
"حمیدرضا ترقی"، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با ایمنا، درباره گلایهمندی رئیس جمهور و وزارت امور خارجه ازبدعهدی های آمریکا در زمینه اجرای برجام اظهار کرد: این گلایهمندی، اعتراف به بدعهدی آمریکا و مانع تراشی آمریکا برای اجرای برجام است که بارها منتتقدان و -به اصطلاح دولتیها- دلواپسان نسبت به آن تذکر و هشدار داده بودند و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر ضرورت بیاعتمادی به آمریکا و تکیه نکردن به تعهدات آن کشور اصرار ورزیدند.
وی با بیان اینکه این اعتراف به این دلیل بود که وعدههای دولت مبنی بر رفع تحریمها، مشکلات و محدودیتهای ظالمانه تحقق نیافت، افزود: با گذشت 8 ماه از اجرای برجام تنها ما به تعهدات خود در برجام عمل کردیم و آنها گام جدی و اساسی برای اجرای تعهدات خود برنداشتند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی معتقد است: از موضعگیریهای اخیر جان کری مبنی بر اینکه «آمریکا به تعهدات خود عمل کرده است» نیز اینگونه بر میآید که دولتمردان آمریکا بنا ندارند به تعهدات خود عمل کنند و به مرحله اجرا در بیاورند بلکه همانطور که شاهدیم تحریمهای متعدد دیگری علیه جمهوری اسلامی به صورت مستمر اعمال میکنند و اکنون 50 طرح تحریم در دستور کار گنکره آمریکا قرار گرفته است تا به مرور اجرایی شود.
وی تصریح کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب پیشبینی کردند غربیها به این توافق پایبند نیستند و متأسفانه تاکنون شورای نظارت بر اجرای برجام نیز موضعگیری روشن و شفافی نسبت به این بدعهدی های آمریکا نگرفته است و همچنان سکوت اختیار کرده است؛ البته موضعگیری دبیر شورای عالی امنیت ملی مبنی بر اینکه «اگر غربیها به تعهدات خود عمل نکنند ما تصمیم دیگری خواهیم گرفت» نوید بخش این است که دولت مجبور شود اقدام متقابلی را به دلیل نقض برجام از سوی آمریکا اجرا کنند.
ترقی با بیان اینکه البته چگونگی این اقدام متقابل باید بررسی و تصمیم گیری شود اما دست کم باید اجرای تعهدات باقی مانده برای ایران تا اجرای کامل تعهدات طرف مقابل متوقف شود، ادامه داد: به یقین سیاست و استراتژی آمریکا فشار اقتصادی بر ایران برای جلوگیری از قوت گرفتن جمهوری اسلامی و حل مشکلات اقتصادی مردم است.
وی گفت: تصور آمریکاییها این است که میتوانند با فشار اقتصادی، دولت را در حل مشکلات اقتصادی مردم ناتوان کرده و نارضایتی عمومی در جامعه پدید بیاورند و نظام جمهوری اسلامی را وادار به تغییر موضع و سیاستهای بین المللی خود کرده و رفتار جمهوری اسلامی را مطابق آنچه در نظر دارند تغییر دهند.
این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه طبیعی است که از این پس ما در سیاست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (کلینتون و ترامپ) شاهد همین موضع مشترک (فشار علیه ایران) هستیم، ابراز کرد: دولت کنونی آمریکا نیز همچنان از روشهای مختلف به ایران فشار میآورد؛ هر چند اوباما این مسئله را به گردن کنگره میاندازد.
وی اختلافات میان رئیس جمهور و کنگره آمریکا را یک جنگ زرگری (صوری) دانست و تأکید کرد: واقعیت این است که نظام حاکم بر آمریکا تصمیم بر فلج کردن برنامههای اقتصادی کشور و جلوگیری از تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتدار اقتصادی ایران دارد و به همین دلیل همه انرژی خود را صرف این میکند که با این فشارهای اقتصادی و جلوگیری از مبادلات مالی، ایران را فلج کند.