
انتقاد کرونایی شرق از روحانی و جهانگیری
روزنامه شرق که همواره از مدافعان سرسخت دولت و شخص رئیس جمهور بوده است، روز گذشته در گزارشی با عنوان «کنترل از راه دور؛ رئیسجمهوری روزهای کرونایی را چگونه میگذراند» نوشت: «روحانی در روزهایی که کرونا همه کشور را فرا گرفته، اجازه تعطیلی مراکز دولتی را نداد و حتی در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سهشنبه ششم اسفند برگزار شد، گفت: " از روز شنبه همه روالها با صورت عادی خواهد بود... ” سخنانی که با انتقادات زیادی مواجه شد... موج انتقاد به کمکاری رئیسجمهور و دولت کم نشد، برخی نمایندگان مجلس از روحانی خواستند که شخصاً ریاست جلسات ستاد ملی کرونا را برعهده بگیرد».نویسنده این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «من از عملکرد دولت آقای روحانی در مواجهه با کرونا چندان تعجب نکردم، زیرا در حوادث طبیعی پیشین مانند سیل و زلزله نیز همینطور عمل کرده بود. دولت دچار نوعی لختی و کندی در تصمیمگیری در سطوح بالا و تصمیمهای جدی و مهم است و معمولاً دیر اقدام میکند و وقتی هم که اقدام میکند، آنقدر آرام عمل میکند که تا به خودش بیاید، حادثه تمام شده و پیامدهایش را بر جای گذاشته است. واقعیت این است که مسئولیتپذیری مسئولان دولت بسیار ضعیف است... به اجمال میتوان گفت دولت عملکرد مناسبی در حوادث ندارد».شرق در بخش دیگری از این گزارش نوشت: «آقای جهانگیری در مقطع کنونی چه میکند؟ او از ابتدای موضوع کرونا هیچ حضوری در مدیریت امور نداشته است. روحانی هم که میگوید هفتهای یک بار در جلسه مقابله با کرونا شرکت میکند. چرا باید وزیر بهداشت مسئول ستاد مقابله با کرونا باشد؟ در تمام کشورها مسئول چنین ستادی بالاتر از وزیر بهداشت است.»
تعطیلی حرم حضرت معصومه (س) و مسجد جمکران تا اطلاع ثانوی
تولیت حرم حضرت معصومه (س)، تولیت مسجد مقدس جمکران و استاندار قم با صدور اطلاعیهای از بسته شدن دربهای حرم مطهر و مسجد جمکران تا اطلاع ثانوی خبر دادند. متن اطلاعیهای که با امضای آیت الله سید محمد سعیدی تولیت استان مقدس حضرت معصومه (س)، محمد حسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران و بهرام سرمست استاندار قم منتشر شد به این شرح است: شهر مقدس قم و حرم نورانی حضرت معصومه (س) مطابق نص صریح روایات ملجأ و مأوای شیعیان و آشیانه آرام اهل بیت عصمت و طهارت بوده و هست، اماکن مقدسی که آسمانیترین اماکن زمین هستند و قرنهاست دلهای مؤمنان پیوندی ناگسستنی با آنها دارند. از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور آستان مقدس حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران به منظور رعایت جوانب پیشگیرانه و حفظ سلامت زائران و مطابق با دستورالعملهای بهداشتی علاوه بر انجام ضدعفونی مکرر روزانه، اقدام به اعمال محدودیتهای لازم و تعلیق مراسمها و برنامههای مرسوم خود کردند. اکنون نیز به اطلاع دلدادگان خاندان نبوت و امامت میرساند به منظور کمک به قطع زنجیره این بیماری به شدت مسری، و بنابر درخواست و تاکید ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، تا اطلاع ثانوی دربهای حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران بسته خواهد بود. امید آنکه با لطف خداوند متعال و توسل به اهل بیت (ع) و رعایت همه جوانب بهداشتی این بیماری به زودی زود از جامعه رخت بر بندد و بیش از پیش پذیرای زائران و شاهد محافل باشکوه معنوی در این اماکن مقدس باشیم
پنهان کاری در مورد ابتلا به کرونا تا یک سال حبس دارد
مدیرکل پیشگیریهای امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از تحت تعقیب قرار گرفتن نقض کنندگان توصیههای پیشگیری از شیوع کرونا خبر داد. مسعودیفر گفت: عدم رعایت توصیههای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بعنوان تهدید علیه بهداشت عمومی قابل تعقیب کیفری است. وی افزود: با توجه به امکان شیوع گسترده این ویروس در تجمعات انسانی چنانچه برگزار کنندگان نمایشگاهها، جشنوارههای فروش و فروشگاهها تدابیر لازم را برای پیشگیری از انتشار ویروس پیش بینی نکنند و به تذکرات وزارت بهداشت توجه نداشته باشند، با اعلام وزارت بهداشت یا دانشگاههای علوم پزشکی استان به اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی و مطابق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مجازات شوند.
مسعودیفر تاکید کرد: مطابق قانون مزبور اقدام علیه بهداشت عمومی تا یک سال حبس دارد. مدیرکل پیشگیریهای امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: همچنین افرادی که با علم و اطلاع از مبتلا بودن به کرونا اقدامات پیشگیرانه مثل قرنطینه یا مراجعه به مراکز درمانی را انجام ندهند و موجب انتشار و ابتلای دیگران شوند نیز ممکن است مشمول مجازات مقرر در قانون عنوان شده قرار گیرند. وی تصریح کرد: با توجه به ضرورت حفظ جان شهروندان، انجام اقدامات پیشگیرانه وظیفه همگانی است و افراد نباید تفریح، خرید یا گردش خود را به بهای بیماری دیگران انجام دهند.
بازداشت عوامل ویدئوهای باران بادمجان در تهران
رئیس پلیس امنیت گفت: روز گذشته ویدیویی تحت عنوان بارش بادمجان در پایتخت در شبکههای اجتماعی منتشر شد که پلیس امنیت سریع عوامل آن را شناسایی و دستگیر کرد. سردار علی ذوالقدر رئیس پلیس امنیت پایتخت صبح امروز در گردهمایی (ویدیو کنفرانس) فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اظهار داشت: روز گذشته ویدیویی تحت عنوان بارش بادمجان در پایتخت در شبکههای اجتماعی منتشر شد که پلیس امنیت سریع عوامل آن را شناسایی و دستگیر کرد. این گروه ۵ نفره بوده که به پلیس امنیت هدایت شدند. رئیس پلیس امنیت پایتخت گفت: این افراد مدعی شدند که در حال انجام یک کار تحقیقاتی در بخش جلوههای ویژه بودند که یکی از این کلیپها اتفاقی در فضای مجازی پخش شده است. وی افزود: این گروه تأکید داشتند به اطلاع مردم برسانند که وابسته به هیچ گروه و جناح خاصی نیستند
احتمال بسته شدن درهای بهشت زهرا (س) در پنجشنبه آخر سال
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) با اشاره به همکاری خوب شهروندان در عدم مراجعه به بهشت زهرا در پنجشنبه و جمعه هفته گذشته، بر لزوم ادامه این همکاری در روزهای آینده تاکید کرد و افزود: امیدواریم با همکاری شهروندان شرمنده آنها نشویم و درهای بهشت زهرا را روی مردم نبندیم. سعید خال درباره مراجعه شهروندان به سازمان بهشت زهرا (س) برای زیارت اهل قبور گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده در صورت نیاز در روز پنجشنبه هفته جاری درهای بهشت زهرا (س) بسته خواهد شد. از همکاری شهروندان خوب تهرانی در پنجشنبه و جمعه هفته گذشته قدردانی میکنم که با همکاری آنها بهشت زهرا (س) یکی از روزهای خلوت خود را در این دو روز پشت سر گذاشت. وی افزود: از شهروندان تهرانی عاجزانه استدعا دارم که این هفته هم این همت را تکرار کنند و به بهشت زهرا (س) نیایند و اگر لازم باشد درهای بهشت زهرا بسته خواهد شد؛ امیدواریم شرایط بهگونهای نشود که شرمنده مردم شویم. مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) تاکید کرد: همچنین خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان و بهویژه والدین معظم شهدا توجه داشته باشند که برابر مصوبه استانداریها، هیچ مراسم رسمی در زمان تحویل سال در گلزارهای سراسر کشور برگزار نخواهد شد. در زمان تحویل سال نیز در گلزار شهدا هیچ برنامهای برگزار نخواهد شد.
سردار سلامی: برای مقابله با کرونا آرایش جنگی گرفته ایم
سرلشکر حسین سلامی به صورت ویدئو کنفرانس در قرارگاه زیستی با فرماندهان سپاه در شهرهای مختلف موضوع کرونا را بررسی و ارزیابی کرد و گفت: همه سپاههای استانی در کنار دانشگاه علوم پزشکی آرایش واقعاً جنگی گرفتهاند. سرلشکر حسین سلامی به صورت ویدئو کنفرانس در قرارگاه زیستی با فرماندهان سپاه در شهرهای مختلف موضوع کرونا را بررسی و ارزیابی کرد و گفت: همه سپاههای استانی در کنار دانشگاه علوم پزشکی آرایش واقعاً جنگی گرفتهاند. وی گفت: حضور رهبری و کلامشان و توصیههایشان در این شرایط برای ما بسیار آرامش بخش و نجات بخش و نعمت بزرگی است و رهبر معظم انقلاب با تاکید بر امداد و کمک به مردم در شرایط سخت، شرایط اضطرار و شرایط بحرانی؛ برای ما فرمان میدهند و ما در همان ابتدای حادثه به فضل الهی حضور پیدا کردیم و در همان موج اولیه سپاه پاسداران در لبه جلوی پیکان و در کنار جامعه پزشکی فداکار و مومن به مستهلک کردن موج اولیه این ویروس پرداخت. وی گفت: ۲۰ بیمارستان ثابت نیروی زمینی سپاه و ۹ بیمارستان سیار در سراسر کشور گسترش یافته و آماده خدمت هستند و نیروی دریایی سپاه ۴ بیمارستان ثابت و ۴ بیمارستان سیار را گسترش داده و علاوه بر آنها همه سپاههای استانی در کنار دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور آرایش واقعاً جنگی به خود گرفتهاند.
نظرسنجی جدید ایسپا درباره قرنطینه
خبر اول اینکه، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با انتشار نتایج یک نظرسنجی اعلام کرده است که ۸۹.۴ درصد مردم ایران موافق قرنطینه شدن شهرهایی که کرونا در آنها شیوع بیشتری دارد، هستند.مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در این باره اعلام کرد: بررسی دیدگاه مردم ایران نسبت به شیوع ویروس کرونا طرح سنجش نگرش مردم به ابعاد شیوع ویروس کرونا، در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ در سطح ملی با اندازه نمونه هزار و 554 نفر به صورت مصاحبه تلفنی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به صورت خویش فرمایی انجام شده است.در مجموع ۷۳٫۶ درصد پاسخگویان ساکن در مناطق شهری و ۲۶٫۴ درصد نیز در مناطق روستایی ساکن هستند. ۷۵.۲ درصد پاسخگویان به میزان زیاد و خیلی زیادی نگران ابتلای خود یا اعضای خانوادهشان به ویروس کرونا هستند. ۵٫۱ درصد تا حدودی نگرانی دارند و در مقابل ۱۹٫۶ درصد نگرانی کم و خیلی کم دارند. ۸۱٫۳ درصد افراد دارای تحصیلات ارشد و دکتری به میزان زیادی نگران ابتلای خود یا اعضای خانوادهشان هستند در حالی که این میزان بین افراد دارای تحصیلات کمتر از دیپلم ۷۳٫۶ درصد است.میزان نگرانی مردم در مناطق شهری و روستایی تفاوت معناداری ندارد و تقریباً به میزان مشابه نگران این موضوع هستند. ۸۹٫۴ درصد مردم ایران موافق قرنطینه شدن شهرهایی که ویروس کرونا در آنها شیوع بیشتری دارند، هستند (منظور محدود شدن ورود و خروج شهرها، شهر تعطیل شود و مردم جز برای کار ضروری بیرون نیایند). طبق نتایج مقایسهای دادهها، زنان (۹۲٫۶ درصد) بیش از مردان (۸۷٫۱ درصد) موافق قرنطینه شهرهای با شیوع بالا هستند.
شیوع کرونا روی چکهای دولت هم اثر گذاشت
یک نهاد مهم دولتی در ابلاغیه روزهای اخیر خود به سازمان ها و ادارات دولتی از آن ها خواسته است با هدف مقابله با شیوع کرونا و کاهش مخاطرات ناشی از انتقال آن از طریق اقلام کاغذی، توجه بیشتری به پروژه هوشمندسازی عملیات مالی دولت داشته باشند و با استفاده از سامانه صدور حواله الکترونیک توسط بانک مرکزی، پرداخت های خود را صرفا از طریق این سامانه انجام دهند و صدور چک فیزیکی به روش سال های قبل را متوقف کنند.
ضرب الاجل ویژه به مدیران برای مقابله با تحریم های آمریکا
بر اساس نامه نگاری ها و توافقات صورت گرفته میان بخش های مختلف اقتصادی دولت، مقرر شده با توجه به این که تحریم های اخیر دولت آمریکا در برخی حوزه های صنعتی، تلاش دارد تاثیر خود را تا چند ماه آینده روی بخش های خاصی از اقتصاد کشورمان نشان دهد، ظرف ۹۰ روز آینده اقدامات مختلفی برای تامین نیازهای طولانی مدت کشور انجام گیرد و ضمن قطع وابستگی به کشورهای فاقد اطمینان در تداوم مراودات، شرایط خودکفایی کشور در ۲۰ رسته اصلی مهیا شود.