
نقش «تَکرار میکنم» اصلاحطلبان در «وضع موجود»
سرمقاله روزنامه رسالت با عنوان «رأی دادن! حالا دارن فحش میدن!» و ضمن اشاره به شعار دانشجویان تهرانی که «به روحانی رأی دادن! حالا دارن فحش میدن!»، مینویسد: «بعد از پنج ماه دارن فحش میدن! مطلع شدیم که برخی از عناصر ستاد انتخاباتی آقای روحانی هم در میان فحاشان بودهاند، و اکنون بعد از پنج ماه از استقرار دولت جدید فحش میدن! این چه نخبگان سیاسی هستند که توصیه سیاسی آنها پنج ماه هم تاریخ انقضا ندارد؟» و بعد ادامه میدهد: «ما اهالی نقادی سیاست، خوب میدانیم که آنها وقتی تَــکرار میکردند، خوب میدانستند که گزینه اصولگرا میتوانست و میتواند کشور را بسیار بهتر و کارآمدتر اداره کند و میتواند این کشور را از کوره راه عبور دهد. و گواه آن اینکه، مردم تهران، طی سالهای سال، در کلانشهر تهران و اقمار، که شامل یک سوم جمعیت کشور است، اصلاً و ابداً حس نکردند که در یک ملک تحریمزده زندگی میکنند؛ و حالا، در حالی که رکورد داران ناکارآمدی، سکان این شهر را تنها چند ماهی است به دست گرفتهاند، بوی الرحمن از گوشه گوشه شهر به مشام میرسد... تا صدای این مردم هم درآید شاید اغتشاشی به دست آید و از این پشم کلاهی برای اصلاحطلبان فراهم آید که جز شلوغکاری و اقدام منفی چیز چندانی در آستین نداشته و ندارند!»
اصلاح طلبان با اتمام انتخابات و از همان روزهای گمانه زنی در مورد کابینه جدید شروع به انتقاد از روحانی کردند و در هر گله و شکایتی هم که مردم داشتند، طوری رفتار کردند گویی هیچ نقشی در به وجود آمدن شرایط موجود نداشته اند!
احتمال بیثباتی سیاسی در عربستان
یک اندیشکده صهیونیستی با پیشبینی بروز چالشهای گوناگون در عربستان، اعلام کرد: باید اطمینان یافت که ایران از این بیثباتی برای افزایش جایگاه منطقهای و مقابله با شوکهای بازارهای نفتی بهره نبرد. اندیشکده صهیونیستی «امنیت» نوشت: عربستان که سیاست پیشگیرانه را جایگزین راهبرد سنتی، محتاطانه و محافظهکارانه کرده، تقریباً در همه ابعاد به چالش افتاده و در حالی که «محمدبنسلمان»، ولیعهد سعودی اقدامات مهم تاریخی را انجام داده است، اما شاید این امر به بیثباتی در این کشور منجر شود. بر اساس این، گروههای مخالف ممکن است از این بیثباتی برای تضعیف رژیم بهره برده و نیروهای منطقهای و بینالمللی نیز ممکن است از این فرصت برای به چالش کشیدن عربستان استفاده کنند. در ادامه این تحلیل آمده است: گذشته نشان داده گمانهزنیها نسبت به ثبات پادشاهی عربستان اشتباه است؛ انعطافپذیری این کشور در هفت سال پرآشوب گذشته نیز تضمینکننده ثبات طولانیمدت نیست و همچنان خطر گسترش خشونت سیاسی در عربستان وجود دارد. در پایان این گزارش آمده است: به طور آشکار تعیین زمان و اینکه آیا عناصر تهدیدکننده ذکر شده به حد کافی برای بیثباتسازی پادشاهی عربستان ظهور میکنند، ناممکن است. این مطلب با هدف پیشبینی زمان دقیق بیثباتی احتمالی یا ارزیابی میزان «بیثباتی اجتنابناپذیر» در این کشور نیست، بلکه در مقابل، به دنبال هشدار دادن درباره پیامدهای احتمالی این سناریو و شناخت عوامل اطلاعاتی خارجی در بروز این مسئله است.
در هیچ شرایطی وضعیت اضطراری اعلام نکردیم
دریابان علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی در گفتوگو با شبکه خبری العالم گفت: یکی از رهبران کشورهای منطقه در سفر به ایران به من گفت، روزنامهها و رسانههای شما انتقادات و اختلافات را زیاد منعکس میکنند و این موضوع موجب تحریک مردم میشود، شما چرا جلوی اینگونه اقدامات را نمیگیرید؟ به او گفتم این سبک زندگی مردم ایران پس از پیروزی انقلاب است و ما نه تنها نگران نیستیم، بلکه آن را به رسمیت میشناسیم. وی افزود: البته او نگران انعکاس این نوع نگاه مترقی و مردمسالارانه در کشور خودش بود. دبیر شورایعالی امنیت ملی در ادامه گفت: در ٤٠ سال استقرار نظام جمهوری اسلامی با وجود ایجاد برخی بحرانهای حاد در ایران، هیچگاه شرایط اضطراری اعلام نکردیم.
رها کردن کردها به دست آمریکاییها
در حالی بیش از یک هفته از حمله ترکها به عفرین میگذرد که خبرگزاری «رویترز» به نقل از رسانههای ترکیه مدعی شدند آمریکاییها تسلیحات بیشتری در اختیار یگان ی.پ.گ قرار نخواهند داد. این به معنای آن است که آمریکاییها پشت طرف کردی را خالی کردهاند. به نظر میرسد، آمریکاییها کردها را با چند هدف در میدان نبرد رها کردهاند: 1ـ ایجاد همکاری راهبردی با ترکیه در قبال پرونده کردها و امتیازگیری از آنکارا برای بازگشت ناتو به ترکیه؛ 2ـ ایجاد اقلیم معارضان سوریه در نوار شمالی این کشور به وسیله کردها، 3ـ استفاده از بازیگری کردها برای مقابله با تهران، بغداد و دمشق در صورت حمایتهای جزئی.
نماینده که از فیلتر شکن استفاده می کند
قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس گفت: زمان فیلترینگ تلگرام هیچ مشکلی برای من ایجاد نشد چون فیلترشکن داشتم و وارد می شدم و مشکل برای سایرین بود که می خواستند ارتباط برقرار کنند.عثمانی در پاسخ به این که آیا استفاده از پیام رسان داخلی مورد استقبال مردم قرار می گیرد، گفت: به نظر می رسد قدری دیر شده و آنها باید زودتر شروع می کردند. الان هم بجای اینکه بر روی پیام رسان دیگری سرمایه گذاری کنند تلگرام را بخرند مقرون به صرفه تر است.
توافق و معامله بر سر فساد در خاندان آلسعود!
یک منبع رسمی در عربستان سعودی از توافق مالی چهار نفر از تاجران سرشناس این کشور با مقامات آلسعود بر سر پروندههای فساد خبر داد. به گزارش رویترز، به نقل از این منبع رسمی، این تاجران سرشناس عبارتند از: «ولید الابراهیم» مالک شبکه تلویزیونی اِمبیسی؛ «فوآز الحکیر» سهامدار اصلی در شرکت فوآز عبدالعزیز الحکیر؛ «خالد التویجری» رئیس پیشین دادگاه سلطنتی و «ترکیبنناصر» رئیس پیشین سازمان هواشناسی و حفاظت از محیط زیست عربستان. این منبع رسمی که خواست نامش فاش نشود، از ذکر شروط این توافق خودداری کرد. گفتنی است، تاکنون هیچ یک از تاجران نامبرده درباره این گزارش منتشر شده اظهارنظر نکردهاند.
وقتی پادشاه اردن مواضعش را میفروشد!
روزنامه اینترنتی «رأیالیوم» در گزارشی اظهارات جنجالی اخیر پادشاه اردن را بررسی کرد که در سایه توطئههای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است هیچ راهکار مسالمتآمیزی بدون حضور آمریکا در فلسطین اشغالی امکانپذیر نخواهد بود. این روزنامه نوشت: ما به خوبی میدانیم که پادشاه اردن در گذشته و حال در معرض تهدیدات و فشارهای گسترده آمریکاییها بوده است که از جمله این فشارها توقف کمک یک میلیارد دلاری آمریکا به اردن در سال است تا عبدالله دوم انتقادات و مواضع خود در محکومیت و ردّ تصمیم دونالد ترامپ را که مواضعی ملی و اخلاقی به شمار میرود، کاهش دهد.
هر خانواده ایرانی چقدر صدقه میدهد؟
سید امیر منصور برقعی، قائممقام کمیته امداد با اشاره به اینکه مردم سالانه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان صدقه به کمیته امداد پرداخت میکنند گفت: با توجه به حمایت کمیته امداد از یک میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار، سهم هر خانوار از این رقم ماهانه هشت هزار تومان است.
جاسوسی پلیس آلمان از کاربران یک شبکه اجتماعی!
برخی رسانههای آلمانی از جمله روزنامه «زوددویچه سایتونگ» از جاسوسی اداره فدرال پلیس جنایی این کشور از کاربران واتساپ با کمک نرمافزارهای تروجان خبر دادند. استفاده از نرمافزار تروجان یک ابزار تحقیق بسیار بحثبرانگیز است که بر اساس گزارشهای منتشر شده، اداره فدرال پلیس جنایی آلمان از آن استفاده کرده است. با این نرمافزار محققان اداره فدرال پلیس جنایی آلمان میتوانند پیامهای رمزگذاری شده گوشیهای هوشمند یا تبلتها را بازیابی کنند. گفتنی است در این جاسوسی رمزگذاری شکسته نمیشود؛ بلکه فقط دور زده میشود.
پرونده برادر رئیسجمهور
شنیده شده است، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تحصیلی «حسین فریدون» برادر رئیسجمهور، گفت: «کمیتهای که مسئول پیگیری این موضوع بود، گزارش خود را به کمیسیون ارائه کرده است.» محمدمهدی زاهدی افزود: «در برخی از موارد این گزارش اشکالاتی وجود دارد که باید برطرف شود. در روزهای آینده این گزارش نهایی و در صحن کمیسیون قرائت میشود.»
طرح مرده
قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا و خطابهنویس رئیسجمهور اسبق آمریکا، «رونالد ریگان» در یادداشتی از بهکارگیری دکترین ریگان برای براندازی نظام حاکم ایران، با دامن زدن به اختلافات قومیـ مذهبی در این کشور حمایت کرده است. «دینا رورابکر» پیشتر آشکارا از براندازی نظام ایران حمایت کرده و در یادداشتی در «نشنالاینترست» با اشاره به اغتشاشات اخیر در برخی شهرهای ایران، خواستار آن شده بود که دولت آمریکا قاطعانه از کسانی که به خیابانها میآیند، حمایت کند. او نوشته است: «ما به یک دکترین ریگانی برای ایران نیاز داریم؛ به طور خاص لازم است از کردها، آذریها، بلوچیها، عربها و ایرانیان مخالف نظام حاکم حمایت کنیم تا نظامهای جدیدی بر مبنای حق تعیین سرنوشت خود یا یک ساختار سیاسی فدرال شکل بگیرند.»
واکنش زنگنه به اختلاس وزارت نفت: نمیدانستم دو تابعیتی است
بیژن زنگنه در حاشیه نشست مشترک با نوبخت، درباره جریان اختلاسی که در شرکت مدیریت اکتشاف و از طریق مدیران دوتابعیتی اتفاق افتاده است، توضیح داد: تاکنون در این مورد به من اعلام نشده که مدیر دوتابیعتی بوده یا خیر ولی در مجموع از نظر من یک تخلف بوده و آن را دزدی میدانم تا اختلاس که توسط یکی از مسئولان حسابداری انجام شده که به دنبال آن هستیم. او ادامه داد: من چند نفر را هم برکنار کردم که دلیل آن خیانت این افراد نبود، بلکه به دلیل کوتاهی و قصور بوده و پرونده آنها را به هیأت رسیدگی تخلفات فرستادیم و در قوه قضاییه در حال بررسی است و امیدواریم بتوانیم این فرد را به کشور برگردانیم. وی در مورد اینکه آیا در وزارت نفت مدیر دوتابیعتی داریم، گفت: من اصلا ابزاری برای شناخت و کشف مدیران دوتابیعتی ندارم، اگر وزارت اطلاعات در این باره به ما اعلامی داشته باشد، حتما آنها را طبق قانون برکنار خواهم کرد.
مدیران ناکارآمد
نایبرئیس شورای شهر تهران گفت: «نیروهای توانمندی وجود دارند که میتوانند بسیاری از مشکلات جامعه را حل کنند؛ ولی رئیسجمهور کابینه خود را فقط به کارشناسان مرکز تحقیقات استراتژیک که با وی کار میکردند، سپرده است.» سیدابراهیم امینی در نشست اصلاحطلبان قزوین افزود: «بسیاری از مدیران موجب ناامیدی مردم در جامعه شدند که زنگ خطر را برای اصلاحطلبان به صدا درآورده است.» محمد علیخانی، عضو دیگر شورای شهر تهران با بیان اینکه بعضی از مدیریتها موجب ناامیدی مردم میشوند در حالی که میتوانستند بهتر عمل کنند، افزود: «با این رأی از دولت انتظارات بسیار بالا بود؛ اما انتظارات محقق نشد و اعتراضها در برخی شهرها به عملکرد خودیها که مردم را ناامید کردند، بازمیگردد.» وی افزود: «وقتی مردم ناامید شوند و انتظارات آنها برآورده نشود، باید شاهد حوادثی، همچون حوادث اخیر باشیم.»
5 درصد خوب و 76 درصد ضعیف
حسامالدینآشنا، مشاور رئیسجمهور همزمان با گفتوگوی تلویزیونی روحانی، به نظرسنجی از مردم اشاره کرد. نتیجه نظرسنجی به طور عجیبی شوکهکننده بود. تنها 5 درصد مردم از این سخنان رضایت داشتند؛ 19 درصد به گزینه متوسط رأی دادند و 76 درصد شرکتکنندگان این مصاحبه را بسیار ضعیف ارزیابی کردند. نظرسنجی مشابهی نیز در اکانت توئیتر پایگاه جماران مطرح شد که با اندکی اغماض دقیقاً همین نتایج تکرار شد.
بودجه بر اساس چانهزنی!
میثم موسایی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره گزارش تفریغ بودجه 95 و تخلفات دولت از قانون بودجه سال 95 گفت: «این وضعیت مختص دولت فعلی نیست و مشکل اساسی مکانیسم بودجهریزی در ایران است. مجموعه عواملی دخیلند که کاری به هم ندارند و هرکس به فعالیت خود مشغول است. دولت، دیوان محاسبات و دستگاهها هر یک برای خود کار میکنند. این مسئله نشان میدهد، اصل بودجهریزی مشکل دارد و بودجه عملیاتی تنظیم نمیشود؛ بلکه بر اساس چانهزنی است. هر دستگاهی که قدرت چانهزنی بیشتری داشته باشد، بیشتر بودجه را به سمت خود جذب میکند.»
تخممرغ یک ساله چقدر گران شد؟
بر اساس گزارش های رسمی بانک مرکزی، قیمت تخم مرغ طی یک سال اخیر ۳۶ درصد و گوشت قرمز ۱۲ درصد افزایش داشته، ضمن اینکه سبزی و میوه نیز حدود ۳۰ تا ۳۹ درصد گران شدهاند. بانک مرکزی گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را در هفته منتهی به ۲۹ دی ماه منتشر کرد که براساس آن نرخ پنج گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و چهار گروه کاهش نشان میدهد؛ این در حالی است که در یک سال منتهی به بیست و نهم دی ماه سال جاری نرخ لبنیات ۹ درصد، تخم مرغ ۳۵.۸ درصد، برنج ۰.۶ درصد، میوههای تازه ۳۰.۴ درصد، سبزیهای تازه ۳۹.۹ درصد، گوشت قرمز ۱۱.۸ درصد، گوشت مرغ ۷.۷ درصد، چای ۱۵.۵ درصد و روغن نباتی ۲.۵ درصد رشد کرده است. همچنین قیمت حبوب ۰.۸ درصد و قند و شکر ۱۰.۴ درصد کاهش نشان میدهد
مجوز ویژه برای جریمه ساختمان های دولتی پرمصرف
با توجه به اختیارات ناشی از قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب سال 1389 به دولت، یک مقام مسئول در نامه ای به وزیران نفت و نیرو به آن ها تاکید کرده است، در صورتی که ساختمان های متعلق به دستگاه های اجرایی حداکثر ظرف دو سال موفق به تهیه برنامه ای برای رسیدن به الگوی مناسب مصرف انرژی و اجرای آن تا 1399 نشوند، تعرفه حامل های انرژی آن ها را با معیار درج شده در این قانون (که امکان افزایش تا 100 درصد قیمت را می دهد) محاسبه و دریافت کنند.
زنجانی به پرداخت ۱.۹۶۷.۵۰۰.۰۰۰ یورو محکوم شده است
وکیل بابک زنجانی با بیان اینکه مذاکره با شرکای خارجی زنجانی در یکی از کشورهای خارجی صورت گرفت است، تاکید کرد: مقرر شد تا وصول نتیجه یعنی پرداخت محکوم به که معادل یک میلیارد ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰هزار یورو است طرفین مفاد این قرارداد را بصورت محرمانه حفظ کنند و رسانهای نشود و این موضوع مورد تأیید مقامات امنیتی وقضایی بود. وی افزود: اگر افراد میگویند که دغدغه استیفا حقوق بیتالمال را دارند نباید با اظهار نظرهای غیر مسئولانه این قرارداد را به خطر بندازند. کوهپایهزاده گفت: پیشنویس قرارداد حاضر است و به نقطهای رسیدیم که اگر با تدبیر عمل شود میتوان این مبلغ را وصول کرد. وی در رابطه با اینکه آیا پرداخت محکومبه تأثیری در اجرای حکم بابک زنجانی دارد یا خیر گفت: قطعا این موضوع تأثیر دارد در خود حکم که در دیوان عالی کشور تأیید شده است، مقرر شده در صورت رد مال میتوان از مزایای ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی استفاده کرد. این ماده به عفو اشاره کرده است
دستور کابینه به یک مسئول برای پیگیری 2 لایحه جنجالی از مجلس
بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به معاون پارلمانی رئیس جمهور، تاکید شده است با توجه به ماده 104 آیین نامه داخلی مجلس، از قوه مقننه تقاضا شود در خصوص لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم و لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم که در آبان تقدیم مجلس شد، تقاضای اولویت از سوی دولت مطرح و پیگیری شود.
اخبار روزانه:
* سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به موضوع اقتدار نظام اسلامی در ابعاد بیرونی و داخلی، گفت: اقتدار نظام در بُعد بیرونی به بهترین وجه محقق شده است؛ امروز ما بسیاری از توطئههای دشمنان را به سبب رهبری حکیمانه رهبرمان شکست دادهایم. وی در ادامه با تأکید بر موفقیتهای کشور افزود: باید تأکید کنم که دلیل حقیقی این پیروزیها و آن چیزی که نقش محوری و اساسی در این پیروزیها داشت بدون تعارف و گفتارهای تشریفاتی، رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب بود.
* اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس دولت اعتدال با اشاره به مواضع ترامپ در اجلاس داووس که گفته بود «ما با دوستانمان درباره ایران توافق کردهایم»، گفت: من به آنها میگویم شما بیجا کردهاید، شما مگر میتوانید برای ملت بزرگ ایران محدودیت ایجاد کنید؟! وی افزود: برخی کشورهای همسایه بیشرمانه با ملت ایران سخن میگویند، کشورهایی که با 500 تا یک میلیون جمعیت بیشتر به طایفه میمانند تا کشور.
* نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد سفیران چند کشور در این سازمان را برای یک نشست و ضیافت ناهار به واشنگتن دعوت کرده است. رسانهها خبر دادند که «نیکی هیلی» قصد دارد آنچه را که به ادعای وی قطعات موشکهای منتقلشده از ایران به اعضای جنبش انصارالله یمن است، در این ضیافت برای این دیپلماتها به نمایش بگذارد.
* تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا درباره کارگروه مشترک اروپا و آمریکا برای اصلاح برجام که هفته گذشته خبر تشکیل آن را اعلام کرده بود، اظهار داشت: این کارگروه برگزاری نشستهای خود را آغاز کرده و انجام رایزنیهایی در این کارگروه درباره نحوه تعامل با ایران بر سر «نقایص» ادعایی برجام شروع شده است.
* «عبدالقدس الشهاری» معاون مدیر ارتباطات رسانهای جنبش انصارالله یمن به نقش «ولد الشیخ احمد»، فرستاده سابق سازمان ملل به یمن انتقاد کرد و گفت: وی بیشتر شبیه فرستاده و نماینده کشورهای ائتلاف سعودی بود نه یک فرد بیطرف و خود را به گونهای نشان داد که گویی وی خود ائتلاف است.