
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی ظهر امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم، با تاکید بر اینکه امروز سیلزدگان کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارند اظهار کرد: در پی وقوع سیلاب کشتزارها، احشام و تمام سرمایه مردم از دست رفته است و مردم سیل زده در حال حاضر وضعیت خوبی ندارند و ما باید خودمان را جای سیل زدگان بگذاریم و برای جبران خسارات سیل دست به دست هم دهیم.این مرجع تقلید با بیان اینکه نباید طوری شود که عده ای به واسطه مشکلات طاقت فرسای سیل تلف شده و یا امیدشان از همه چیز بریده شود خاطرنشان کرد: با وجود اینکه دولت، سپاه و ارتش دست به دست هم داده و تلاش میکنند اما تا همکاری عموم نباشد، مشکلات حل نخواهد شد.وی با اشاره به صدور اجازه صرف یک سوم کل وجوهات برای کمک به سیل زدگان تصریح کرد: همچنین مردم میتوانند از ردّ مظالم یا زکات هم برای کمک به سیل زدگان استفاده کنند.
آیت الله نوری همدانی: دولت و مسؤولان به کار کمک به سیلزدگان سرعت دهند
آیت الله حسین نوری همدانی در ابتدای درس خارج فقه در مسجد اعظم قم، با تاکید بر اینکه همه انسانها در معرض امتحان الهی هستند اظهار کرد: وقوع سیلاب در کشور برای تمام مردم و سیلزدگان یک امتحان الهی بوده و هست.وی با بیان اینکه مسئله که مردم سیل زده با صبر استقامت این امتحان را تحمل کنند خاطرنشان کرد: البته خسارت و مصیبت خیلی سنگین است ولی انشاءالله با صبر و تحمل و با همکاری هم این مشکل حل خواهد شد.
تراز سد کرخه 4 متر بالاتر از وضعیت نرمال است
معاون سازمان آب و برق خوزستان گفت: شرایط در حوزه کرخه خیلی مطلوب نیست و تراز سد کرخه هماکنون 224 متر است و 4 متر بالاتر از تراز نرمال است. حمیدرضا لشکری معاون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: امروز میزان ورودی آب به سد کرخه 2 هزار و 287 مترمکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد 2 هزار و 400 مترمکعب بر ثانیه است که از تراز نرمال بالاتر است و در شرایط ریسکی مشغول به کار هستیم.معاون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به افزایش تراز سد کرخه، عنوان کرد: شرایط در حوره کرخه خیلی مطلوب نیست و تراز سد کرخه هماکنون 224 متر است و 4 متر بالاتر از تراز نرمال یعنی 220 متر است.
قیمت نفت به بالای ۷۰ دلار رسید
قیمت نفت با کاهش نگرانی در مورد کم شدن تقاضا و احتمال اختلال در عرضه نفت لیبی و افت تولید نفت ونزوئلا، به ۷۰.۳۴ دلار در هر بشکه افزایش یافت.رویترزنوشت: درحالیکه انتشار آمارهای قوی استخدام در آمریکا که موجب کاهش نگرانی برای کم شدن تقاضای نفت شد، قیمت این کالای اساسی در مبادلات روز جمعه، آخرین روز کاری بازارهای جهانی، به علت انتظار برای تشدید درگیری در لیبی که میتواند عرضه نفت را محدود کند، 1.5 درصد رشد کرد.درعین حال، خوشبینی نسبت به توافق رسیدن واشنگتن و پکن بر سر توافق تجاری نیز بر قیمتها افزود.هر بشکه نفت برنت با 94 سنت افزایش به 70.34 دلار رسید. در این روز قیمت نفت برنت به 70.46 دلار نیز رسید که بالاترین رقم از 12 نوامبر به شمار میرود.
تداوم اعتبار چکهای پشتنویسیشده در سال ۹۸
بانک مرکزی اعلام کرد: متأسفانه برخی منابع خبری بهاشتباه با اعلام خبری ناصحیح چنین اعلام کردهاند که طبق تصویب شورای عالی اقتصاد و پول کشور از صبح امروز همه چکهای پشتنویسیشده از درجه اعتبار ساقط است! و هرگونه چک تنها باید به نام فرد صادر و نقد شود! چکهای در وجه حامل یا تغییر نام در وجه کاغذ باطلهای بیشتر نیست.بانک مرکزی ضمن تکذیب این خبر اعلام میکند که این بخشنامه بانک مرکزی صرفاً شامل ممنوعیت ظهرنویسی چکهای تضمینی است و چکهای عادی در سال 98 کماکان قابل ظهرنویسی فیزیکی و انتقال به اشخاص دیگر است.بر اساس تبصره یک ماده 21 مکرر قانون چک، ظهرنویسی چکهای فیزیکی عادی تا 29 آذر سال 1399 مجاز بوده، اما بعد از آن در خصوص چکهای صادره بر اساس قانون جدید، صرفاً ظهرنویسی فیزیکی ممنوع است.
مشاور "یهودی" ترامپ، رئیس "بانک جهانی" شد
دیوید مالپَس، اقتصاددان و دیپلمات ارشد وزارت خزانهداری (اقتصاد) و وزارت خارجهی ایالات متحده، و مشاور ارشد دونالد ترامپ، به ریاست پنجسالهی بانک جهانی برگزیده شد. وی در دورهی رونالد ریگان، به عنوان معاون وزارت خزانهداری، و در دورهی جرج دبلیو بوش، به عنوان دیپلمات برجسته در وزارت خارجه آمریکا خدمت میکرد.دیوید رابرت مالپَس، در بهار 2016 بهعنوان مشاور ارشد اقتصادی به کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ پیوست؛ چهار ماه بعد، در اول سپتامبر (شهریور) 2016، سرمقالهای در نیویورکتایمز با عنوان «چرا اقتصاد ما نیازمند "ترامپ" است» منتشر کرد و به دفاع تمامقد از نامزد مورد نظرش پرداخت. وی پس از پیروزی ترامپ، در سال 2017 معاونت امور بینالملل وزارت خزانهداری ایالات متحده را عهدهدار شد.
علی نصیریان: انتظار نداشتم بیایم اینجا و اینگونه وداع کنیم
استاد علی نصیریان که سالها با جمشید مشایخی دوست بوده در پشت تریبون قرار گرفت تا در مقابل پیکر دوستش صحبت کند. او گفت: من قبل از اینکه راجع به جمشید مشایخی صحبت کنم از شما مردم قدرشناس تشکر کنم به این مراسم وداع آمدهاید. آقای مشایخی یادت میآید که در مراسم درگذشت داود رشیدی گفتم انتظار نداشتم بیایم اینجا و اینگونه وداع کنم. سرنوشت دوباره فراغ دیگری ایجاد کرد؛ من انتظار نداشتم اینطوری با هم وداع کنیم و دوست داشتم در اینجا با هم روی صحنه برویم.
پخش «عطسه» مهران مدیری از صدا و سیما
سریال «عطسه» که قرار بود در ایام نوروز از شبکه پنج پخش شود از فردا به جای «شش قهرمان و نصفی» روی آنتن میرود.مهران مدیری، سیامک انصاری، سیدجواد رضویان، مهران غفوریان، سروش جمشیدی، فلامک جنیدی، سپند امیر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، شبنم فرشادجو، سام نوری، ساعد هدایتی، رامین ناصر نصیر، علی اوجی، الیکا عبدالرزاقی، نیما فلاح، سحر ولدبیگی، عارف لرستانی و ... از جمله بازیگران این سریال هستند.این سریال که در سال 94 تولید شده شامل آیتمهای مختلف طنز که دارای موضوعات اجتماعی است.
برانکو عالیشاه را نقره داغ کرد!
امید عالیشاه بعد از دیدار پرسپولیس و پیکان به بازی نکردنش در این تیم واکنش نشان داد که همین موضوع کافی بود تا سرمربی پرسپولیس در مورد این بازیکن تصمیم جدی بگیرد.در آستانه دیدار پرسپولیس با الاهلی عربستان که در دبی برگزار میشود برانکو نام امید عالیشاه را از فهرست سرخپوشان در سفر به امارات خط زد تا به این شکل با بازیکن شماره ۲ تیمش برخورد کند.تیم فوتبال پرسپولیس سه شنبه به مصاف الاهلی میرود.
عربستان در پی حذف دلار از معاملات نفتی
خبرگزاری «رویترز» نوشت: در صورت تصویب و اجرای لایحه «نوپک»، عربستان واحد پولی دلار را در معاملات نفتی خود کنار میگذارد. این خبرگزاری از قول سه منبع آگاه(بدون نام بردن از آنها) اضافه کرد: این تهدید عربستان طی دیدار مقامات ارشد انرژی دو کشور مطرح و درباره این موضوع حتی در اجلاس اوپک نیز مذاکره شده است. کنگره آمریکا پیشتر با دو هدف سهم داشتن آمریکا در تعیین قیمت نفت و خارج کردن انحصار قیمت از دست اوپک طرحی را در دستور کار قرار داده بود که در صورت تصویب نهایی هیچ سازمان تولیدکننده و صادرکننده نفتی نمیتواند در قیمتگذاری دخالت داشته و سبب تغییر در افزایش یا کاهش نرخها در بازار جهانی شود. لایحه معروف به «نوپک» در راستای مبارزه با «انحصارگرایی» در بازار نفت از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، از سال ۲۰۰۰ در کنگره آمریکا مطرح است، اما رؤسایجمهوری این کشور تاکنون میگفتند که اگر کنگره آن را تصویب کند، آن را وتو خواهند کرد تا به قانون تبدیل نشود؛ اما دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی آمریکا، بارها اوپک را به «انحصارگری» در بازار نفت متهم و حتی تهدید کرده است که به واسطه قانون نوپک با آن برخورد میکند.
اگر پالرمو و CFT به نفعمان بود، آن را تصویب میکردیم
حمیدرضا حاجیبابایی، نماینده مردم همدان و رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم گفت: اگر کسی تصور میکند که با تصویب لوایح پالرمو و CFT اوضاع کشور بهتر میشود، اشتباه بزرگی مرتکب شده است. مگر با تصویب برجام وضعمان بهتر شد؟ در آنجا صرفاً خواستههای غرب برآورده شد و ترامپ هم فقط به این دلیل برجام را پاره کرد که میخواست چند بند دیگر به برجام اضافه شود و بارها گفت که از برجام چیز کمی گیر آمریکا آمده است. وی افزود: در واقع دشمن تصویب این لوایح را هدف نمیداند؛ بلکه ابزاری برای زمین زدن جمهوری اسلامی میداند. اگر پالرمو و CFT به نفعمان بود، آن را تصویب میکردیم؛ اما در حال حاضر به جمعبندی رسیدیم که به نفعمان نیست و با توجه به اینکه دشمن ما را محاصره اقتصادی کرده، تصویب این لوایح در شرایط فعلی مصداق این است که اجازه دهیم دشمن بیاید در حیاط و در آنجا هم یک دور با چراغ روشن بزند!
به اروپاییها فشار میآوریم، اما چشم امید نداریم
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه اروپاییها را همچنان برای اجرای تعهداتشان تحت فشار قرار میدهیم، افزود: اروپا باید بداند که نمیتواند فقط با چند اظهارنظر یا چند طرح اجرا نشده از زیر بار مسئولیتهایش شانه خالی کند. از این رو وظیفه ما به عنوان دستگاه دیپلماسی این است که کار اروپاییها را پیگیری کنیم، به آنها تذکر بدهیم، فشار بیاوریم که شما موظفید تعهداتتان را انجام بدهید؛ اما هیچگاه نباید به آنها چشم امید داشته باشیم. وی گفت: برای همین در سالهای گذشته حتی در ابتدای برجام، بیشترین رفتوآمدهای ماـ رفتوآمدهای آقای رئیسجمهور، رفتوآمدهای بندهـ با کشورهای همسایه و کشورهایی بوده که شرکای قدیمی ما هستند، مثل روسیه، چین، ترکیه، عراق و توجه ما برای آینده روابط خارجی به این سمت بوده است.
افزایش نفوذ در عراق برای مقابله با ایران!
پایگاه خبری «الجزیره» با اشاره به سفر هیئت سعودی به ریاست وزیر تجارت و اقتصاد عربستان، به بغداد با تأکید بر اینکه عربستان به دنبال افزایش نفوذ خود در عراق برای مقابله با ایران است، نوشت: رابطه با شخصیتهای سیاسی عراقی شیعه، مهمترین تلاشهای ریاض برای مقابله با ایران محسوب میشود و در همین رابطه، دیدار ثامر السبهان با حسین صدر، از علمای شیعه عراق در شهر کاظمیه بغداد، به منزله تقلیدی از سفر روحانی به کاظمین و زیارت مرقد امام موسیکاظم(ع) پیش از دیدار با مسئولان عراقی است؛ اما سعودیها از این مسئله مهم غافلند که عملاً کلیدهای وجود عربستان در عراق، در دست ایران است. این پایگاه خبری افزود: پایان این رقابت عربستان با ایران در عراق مشخص نیست؛ اما واقعیتهای موجود نشاندهنده پیشتازی ایران در جریان نفوذ در عراق و ایجاد پایههای نفوذ قدرتمند در همه بخشهای دولتی است.