گفته می‌شود که...

آمریکا به دنبال بازگرداندن ایران به میز مذاکره!/آیت‌الله وحید خراسانی: روحانی فکری به حال جوان های بیکار کند/اخراج به دلیل تأیید پایبندی ایران به برجام؟/تقدیر رسمی رژیم صهیونیستی از یک خودباخته مدعی اصلاحات/تخریب ویلای غیرمجاز وزیر به دستور دادستانی/قابلیت های اقتصاد ایران برای مقابله با تحریم/کاسبی جالب 500 تومانی در روز بارانی کرج! و ..

آمریکا به دنبال بازگرداندن ایران به میز مذاکره!
«
مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا پس از بازگشت از سفر منطقه‌ای به شرق آسیا، در تلاش است مذاکراتی را با کشورهای اروپایی، عربی و آسیایی به منظور فشار آوردن به ایران انجام دهد. رسانه‌های غربی نوشتند: پمپئو با کشورهای مذکور مذاکراتی را آغاز خواهد کرد تا برای بازگرداندن ایران به میز گفت‌وگو برای توافقی جدید که شامل موضوعات هسته‌ای و برنامه موشکی می‌شود، به تهران فشار بیاورند؛ اما سؤال اینجاست که آیا ایران بازگشت به میز مذاکره بر سر موضوعات گوناگون را آن هم پس از مشاهده خروج آمریکا از توافق هسته‌ای که سه سال پیش امضا شده بود، می‌پذیرد یا خیر؟ واشنگتن امیدوار است بازگرداندن تحریم‌های یکجانبه آمریکایی علیه ایران و ممانعت از تجارت اروپایی‌ها با ایران، بتواند تهران را بار دیگر به میز مذاکره بیاورد. در این باره یک مقام وزارت خارجه آمریکا خبر داد، هم‌اکنون مذاکرات با دولت‌های انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن، عراق و رژیم صهیونیستی آغاز شده است.
آیت‌الله وحید خراسانی: روحانی فکری به حال جوان های بیکار کند
آیت‌الله وحید خراسانی خطاب به وزیر کشور که به دیدار وی رفته بود، اظهار داشت: سلام من را به روحانی برسانید و بگویید فکری به حال جوان‌های بیکار کنید. این جوان‌ها برای گذراندن زندگی خود به اشتغال نیاز دارند و اگر شغل و کار نباشد، زندگی مردم نمی‌گذرد. وی افزود: کار دشواری در پیش دارید و باید به حضرت بقیه‌الله الاعظم(عج) متوسل شوید و با قرائت هر روزه‌ قرآن و هدیه به آن حضرت مدد بگیرید.
به دنبال تحمیل FATF با بهانه‌های ساختگی!
روزنامه «ایران» در مطلبی با عنوان «ضرورت‌های پذیرشFATF » نوشت: «در ابعاد اقتصادی اگر بخواهیم به عنوان یک کنشگر فعال و بازی‌ساز در عرصه نظام بین‌الملل حضور داشته باشیم، باید الزامات و قواعد این نظام را نیز بپذیریم؛ چرا که ما عملاً نمی‌توانیم جدای از دیگر بازیگران و عناصر مؤثر در این حوزه فعالیت چندانی داشته باشیم... حتی اگر ما به بهانه سخت شدن راه حمایت از جنبش‌های آزادی‌بخش با شروط FATF مخالفت کنیم، باز هم اشتباه بزرگی کرده‌ایم. پس زدن شروط FATF و انزوای اقتصاد ما در نهایت فشارهایی چند برابر فشارهای موجود به اقشار گوناگون وارد خواهد کرد که بعید به نظر می‌رسد جامعه ما تاب تحمل آن را داشته باشد. اولین نتیجه چنین فشارهایی بروز مجدد آشوب‌های عمومی در سطوح وسیع خواهد بود[!] بنابراین به هیچ عنوان عاقلانه نیست که نتایج تأثیر این قبیل عوامل را از معادلات خود برای پذیرش شروط FATF کنار بگذاریم
چهار سالی که هدر رفت
محمد سلامتی از چهره‌های اصلاح‌طلب گفت: این نقد وارد است که دولت روی برجام حساب فوق‌العاده‌ای باز کرد. وی تصریح کرد: متأسفانه، دولت این نگاه را نداشت و همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد برجام گذاشت که کار نادرستی بود. ما باید به سمت استفاده بهینه از امکانات داخلی حرکت می‌کردیم. دولت متأسفانه چشمش فقط به سمت سرمایه‌گذاری خارجی بود و به نظرم چهار سالی که دولت منتظر ورود سرمایه‌های خارجی بود، به هدر رفت. ‌وی درباره طرح موضوع همه‌پرسی از سوی رئیس‌جمهور نیز گفت: طرح چنین مباحثی خود حاشیه‌سازی است که در نهایت گریبان‌گیر دولت می‌شود. ما نباید حاشیه‌سازی کنیم. آقای رئیس‌جمهور بی‌جهت حاشیه‌سازی می‌کند. همه‌پرسی برای چیست؟ اصلاً نیازی به همه‌پرسی نیست. دولت باید در پی حل مسائل مبرم جامعه باشد.
مشتریان نفتی ایران در اروپا به خرید ادامه می‌دهند
شرکت‌های نفتی اروپایی حتی با وجود تهدید آمریکا به اعمال تحریم‌های جدید، همچنان از ایران نفت خریداری می‌کنند. ایران حدود چهار درصد نفت جهان را تولید و حدود 450 هزار بشکه در روز نفت خام به اروپا صادر می‌کند. «مارتا لیورنته» سخنگوی شرکت نفتی اسپانیایی «سپسا» که یکی از مشتریان نفت ایران در اروپاست، گفت: فعالیت‌های تجاری ما به طور معمول انجام می‌شود. شرکت «انی» ایتالیا که دیگر خریدار نفتی اروپایی ایران است، اعلام کرد به خرید ماهیانه دو میلیون بشکه‌ای خود از ایران ادامه می‌دهد. گفتنی است، کارشناسان هشدار دادند، اعمال تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران می‌تواند قیمت بنزین در آمریکا را به سه دلار در هر گالن افزایش دهد که بالاترین میزان طی چهار سال گذشته محسوب می‌شود. افزون بر این، خروج آمریکا از برجام سبب شده است مردم انگلیس شاهد افزایش قیمت سوخت در این کشور باشند.
اخراج به دلیل تأیید پایبندی ایران به برجام؟
«
تِرو واریوراناتا» رئیس بخش بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اقدامی ناگهانی، از سمت خود استعفا داد. به نوشته خبرگزاری «رویترز» استعفای وی بدون ارائه هیچ دلیلی و آن هم در زمان حساس پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران، اتفاق افتاد. واریوراناتا رئیس بخشی از آژانس است که در گزارش‌های فصلی، پایبندی ایران به معاهده منع اشاعه و عمل کردن به تعهداتش ذیل برجام را بارها تأیید کرده است. سخنگوی آژانس اتمی با اعلام این خبر، گفت: «ماسیمو آپارو» سرپرست فعلی دفتر راستی‌آزمایی ایران، به عنوان سرپرست موقت این بخش انتخاب شده است. گفتنی است، برخی منابع خبری و تحلیلگران بر این باور هستند که تأیید پایبندی ایران به برجام و صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران موجب شده است وی را مجبور به استعفا کنند.
کلینتون هم به قدرت می‌رسید، فرقی نداشت
احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر اصلاح‌طلب گفته است: خروج آمریکا از برجام ارتباط زیادی با روان‌شناسی شخصیت ترامپ ندارد. دلیل اصلی این مسئله این است که ساختارهای سیاسی و تصمیم‌گیری در ایالات متحده آمریکا مبتنی بر فرد نیست؛ بلکه سیستم سیاسی باید به این نتیجه برسد که آیا باقی ماندن در برجام به سود آمریکا خواهد بود یا خیر. وی در این باره تأکید کرده است، به نظر من اگر خانم کلینتون نیز در آمریکا به قدرت می‌رسید، سرنوشت برجام مانند امروز بود. وی همچنین معتقد است، دولت آقای روحانی پیش‌بینی‌های لازم برای چالش‌های احتمالی در مسیر برجام را نداشته است. این تحلیلگر سیاسی درباره برجام بدون آمریکا و میزان جدی بودن اختلاف میان آمریکا و اروپا نیز خاطر نشان کرده است، شکاف‌های موجود بین برخی از کشورهای اروپایی با آمریکا بیشتر شکل رسانه‌ای دارد و در واقعیت هیچ شکافی وجود ندارد.
اروپا نمی‌تواند مستقل عمل کند
«
علی تاجرنیا» از چهره‌های اصلاح‌طلب و حامیان برجام در یادداشتی نوشت: «یکی از اصلی‌ترین طرف‌های معاهده برجام آمریکا بوده است. اروپایی‌ها در این مدت نشان داده‌اند در صورت همراهی نکردن آمریکا حاضر به اتخاذ یک موضع مستقل نیستند و در عمل نشان دادند که با آمریکایی‌ها همراهند. بحث خروج از برجام باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.» تاجرنیا در ادامه تأکید کرد: «حقیقت این است که نباید موضوع برجام را آنقدر حیثیتی کنیم که نتوانیم نسبت به آن تصمیم عاقلانه‌ای مبتنی بر منافع ملی بگیریم.» این اظهارات واقع‌گرایانه در حالی مطرح می‌شود که دولت و بیشتر چهره‌های جریان اصلاحات تلاش خود را برای القای این مسئله که می‌توان بدون آمریکا و همکاری با اروپا برجام را ادامه داد، آغاز کرده‌اند.
«برجام ‌بدون امریکا» چگونه؟

آیا پدیده جدید «برجام بدون امریکا» اساساً شدنی است؟ در اروپا و در چین، چندان مایه‌ای برای ایستادن مقابل امریکا دیده نمی‌شود.. امروز اروپاییان ترجیح می‌دهند در کنار امریکا به تخریب روانی برجام و گرفتن امتیازهای بیشتر با برجام‌های مکمل کمک کنند و برای معاهده‌ای که امضا کرده‌اند، اشک نمی‌ریزند. یک روز قبل از آنکه روحانی پیشنهاد تأمین خواسته‌های برجامی ایران را به اروپا بدهد، اروپا تکلیفش را با چنین پیشنهادی یکسره کرد. از جمله وزیر خارجه سابق آلمان در گفت‌وگو با اشپیگل اینگونه ایرانی‌‌ها را از «برجام بدون امریکا» ‌ترساند: «اگر امریکا از برنامه جامع اقدام مشترک خارج شود‌، دیگر هیچ کشوری در ایران سرمایه‌گذاری نخواهد کرد و دولت روحانی تحت فشار قرار می‌گیرد و ایران هم برنامه هسته‌ای خود را از سر می‌گیرد. در نتیجه امریکا و اسرائیل را بر آن خواهد داشت که با اقدام نظامی به این وضعیت واکنش نشان دهند وخطر بروز جنگ‌های 30 ساله وجود دارد. »‌واضح است که روی این سخن با ایران است، اگرچه ظاهراً هشدار به امریکا درباره خروج از برجام به حساب می‌آید.
تقدیر رسمی رژیم صهیونیستی از یک خودباخته مدعی اصلاحات

به دنبال انتشار توئیت صادق زیباکلام از مدعیان اصلاحات در حمایت از رژیم صهیونیستی اکانت رسمی وزارت خارجه این رژیم از اظهارات و مواضع وی تقدیر و آن را درست خواند! زیباکلام در توئیتی با نادیده گرفتن همه جنایات اسرائیل در حق مردم مظلوم فلسطین، ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، تلاش برای ضربه زدن به منافع کشورمان در منطقه و به شهادت رساندن مدافعین حرم در سوریه و هزاران جنایت دیگر که شمارش آن در حوصله این نوشتار نیست مدعی شده بود.«اگر خدای ناکرده جنگی میان ما و اسرائیل اتفاق بیفتد، به نسل‌های فردا می‌خواهیم بگوئیم که با کشوری که 2000 کیلومتر با خاک ما فاصله داشت و نه هرگز تهدیدی علیه ما کرده بود و یا دعوای دیگری علیه‌مان داشت، جنگ‌مان با آن سر چه بود؟ آن همه تلفات انسانی، و میلیاردها دلار هزینه نظامی برای چه بود؟!»
تخریب ویلای غیرمجاز وزیربه دستور دادستانی

روز جمعه با حضور عوامل و حکم دادستانی، دهها ویلای غیرقانونی در منطقه ساوجبلاغ مورد تخریب قرار گرفت که برخی از آنها متعلق به مسئولان و از جمله یکی از وزرای دولت است. رجانیوز در کانال مجازی خود نوشته است که قاضی اصغری معاون دادستان ساوجبلاغ در جریان این تخریب‌ها گفته: در راستای اعمال قانون حفظ کاربری اراضی و باغ‌ها و جلو‌گیری از ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی خارج از محدوده قانونی، با حضور معاون محترم دادستان و یگان انتظامی شهرستان ساوجبلاغ و رئیس امور اراضی شهرستان و نمایندگان ادارات ذیربط از قبیل بنیاد مسکن و شهرداری‌ها نسبت به تخریب بیش از 100مورد ویلا‌سازی غیر مجاز و احیا و آزاد‌سازی اراضی کشاورزی اقدامات قانونی اعمال گردید. او در همین زمینه ادامه داد که دستگاه قضایی اعلام نمود که در راستای اجرای مقررات هیچ تبعیضی قائل نخواهیم شد و به فرمایش مقام معظم رهبری که مسئولان باید از خود شروع بکنند در این راستا تعدادی از مسئولان رتبه اول کشور که جزو ویلاسازان غیرمجاز بوده‌اند نیز با حضور اهالی شهر فشند مورد اعمال قانون قرار گرفتند. رجانیوز به نقل از رسانه‌های محلی گزارش داده که تلاش استاندار البرز و فرماندار شهرستان ساوجبلاغ برای لغو دستور تخریب ویلای این وزیر دولت نیز بی‌نتیجه ماند.

قابلیت های اقتصاد ایران برای مقابله با تحریم

با وجود همه فشارها و تلاش های آمریکا، حذف نفت ایران چندان آسان هم نیست. فارین پالیسی در گزارشی بعد از تصمیم ترامپ این موضوع را تشریح کرده است. این نشریه معتبر می نویسد که آمریکا این بار نمی تواند همانند سال 2012 به ایران فشار بیاورد چرا که خارج کردن نفت ایران باعث "افزایش باورنکردنی قیمت نفت" خواهد شد. بر این اساس، آمریکا برای اعمال چنین تحریمی باید درخصوص تامین نفت مصرف کنندگان و ثبات قیمت اطمینان عملی بدهد وگرنه تحریم های ادعایی قابل اجرا نخواهد بود
ایران باید از برجام خارج شود

محمدعلی پورمختار نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: دولت باید با اقتدار در مقابل آمریکا رفتار کند و ضمن دفاع از حقوق ملت ایران در برجام، بر مواضع خود بایستد و هرگز عقب نشینی نکند. وی با اشاره به آتش زدن برجام و پرچم آمریکا در صحن مجلس، از این اقدام حمایت کرد و گفت: در مقابل زور گوییهای آمریکا باید ایستادگی کرد و از موضع قدرت سخن گفت. عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با بیان اینکه اعتماد به آمریکا اشتباه بوده، تاکید کرد: باید همه توان خود را برای مقابله با آمریکا بکار گیریم و به هیچ وجه اعتمادی به این کشور نداشته باشیم. پورمختار افزود: خروج آمریکا از برجام یک فرصت برای دولت ایران است و باید از این فرصت و پشتوانه قوی مردمی که مظهر اقتدار ملی است، حداکثر بهره را برد. وی با بیان اینکه دولت نباید نگران خروج آمریکا از برجام باشد، افزود: مردم حامی نظام و دولت هستند و جای هیچ نگرانی نیست. نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از اقداماتی که دولت و دستگاه دیپلماسی در شرایط فعلی باید انجام دهد این است که به اروپا بفهماند که آمریکا با بد عهدی و بد قولی های خود، شما را هم بی ارزش کرد. شما قرارداد امضاء کردید اما آمریکا با خروج خود، شما را هم بی حیثیت کرده است.

در هر ساعت 50 تن به زندان می رود

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه در هر ساعت ۵۰ تن وارد زندان‌ها می‌شوند بر استفاده از مجازات‌های جایگزین برای کاهش پیامدهای افزایش حضور مجرمان در زندان تاکید کرد. سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ورود سالیانه ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار مجرم به زندان‌ها، افزود: بر اساس بازنگری‌هایی که در قانون مجازات اسلامی انجام شده، ظرفیت‌هایی برای استفاده از مجازات‌های جایگزین در قانون تعبیه شده و در بندهای متعددی در استفاده از مددکاری اجتماعی تاکید شده است. وی با اشاره به اینکه در ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی بر اساس مجازات‌های جایگزین حبس، استفاده از ظرفیت ارائه خدمات عمومی رایگان به مردم، جزای نقدی، غیرنقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی پیش بینی شده است، اظهار کرد: این موارد در صورت گذشت فرد شاکی و برقرار بودن شرایط تخفیف بر اساس نوع جرم می‌تواند اجرا شود.

ذوالنور: لاریجانی و روحانی درباره برجام در فرودگاه تصمیم گرفته بودند

ذوالنور با اشاره به قول رایج تصویب شدن برجام در عرض 20 دقیقه در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: پرونده برجام طی چند ماه به‌وسیله کمیته ویژه به ریاست آقای زاکان مورد بررسی قرار گرفت و خط به خط مطالعه شد. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس مجلس دستاوردهای این کمیته ویژه را مورد بی‌توجهی قرار داد و موضوع به‌جای دیگری منتقل شد و آنچه در مجلس در عرض 20 دقیقه به تصویب رسید، غیر از دستاوردهای این کمیته ویژه بود. ذوالنور بیان کرد: ضرب‌الاجلی برای ایران به‌وسیله غربی‌ها تعیین‌ شده بود که این موضوع با سفر رئیس‌جمهور هم‌زمان شد و مسئولان ذی‌ربط ازجمله رئیس مجلس و رئیس‌جمهور، در فرودگاه برای برجام تصمیم‌گیری کردند که این امر برای تصمیم‌گیری در جهت سرنوشت یک ملت مناسب نیست.

درگیری در انتخابی تیم‌ملی به اخراج کشتی گیران منتهی شد

سعید عبدولی در دومین مبارزه خود در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی به مصاف ایمان انصاری از تهران رفت و در حالی که دو بر صفر از حریف خود پیش بود به دلیل زدن ضربات سر به صورت حریف در جریان مبارزه با واکنش حریف روبرو شد و به دلیل ادامه‌دار شدن این درگیری و گلاویز شدن دو کشتی‌گیر، هر دو با رای داوران دیسکالیفه و از رقابت‌ها اخراج شدند. این درگیری در بیرون از تشک نیز به شدت ادامه پیدا کرد و ماموران وارد عمل شدند تا دو کشتی‌گیر را از هم جدا کنند. عبدولی در مبارزه نخست خود نیز وقتی از فلاح عقب افتاد به داوری اعتراضاتی داشت.

کاسبی جالب 500 تومانی در روز بارانی کرج!

پس از بارندگی‌های چهارشنبه (19 اردیبهشت) در کرج که منجر به آبگرفتگی بسیاری از معابر شد یک کاسبی جدید در این کلانشهر شکل گرفت! فیلمی در فضای مجازی پخش شد که تعجب بسیاری را برانگیخت، در این فیلم که به نظر می‌رسد در «میانجاده» گرفته شده یک نفر با گاری شهروندان را به آن سوی خیابانی که آب در آن جریان دارد می‌برد و به ازای آن از هر نفر 500 تومان دریافت می‌کند. متاسفانه انباشت ناکارآمدی مدیریتی در طول سال‌های اخیر کلانشهر کرج را به یکی از شهرهای پر از نابسامانی تبدیل کرده که یکی از این نابسامانی‌ها همین آبگرفتگی معابر پس از هر بارندگی است.در چنین شرایطی، شکل گرفتن این کار و کاسبی‌های جدید نباید چندان تعجب‌برانگیز به نظر برسد


اخبار روزانه:
* به گزارش واشنگتن‌‌پست، شرکت‌های بوئینگ و ایرباس در مجموع 39 میلیارد دلار قرارداد با طرف ایرانی دارند که در نتیجه خروج ترامپ از برجام و عقب‌نشینی آمریکا از توافق هسته‌ای با خطر جدی مواجه است. در سال 2016 ایرباس قراردادی را با ایران‌ایر برای فروش 100 فروند هواپیما به مبلغ 19 میلیارد دلار منعقد کرد، همچنین شرکت بوئینگ قرارداد 20 میلیارد دلاری برای فروش 110 فروند هواپیما با ایران بست؛ اما استیون مونشین، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد مجوزهای ایرباس و بوئینگ لغو خواهد شد.
* «ریچارد گرنل»، از اظهارات خود درباره درخواست از شرکت‌های آلمانی برای قطع روابط تجاری با ایران دفاع کرد. به نوشته «فایننشال‌تایمز»، او در توئیتی از شرکت‌های آلمانی خواسته بود «فوری» عملیات‌های تجاری خود در ایران را کاهش دهند. سفیر آمریکا در آلمان این توئیت را اندکی پس از آن منتشر کرد که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌کند.
* محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با انتقاد از عملکرد هم‌طیفانش پس از پیروزی در انتخابات گفت: در مقطع فعلی نگرانیم. اعضای شوراهای شهر و روستا به ویژه در کلان‌شهرها توجه کنند که رمز پیروزی ما وحدت بود. نباید اعضای شوراها به دنبال سهم‌خواهی باشند؛ چرا که سهم‌خواهی تجربه ضربه به گفتمان اصلاحات را تکرار می‌کند.
* وزیر اقتصاد ترکیه درباره خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: «این فرصتی برای ترکیه تلقی می‌شود. ما بر اساس تصمیم‌های سازمان ملل به تجارت با ایران ادامه خواهیم داد.» وی در ادامه تصریح کرد: «ترکیه و ایران دو کشور دوست و برادر هستند. اگر ترکیه رشد کند، ایران نیز رشد خواهد کرد. همچنین در صورت رشد ایران، ترکیه نیز رشد خواهد کرد
* محمد عطریانفر از فعالان اصلاح‌طلب درباره انتخاب شهردار تهران گفت: بعضی از بازی‌ها در شورا شبیه لگو بازی بچه‌هاست. من هیچ دفاعی از محسن هاشمی نمی‌کنم و گزینه اول من برای شهرداری تهران نبودند، اما آقایان شعری سرودند که در آن مانده‌اند، منظورم همان است که می‌گویند ما پیمان بسته‌ایم که کسی از شورا نرود!
* مدیرعامل پیام‌رسان سروش، با اشاره به اینکه سروش در حال حاضر بیش از 10 میلیون کاربر دارد و حدود 7/5 میلیون کاربر آن فعال هستند، بیان کرد: طی شبانه‌روز بیش از دو‌ونیم میلیون نفر از خدمات سروش استفاده می‌کنند.

https://www.shoma-weekly.ir/quru2v