گفته می‌شود که...

آمار فروش سینما‌ها از پخش سه بازی جام جهانی/یک ادعای عجیب از یک نماینده اصلاح‌طلب/التیماتوم ده روزه یک نماینده به دولت برای عدم کفایت!/راز بزرگ: کی‌روش به موتینیو چه گفت؟/مسئولان اقدام عاجل داشته باشند/در مشکلات اقتصادی هم دنبال رفع حصر! و ...

کوچ مشکوک کارگران ملکه

روزنامه صبح نو به جابه‌جایی‌های اخیر کارمندان بی‌بی‌سی فارسی به دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان معاند، واکنش نشان داده و در گفت‌وگویی با یک کارشناس رسانه، از آرایش رسانه‌ای جدید نیرو‌های رسانه‌ای دولت انگلیس گفته است. اکبر نصراللهی، کارشناس رسانه با اشاره به تغییر آرایش تعدادی از کارکنان سابق بی‌بی‌سی و مهاجرت آن‌ها به رسانه‌های مختلف گفته که «تعداد این‌ها حدود ۱۰‌نفر و در سطوح مختلف است. تغییر و جابه‌جایی امری طبیعی است، اما اینکه چه افرادی بروند و کجا بروند و این اتفاقات در چه رسانه‌ای بیفتد، این طبیعی بودن را زیر سؤال می‌برد. بی‌بی‌سی با توجه به سابقه و پخش برنامه به حدود ۵۰ زبان، برای بسیاری از روزنامه‌نگاران یک برند مطلوب و با ثبات است. اگر این جابه‌جایی در رسانه‌ای غیرحرفه‌ای و بی‌ثبات و با سابقه کم اتفاق بیفتد دور از انتظار نیست. صادق صبا، رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی و بزرگمهر شرف‌الدین، معاون خبری افراد مهمی هستند.او در ادامه می‌گوید: «بزرگمهر شرف‌الدین چند مستند مهم ساخته که یکی از آن‌ها مستند خط و نشان رهبر است. این فرد هم از بی‌بی‌سی رفته است. علاوه بر این‌ها محمد منظرپور، رمضان‌پور، جمشید برزگر، مهدی پرپنچی، هارون نجفی‌زاده و‌... هم رفته‌اند. از این چند نفر برزگر و رمضان‌پور، مفسر و منظر‌پور و نجفی‌زاده خبرنگار هستند. مهدی پرپنچی هم صفحه ۲ را اجرا می‌کرد. پس می‌بینیم از سطوح مختلف در این کوچ حضور دارند. بنابراین نمی‌توانم بپذیرم در یک رسانه برند و با ثبات که مورد علاقه روزنامه‌نگاران است این جا به جایی بی دلیل است.»او ادامه می‌دهد: «ما در سال‌های آینده انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را داریم. همچنین شواهد حاکی است که ترامپ برای ایران برنامه‌هایی دارد. از طرفی رابطه امریکا و انگلیس نیز بسیار نزدیک است. نکته دیگر این است که این افراد به رسانه‌های فارسی‌زبان رفته‌اند. این نکته نیز فرضیه ما را تقویت می‌کند که این‌ها برنامه‌هایی برای آینده ایران دارند. تاکتیک هزینه برای سرمایه به ما می‌گوید که بی‌بی‌سی وقتی نیرو‌های کارکشته و آزمون پس داده خود را در فاصله زمانی کمی به جا‌های مختلف می‌فرستند به ظاهر حاکی از ضرر بی‌بی‌سی است، اما بر اساس این تاکتیک، رسانه ضرر کوتاه مدت را می‌پذیرد، چون می‌داند در آینده به سود او خواهد بود. البته این‌ها تحلیل و احتمال است و نمی‌توان قطعی گفت. بی‌بی‌سی مثل ما راحت نیروهایش را از دست نمی‌دهد.»

در مشکلات اقتصادی هم دنبال رفع حصر!

این روز‌ها در میان بی‌ثباتی بازار و گرانی‌ها و گاه شنیده شدن صدای اعتراضات بلند مردم، همه به دنبال راهکار حل مشکل هستند؛ راهی که بتواند بازار را به ثبات برساند. این میانه، از اردوگاه اصلاح‌طلبی همچنان صدای خواسته‌های جناحی و سیاسی بلند است و حتی از راه‌حل رفع حصر هم سخن گفته می‌شود!حسین مرعشی، فعال اصلاح‌طلب که خود از بازداشت‌شدگان فتنه ۸۸ است، به‌تازگی در بخشی از یک مصاحبه‌اش با روزنامه دولتی ایران گرچه اذعان دارد که «آقای روحانی باید اعمال مسئولیت‌های خود به‌عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران را جدی‌تر بگیرد. آقای روحانی باید بپذیرد که کشور دیگر در یک شرایط عادی نیست. آقای روحانی باید با مردم حرف بزند...» در عین حال و در پاسخ به این سؤال که «شما چه پیشنهادی هم به دولت و هم به ارکان کشور دارید؟» می‌گوید که «پیشنهاد ما این است که ما همه اختلافات داخلی، اعم از مسئله حصر تا مسائل باقیمانده از سال ۸۸، همه این مسائل را حل و فصل کنیم، به یک وحدت بسیار تعیین‌کننده و باشکوه برگردیم و با وحدت تمام با سیاست‌های خصمانه ترامپ مقابله کنیم. در این مسیر هم با همه کشور‌های دنیا، منهای ترامپ و حامیان منطقه‌ای او، حتی با مخالفان داخلی ترامپ در امریکا گفت‌وگو و صحبت کنیم و کنفرانس‌های مختلفی برگزار و رفت‌وآمد کنیم، حقانیت خود را اثبات و از حقوق خود دفاع کنیم و حتی اگر لازم شد، بخشی از ریاضت‌ها را تحمل کنیم تا از این بحران عبور کنیم.» روشن نیست رفع حصر یا مسائل ۸۸ چه ربطی می‌تواند به وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد! چنین اظهاراتی که پیش از این از افراد دیگر هم شنیده شده بود، نشان می‌دهد حداقل بخشی از جریان اصلاحات به رغم در اختیار داشتن بخش زیادی از قدرت و مسئولیت در کشور، ترجیح می‌دهد پیگیر خواسته‌های جناحی خود باشد تا حل مشکلات اصلی مردم. در حالی که از قضا دولت دست آنهاست و باید اهتمام بیشتری به حل مشکلات معیشتی ملت داشته باشند، حداقل برای آنکه دولت خودشان زمین نخورد!
وضعیت بحرانی ارتش صهیونیستی
به نوشته روزنامه «هاآرتص»، ژنرال «یتسخاک بریک» بازرس ویژه ارتش رژیم صهیونیستی در گزارش سالیانه خود یک فصل کامل را به مسئله ترک زودهنگام افسران جوان از ارتش اختصاص داده و این مسئله را یکی از معضلات ارتش این رژیم برشمرده است. بریک با بیان اینکه پدیده ترک زودهنگام ارتش، به طور عمده در واحدهای فناوری رخ می‌دهد، نوشته است: «این امر به پایگاه علمی ارتش لطمه زده و این لطمه به سختی قابل ترمیم است.» به گفته وی، در نتیجه این مسئله «کسانی که باقی مانده‌اند، بهترین‌ها نخواهند بود.» انتقادات بریک به وضعیت ارتش رژیم صهیونیستی به این مسئله محدود نیست و او موارد دیگری از جمله ضعف آموزش نیروهای ذخیره را هم نقد کرده و نوشته است: «در مقایسه با گذشته تمرین‌های بیشتری برگزار می‌شود، اما کیفیت در این تمرین‌ها برای نیروهای ذخیره افول کرده است.» بازرس ارتش رژیم صهیونیستی با بیان اینکه میزان نیروهای زمینی این رژیم به میزان قابل توجهی کاهش یافته، نوشته است: «در نتیجه برنامه‌های چند ساله، میزان وظایف محول‌ شده به افسران، از منابع انسانی که در اختیار دارند، فراتر رفته است.» در گزارش بریک به فرهنگ حاکم بر ارتش رژیم صهیونیستی هم اشاره و عنوان شده است، فرماندهان ارتش این رژیم حتی در بالاترین سطوح، با زیردستان خود رفتاری «تحقیرآمیز و نژادپرستانه» دارند.

نگاه‌مان را به داخل برگردانیم
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم با انتقاد از برخی نگاه‌ها در کشور گفت: طولانی شدن صف‌های مقابل صرافی و هجوم مردم برای خرید و فروش دلار ناشی از نگاه به خارج و واردات‌محوری است. اگر اقتصاد ما بر داخل تکیه داشته باشد، این واردات‌محوری هم محدود می‌شود و طبیعی است دیگر شاهد این ولع نسبت به بازار ارز نباشیم. اما اگر بازار داخلی را رونق ندهیم، این وضعیت هم طبیعی است. کسی که پسرش سه‌تابعیتی است؛ هم تابعیت کانادایی دارد، هم تابعیت انگلیسی و هم تابعیت ایرانی، آیا می‌تواند نگاه به داخل و مصرف کالای ایرانی را ترویج کند؟! بیایید به داخل نگاه داشته باشید. وقتی آقای اوباما در جریان بحث برجام تصمیم گرفت به آقایان حال بدهد، به ۲۵۰۰ نفر از ایرانیان تابعیت اعطا کرد و برخی آقایان و مسئولان با یکدیگر مسابقه گذاشتند که فرزندان‌شان جزء این ۲۵۰۰ نفر باشند. امروز اگر این افراد از آمریکا اخراج شوند، مشخص می‌شود چه کسانی زد و بند دارند و منافع ملی را به آب‌نبات آمریکا می‌فروشند.

مسئولان اقدام عاجل داشته باشند
آیت‌الله نوری‌همدانی از مراجع عظام تقلید از سکوت برخی در برابر انواع فساد در جامعه، به ‌ویژه فساد اقتصادی انتقاد کرد و با اشاره به وضعیت حال حاضر کشور، گفت: اینکه مردم از وضعیت بد اقتصادی ناراضی هستند، حق‌ دارند و نباید اجازه دهیم عناصر نفوذی خواسته‌های مردم را به انحراف کشیده و از آن سوءاستفاده کنند. وی با تأکید بر لزوم برخورد جدی با کسانی که به اقتصاد کشور لطمه می‌زنند، خاطرنشان کرد: مسئولان نیز باید به فکر اقشار پایین‌دست و ضعیف جامعه باشند و برای حل مشکلات و مدیریت بازار تلاش کرده و اقدام عاجل داشته باشند. این مرجع تقلید افزود: برخی با سخنان بیهوده و بی‌فایده به دنبال قطبی‌سازی جامعه هستند و این مسئله برای کشور بسیار خطرناک است، باید به‌ جای ابراز این سخنان که هیچ فایده‌ای به حال مردم ندارد، به آنان خدمت کرده و از هیچ تلاشی برای از بین بردن مشکلات اقتصادی دریغ نکنند.

نتیجه اظهارات ضد و نقیض دولت!
«
محمود جامساز» کارشناس اقتصادی حامی دولت در مصاحبه با روزنامه «قانون» گفت: «هر بار یکی از دولتمردان از وضعیت اقتصادی سخن می‌گوید و امیدهایی را به دل مردم راه می‌دهد که پس از مدت زمان اندکی به حسرت تبدیل می‌شوند. این صحبت‌های ضد و نقیض و استفاده از آمار و ارقام متناقض به مردم و فعالان اقتصادی کمک نمی‌کند و تنها آنها را به دولت و آینده اقتصادی کشور بدبین‌تر می‌کند... یکی از دولتمردان مطالبی را مطرح می‌کند و روز بعد شخص دیگری آن را نقض می‌کند. این تناقضات برای چیست؟ اگر اقتصاد دارای رشد 6/4 درصدی است، چرا در موضوع تقاضا دچار مشکل هستیم و این تناقض را چگونه می‌توان توضیح داد؟»

برجام محکم سر جای خودش است!
وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت برجام و مذاکرات ایران با اتحادیه اروپا در ارتباط با حفظ این قرارداد بین‌المللی تصریح کرد: برجام سر جایش و محکم است. وی با اشاره به روند مذاکرات ایران و دیگر کشورهای باقی مانده در برجام، از جمله سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به سرپرستی اتحادیه اروپا تصریح کرد: باید ببینیم اعضای برجام و دیگر اعضای جامعه بین‌المللی چقدر آمادگی دارند که اقدامات لازم را برای حفظ این توافق بین‌المللی انجام دهند. وی تأکید کرد: تاکنون گفت‌وگوهای خوبی داشته‌ایم و باید ببینیم این گفت‌وگوها تا چه حد به اقدام می‌رسد.
آمار فروش سینما‌ها از پخش سه بازی جام جهانی

سینما‌های ایران با پخش سه بازی کشورمان در جام جهانی فوتبال در مجموع بیش از ۹۰ هزار بلیت فروختند که این میزان به رقم فروش بیش از یک و نیم میلیارد تومان می‌رسد. سهم سینماها از فروش بلیت بازی فوتبال ایران پرتغال در شب گذشته بیش از ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. قرار است دو بازی نیمه نهایی و یک بازی فینال جام جهانی هم در سینما‌ها پخش شوند

یک ادعای عجیب از یک نماینده اصلاح‌طلب

قاسم میرزایی نکو، نماینده اصلاح‌طلب مجلس مدعی شده که دستور رهبری بر توقف لوایح FATF نبوده است! او در گفت: گویی با خبرگزاری ایلنا گفته که «من فکر می‌کنم دستور رهبری مبنی بر توقف لوایح و یا همکاری‌های موجود نبود، بلکه ایشان تأکید داشتند ابعاد مختلف لوایح و موضوعات را در نظر بگیرید و بر این اساس که آن‌ها به چه سمت و سویی می‌روند، در مورد رأی‌دهی و یا تصویب آن‌ها تصمیم‌گیری کنید.» او در ادامه گفته که «تأکید رهبری بر این بود که اتفاقاً ایران نقشی ویژه در کنوانسیون‌ها ایفا کند.»

این ادعا و تفسیر به رأی که نه، بلکه تحریف سخنان رهبری در حالی است که سخنان ایشان در دیدار نمایندگان مجلس بسیار واضح بود و نیازی به تفسیر نداشت. رهبر انقلاب در آن دیدار فرمودند که «من اشاره کنم به این مسائل کنوانسیون‌ها و این معاهدات بین‌المللی... یک جایی بالاخره چند قدرت بزرگ در مجموعه‌های هیئت‌های فکری‌شان -به قول خودشان اتاق فکرشان- می‌نشینند برای یک منافعی و مصالحی که برای خودشان تعریف کردند، یک چیزی را پخت‌وپز می‌کنند، بعد این را به‌وسیله دولت‌هایی که همسوی با آن‌ها هستند یا مرعوب آن‌ها هستند یا دنباله‌رو آن‌ها هستند و خیلی منافعی هم در این کار ندارند، تصویب می‌کنند؛ اگر یک دولت مستقلی هم پیدا بشود -حالا مثل جمهوری اسلامی- که مثلاً بگوید «من این را قبول ندارم؛ این کنوانسیون را، این معاهده بین‌المللی را قبول ندارم»، سرش می‌ریزند که «آقا! ۱۲۰ کشور، ١۵۰ کشور، ۲۰۰ کشور این را قبول کردند؛ شما چطور قبول نمی‌کنید؟» کنوانسیون‌ها غالباً این [جور]است. حالا چه‌کار بکنیم؟ بعضی از این معاهدات بین‌المللی و کنوانسیون‌ها مواد مفیدی دارند. خیلی خوب، اشکالی ندارد؛ بنده هم در مورد همین چیز‌هایی که اخیراً در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلاً خودش قانون بگذراند. فرض کنیم [موضوع]مبارزه با تروریسم یا با پولشویی است؛ خیلی خب، مجلس شورای اسلامی یک مجلس رشید و عاقل و بالغی است و پشتوانه‌های کاری خیلی خوبی هم دارد؛ بنشینند یک قانون بگذرانند؛ این قانون، قانون مبارزه با پولشویی است، هیچ مشکلی هم ندارد، شرایط زیادی‌ای هم ندارد و همان کاری که خود شما‌ها می‌خواهید بکنید، در این قانون مندرج است؛ این مهم است. هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیز‌هایی را که نمی‌دانیم تهَ آن چیست یا حتّی می‌دانیم که مشکلاتی هم دارد، به‌خاطر آن جهاتِ مثبت و جنبه‌های مثبت، قبول بکنیم.»سخنان ایشان واضح است که می‌فرمایند هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیز‌هایی را که می‌دانیم مشکلاتی دارد، قبول کنیم. از طرفی در سخنان رهبری تأکیدی بر ایفای نقش ویژه در کنوانسیون‌ها نیست و علیه آن‌ها هم موضع گرفته‌اند. چندی قبل هم محمود صادقی در توئیتی به دروغ مدعی شده بود که بیت رهبری موافق لایحه FATF یا همان پولشویی است. هزینه کردن‌های دروغ از رهبری برای پیشبرد اهداف سیاسی همیشه ادعایی بود که اصلاح‌طلبان در مورد رقبای سیاسی خود داشتند، اما گویا خود بیشتر دچارش هستند.

محمود عباس مسموم شده است و پایان امسال می‌میرد!

عضو سازمان جهانی صهیونیسم نوشت: محمود عباس چند ماه پیش توسط رقبایش در جنبش فتح با ماده سمی استریکنین (Strychnine) که از آن برای کشتن سگ ها استفاده می شود، مسموم شده و در پی این مسمومیت به خونریزی معده و سرطان روده مبتلا شده و بیشترین مدتی که می تواند زنده بماند، تا پایان امسال است. روزنامه الاخبار لبنان از ناپایدار بودن شرایط جسمانی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد.

التیماتوم ده روزه یک نماینده به دولت برای عدم کفایت!

امیر خجسته، نماینده همدان و رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس گفت: ما 10 تا 15 روز به دولت فرصت می‌دهیم تا برنامه‌های خود را برای مقابله با توطئه‌های دشمن در جنگ اقتصادی را به مجلس ارائه کند و اگر نتواند ما در مجلس استیضاح وزرای اقتصادی دولت و موضوع عدم کفایت رئیس جمهور را در مجلس کلید خواهیم زد و صد البته این استیضاح و عدم کفایت نه با اهداف سیاسی بلکه به خاطر ناتوانی در حوزه اقتصادی است، این خواسته مردم است و ما از آن یک درصد هم عقب‌نشینی نخواهیم کرد

راز بزرگ: کی‌روش به موتینیو چه گفت؟

بیشتر بازیکنان پرتغال معتقدند که سرمربی ایران رفتار تحریک آمیزی در طول بازی انجام داد که این رفتار شایسته حریف که تیم ملی کشورش بوده نیست. در هنگام ورود ژائو موتینیو به زمین، به جای اینکه سانتوس نکات فنی را به او یادآوری کند، این کی‌روش بود که کنار او ایستاده بود و با هافبک با تجربه پرتغال صحبت می‌کرد. شایعات و گمانه زنی های بسیاری در این رابطه مطرح شده ولی موتینیو از پاسخ به این موضوع نیز طفره رفت. او گفت: « چه کسی؟ من چیزی ندیدم، چیزی نشنیدم. او روی بازی تمرکز کرده بود و من هم می‌خواستم به داخل زمین بروم. »


اخبار روزانه:
* وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان خرداد ماه مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مبنی بر ممنوعیت واردات بیش از ۱۴۰۰ قلم کالا را به سازمان توسعه تجارت ابلاغ کرده است. طبق این ابلاغیه، از ابتدای تیر ماه ثبت سفارش و واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری از جمله خودرو ممنوع شده و همچنین ثبت سفارش‌های پیشین انجام شده برای واردات این محصولات نیز در صورتی که تا تاریخ ۳۰ خرداد ماه ارز آنها تخصیص نیافته باشد، ممنوع است.
* شبکه تلویزیونی «السومریه» گزارش داد: «فردوس العوادی» نماینده ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق گفت: آمریکا نقشه‌ای برای بازگرداندن گروه داعش و کمک به آن برای اشغال برخی مناطق شمالی و غربی کشور و غرق کردن عراق در جنگی جدید و فرسودن اقتصادی این کشور دارد. وی هشدار داد: آمریکا از سرگرم بودن فراکسیون‌ها برای تشکیل دولت به منظور اجرای این نقشه بهره‌برداری می‌کند.
* خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» از حمله موشکی رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی دمشق با هدف حمله به هواپیمای باربری ایرانی خبر داد. برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز می‌گویند، نیروی هوایی این رژیم دو موشک به سمت فرودگاه دمشق شلیک کرده است. تلویزیون دولتی سوریه نیز اعلام کرد، دو موشک به فرودگاه بین‌المللی پایتخت این کشور اصابت کرده است.
* هدایت‌الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: دولت می‌تواند بر اساس قانون هدفمندسازی یارانه‌ها نرخ سوخت را ۵ تا ۱۰ درصد افزایش دهد؛ اما اگر بیش از ۱۰ درصد باشد، مجلس به این موضوع ورود پیدا خواهد کرد. در لایحه بودجه ۹۷ دولت خواهان افزایش قیمت حامل‌های انرژی شده بود که مجلس با رقم پیشنهادی دولت، موافقت نکرد و آن رد شد.
* پس از تصمیم دولت مبنی بر آزاد شدن خرید و فروش توافقی ارز میان صادرکنندگان و واردکنندگان، اکنون دولت برای جذب نقدینگی، به صورت جدی در حال بررسی افزایش نرخ سود بانکی است. بر اساس این، افزایش نرخ سود بانکی برای مدیریت ریال‌های ناشی از فروش اسکناس دلار در بازار غیر رسمی در دستور کار دولت قرار گرفته است.
* زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران با انتقاد از دولت گفت: روحانی 24 میلیون رأی دارد. ایشان باید در موقعیت سخت وارد عرصه کار شود. آقای روحانی نشسته است و کارآمد نیست؛ آن هم در دوره‌ای که این میزان فشار بر ما وارد می‌شود.

https://www.shoma-weekly.ir/OJKClp