
ثروتی : آنچه باعث موفقیت آقای روحانی شد، هماهنگی بین بخشی از اصولگرایان و بخشی از اصلاح طلبان و گروههای میانه رو بود.
عبدالرضا ثروتی عضو هیأت رئیسه فراکسیون حزب موتلفه اسلامی در رابطه با عدم توفیق اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت : به نظر من مقام معظم رهبری پیروز این انتخابات بودند و با هدایتگری داهیانه ایشان جامعه به سمت و سویی رفت که حضور حداکثری را در پای صندوق های رای داشتیم .
وی افزود :این یک پیروزی بزرگ برای نظام بود، در مقابل استکبار جهانی که الحمدالله مردم نظام و انقلاب را دوست دارند و رهبریشان را دوست دارند و هرگونه فعالیت دراین راستا اقتدارنظام است. ثروتی خاطر نشان ساخت: همه اذعان داشتند که انتخابات ما بسیار سالم و متین و خوب برگزار کردیم و نمونه دموکراسی واقعی بود .
ثروتی تصریح کرد: انتخابات یازدهم ریاست جمهوری بدون حاشیه و تبلیغات غیر اخلاقی، کاندیداها دیدگاههای خود را در چهارچوب نظام مطرح کردند و فعالیت کردند و نهایتاً آقای روحانی توانست اعتماد مردم را با همکاری آقای هاشمی و خاتمی بدست بیاورند و آنچه موجب پیروزی آنان شد در حقیقت وحدت و اتحاد آنها بود و بالعکس آنچه موجب شکست اصولگرایان شد تفرقه و جدایی آنان بود .
نماینده مردم بجنورد در ادامه خاطر نشان کرد: اصولگرایان به لحاظ سیاسی هنوز پخته نشدندو اختلافهای جزیی را عمده تلقی می کنند. با بهانه های ساکتین فتنه کمک کننده های فتنه و با روشهای مختلف همدیگر را راندند و یک عده ای قلیلی ماند که رایشان به صورت جداجدا که حدو3 الی 4 میلیون بود.
وی ادامه داد: بهر حال اگر اصولگرایان با هم وحدت میکردند و این هم افزایی شاید نتیجه انتخابات را تغییر دادند ولی این تفرقه، خود بینی ، خود شیفتگی ، جزیینگری ، غیر علمی وغیرسیاسی کار کردن باعث شد که شکست بخوریم. البته اگر از این ماجرا درسی بگیرند این امر تجربه ای بریا آینده شد . عضو فراکسیون حزب موتلفه اسلامی خاطر نشان کرد: در سال 84 اصولگرایان امتحان کردند که به صورت چند کاندیدا وارد شدند که نهایتا انتخابات دومرحله ای شد. در مرحله دوم وحدت کردند و پیروز انتخابات شدند ولی متاسفانه نتیجه نامطلوبی داد و رئیس جمهور منتخب خودش را اصولگرا نمی دانست. این هم یکی از معایبی بود که در جامعه اصولگرایان وارد شد.
وی افزود: به طور کلی آنچه باعث موفقیت آقای روحانی شد، هماهنگی بین بخشی از اصولگرایان و بخشی از اصلاح طلبان و گروههای میانه رو بود. آقای روحانی از جامعه روحانیت هستند وسابقه خوبی دارد بیست سال نماینده بودند، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است. آقای روحانی شاید به تنهایی اندازه 4 الی 5 میلیون رای داشت ولی اتحاد و وحدت باعث شد که آرا بسیار خوبی را کسب کند. هم بخشی از اصولگرایان و بخشی هم از اصلاح طلبان و عمدتا 40 درصد قشر خاموش جامعه در مورد ایشان اعتماد کردند. آنچه مهم است شعارهای آقای روحانی مورد اقبال عمومی مردم قرار گرفت. جامعیت و روحانیت و اصولگرایی بودن درحالی که ایشان هیچ اعلام نکرده که من اصلاح طلبم و ما نمی توانیم بگوییم ایشان اصولگرا نیست . آقای روحانی یک اصولگراست و توانسته قاعده بازی را خوب یاد بگیرد و با بخش میانه و بخش اصلاح طلبان میانه روهمکاری داشتند و الان در کابینه هم مجموعه ای از اصولگرایان میانه رو و مستقل و اصلاح طلب معتدل هستند .
ثروتی افزود: به نظر می رسد این رویه درجامعه امروز خوب جواب می دهد زیرا تند روی و کندروی جواب نمیدهد. تندروی هایی در دوران آقای احمدی نژاد شد نتیجه عکس در جامعه داد. آبروریزی هایی که ایشان داشت نتیجه عکس داد و روش عملکرد دولت هم در انتخاب آرا نیز شرط بود و لذا این موضوع حایز اهمیت است که همواره می بایست میانه وسط را انتخاب نماید و انسان اعتدال داشته باشد تا بخش بیشتری از جامعه را با خود همراه کند .
وی در پایان افزود: آقای روحانی با این ویژگی ها از جمله هماهنگی با رهبری و هماهنگ با قوه سه گانه و قانون گرایی و مشی اعتدال و بکار گیری همه نیروهای نخبه کشور می توانند موفق باشند .
دهقانی: عدم اجماع اصولگرایان دلیل عدم توفیق اصولگرایان بود
الله وردی دهقانی نماینده ورزقان و خاروانا دراین خصوص اظهار داشت: یکی از دلایل عدم توفیق اصولگرایان عملکرد آقای احمدی نژاد بود که ماحصل توافق و تلاش اصولگرایان بود که متاسفانه در عمل به اصولگرایی پشت کرد و با کارکرد ضعیف خود مردم این ضعف را به پای اصولگرایان گذاشتند. وی افزود: دیگری عدم اجماع اصولگرایان برروی یک کاندیدا مشخص با یک خط و مش مشخص بود ، ما بعدازانتخابات دهم ریاست جمهوری و بعد از مسائل فتنه، شرایطی پیش آمد که اصولگرایان فکر کردند که رقیبشان ، اصلاحات و اصلاح طلبان به طور کلی حذف شده اند و این انتخابات نشان داد که آنها حذف نشدهاند. دهقانی تصریح کرد: البته بسته شدن این فضا به ضرر نظام و به ضرر جامعه است زیرا این رقابتها باید باشد. کسی که در مسند قدرت می نشیند و بداند که رقیب در کمین آن است، اگر نتواند به اهدافش نزدیک بشود و شعارهایی که داده عمل کند مردم او را کنار می زنند. یکی دیگر از دلایل می توان گفت، عمده اصولگرایان دچار خودبینی شدند و دچار تشتت شدند. جبهه پایداری با همکاری دولت علیه اصولگرایان شدند و عدم تعامل اصولگرایان با یکدیگر و عدم تعامل سایر جایگاههای قانونی نظام نهایتا این نتیجه حاصل شد.
هاشمی: غرور و توهم برنده بودن علت عدم توفیق اصولگرایان بود
سید عنایت الله هاشمی نیز در این رابطه گفت: به نظر بنده عوامل متعددی درعدم توفیق اصولگرایان در انتخابات وجود داشت. اول تعدد کاندیدا ها بود که کاندیداها متعدد بودند. دوم کسانی که باعث انشقاق اصولگرایان شدند و آمدند جبهه پایداری را تشکیل دادند و اصولگرایان دو شقه کردند و نهایتاً این دو شقه کردن و دو کاندیدا را به میدان آورد و نهایتاً تعدد کاندیدا ها موجب عدم توفیق شد.
وی افزود: دلیل سوم خاطر جمعی و غروری بود که اصولگرایان داشتند و فکر کردند که برنده این میدان هستند و پیروزی از آن اصولگرایان است. دلیل دیگر عملکرد نامناسب آقای احمدی نژاد در دولت دهم بود، دولت نهم دولت خوبی بود .در دولت دهم عملکرد خوبی نداشت و نارضایتی ایجاد کرد و نهایتاً وجود مشکلات اقتصادی باعث شد که اصلاح طلبان که هشت سال در حاشیه قرار داشتند بالاخره با فراخوان رهبر انقلاب و تشویق همگان به شرکت در انتخابت آنها نیز از این میدان استفاده کردند و کاندیدا مورد نظرشان رای آورد.