فرشید باقریان در تشریح شرایط موجود آلمان اظهار كرد: آلمان بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، داعیه رهبری اتحادیه اروپا است. البته از نظر صنایع، آلمان این رهبری را در اختیار دارد؛ اما از نظر سیاست بینالملل، آلمان این توانایی را در اختیار نداشت. انگلستان هركجا آمریكا حضور داشت بهعنوان یك متحد نامرئی آنگلوساكسون حضور داشت.
این كارشناس مسائل بینالملل افزود: با خروج انگلیس، اتحادیه اروپا بهنوعی بدون رأس هرم بوده است. امروز آلمان تلاش دارد خود را در جایگزین انگلستان در اتحادیه اروپا كند و نمیخواهد این جایگاه را به فرانسه یا كشور دیگری بدهد.
وی با اشاره به روابط اقتصادی برخی از كشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و سوئیس با ایران بیان كرد: آلمان به دنبال این است كه تصویر خطرناكی از ایران بسازد كه آن كشورها هم اطاعتی از آلمان در مقابله با ایران داشته باشند.
باقریان جنگهای امروز را جنگ عقلانی توصیف كرد و گفت: در جنگهای امروزی، نیروهای نظامی كمتر از بین میروند و بیشتر غیرنظامیان دچار آسیب میبینند. این جنگ عقلانی نیازمند یك خرد مشترك و سازمانی است و آلمان در این جنگ از تمام نیروهای لازم استفاده میكند كه یكی از آنها، ابزارهای سیاسی در اتحادیه اروپا است.
این كارشناس مسائل بینالملل افزود: داعیه رهبری آلمان در اتحادیه اروپا باعث شده است رفتارهای خصمانه علیه ایران توسط این كشور صورت بگیرد. آلمان رهبری صنایع اتحادیه اروپا را بر عهده دارد؛ اما امروز بهواسطه جنگ اوكراین، نمیتواند نیازهای خود را برطرف كند و باتوجهبه اینكه ایران در كنار روسیه قرار دارد، آلمان از این وضعیت ناخشنود است؛ زیرا آنها نمیتوانند بهواسطه حضور ایران، دایره تحریمها علیه روسیه را تكمیل كنند.