال است. امری که میتواند به خروج ارز از کشور بینجامد. این در حالی است که سفرهای داخلی کشور نیز با مشکلات متعددی روبهرو است.
اعتراض پورابراهیمی به تبرئه نجومیبگیران
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبرئه حقوقبگیران نجومی در دیوان محاسبات، گفت: ما نسبت به این حکم اعتراض داریم و اعتراض خود را نیز اعلام کرده ایم چرا که مردم نسبت به حقوقهای نجومی نگرانیداشته و این نگرانی را به ما منتقل کرده اند.پورابراهیمی از اعتراض کمیسیون اقتصادی مجلس به تصمیم دیوان محاسبات درباره حقوقهای نجومی خبر داد و گفت که مجلس اعتراض خود را به صورت قانونی پیگیری کرده و برای دفاع از حقوق مردم تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت
واردات 5/6 میلیارد تومان مدادتراش
بر اساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت بیش از ۷۷۲ تن مدادتراش و تیغه آن از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم مدادتراش به کشور، دو میلیون و ۳۰ هزار و ۲۷۰ دلار ارز از کشور خارج شده که بالغ بر شش میلیارد و ۵۸۸ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۶۰۶ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.
مواضع و اظهاراتی که به اقتضای انتخابات بیان شدند
محمدرضا تاجیک، مشاور سابق رئیس دولت اصلاحات و از نظریهپردازان اصلاحطلبان گفت: در انتخاباتهای 92 و 96 فضایی ایجاد شد که روحانی لاجرم در دفتر گفتمانی خود تجدیدنظر کرد؛ اوراقی به آن افزود و آن را رنگین کرد. روحانی بدون اینکه هیچگاه در جریان اصلاحطلبی تعریف شود، متعلق به جریانی بود که عقبه اصولگرایی داشت؛ اما در یک شرایط خاصی، به اقتضایی، شکلی از گفتمان را ارائه کرد که لزوماً نمیتوان گفت او به همه دقایق گفتمانی باور داشت و در واقع، روحانی برای جذب افکار عمومی بازی گفتمانی کرد. اساساً گفتمانی به نام اعتدال وجود ندارد که بخواهد اصل یا فرع ماهیت یا هویتی داشته باشد. روحانی به شخصیت خود برگشته و جای تعجبی نیست.
رشد اقتصادی در زندگی مردم عادی نمودی ندارد
دکتر میثم موسایی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه با تأکید بر اینکه رشد اقتصادی اعلام شده از سوی مرکز آمار در زندگی مردم عادی نمودی ندارد، گفت: رشد اقتصادی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران تنها از یک جنبه میتواند صحت داشته باشد و آن هم برخوردار شدن عدهای منفعتجو از اقتصاد کشور است؛ بنابراین باید گفت، این رشد تنها سهم کسانی است که به دولت و وزرا وابستهاند و برای انتخاب فلان وزیر با تشکیل کمپین و غوغاسالاری به دنبال تأمین منافع خود هستند. وی ادامه داد: توزیع ناعادلانه درآمدها و فرصتها و سوءاستفاده از مناصب قدرت در ایران به ثروتمند شدن عده قلیلی منجر شده است که اقتصاد کشور را به انحصار خود درآوردهاند.
فوتبالیستها در همه دنیا عده ای مرفه و منفک از عموم جامعهاند!
چندی پیش بازی تیمملی فوتبال ایران و سوریه به نبردی در فضای مجازی تبدیل شد. برخی ناخواسته، برخی با انتشار اخبار کذب و برخی دیگر با تکیه به حرکات نازیبای بازیکنان سوریه تلاش داشتند تا اتحاد مردمی ما با اتحاد مردمی سوریهای را که در یک جبهه برای نابودی تروریست تلاش میکند هدف قرار داده و در آن شکاف ایجاد کنند. همه میدانیم که فوتبالیستها در همه کشورها جزو قشرهای مرفهی هستند که اغلب زندگیشان از زندگی عموم جامعه منفک بوده و با آنها قابل مقاسه نیست و اغلب این قشر دغدغههایی دارند که با دغدغههای عموم جامعه متفاوت است. بر فرض محال حتی اگر همه افراد این کشور مانند فوتابالیستهایشان هم باشند باز هم نمیتوان به این بهانه دست از مقاومت و مبارزه با تروریست کشید و اجازه نداد که مانعی برای نفوذ تروریستها در کشور ایجاد شود.
اخبار روزانه:
* «بثینه شعبان» مشاور سیاسی و رسانهای «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه در گفتوگو با تلویزیون «المنار»، اعلام کرد که دولت سوریه هم با «نیروهای دموکراتیک سوریه» ـ که مورد حمایت آمریکا هستند ـ هم با داعش و هم با هر نیروی خارجی که به طور غیر قانونی در این کشور حضور دارند، خواهد جنگید. شعبان گفت: «ما تا آزادسازی کامل سرزمینمان از (اشغال) هرگونه متجاوز، علیه این نیروها اقدام خواهیم کرد.»
* مریلا زارعی در جشن روز سینما از سکوت سفیران صلح سازمان ملل در قبال کشتار مسلمانان در میانمار انتقاد کرد و گفت: «سینما اگر بخواهد تأثیر بگذارد، باید تأثیر بگیرد. مسلمانان بیگناه در میانمار از بین میروند، در حالی که سکوت سفیران صلح را شاهد هستیم.» جالب اینجاست که انتقاد صریح زارعی از هنرمندانی که به عنوان سفیران صلح سازمان ملل فعالیت دارند، کمترین بازتاب را در رسانهها داشت!
* به تازگی حجاریان، موسویلاری، تاجزاده و چند نفر دیگر از فعالان سیاسی اصلاحطلب طی جلسهای با خاتمی مباحثی درباره دولت و رابطه اصلاحات و دولت و اینکه این موضوع باید بازتعریف بشود، مطرح کردهاند. بر پایه شنیدهها، خاتمی کلیت انتقادات این فعالان اصلاحطلب به دولت را پذیرفته و گفته است، در خودمان باید این حرفها را شفاف بزنیم؛ من هم دیگر امیدی به روحانی ندارم.
* آیتالله مؤمن در گفتوگویی با بیان اینکه نظارت شورای نگهبان در زمان امام نیز استصوابی بود، گفت: هیچ مرجعی اجتهاد سیدحسن خمینی را تأیید نکرده بود. وی همچنین تأکید کرد: ما به خدا مسلمانیم و با کسی دعوا نداریم و اگر آدم فاضلی را بشناسیم، آن را تأیید میکنیم.
* سیامک مرهصدق، نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجام مدتهاست از سوی آمریکا نقض شده، گفت: آمریکا در حال خروج از برجام است، بدون آنکه به طور رسمی آن را اعلام کند و مسئولیتش را برعهده بگیرد.
* روزنامه «هاآرتص» فاش کرد، برخلاف نتانیاهو و لیبرمن که خروج آمریکا از توافق هستهای را به نفع اسرائیل میدانند، دیگر مقامات بلندپایه وزارت جنگ و نهادهای اطلاعاتی، با این دیدگاه موافق نیستند.